thumbnail

Monday, June 21, 2010

Anak oohh...anakku..

Lately ni Syahmi asyik buat perangai je..ade saje yg x kene ade saje yg nk diamukkan..letih & memenatkan biler mengenangkan perangai nyer itu..tapi..rase nyer dia jadi mcm tu keranatergugat dgn kehadiran adik Sufiya Irdina dia tu..

Kalau abah dukung adik dia mesti nak dukung jugak.adik menyusu akt mama dia pun mintak kat abah dia nk susu..kalo adik pegang mainan terus dia nak mainan tu padahal mainan budak perempuan..kalo time mandi adik dia mesti nk dulu. Huhuhu letih & mendatangkan kemarahan lagi2 kalo time balik dr tempat kerja..masyallah..

Nak dijadikan cerita pagi tadi saya ke taska untuk susukan Sufiya..ibu pengasuh dia bgtau Syahmi mengamuk merajuk sbb ade birthday pack kat taska,kwn dia sambut birthday hari ni then dia kater dia punyer birthday!Menangis-nangis ckp dia punyer birthday...sampai ibu dia ckp  "ye ye birhtday Syahmi" baru dia diam..boleh ke mcm tu??alahai anakku...

Sayang...birthday abang minggu depan laaa....

Mama dah belikan sedikit gift utk masukkn dlm party pack Syahmi.nanti kiter bagi dekat kwn-kwn Syahmi okey..Mama akan belikan Syahmi kek utk kiter potong kat taska dgn kwn2.

Walaupun tak ada majlis utk Syahmi tp akan ade kek hari lahir utk Syahmi potong..jgn risau sbb mama takkan biar Syami sedih di hari lahir Syahmi mcm mama. Sepanjang umur mama tak pernah lagi disambut birthday tak pernah ade kek birthday. Jadi mama tak nak Syahmi  rasa ape yg mama rase tapi mama nak ingtkan Syahmi benda-benda ni bkn perkara besar sebab kat luar sana ramai lagi yg tak mampu, ramai lagi yg kelaparan, ramai lagi yg hidup susah kat luar sana & ramai lagi yg diabaikan. Jadi lepas ni Syahmi tak boleh buat perangai lagi sekiranya ada benda yang Sayhmi tak dapat.

Memang niat mama nk buat potong kek kat taska biler Sayhmi usia 3 thn sb di umur 3 tahun Sayhmi dah boleh paham sikit2. Kalo mama buat mase umur Sayhmi 1 & 2 tahun bkn Syahmi paham ape pun. Silap-silap mama yang terlebih excited time tu. Hehehehehe.....

Ni mama dah order lama dh utk diklipkn kat plastik gift Syahmi..tapi..bln lepas Syahmi suka sgt tgk Barney sampai mama pun pening ni dah giler layan Otomen pulak..takpe la janji benda nyer dah ada ok sayang mama?

( kesilapan umur patut nyer 3rd birthday telah dibetulkan. Hehehe.... )

Okeylah Syahmi..mama harap lepas ni Syahmi dah tak buat perangai lagi kat taska lepas kiter potong kek minggu depan nnti. Mama nak Syahmi jadi anak yang baik & mendengar kata.Syahmi dah besar nnti nak kene jaga adik pulak..

8 comments:

Mrs MaMA said...

mimi semalam baru tanya kat opit...kalo aimi ada adik..dia ngengada tak mcm skang nie?? hehehe

Me Mrs.Eady said...

mimi...iwa dh tnye semua kwn2..mcm ni ke bdk kalo ade adik.

mmg pun!ya allah..tempoh nyer ade lah sehingga dia besar or paham myb dlm 5 thn.tahan ke?hahhahaa...nk xnk kene tahan gak..;)

Pai the Mrs Razif said...

betul tu izwa. kena byk bersabar ngan budak2 ni. Biasalakan... dia tak nak perhatian ibu ayah dia hilang daripada dia so, dia buatlah perangai. tapi kengkadang tu perangainya menyakitkan hati, kan?!
Satu jer yg kpai perasan takleh berkasar ngan diorg ni. Pepehal kena dgn lemah lembut. Kalau tak habis dia mengaruk satu umah. (~_^)

Rozy said...

syahmi..syahmi..
pasni tak taulaa si hadiffbolat tu lak camna..

Me Mrs.Eady said...

kak pai..btul kene ckp elok2 je ngn syahmi ni.lg kiter marah lg dia buat perangai.

kak rozy..hehehe...kiter tggu hadiff mcm mane..jeng jeng jeng..ada ka??hahaha..;)

ayu said...

izwa,

hariz pun mcm tu..lagi la..
mula2 elok je main dgn adik dia..
lps tu tgk2 ada je la benda dia buat kat adik dia..
ketuk kepala la, tarik tangan la..
mmg kena tgk juga...


oh ya, rozy mmg tgh pregnant la izwa...tgh menunggu masa je tu..^_^

nieda said...

happy birthday Syahmi in advance..moga jadi anak kebangaan mama dan abah k..Syahmi tetap sayangkan adik kan, dia kecil lagi pasti ada rasa cemburu..

Me Mrs.Eady said...

ayu tu la tgk kak rozy dh 36 weeks kan..hehehe..kiter tggu!;)

nieda..tq!heheeh...mmg dia syg adik cm rs cemburu tu dia x pandai nk handle lg.hehehe....thank's again.;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang