thumbnail

Monday, July 19, 2010

Aktiviti Hari Sabtu

Asslammualaikum...selamat pagi!
Wahhhhh..isnin sudah!kejap je masa berlalu. Rasa tak puas pulak duk rumah. Hehehehe....pagi ni saje nak buka cerita aktiviti anak-anak pada hari sabtu lepas. Mase ni tinggal bertiga je dgn anak sbb en.hubby tercinta & ibu pagi OT.

Masa ni mama dia tgh sibuk setelkan kain baju yang seminggu punye. Almaklum la hari biase tak sempat nak sidai jadi nyer hari sabtu adalah hari housekeeping! Hamik ko nak melipat dah jadi 1 hal tp ape boleh buat hari sabtu je yang ada masa nak buat semua tu.


Tak caya tgk nih!


Mase ni baru basuh sikit sbb kat washing machine jalan lagi, ampaian sebelah rumah penuh jugak.
Nasib saya tak amik gambar baju-baju ni bile dah kering & utk dilipat. Mesti semua gelak sbb bnyk giler! Kekekekek...
Tapi tgk gelagat anak-anak saya ni, saja nak bagi diaorg leka sbb kalo tak susah saya nak bergerak dlm rumah tu.

ni dia benda nyer..

cat dik cat...hehehe..

adik mcm tau jek...
  
baca jgn tak baca..

abg ajar adik tau..

Syahmi yg dah pandai mengeja.

finally
kiter rehat dulu!hahaha...dah penat la ni adik beradik nie!

adik air masak, abg susu la tu..

 
Alhamdulillah sbb Syahmi ni boleh diharap sikit-sikit tgk adik tp biler adik dah 'merayap' jauh-jauh dia akan jerit mama!mama! sbb takut adik jatuh lgpn dia tak pandai angkat adik lagi.
Dan
Alhamdulillah saya bersyukur sbb Syahmi dah pandai mengeja walaupun sebutan ayat tu masih lagi tak betul!Hahahah...slow-slow la kan?

Okey itulah aktiviti saya & anak-anak dirumah di hari sabtu.
Petang tu lepas en.suami tercinta & ibu balik dari office, kami pegi makan.
Yang ni saya akan cerita di entry yang lain okey sbb skrg saya nak sambung kerja.

Okey ta ta bye bye.

7 comments:

wahida said...

saya pun mcm awak jugak izwa...time hari sabtu lah ari mengemas...hehehe...

Mrs.Eady said...

Hahahaha..ada geng rupa nyer!!
hari sabtu la mmbanting mmbasuh,menjemur & melipat kain.hahaha..

ayu said...

hari sabtu lepas g kenduri kat taman tasik permaisuri...huhu..penat juga sbb tunggu sedara mara dtg... tapi yg best sbb parents datang dari kg lepak2 di rumah ayu....

ayu said...

opsssssss...tak lupa juga mencuba resipi baru iaitu ICE BLENDED KURMA..heeehehee

Mrs.Eady said...

WAHH....ice blanded kurma?nk cuba la sbb nak bg bnyk susu ni time bln posa nnti!

tq ayu..;)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wah...wah...wah...byk betul kain tu yer. hehehe... adik beradik tu pun, nampak sgt2 close,kan? cute jer...

Mrs.Eady said...

kekeke..kak fiza ari sabtu je jadi kedai dobi umh tiu..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang