thumbnail

Monday, July 12, 2010

* Report Card Syahmi *

Hari ni ada sesi perjumpaan ibubapa bersama ibu-ibu pengasuh anak di Taska Mara..Hari ni utk Syahmi dulu manakala Sufiya hari Rabu nnti..Kecik-kecik pun dh ade report card kan? Ha!itulah taska sekolah anak ni sentiasa memberitahu perkembangan anak setiap 6 bln. Best kan?

Jadi nyer hari ini saya dpt la report card Syahmi & dpt la komen2 dari ibu dia.

Kata ibu dia Syahmi ni sensitif org nyer, tak boleh di tegur dgn kasar atau garang-garang..adduuiii...susah betullah malu pun ye gak tp ibu dia kata mgkin dia jadi mcm ni sbb dia anak & cucu sulung jadi sudah terlebih manjalah ini budak!Huhhuuhu...ibu dia kata lagi Syahmi ni kalo kiter nk tegur kene lembut-lembut baru dia dgr/ikut arahan kalo kita kasar dgn dia, dia akan diam & keraskan diri..Kekekeke...yg ni agak-agak ikut sape nih?heheheeh...mcm tau-tau jek ikut sape!Hahahaha....

Dan lagi Syahmi ni org yg cepat boring tp if dia dah suka kerja tu dia akan buat smpai siap..Contoh nyer Syahmi ni cepat boring kalo kite suruh mengaler! Dia akan kaler yg part-part kecik jek kalo part-part besar dia akan conteng! Tapi paling dia suka adelah main cop-cop tapak tgn & tapak kaki. Yang ni mmg hobi dia la main water colour.

Lepas tu ibu dia ade la tunjuk-tunjuk hasil kerja sekolah & hasil kerja berkumpulan Syahmi dgn kwn2 dia. Sempat jugak la saya ni snap snap gambar! Padahal setahun 2 kali amik report card nih. Hehehehe...suka hati lah kan?

Okey..okey...jom kite cuci mata..







inilah hasil kerja-kerja nyer..hahaha...

*
*
*
ta daaaaa....

*
*
*

 


ini juga..kaler sekejap je lepas tu conteng sbb boring!

&

hasil kerja berkumpulan


Okey ini yang dinanti-nanti kan..kekeke....report card nyer lah! So far bnyk yg ok biase la bdk2 mane yg reti duduk diam kalo kite suruh...Alhamdulillah perkembangan Syahmi sama saja dgn bdk-bdk yg lain, same je kdg2 buat org, kdg2 meragam, kdg2 merajuk tu semua samalah ibu dia kata.




diantara isi dlm report card

&

jeng jeng jeng...

*
*
*
*
*
*
*

wajah kesayangan saya bersama rakan-rakan

*
*
*



Cepat anak mama membesar..

5 comments:

wahida said...

kesian shark tu...syahmi mmg bosan la tu...anak saya pun x brape suka mengaler..

nieda said...

mmg budak2 sekarang kalau nak tegur kena cara lembut..kita pun kalau org tegur cara kasar boleh sentap inikan budak kecik..

Mrs.Eady said...

wahida : kelakar kan gmbr shark tu?kekeke.....dia kalo suruh kaler adduuuhaaaiii..bercinta!mmg xnk tp kalo main cop cop laju.

nieda : btul..tu same mcm mama dia la tu.kalo ckp kasar msti sentap punyer..kekeke..;)

ayu said...

wahhhh...ada report card tu..cayalah....

btw, rasanya budak2 lelaki mmg mcm tu kut kan..hariz pun, bila ayu ajar dia skeet2 mewarna, dia mcm nak menconteng jeee...huhu..

P/s : tak sabar nak tunggu cerita sufiya plak ni

Mrs.Eady said...

ayu : kekeke....rase nyer mmg betul la..kalo kaler part yg kecik2cantik je kalo yg besar..hamik!hahaha.....

izwa pun dh x sabar nk tggu rabu jugak sbnr nyer..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang