thumbnail

Monday, November 08, 2010

Budak Asam Jawa..

Minggu lepas mmg minggu mencabar bagi saya.
Seperti yg semua tau dgn keadaan Sufiya tak berapa sihat ditambah pulak dgn Syahmi kene ketuk kat taska.
Jadi nyer mlm-mlm bergilir-gilir diaorg bgn-bgn meragam.
Nak buat mcm mane terima je lah sbb anak kan?
Ape pun semua episod sedih tu dah berlalu pergi.
Saya bersyukur..alhamdulillah!
Terima kasih padaNya kerana berikan kesihatan yg baik pada anak saya..

Oppss...opsss....tunggu!
Sebelum Sufiya nak baik saya bawak dia pegi klinik kanak-kanak yg lain.
Sebab ubat klinik yg 1st tak berkesan.
Jadi hari sabtu tu Sufiya kene amik nebulizer sebab kahak terlalu bnyk sebab tu dia tido tak lena siang mlm.


Mula-mula amik okey lagi tapi biler dah amik Sufiya boleh tido pulak!
Agak nyer sebab syok sgt kot sedut benda alah nih!
Hehehehe....

tertido!

Tapi mlm-mlm sebelum tu tiap mlm memang saya kene jelum kepala Sufiya dgn air asam jawa
 sebab bdn & kepala dia terlalu panas.Walaupun pakai cool fever tapi tak berkesan pun!
Balik-balik asyik tertanggal je lah cool fever itu!
Susah sgt hamik...tepek asam jawa lagi bagus cepat je panas tu turun!

muka tak bermaya...sian anak mama..

Sekarang dah tak lagi!
Sufiya dah kembali ceria seperti biase,gelak-gelak & bermain.
Alhamdulillah........lega hati nih!Kepala Syahmi pun dah ok..dah takde bengkak & lebam.
Jadi smlm hari ahad saya & hubby bawak diaorg pegi Sogo main kat Starz Kids tu lagi.
Bagi diaorg seronok sikit!

Sooo..selamat pagi semua & selamat hari isnin yg ceria!
Ta ta..

4 comments:

wahida said...

amek neb mmg mengkhayalkan..doc pun ckp mcm tu..nasib anak dara saya tu dah sihat...risau auntie tau!!

nieda said...

alhamdulillah, dh sihat..

Mrs.Eady said...

wahida : tgk dia pakai asam jawa tu cute kan tapi mcm nak nangis biler tgk tak bermaya mcm tu.huhuhuuhu....

nieda : tq..syukur alhamdulillah...

armouris said...

info tentang asam jawa di SIHAT SELALU - Asam Jawa : Kegunaan dan Khasiat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang