thumbnail

Thursday, December 02, 2010

Berdua-duaan?

Terbaca entry kat blog Ayu psl dia selalu berdating dgn hubby dia biler ade hari-hari istimewa..
Jadi saya terpikir sendiri bila laaa saya akan berpeluang sebegitu...??
Hmmmm....sebab semenjak bersalinkan Syahmi memang kami tak berpeluang berdua-duaan ni.Ape lagi dgn ada pulak Sufiya dah tentu la kami tak pernah berdua-duaan nie.
Bukan takde masa tapi rasa mcm tak boleh kemane-mane tanpa anak.
Walaupun saya ada jugak hasrat mcm tu tapi en.hubby memang tak boleh sebab 
dia kater tak seronok berjalan kalo takde anak.
Dia kater macam sedih, mcm bersalah pulak kalo dia berseronok kat luar tapi anak-anak tinggal kat taska.

Jadi ape pandangan kwn-kwn?
Bagi saya perlu utk meluangkan masa berdua ni sebab skali-skala teringin jugak mcm mase bercinta.
Jadi.....saya dah memberi cdgn kat en.hubby utk keluar beberapa jam semasa harijadi dia pada bln 2 tahun depan.Mgkn sekadar tgk wayang & makan-makan je araound KL ni....tapiiiiiiiiii........ini pun masih lagi dlm proses pujuk memujuk tau supaya en.hubby setuju.
Hehehehe......hrp-hrp berjaya la ek!

Kalo boleh nak mcm nie kejap...

mase bercinta nie...hehehee..

kini...

sebab nyer kami anak beranak tak penah brenggang jauh..huhuhuhu...
Nak tau tak?
Mase amik gambar ni pun Syahmi & Sufiya menangis-nangis nak dtg kat kami.
Hahahahahaha....susah oww...tapi itu la yg manis nyer biler berkeluarga.
Tak gitu kwn-kwn?


Hope saya berjaya pujuk en.hubby saya tu!Kihkihkihkih...

5 comments:

ayu said...

izwa dear, hehe...sempat lagi tu buat entri ni eeekkk..keke..act, depend la dengan husband n wife tu kan..ada juga kawan2 ayu yg kata diaorg tak sanggup nak tinggalkan anak kejap sementara diaorg keluar dating berdua dengan suami..tapi, macam ayu yang mempunyai suami yang sangat2lah sibuk ngan kerja, ayu rasa time dating berdua la dpt spend masa yg sangat2 berharga utk kami berdua..lagipun time tu la, nak enjoy pun..hehe..kalau ber4 ni, tu la..kena layan anak2 je la kan..bukan selalu pun, maybe dalam 1 thn 2-3 kali je ke (besday kita, besday suami n hari anniversary)hahaa...sanggupkah anda?? harap2 dapat pujuk en suami mu ye...sekejap je pun, dapat tgk wayang tu pun ok gak tu..teringat plak zaman dating2 dulu kan..^_^

wahida said...

sesekali kita patut berdua2an jer...utk menaikkan mood mcm zaman baru2 kawen dulu...

Mrs.Eady said...

ayu : itu yg ku harapkan...harap2 dpt la pujuk dia tu..hehehehe....hubby ckp..dia lagi suka kecoh2 dgn anak dari teringat2 kat anak biler kat luar.huhuhu...laki ku syahdu btul la!!kekekeke...

wahida : btul!!!!tapi laki ku belum berpikir mcm tu...dia kater time ni la kiter msti dgn anak nnti anak2 dah besar tinggal kiter berdua jek...:D

psstt....doakn ku berjaya pujuk hubbyku ye...:)

Nad @ MamaZakwan said...

huhu..saya pun tak bleh tgglkan anak..kalu kuar tanpa zakwan sure teringat jek..nnt jadik tak best..nmpk plyaground, teringat zakwan, nmpk kfc, teringat zakwan..last2, balik umah sbb jalan2 pun tak hepi, hehe..

nk gi kamallodge ni kene tempah dulu..bilik terhad..saya ada bg link utk tempahan kt entry saya smlm
harga sebilik paling murah RM155..kalu keje gomen dpt la lagi murah..cam bilik kami 1 rumah 2 bilik rm270

Mrs.Eady said...

Mamazakwan : that y la kami tak pernah berdua nie..sebab hubbyku mcm tu la..nmpk belon nmpk kedai bk asyik sebut anak last2 mmg takde la..

opss..by the way tq for info psl kamallodge tu sbb ingt nk pg bln 2 ni mase harijadi hubby..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang