thumbnail

Tuesday, June 29, 2010

Sufiya Irdina

Hari ni Sufiya tak berapa sihat walaupun aktif.Batuk yg kuat sehingga muntah..dr mlm tadi muntah lepas susu, dalam kereta & di taska. 

Nasib la Sufiya tak meragam just main dgn abah dia je..oh ye..pipi Sufiya kene ruam susu..ntah nyer mcm mane boleh jadi sdgkn menyusu dgn saya tak pernah kene pipi & saya sentiasa sediakan tuala kecik.huhuhu.....masalah nyer dah teruk!!dari pipi kiri dh ke kanan.





Oppppsss..kualiti gamabr dari hanphone cabuk.
hheehehe...BB please!kekeekekeke........

Monday, June 28, 2010

Syahmi's Birthday Kat Taska.

 Dalam keje bnyk pun sempat gak jalan laju2 pegi taska hantar kek then terus lari balik office.hahhahaah....bz la sbb unit saya ni tgh sibuk so saya sekali terlibat utk sediakan fail,seperator...oppppssssssss...bkn nk citer psl keje la!!

Nak cerita psl birthday Syahmi kat taska,ini 1st time Syahmi potong kek kattaska jadi mama dia yg lebih teruja!hihihii....











By the way kwn2 Sufiya xde sbb dia tengah tido.huhuhu.....
Tak boleh nk coret bynk2 dh x sempat!
Okey nk sambung keje yg bnyk giler nih!

Birthday Syahmi Irsyad!

Smlm berjaya gak buat mkn2 kat rumah walaupun kelam kabuts bb kakak ku nk pergi ke kenduri kawin kwn baik dia. Jadi pagi tu pegi ambil kek yang dah di tempah 3 hari sebelum nyer..Nak beli satay alih-alih kedai nyer x buka lagi daaa walaupun dh pukul 11 pagi.huhuuhu...tukar last minit beli pizza.hahaaha..kfc & air kakak ku belanje & kek ibu yg belikan.

Ape pun saya bersyukur apa yang saya niatkan sudah sedikit terlaksana..




 







Di Tag Lagi..

1.Where Are You Now

Lokasi saya di Dlm Bangunan Di Jalan Raja Laut,Kuala Lumpur

2. What do you do?

Taip-Taip,Failing..Buat kerja-kerja orang lain..

3. What is your blog name, and why?

~ Bicara Hati ~

Sebab kat sini lah tempat aku mengarut selalu.

4. When did you start blogging?

Dah lame lepas tu stop then baru start balik 2 bln yg lepas.hahahaa....

5. Give the link when you were the happiest to blog?

Alamak..semua happy kalo nk klik klik je kat blog list saya tu.hehehe...

6. Give the link when you were the saddest to blog?

fajaril

7. Give the link when you were the angriest to blog?

Biase kalo marah saya duk diam2 xmo brckp..malas..kalo dpt tido saya tido jek.

8. Give the link when you were most in love?

Blog sendiri la.hahahaah....

9. Give the link of a post that turns out to be very meaningful to you?

Semua entry dlm blog ni..huhuhu...

10. Tag some friends to know about their answer?

Kwn2 yg nk amik tag ni amik la..sbb saya x reti nk tag sape sbb kalo boleh nk listkn semua org..sooo..sape yg free tu amik ye...hehehehe....

Okey ta ta bye bye...

Friday, June 25, 2010

Hadiah utk Si Jantung Hati.

Hari ni saya dah terima coklat yang diorder dari kwn alam maya zurien. Coklat ni utk gift pack Syahmi kat taska nnti nak bagi kat kwn2 dia je.Coklat ni atau lebih di kenali sbgai LoliChoc. Murah giler & bau dia...nyum nyum nyum...enak!isyy...nasib baik tgh diet! Kwn2 yg nk cari coklat murah & sedap sila2 lah jengah2 kat blog kwn saya ni zurien.

LoliChoc

dan

*
*
*
*
*
*
ta daaaaa.....
*
*
*
*
*
*

Small Gift

Alang-alang order utk Syahmi skali saya order la Small Gift ni utk en.hubby tercinta sempena hari bapa yg lepas.hehehe... zurien ade buat promotion jadi saya pun ambil kesempatan lah!hahaha...
Stop Stop..kene sambung buat keje nih!!hehehe....


Wednesday, June 23, 2010

Kerana Cinta Kami Gembira!


Hari ini kwn saya telah membuat saya tersenyum sepanjang ptg..hehehehe...
kwn saya adelah : kak ummi sofie & atun

Sebab kami belajar ilmu baru kat facebook walaupun x segempak mane pun.hehehehe....setakat bentuk love tu dpt membuat kami gembira!saya pun baru je belajar benda tu dari kakak saya.hahahahaah....

Ape pun saya syg kwn2 saya ni. Saya syg semua kwn2 saya yg baik2 belaka ni.
Kawan2 yang menceriakan hari saya.

Okey ta ta bye bye..

Mode : Busy.


Today saya dlm keadaan busy utk setelkn kerja2 saya yg tertangguh akibat tolong kerja org lain..tp..eh!eh!ewah ewah!!..ade plak mase nk post entry kan?hehehehe...kejap je take 10!hahahaaha......

Okey lah pada kwn2 yg lain saya just baca entry masing2 tanpa sempat nk tinggalkn komen.so sory....ape pun saya tetap kunjung kwn2 tiap hari.hihihi....

Okey ta ta bye bye...

Monday, June 21, 2010

Anak oohh...anakku..

Lately ni Syahmi asyik buat perangai je..ade saje yg x kene ade saje yg nk diamukkan..letih & memenatkan biler mengenangkan perangai nyer itu..tapi..rase nyer dia jadi mcm tu keranatergugat dgn kehadiran adik Sufiya Irdina dia tu..

Kalau abah dukung adik dia mesti nak dukung jugak.adik menyusu akt mama dia pun mintak kat abah dia nk susu..kalo adik pegang mainan terus dia nak mainan tu padahal mainan budak perempuan..kalo time mandi adik dia mesti nk dulu. Huhuhu letih & mendatangkan kemarahan lagi2 kalo time balik dr tempat kerja..masyallah..

Nak dijadikan cerita pagi tadi saya ke taska untuk susukan Sufiya..ibu pengasuh dia bgtau Syahmi mengamuk merajuk sbb ade birthday pack kat taska,kwn dia sambut birthday hari ni then dia kater dia punyer birthday!Menangis-nangis ckp dia punyer birthday...sampai ibu dia ckp  "ye ye birhtday Syahmi" baru dia diam..boleh ke mcm tu??alahai anakku...

Sayang...birthday abang minggu depan laaa....

Mama dah belikan sedikit gift utk masukkn dlm party pack Syahmi.nanti kiter bagi dekat kwn-kwn Syahmi okey..Mama akan belikan Syahmi kek utk kiter potong kat taska dgn kwn2.

Walaupun tak ada majlis utk Syahmi tp akan ade kek hari lahir utk Syahmi potong..jgn risau sbb mama takkan biar Syami sedih di hari lahir Syahmi mcm mama. Sepanjang umur mama tak pernah lagi disambut birthday tak pernah ade kek birthday. Jadi mama tak nak Syahmi  rasa ape yg mama rase tapi mama nak ingtkan Syahmi benda-benda ni bkn perkara besar sebab kat luar sana ramai lagi yg tak mampu, ramai lagi yg kelaparan, ramai lagi yg hidup susah kat luar sana & ramai lagi yg diabaikan. Jadi lepas ni Syahmi tak boleh buat perangai lagi sekiranya ada benda yang Sayhmi tak dapat.

Memang niat mama nk buat potong kek kat taska biler Sayhmi usia 3 thn sb di umur 3 tahun Sayhmi dah boleh paham sikit2. Kalo mama buat mase umur Sayhmi 1 & 2 tahun bkn Syahmi paham ape pun. Silap-silap mama yang terlebih excited time tu. Hehehehehe.....

Ni mama dah order lama dh utk diklipkn kat plastik gift Syahmi..tapi..bln lepas Syahmi suka sgt tgk Barney sampai mama pun pening ni dah giler layan Otomen pulak..takpe la janji benda nyer dah ada ok sayang mama?

( kesilapan umur patut nyer 3rd birthday telah dibetulkan. Hehehe.... )

Okeylah Syahmi..mama harap lepas ni Syahmi dah tak buat perangai lagi kat taska lepas kiter potong kek minggu depan nnti. Mama nak Syahmi jadi anak yang baik & mendengar kata.Syahmi dah besar nnti nak kene jaga adik pulak..

Friday, June 18, 2010

Happy Father's Day.


Entry ini ditujukan kepada insan yg paling saya cintai..heheehe...sape lagi kalo x en.hubby tercinta la..

Gambar bersama Syahmi
Syahmi berusia 45 hari.

Gambar bersama Sufiya
Sufiya berusia 3 hari.

Kepada En.Hubby Tercinta..
Selamat Hari Bapa Abg.

Terima kasih kerana menjadi abah yg paling baik & terbaik di dunia untuk anak2 kita.

&

Selamat Hari Bapa kepada Abah ku yg tersayang & dirindui..

 &

Selamat Hari Bapa kepada semua bapa didunia ini dan juga yg bakal-bakal menjadi bapa.


Abg nk Hadiah..??
Mmhh...kene mintak Syahmi dgn Sufiya sbb anak-anak yg panggil abah kan..?
B panggil abg!hahahaa....


Okey bye bye ta ta..

Friday, June 11, 2010

** Sufiya Irdina **

Perasan tak yg selalu nyer bnyk cerita psl Syahmi..?Huhuhu..sory my little darling...Sufiya Irdina..bkn x ade cerita tp semua nyer  tersimpan dlm memori mama..sory sayang!

Okey kiter cuci mata tgk gambar bidadari mama & abah ni okey..mase ni umur Sufiya Irdina baru 48 hari.

Sesi Photoshoot : 29.11.2009



 





Monday, June 07, 2010

~ Happy Vacation ~

Hari ni kembali berblog setelah cuti 3 hari, dah ketagih la!nggeeeee.........hihihihi........
Ok la nk cerita psl bercuti last week lepas 4hb-6hb Jun..sebenar nyer niat bercuti ni sb anak-anak dah sihat & sambut anniversary kami..wah!syokk oww....lame x rehat mcm ni!rase mcm xnk balik je tp ape kan daya ade bnyk lagi tanggungjwb lain dgn rumah mcm kapal karam akibat pindah aritu pun x setel2 lg.huhuhu...

Atleast percutian yg kami rancang ni brjln lancar,anak-anak okey happy,sihat & kami pun bergembira sepenuh nyer..kiter cuci mata lah..x tau nk citer ape sebb best sgt!by the way kami itu adalah saya,suami,anak2,ibu ku & adik ku..hihihi.....

Ini lah tempat nyer....:)





 













Kami yang happy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang