thumbnail

Monday, August 30, 2010

Ada aku kesah?

Mmhhh..entry ni utk org halimunan yg selalu singgah kat sini lepas tu nak sakitkan hati sendiri! Dah la pc aku rosak dah tu ade pulak makhluk yg halimunan ini buat hal. Aku tak marah tapi ade aku kesah ke wahai manusia? Aku tak rase ape pun walaupun ko remove aku tapi yg pelik nyer ko singgah sini jugak nak amik tau hal aku..
Huhuu...mcm ni punyer org pun ade ka??Lawak..lawak....hahahhaa.....

Ko kene ingat selama ko ade pun serupa mcm ko tak ada..jadi tak terkuis pun di hati aku nih.Hahaha.....jgn kater remove, aku dah block terus ko!Hahaha.....aku bkn balas dendam tapi kan lagi senang mcm tu? Nape ko nak susah hati atau jeles hidup aku dah okey dah bahagia skrg?Aku pun tak paham walhal aku tak kacau pun hidup ko....tapi...yang ko rajin-rajin singgah sini tu kenapa??
Mhhh...rindu ke?Hahahaha....weekkk!muntah aku!

Okey lepas ni jgn dtg sini lagi tau..syohh syohhh...pegi jauh-jauh!
Okey salam pergi jauh utk ko...jgn dtg lagi.
Ta ta ti ti tu tu...


BTW.....ku rindu kat kwn-kwn & kakak-kakakku semua..
Nanti ku singgah rumah semua org ye..
Hehehehe...

Saturday, August 28, 2010

Pc rosak..

Buat mase nie ku rehat dr mengepos ape-ape entry sb pc buat hal!
Rindu nk jenguk kwn-kwn..sabar ye akan ku jengah nnti.pada follower or rakan baru akan ku singgah & follow nnti.
Tension tak dpt masuk blog sndiri..ini pun post by hp en.hubby jadi amat-amat la terhad nk mengarang..huhuhu..
Jmpe lg ya!salam rindu kat semua..

Okey ta ta..

Wednesday, August 25, 2010

Sardin Roll

,
Bahan-bahan

Gulung

Hasil

Ni la dia sardin roll yg di citer-citer kan.Hehehehe...bkn hebat pun sbnr nyer tapi disebabkn
ni 1st time buat sndiri jadi teruja la pulak lagi-lagi en.hubby suka sgt.
Bkn susah pun nak buat nyer tapi hari tu dah takde idea nk nak mkn ape mase berbuka ttibe-ttibe terpikir nak buat sardin roll lah dari beli kuih pastu tak sedap la lagi baik buat sndiri jek!

Sudah nyer dua hari berbuka & sahur mkn sardin roll ni.Hehehe...sedap sgt ke?!
Biase-biase jek!Hahahaa...yg penting en.hubby suka tu jek.

Nanti ade mase saya cerita pasal sotong/ayam/udang goreng cili api ye.
Sedap shingga tambah nasi!
Hahaha....opsss!sory posa lerrr.....


Tuesday, August 24, 2010

~ Aktiviti Anak ~

Ni aktiviti anak-anak di hari cuti.









Sepagi & septg bermain di dpn rumah.
Bagi keluar peluh skit, bagi baik demam adik hari tu.
Tgk nmpk tak gigi dia 2 batang tu?
Yang tu okey tp yg kali nie demam nak tumbuh gigi kapak.

Okey la takde mood la nak tulis/ckp/pikir..
Hehehe..
Ta ta bye bye

Monday, August 23, 2010

* Koleksi Buku *


Ni semua koleksi buku Syahmi & Sufiya.
Tiap hari mesti baca buku tak kira la ptg ke mlm even dlm kete pun baca buku.
Ade lagi buku dlm kete yg tu tak sempat nak amik gmbr.
Yang kecik-kecik tu buku adik yg besar gabak tu buku Syahmi.

Minggu lepas ade lagi pegi beli buku lagi.
Ni dia
*
*


Ni koleksi buku cerita utk Syahmi.
Yang pink dgn buku Dr.Fadilah Kamsah tu buku mama dia.Hehehehe..
Semua buku Syahmi maktok dia yang belikan.
Biase saya memang membaca lagi-lagi kalau time mkn itupun kalo saya mkn seorg la.
Kat office biase saya mkn sorg.Jadi takde la boring sgt.

Skrg ni balik je dari taska maktok dia bacakan dlm kereta,smpai rumah abah dia pulak amik turn mlm nk tido abah dia lagi yg bacakan.Hehehe..mama layan adik ler!
Harap hobi Syahmi ni sampai la dia membesar.Insyallah..

Okey ta ta bye bye.

~ Tak Sihat ~


Syahmi yg sakit mata



Sufiya yg demam panas

Empat hari saya bercuti..2 hari MC & 2 hari EL.
Sebenarnyer saya dpt MC sbb Syahmi sakit mata disebabkan dia selsema teruk tapi
Syahmi ni sakit mata 1 hari jek..Keesokkan nyer ttiba-tiba Sufiya demam panas!
Alahai..nasib la mama ade MC tu..tapi dah masuk hari-3 demam Sufiya still tak kurang.
Check punyer check rupa nyer anak dara saya ni nak tumbuh gigi kapak!
4 hari tak nak mkn ape pun just susu je yg dia nak...duk ngempeng ler ngn mama dia nih..dah ler penat dgn puasa tapi ape boleh buat dah itu je yg dia nk isi perut mama redha je la.
Dgn mlm Sufiya bgn sejam skali lagi la mama dia nie pening.

Hari ahad pagi baru la Sufiya okey itu pun tak lepas dgn air asam jawa kat kepala dgn cool fever.
Hari ahad baru la dia nak mkn sikit-sikit itu pun just mkn kurma je.
So hari ni dtg kerja busy la sikit..heheehe..sempat plak nk update entry ye?!.
Take 5 okey!Kekeke...
by the way..pada kwn-kwn yg lain saya sempat jengah & baca je tapi tak sempat tinggalkn komen okey.

Okey la nak sambung kerja.
Ta ta bye bye.



Monday..


Setelah lama bercuti..jaga anak okey!
Ada bnyk entry nak citer tp kejap lagi okey.
Tunggu..eh!ade ke yg nk tggu?!
Hehehehe..ape pun selamat hari isnin.
Okey ta ta bye bye..

Wednesday, August 18, 2010

Off


Off smlm & hari ni.
Duduk rumah jaga anak.
Syahmi sakit mata lagi! dan Sufiya demam panas.
Rase mcm Sufiya nak berjln.Hehehe..
Ape pun diaorg tetap aktif jadinyer mama dia lagi penat duk rumah dari kat office. Hahaha..
Ape pun ini tanggungjawab saya & saya syg mereka!
Okey ta ta bye bye.

Tuesday, August 17, 2010

Makanan Kegemaranku!

keropok lekor!

Yeahhh..inilah makanan kegemaranku! Syokk ow..ori punyer dari T'ganu.
Sape-sape yg pegi sane atau balik kg sane msti saya kirim.
Hehehee..yg ni saya kirim dari seorg kwn Shahida, dia balik kg minggu lepas. Tq lah Shahida.
Tak tahu nak ckp nape saya suka tapi if terjumpa msti saya beli.
Jadi ni la makan berbuka saya smlm!Sedap gilerr & terbaeekkkk...Hehehee....
Balik ni nak berbuka lagi dgn keropok lekor lagi sb ada bnyk lagi kat umh.

Okey ta ta bye bye

Monday, August 16, 2010

Bercuti Di Mane ye...?


Kat mane nak pg bercuti ye..?
Mhhh..saya tgh bincang-bincang dgn kakak saya ke mana nk pg brcuti.
If thn ni dlm M'sia lagi la if thn dpn kami rancang nk pg luar.
Takde la jauh myb Jakarta/Bandung/Bali.
By the ways Ho Chi Minh cancel & dibuang dr list kami!
Cuma en.hubby tercinta saya tak berapa setuju pegi ke luar kerana anak kami masih kecil..
Kater nyer anak-anak tak paham.Heheheeh...ade betul jugak!
Sebab anak-anak saya hanya suka mandi-manda jek!

Jadi..cadangan kami adalah Kota Kinabalu, Sabah!
Utk thn dpn laaa...
Tapi kami tak tahu tempat tu mcm mane.Hehehe...
Ape pun yg best nyer Rumah Rehat Mara ada kat sane. Dah jimat 1 benda!
Kwn-kwn kalo kat sini-sini kat mane yg best ye..?

Okey la ta ta bye bye

Friday, August 13, 2010

Tukar lagi?


Rase mcm nk tukar 'rumah' baru je ni?
Kaler hitam ni rase teramat membosankan & tak menarik..
Mhhhh..ape pendapat kwn2?
Hhehehe..layout blog nie la..
Okey ta ta bye bye.

Thursday, August 12, 2010

` Barang Baru '

Breastmilk Bottle

Yang ni dah lame idamkan tapi tak terpegi nak beli or order kat online. Alih-alih kakakku bagi.Wahhh..tq la kak! Suka giler nie. Lagi bersemangat ku nak buat stok susu walaupun bln puasa ni nmpk nyer terjejas teruk. Terpakse la pam pagi ptg mlm..walaupun hasil nyer mendukacitakan.
Lain pilihan jalan kaki ke taska laaaa...biase mmg pg tiap hari tapi kalo tak sempat saya tinggalkan bekalan je cuma skrg bln puasa tak boleh tak pegi taska sebab stok tak bynk. Jadi daya tak daya jalan jugak la perlahan-lahan. Tak tahan cahaya matahari je ni sbb migrain teruk la skrg ni.
Ntah mcm mane nk hilang kan migrain nie?!

&


Skin food

Ni alat make-up baru.
Yang tegak berdiri tu maskara, yg bulat tu lip gloss ikut darah, yg dlm paket kecik tu pencuci muka & scrup dia bg percuma utk test.
Yang ni try sbb ibu ckp benda ni dari korea & sesuai utk kulit org asia. Beli kat JJ AU2 yg baru buka tu.
So far ibu pakai okey je jadi ibu dah tukar dari SKII ke Skin Food ni. Lagi harga dia jauh lagi murah dr SKII tu.
Saya biase pakai Maybelline produk jadi masih belum bertukar lagi la cuma yg ini tambahan saya punyer brg make up jek.
Pakai pun ikut mood.Haahaha..ade hari rase nak ber make up ku make up lerr..kalo tak lip gloss & maskara jek!

Okey ta ta bye bye


2 Suku Kata

buku lagi

Ni la dia buku baru Syahmi lagi.
Naik next step utk dia belajar.




adik yg suka kacau abg.

Sekarang nampak juga la Syahmi ni dah pandai sambungkan dua suku kata ni.
Buku ni ade 4 step tapi kami beli 2 step je.
Harap-harap sebelum Syahmi pindah kelas ke umur 4 thn dia dah pandai semua suku kata.

Okeylah takde mood la bln pose nie tambah dgn migrain ni asyik dtg je balik dua tiga hari ni.Tak tahan owww....mcm nk pitam pun ade.Rase nak mcm nie jek!


Tapi apakan daya kerja masih lagi ada & tanggungjwb lain msti kene buat jugak.Hehehehe..tahan je la walaupun dah berhari-hari nie.
Ade entry lagi tapi tgk la kalo rajin ade la hari ni kalo tak esok je la ye.Hihihi...
Okey ta ta bye bye.

Wednesday, August 11, 2010

1st Day Puasa


Cabaran betul hari ni..mlm tadi Sufiya meragam tak tahu ape yg tak kene. Dia bgn sejam skali merengek jek, tido 5 minit 10 minit bgn balik..Akhir nyer pukul 3.30 pagi baru dia nak lena. Tiba-tiba terjaga dah pukul 5 pagi la pulak! Hadui...tak mkn ape la kami laki bini. Just buatkan telur dadar & telur goreng utk husband. Sory ye abg..sbenarnye dia dah pesan tak nak sahur tapi saya kejutkan jugak suruh mkn sikit..

Bile dah nak pegi keje rupa nyer Sufiya tak selesa sebab selsema dia dah keluar ikut telinga..itu lah penyebab tak boleh tido lena. Bile nak baik nyer entah sbb doc dah bagi antibiotik bagi matikan kuman & ubat titik tapi tgk mcm tak okey je lagi..Sufiya ni jarang skali meragam tapi bile dah sakit teruk baru la dia merengek itu pun nasib takat merengek je tak nangis kalo tak lagi haru mlm-mlm buta tu.

Ape pun kerja tetap kerja kene buat jugak.Hehehehe....ni tgh-tgh cuba nak naikkan semangat sendiri nih! Bkn ape takut stress nnti susu akan merudum. So chaiyok!chaiyok izwa! U can do it!


Okey ta ta bye bye.

Tuesday, August 10, 2010

* Selamat Berpuasa *


Selamat Menyambut Puasa

Persediaan Berpuasa

Susu Segar

Kurma

Kismis

Badam


Ini semua adalah bahan utk saya minum esok pagi utk sahur.
Blend semua then minum balance simpan dlm peti ais utk berbuka.
Air ni memberi tenaga & perbanyakkn susu.
Gambar semua ehsan Google.

Okey ta ta bye bye.

` Makan Lagi '

Sabtu lepas kami (saya & family, kakak & family, ibu) pegi makan kat Barra Cafe..1st time pegi mkn kat situ sbb baca paper metro ahad lepas tentang kedai baru buka ni. Tak jauh pun dari rumah kami. So alang-alang dah nak puasa kami semua pegi makan la kat situ.
Dekat je dgn Tesco Ampang. Makanan dia sedap gilerrrr.....hehehe..lepas ni mmg ni je la tempat kami mkn. Ruang nyer luas, tempat aman je org tak berapa ramai.


Barra Cafe


Menu

1set utk family (4 org)
- keropok lekor (pembuka selera), ikan siakap (stim,3 rasa,masak nenas & etc), udang masak pedas, sayur kailan, telur dadar & air bandung.
Total RM60 je utk 1 set family ni.
Kami tambah Calamari (kegemaranku!!sedap gilerr...) & abang ipar ku order air Dragonfriut.


Keropok Lekor

Air Bandung

Set Makanan

DragonFruit

Selingan kiter cuci mata kejap tgk buah hati saya ni.Hehehehe..

*
*
*
*
*

Sufiya Irdina & Syahmi Irsyad



Suap jgn tak suap bang!

Sudah licin!



Bila dah kenyang!Hehehe..

Nur Hazirah & Syahmi Irsyad

Sufiya Irdina

Syahmi Irsyad

So kwn-kwn kalo nak ke Tesco Ampang singgah-singgah la utk mencuba nyer. Bkn dlm tesco tau tapi sebelum masuk Tesco Ampang!
Di jamin tidak mengecewakan. Cuba jgn tak cuba.Hehehehe...

Okey ta ta bye bye.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang