thumbnail

Friday, October 29, 2010

Toncet?


Heheehhee...takde rambut tapi nak jugak toncet!
Ni semua kerja ibu pengasuh Sufiya la ni.
Dia geram hari-hari asyik ikat rambut anak org lain je anak yg dijaga takde rambut.
Kekekekeekke.....ye la dah Sufiya sorg je perempuan yg dia jaga lagi 2 tu bdk lelaki.
Jadi nyer sikit pun sikit lah dia tetap nak cuba ikat jugak.
Mase dtg susukan Sufiya tergelak-gelak tgk sbb memang kelakar giler!
Sian adik takde rambut ye..?
Hehehe...nnti besar sikit ade la kan adik comel nih!

Biler gelak-gelak dia pun gelak sekali!

Comey ke kelakar?

Hahahahahaha.......

Contest Baby Nangis


Gambar nyer..


Name Baby : Sufiya Irdina Bt Suhaidi
Name Mama : Nurul Izwa Bt Kamaruddin
Umur : 1 tahun

Kekekkeke...mase ni kene marah sebab tak nak tido!
Sian anak mama.huhuhu...

Jom join..Klik sini!

Ta ta.

Thursday, October 28, 2010

Misi Pencarian...

Smlm saya ade bgtau kan yg saya sdg membuat perbentangan budget 
utk birthday ibu & hubby bln 1 & 2 ni..
Jadi....smlm misi pencarian saya telah bermula.

1st saya cari ni..

Cake & Cup Cakes..

2nd baru la nk pikir hadiah ape nak beli.


Dalam pemikiran dah ade dah nk beli ape cuma skrg tinggal survey tempat yg ade offer harga yg murah skit ke..
Hehehee....
Memang lambat lagi tapi semua nk guna duit..jadi pembentangan budget ni mmg sgt membantu saya.
Lagi-lagi bakal dpt bonus ni ingt duit tu nak belikan hadiah utk ibu & hubby plus ingt nak pegi bercuti bln 2 ni.
Mgkn setakat Cameron Highland ke..sbb rindu dah lame tak pegi sane!

So...kalo cup cakes tu rase dah tau dah nak order dgn sape.
Cuma hadiah je tinggal nak cari kat mane.

Kwn-kwn any suggestion nak cari hadiah ape incase hadiah yg di cari tak jmpe..

Okey ta ta!
Opss..gambar tu semua ihsan goole tau!

Sape Nak Baucer RM10 KFC Free?

Diri ku telah di tag utk Ga ni.
Kekekekeke..ni akibat sbb giler masuk GA ke nih?!
Hahahaa....tq fazly!

So sape nak join cepat skit sbb hari ni tarikh tutup nyer!
Cepat klik kat sini..tau..


Kene tag ni kwn nih!
Tapi kalo nak tag sape-sape yg nak boleh tak?
Jadi kwn-kwn jom masuk cepat!

Wednesday, October 27, 2010

Papa & Baby Contest - 2

Lagi lagi lagi & lagi!!
Hahahaha...nasib la ye.

Jom la masuk jugak!
Tekan sini!


Gambar ke-2!
Hahahahaa...


Nama abah : Suhaidi bin Azami
Name anak : Syahmi Irsyad bin Suhaidi
Umur : 3 thn.

Okey cukup cukup cukup!!!
Cukup utk hari ini.
Hahaahhaa..

Ta ta

Ni tension boring tahap dewa dah nih...

Papa & Baby Contest - 1

Contest lagi?
Ye!!
Why?
Saya bosan...

Jadi jom kiter join lagi!
Kekekekeek...tekan sini tau!


Gambar nyer..


Nama abah : Suhaidi bin Azami
Name anak : Sufiya Irdina bt Suhaidi
Umur : 1 tahun

Baby & Toys Contest


Jom join!
Click kat bawah ni..

Gambar nyer..


Name : Syahmi Irsyad Bin Suhaidi
Umur : 3 Tahun

1st Lucky Draw by Atie Aizam


Syarat2 nye senang jer..

1. Anda mesti seorang blogger :
done!
2. Anda mesti merupakan follower atieaizam.blogspot.com : done!
3. Anda mesti mempunyai alamat di Malaysia : done!
4. Buat entry bertajuk: 1st Lucky Draw by Atie Aizam : done!
5. Mesti letak banner 1st Lucky Draw tu yer kat entry anda
dan linkkan ke blog ni : done!
6. Kat sidebar pun, jgn lupa letak banner ni dan perlu linkkan juga :done!
7. Tinggalkan link entry anda di komen box entry ini saje : done!
8. Tag sorang kawan anda atau lebih terpulang pada anda :
tag semua kwn yg nak masuk, klik kat sini tau!

Tarikh Tutup: 30 November 2010.

Salah ke?

Salah ke jika saya merancang 1 benda tu awal berbln-bln?
Mhhh...ke saya ni org yg tak sabar?
No!
Saya adalah org yg mengira, menghitung, mengumpul & mengisah..
Heheehe..ade ke org mcm nie?!

Bkn ape...skrg ni saya dah mula berkira-kira, mula berfikir, mula mencari 
ape nak dibeli ape nak dibuat utk harijadi ibu pada bln 1 & harijadi hubby pada bln 2.
Malah saya dah mengira & mengumpul duit utk kami bercuti pada bln 2 itu.
Salah ke?

Ade org kate saya ni menggelabah sgt sbb masih jauh lagi, masih berbulan lagi utk samapi ke bln 1 & 2 itu..
Salah ke saya buat preparation awal supaya saya tidak kesuntukan duit & masa??
Salah ke?

(dari google)

Tuesday, October 26, 2010

Contest "Sayang Adik" By AM Collection


Gambar dipertaruhkan..
Jeng jeng jeng!!


Name : Syahmi Irsyad & Sufiya Irdina
Umur : 3 thn & 1 thn

Jom join!
Tekan kat sini!

Okey ta ta!

‘ CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL - 2 ’


Gambar ke-2 dipertaruhkan!
Tadaaaa...


Name : Syahmi Irsyad bin Suhaidi
Umur : 3 tahun

Cepat-cepat!!
Tarikh tutup : 01.11.2010

Nak join klik kat sini tau!

Okey ta ta!

‘ CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL - 1 ‘


Gambar yg dipertaruhkan..
Tadaaaa!!


Name : Sufiya Irdina Bt Suhaidi
Umur : 1 thn

Cepa-cepat!!
Tarikh tutup : 01.11.2010
Klik kat sini tau!

Okey ta ta!

Monday, October 25, 2010

* Starz Studio *

Setelah hampir sebulan terperam baucer dari Sogo barulah dapat guna minggu lepas.
Dapat la bwk Syahmi main selama 2 jam.
Baucer Sogo ni dpt bile tiap kali kiter sambut birthday tiap thn.
Thn lepas Sogo sekadar bagi baucer duit tapi thn ni Sogo bagi bermcm baucer tapi dgn syarat kiter shopping lagi!!
Mhhh...takde untung nyer kat kiter pun!
Hahahahaa...cuma baucer utk Syahmi ni je yg free.
Pegi kat Sogo ni dulu sebab baucer ni tamat 31hb Oktober ni jadi cepat-cepat kene bwk sebelum terlupa lagi!

Baucer

Memang seronok!
Sufiya pun main jugak tapi kene byr RM6 utk 1 jam..so amik la 2 jam utk Sufiya.
Lepas tinggalkan diaorg kat situ sambil dijaga oleh mr.abah, mama & ibu pegi la shopping.
Hehehee...













Tempat ni walaupun tak besar sgt tapi amat puas hati sbb budak tak ramai.
Syahmi sampai tak nak balik la!
Mhhh...lepas ni kalo boring-boring bleh bwk ke sini lagi.
Kwn-kwn kalo nk tau lebih lanjut tgk kat sini tau!

Lepas nie nak pegi kat tmpt yg Nieda citer minggu lepas.
Tengak la kat blog dia kat sini, mmg syok!

Lupa nak bagi tau Sufiya dah bleh jln setapak dua.
Budak ni mmg malas skit nk belajar jln nih!Kekekeke...

Dah berdiri!

dah malas!

Posing!

Ultramen lagi!!

Kami!

Next time nak pegi kat Sports & Gym di One Utama.
Okey ta ta!


Friday, October 22, 2010

~ Rezeki Pagi Jumaat ~

Pagi-pagi lagi dah dpt hadiah.
Wah..syok gitu!
Hehehee...kwn ku bagi hadiah ni sebab dia dah tak muat.
Dia kater kira hadiah harijadi boleh?
Kekekeke..boleh je la najihah,no prob!
Lagipun dah lame giler ku tak pakai ni. 
Memang dah lame agak-agak dah dekat 4 thn kot sbb start je pregnant Syahmi mmg semua masuk almari.
Skrg org dah bg hadiah kiter kene la pakai.Betul tak?
Yesss....

BTW...thank's a lot Najihah sbb beriku hadiah ini sbb tersgt la cantik!!
I like......
Esok bleh la pakai sbb esok ku nak meronda bwk Syahmi pg jln.

Ape benda nyer ni kan?
Hehehehe...sabar!
Jeng jeng jeng!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

tada!!!


Cleef

Cantik tak??
Nice!

Saya suka sebab nyer boleh pakai dgn seluar jeans saya.Wahhhh....
I nak jadi mama vogue bleh?
Hehehehe....

Okey ta ta..

psstt : padan la tapak tgn kanan ku asyik gatal je 2 hari ni..nk dpt rezeki!alhamdulillah...

Thursday, October 21, 2010

Nokia C3




Tadi melawat blog kwn baca la psl hp nie..
Nmpk syok je kan?Lagi-lagi pink itu.
I like!!
Terus sms en.hubby...ckp nak bleh tak?
Dia balas ckp 'tggu abg tukar hp dulu nnti abg bg iphone abg pakai ni kat b'
Alahaiiiiiii...jwb nyer mmg tak dpt la dlm mase trdekat ni sbb nyer en.hubby ni hanye akan tukar hp biler hp tu dh rosak jek! Pendek kater dia x bg beli la ni.Hahahaha....ayat manis je kan bang?
Harga nak kater mahal sgt tu tak la tapi kalo ikut keperluan sbenar nyer tak payah beli pun tak pe!
Hehehehee....aritu baru citer psl hp sbb saya ni jarang tukar hp dah sejak-sejak dh ade anak ni..jadi nyer nak try mintak lah ni...Kekeekke....

Ape kate tunggu bonus?
Orait tak?
Hehehhe...

Extreme??

Ye...tersgt la extreme!!
Geram pun ade tension pun ade!
Tapi dah itu yg dia suka...tak suka nyer!!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Tak suka nih!






Sampai mcm ni skali!


Ye...tak suka ultramen!
Haduiii...anakku yg sorg ni fanatik gilerrrr.....
Cd ke baju ke pensil box ke semua ultramen!
Grrr.....
Tapi yg kelakar nyer biler kat school biler org gigit or pukul x balas pulak!Tak pulak di Ultramen org tuh.
Biler tnye nape tak balas boleh pulak ckp 'abah tak bg buat org'

Hadui anak oi..kalo org dh gigit smpai darah-darah ape lagi lepuk je balik!
Kekekeek....ade ke mak ajar anak mcm nih??
Hahahaha....mama dia ganaz skit!

Tapi lately ni dah extreme sgt anakku ini.
Sape-sape bleh tak ajar mcm mane nk bg kurang skit benda ni kat Syahmi?

Ta ta!

Psstt..sila abaikn templete ku yg pucat ini!Ni je pilihan yg ade skrg nih!Kekeke...


Wednesday, October 20, 2010

Tuesday, October 19, 2010

Tukar Lagi?!

Takde keje ke?
Kekekeke...ku ni ntah ler nape asyik nk tukar templete 'umh' ni?
Tapi ku ni cepat bosan!
Tak tahu nape.......mmhh.......
Tapi cantik tak kulit 'umh' ku skrg nih?
Okey la kan dari tak okey!
Hahahaha...duk setting-setting sampai tak sempat jenguk 'umh' kwn.
Sory...

Dia Dah Pandai!

Dah pandai dah dia!
Mhhh..umur dah setahun akal dah bnyk skit.
Kekekekeke...tak padan ngn gegurl nyer!


Mula-mula kiter naik rak tv tuh!
Lepas tu...


Kiter panjat lagi tinggi skit!
Hahahaah...ni bdk la lagi lasak dari abg dia tau. Jgn tak caya dia selalu lepuk muka abg dia.
Nasib la abg dia lembut tak balas pun.
Paling tidak pun jerit panggil mama " mama mama adik pukul,mama mama adik buat!"
Hehehehe..baru 2 dah huru hara kalo 4 nak panggil ape?
Tapi ni la penghibur hati saya. Penghilang rasa sedih saya..

abg adik,adik abg..


Anak-anak si jantung hatiku..
Ta ta..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang