thumbnail

Thursday, December 30, 2010

Selamat Datang 2011!!




Selamat tinggal 2010 & Selamat datang 2011!!
Azam baru,harapan baru,buku baru & dunia baru!
Tapi saya tak pernah buat azam tiap tahun baru, saya tak tahu kenapa tapi saya adalah jenis org yang berpijak pada bumi yang nyata.
Kepada yg berazam,harapan & doa saya semoga akan tercapai,pada yg tidak tercapai azamnya pada tahun 2010 ini harap akan tercapai pada 2011.

Selamat tahun baru semua & selamat bercuti!!

* Dah Terima Dah..*



Beg Bukit Tinggi.

Alhamdulillah...rezeki di pagi hari.Hadiah saya dah sampai..yeayy...teruja ni sebab ni hadiah pertama tau sebab 1st time menang GA dari E.D.Y.

Jutaan terima kasih E.D.Y!
Saya suka beg nih. 

Tahniah Malaysia!!



Tahniah Malaysia!!
Bangga menjadi anak Malaysia!

Tq to PM sebab bagi Cuti Peristiwa walaupun ku tak dpt pegi mane-mane sebab baucer penuh kat meja en.hubby!Hmmm...

Ape pun tahniah pada team Malaysia yg cemerlang.

Wednesday, December 29, 2010

Otomen Pun Kene Belajar!


Study.



kacau dah!


Dia pun nak belajar.

Mcm pandai baca dik..

Ha....tgk otomen pun kene belajar tau!
Jgn tak tau..ade mase dia pun kene belajar kene baca buku.Hehehehe...kene seimbang la kan kalo tak kang mcm mane nk pandai.Layan otomen layan gak tapi kalo tak baca buku sory la nk dpt tgk otomen!Sory..bab-bab ni memang mama garang!No kompromi.Hehehehehe......

Tapi susah nak ajar sebab nyer raksaksa kecik ni selalu kacau.Hihihihi...sape lagi kalo tak adik Syahmi ni.Dia pun nak baca jugakk..biler bagi buku lain tak nak!Nak jugak buku abg dia tuh..biler tukar buku lain yg kat tgn abg jugak dia nak.Hmmm.....adik ni ganas la!Itu yg slalu Syahmi ckp.Hahahaha...ganaz ke dik?

abg syahmi..

So far..perkembangan Syahmi same je dgn bdk-bdk seusia dia tu.Dah kenal abc,no,colour,bentuk,benda,siap blhe hafal lagu-lagu la.Kalo tak takkan bleh hafal ape yg otomen ckp.

Alhamdulillah...anak-anak membesar dlm keadaan gembira walaupun kehidupan kami tak berapa nak sempurna.Kami pun gembira dgn keadaan kami ini.

Syukur padaMu Ya Allah..

Tuesday, December 28, 2010

Trajedi Hitam 2010








Pada 26.12.2010,2 buah rumah jiran ku telah terbakar.Salah satunya adalah rumah emak pakcik saya yg juga nenek sepupu saya.Nmpk rumah kaler peach tu?Itu la rumah saya..Hampir-hampir terbakar juga.
Tapi alhamdulillah dgn kuasa allah betapa besarnya hikmah azan itu membuatkan api tak dpt marak ke rumah kami,juga kerana pertolongan jiran-jiran yg tak berhenti-henti basahkan rumah kami dari dlm & luar menyebabkan api tak dpt sambar rumah kami.

Pada masa kejadian pukul 7.40 mlm..saya tgh tidokan Sufiya manakala ibu tgh tgk tv dgn Syahmi & hubby saya baru nak semahyang maghrib.Terdengar kecoh-kecoh kat luar bila kami intai kat tingkap hanya nmpk org mundar mandir mcm nak bergaduh.Biase india sebelah tu kalo bergaduh berparang-parang jadi nyer saya larang la ibu buka pintu & saya terus kunci pintu.Tak sampai 2 minit lepas tu jiran dpn rumah dtg panggil bgtau rumah sebelah terbakar.

Saya ape lagi panggil hubby kat bilik belakang,suruh ibu amik handbeg & dokumen penting capai anak terus lari kuar sambil jerit kat hubby suruh bawak kuar skali tong gas.Suruh alih kete jauh-jauh.Jiran-jiran pulak terus masuk rumah saya angkat barang bwk keluar & yg lain-lain basahkan umh ikut pintu belakang umh.Nasib air kolah rumah saya sentiasa penuh & air paip pun kuat ketika itu.

Bomba tiba lambat tapi memang tak boleh salahkan bomba kerana jln di kawasan rumah kami memang sempit kalo jentera besar nak lalu memang tak lepas.Tambah pulak dgn kereta yg parking dikiri kanan.Last-last bomba sampai api dah berkurangan.

Atas jasa baik jiran-jiran rumah saya terselamat dlm kebakaran tersebut cuma yg pecah 3 tingkat akibat bahang panas api tersebut..tapi bg saya & ibu kalo terbakar juga rumah kami,kami akan redha asalkan anak semua selamat.

Sampai tak boleh tido mlm sebab terpikirkan keselamatan anak-anak.Bila pejamkan mata saya masih lagi boleh ternmpk-nmpk api yg menjulang-julang naik ketika org ramai azan tak berhenti-henti...

Harapan saya tahun 2011 tiada lagi trajedi trauma sebegini lagi..
Terlalu ngeri itu dipikirkan.

Wednesday, December 22, 2010

Anniversarry GA



Saya join!Saya dah follow & saya dah letak banner.
Sape nak join tekan sini tau!

Coklat Ultraman!



Tak Caya?
Percaya laaaaaaaaaaaaaah!
Hahahahahahaha.......coklat ni kak liya yg bg sbb dia tau Syahmi ni fanatik ultraman.

Psssstttt...silap-silap Syahmi tak mkn coklat nie sebab tak nak koyakkn kertas pembalu tuh!
Muahahahaahaha....

Busha Dr Mak Angkat

Busha


Smlm kan...ade la laki org tu dtg kat office saya nie..Dtg jual Busha,stokin...
Jadi saya ni pegi la cuci mata lagipun saya ni tak pernah beli busha & anak-anak saya tak penah pakai busha nie.
Tapiii...disebabkan laki org tu yg jual & kebetulan ade stokin sebab saya memang tgh cari stokin anak saya jadi saya beli la 2 stokin & 1 busha utk anak dara saya tu...
pastu laki org tu ckp "beli 1 busha dpt free 1 lagi dari wahida."
Aikkksss.....saya ni terus la pandang laki org tu dgn muka yg terperanjat & mcm tak caya.
Mcm...eh eh..saya salah dgr ke nie??
Pastu laki org tu ckp lagi..."betul...kalo beli 1 busha dpt free 1 busha lagi dari wahida"

Ohhh....mak angkat anak saya yg hadiah kan...so nice!so sweet!Colour pink i like!
Sgt-sgt like..hehehee...
Sooo...balik ptg lepas mandikan anak dara saya tu terus la saya pakaikan..

Secara rasmikan nyerrrr....
tada!


Muka happy pakai busha.

Gelak-gelak!

Senyum lagi..

Dah ngantuk dah..

Oh oh...sebelum tu saya nak bgtau yang laki org tu kan..taraf-taraf bos saya tau.
Jadi saya sgt segan dgn laki org tu.Dia org besar saya org comel-comel jek jadi malu la saya.

Hehehehe....sory la beb laki ko bekas bos kat department aku dulu jadi aku segan leerrr.....!!
Soo...wahai wahida terima kasih bnyk-bnyk ke atas pemberian itu ye..Aku suka sgt-sgt tau.

Opsss....sebelum anak dara tu tertido ni aktiviti dia!




Main dgn abang dia la sebab dah takde kwn lain jadi abang pun abang la!
Adik pun dah pandai fire dah pandai jadi ultraman!

Tuesday, December 21, 2010

1st Time Menang!!

PEMENANG GIVEAWAY EDY : TERBANG JAUH-JAUH (PADANG/BUKITTINGGI)


&

Saya menang nih!!!


PEMENANG Beg Sulam (PADANG/BUKITTINGGI)




Yeaaaaaayyyyyyy.........menang beb!
Wahhhhhhhhh....1st time nih!!
Walaupun ku salah seorg pemenang tapi ku happy jugak sebab 1st time tuuuhhh....happy!Happy habis la ptg nih!

Soooo....tq so much pada E.D.Y ke atas kerandoman no itu.
Hehehehee....tak sangka beb!

"Food Craving Giveaway by Mommalydzar"


 Apakah jenis makanan yg sedang bermain-main diminda dan tekak Mommalydzar sekarang? 
Jawapan nyer mgkin : Dunkin Donut!Yeaayyy....

Sebab dah di tag oleh Wahida jadi kuNak tag org lain jugak :

Sila amik ye darling..

Akhirnye...

Akhirnyer dapat jugak jmpe Pak Utih secara personal.
Biase berjumpa dalam forum Ratuhati je.
Berbincang soal rumahtangga,lelaki & perempuan serta hal-hal menguruskan dlm rumah tangga.
Orang nyer sentiasa tersenyum, teramat laaaaaa kelakar!
Penah gelak ketawa mase ceramah tu.Hahahahaha...

Mula-mula tak sangka itu Pak Utih tapi biler kwn ckp itu la org nyer baru la saya percaya.
Tak sangka sgt-sgt sebab biase nyer ceramah Pak Utih kene bayar.Nak tau mahal jugak laaa tapi yang ni free je sebab Pak Utih dtg atas jemputan office saya.

Ohhhh.....lupa bkn semua kenal.Sory..Heheeh..biase yg kenal Pak Utih ni kwn-kwn Ratuhati jek.
Ni la org nyer...



Tak rugi menghadiri ceramah tu sebab biase saya jarang pegi ceramah-ceramah nie.
Hehehehe..malas pun ade!Ceehhh...ade jugak org mcm nih!

Pssttt...bnyk tips dpt tau mase tuh!Heheheehee...

Monday, December 20, 2010

~ Salam Perkenalan ~



Ptg ni biler check blog tgk-tgk follower saya makin bertambah.
Suka nyerrrr...sebab tak sangka ramai jugak yg follow.
Hihihihi...sooo...saya nak ucapkan selamat berkenalan salam persahabatan pada follower-follower saya & saya juga follow blog anda biler setiap kali saya check ade blog list pada nama anda. Insyallah saya letakkan blog anda dlm blog list saya. Jadi biler tiap kali ber-update saya akan tahu.

Semoga persahabatan di alam maya ini akan berterusan.

Sedih laaaa....


Hari sedih sgt sbb hubby nak pergi kursus kat Kuantan.
Dah la lame pulak tu..seminggu...huhuhuh...
Sedih sgt laaaaaaa....sebab tak pernah jauh selama mcm nie...
1st time ni kene tinggal lame dgn anak-anak. Biase takat 3 hari mase hubby balik labuan sorg tapi mase tu sorg diri & skali berdua dgn syahmi jek..tapi skrg nie bertiga...Issssyy....
Mcm mane la nak handle anak 2 org nie sebab biase hubby yg uruskan..
Huhuhuhu.......sedih!

Tapi best gak sebab bleh rindu-rinduan.Hihihihi....gedik plak!Ehikkks....

Friday, December 17, 2010

Same Tak Serupa ke Serupa nie?





Same tak?same tak?
Sufiya dah makin membesar muka dah mcm Syahmi la pulakkk...
Ishhh...dah la dgn takde rambut nyerr lagi garang dari abang dia.
Hehehehe..itu ikut mama ok!
Saje saya belikan baju same.
Nmpk mcm nice jekkkk...

So what u think?

Thursday, December 16, 2010

~ Muka Penyettt... ~



Haaaaaaaaaaaa...........ni la gelagat nyer skrg nih!
Biler senyum ke gelak ke ini la muka nyer...Muka penyettt.Hahahaha......sampai terpejam la mata tu.
Adik adik....suka buat mcm ni ek?

Yang abg dah pandai peace dah..dah jarang buat kesukaan dia tu..ala yg tu la!yang fire fire tu..
Hehehehe...


Buah hati penenang jiwa saya....anak-anak saya..

Psssttt....dua je ke?Apekah?Adakah?
Hehehehe....ishhh takde takde!

"GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"

Orang dah tag ku terima jekk.
Heheheeh.... 


Nak tag sape nie :

1. Wahida
2. Niezzareena.

Sila amik la korang wey..masuk jek!
Tekan sini!

Wednesday, December 15, 2010

Lunch Kami

Lame tak dating makan-makan ngn hubby..
Walaupun ku ni 1 bangunan tapi amat-amat jaraaaaaaaaaaaaaaannnng skali kami mkn bersama.
Ntah kenape tak tau tapi yg kami tau biler kat office dipersilakan dgn hidup sendiri bersosial dgn org lain.
Balik umah baru la dgn family.Hahahaa...ala-ala bagi mase kat diri sendiri time keje la ni.
Takde la 24 jam berkepit terkepit jekk..Hahahaha.....hadui!

So sebelum pukul 12 tadi tetibe je dpt sms dr en.hubby ckp "jom pegi mkn".
Aiksss...pelik gak ni sbb jarang dia ajak pegi mkn.Hhahahaaa...haru kami laki bini nih!
Soo..aku ape lagi terus balas "jom,tunggu kat bwh"

Kami terus pegi mkn kat Kenny Rogers kat Maju Junction.



Air Kami

Hubby punyer order

Ku punyer order

Sila sila...

Licin!

Oh....lepas kami habis makan kami dpt offer kad diskaun dari Kenny Rogers.
Ntah la kad ape tapi if kiter makan lebih dari RM50 ke atas terus dapat kad ni free berserta dgn baucer.
Kad ni bile kiter pg mkn ade kat sesetengah tempat tu kiter akan dpt point then lepas point tu dah bnyk bleh la redeem.Redeem ape aku pun tak tau sebab nyer tak katam lagi baca kat keratan kad itu.

Kad Itu


Baucer Free

Yang best nyer baucer ni ada diskaun 15% diskaun kalo kiter pegi Desa Water Park.

Sooo..mr.hubby ape lagi?
Jom kite pegi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang