thumbnail

Monday, April 25, 2011

:: Cerita wayang dihujung minggu ::

seperti yg ramai nantikan....cewahh...perasan la sgt aku nih!!
nak cerita psl kami pegi tgk wyg minggu lepas tu laaa...
hehehe..ok ok..

dari rumah mood anak-anak sgttttt la bagus & baik.ku pun happy semacam je la sebab mood anak-anak baik.keluar umh pun lambat dlm pkl 10.20 baru gerak ke pavillion.malas nk pg awal sb takut anak-anak meragam sb letih lagipun wayang pukul 11.45 pagi...so..bagi mkn cukup-cukup bagi rehat dulu tgk tv..pastu siap terus la pg amik tiket.

mood pagi hari..smile :)

dah smpai pavillion dah amik tiket dah masuk dalam...ttibe syahmi mcm nak menangis pulak.
haiiitt....sebab nyer dia takut dgr sound yg terlalu kuat..almaklum la kat umah suara tv takat ala-ala je tak pernah nyer kuat..so mau tak terperanjat budak tu!yg sufiya dah peluk abah dia kuat-kuat dah!hurm...tapi nasib dua-dua tak melalak..kalo tak haru!!

alamak flash!!


tgk muka syahmi yg berkerut tu sb sound system kuat sgttt..heheehehe..kelakar pun ade!
so sepanjang cerita tu syahmi & sufiya tak meragam sgttt tapiiiiiiiii.....lagi 15 minit nak abis cerita sufiya buat hal pulak.nak susu ok lagi la boleh bagi dlm gelap tu tapiii dia start menangis pulak sb dia nk kiter dukung berdiri...haduiii....kene bwk dia keluar pulak...hurmm...potong mama nak tgk ending!

soo pendapat saya....anak-anak saya tak ready lagi kot tgk wayang or tak biase lagi....maybe next time diaorg akan biase..tunggu bln 6 ade cerita cartoon nak keluar..but b4 that ape kate mama & abah je la dating tgk pirates of carribean 4 bulan 5 nnti?hehehe...dah lame mama & abah tak dating nie....:)




kami yang suka bergambar....

ni kami selepas tgk wyg..tengok...mood terus okay kan?
hurmm...mmg diaorg takut la dgn sound tu...huhuhu....

psstt...nak ajak cik abang dating kat gold class la...tak penah rase lagi gold class...ehiks :)

13 comments:

wahida said...

anak aku si abang tu pulak bukan main suka kalau kata nak gi tgk wayang...tapi si adik aku tak pernah try bawak lagi...hopefully dia boleh behave...

yg penting si sufiya tu comel!!

IDAZS said...

oklah tu sbg permulaan, zarin dulu first time bwk masa toy story 3. ok tersgt sbb dia hantu toy story. tp itulah ikut mood juga, kdg ok kadang tak. huhuhuhuhu

seronoknya berdating! kami ni tataula bila buleh berdating sbb masing2 x sampai hati nak tinggal anak. mmmm, bila dvd jela napok gayanya!

NM02 said...

penah rasa tgh wayang dok kat kerusi urut??

ashra said...

hehe.btul2..nanti lama2 biasa la kan..
tp perkembangan yang baik..syahmi leh tgk smpi abes kan.sufiya,mmg masih kecil pun.tu yang rimas kot lama2 kan..

alaaa.....jeles..nak kuar dating tgk pirates!..saya mmg tak dan la nak kuar dgn hubby dating2..aleesya ni tatau nak letak mana..bkn nak dengan org..mmg tgk katunnnn kami bertiga ni je la..

etiey.com© said...

teringin sgt nak bawa eysraf tengok wayang tapi masih belum keyakinan

nuyue said...

kalau anak yang selalu melekat kat depan tv maybe boleh laa bawa tgk wayang...kalau cam awish ..xberapa gemar..jadi xberapa berani lagi nak bawa dia tengok wayang..kan tak pasal2 rugi..heheh

Wina Momma S and S said...

oklah tu untuk permulaan..kena bawak Kira nie

eh, kitorg laki bini pun x sabar nk dating tgk pirates heheheee

myamyza said...

dah lame betul tak tengok wayang dari mase mengandung sampailah sekarang ni! ada anak kecik ni mase lagi terbatas..huhu

salam kenal salam rakan

http://mummymyza.blogspot.com/
i follow..

Yan said...

bebudak ni rasanya waktu yg elok masa umur dia 3 tahun ke atas..

kena bawak tgk cerita yg depa betul2 suka.

ayu said...

izwa.......bestnya....ayu pun tak berani lagi bawa budak2 ni tengok wayang...entah ye..rasanya tak ready lagi kut..

pssstt..canteknya baju izwa..nampak kurus uuu.. i like!!!

risa said...

wahhhhhhhhh bestnya..tak sabo nak tunggu mia 3thn neh..hehehe
bebudak ni lepas 3 thn baru masuk wayang..suke tengok korang aihhh

♥MiZz-siHa♥ said...

kt br bwk anak p tgk wayang last week...1st time bwk dua2 skali..so far ok..hehe
siadik 3monts++ pon senyap tgk..hehe

Cute MuM said...

biasalah tue budak2.. mesti takut bila gelap & bunyi kuat.. tapo lama2 dah ok.. dania dah 3 kali tgk wayang.. alhamdulillah semuanya ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang