thumbnail

Friday, April 22, 2011

" Review cerita rio by nukilanpanglima "

tadi bw blog terbaca review dari blog nukilanpanglima tentang rio.
saya cuma dengar-dengar je tapi biler dah baca review yg mcm ni punyer best lagi la bersemangat & teruja nak pegi esok nie.Hahahha....jgn ade yg tak tido mlm pulak nih!



nampak tak...dari warna gambar pun boleh buat kiter teruja ini kan pulak kalo kiter pegi tgk.mesti best kan?
ramai yang ckp best,kelakar,happenig..

ni antara review en.nukilanpanglima tu.

Sinopsis : 

Cerita ni mengisahkan dua ekor burung yang rare dari spesis Macaw(Burung ni special sebab dia warna biru) yang hanya tinggal dua ekor je kat dunia. Burung ni sepasang,yang jantan nama dia Blu(Blu tak pandai terbang sebab dia ni di besar kan dari kecik sampai besar bersama dengan manusia so dia takut sikit nak terbang) & betina pulak nama dia Jewel,pengembaraan ni bermula lepas Blu & Jewel ditangkap oleh pemburu haram yang berada di Rio Brazil,Semasa pengembaraan mereka bersama mereka telah banyak belajar tentang erti persahabatan,percintaan,galakan & berfikiran terbuka dengan alam semula jadi dari kawan-kawan burung & anjing yang telah mereka jumpa.

Yang best : 

Jalan cerita senang faham,sweet,happy ending,grafik ok lah...burung dia sumpah cute-cute/
penuh dengan nyanyian dan semestinya kelakar!

Yang kureng : 


Filem ni pendek kot



Kesimpulan :

Siapa yang sebelum-sebelum ni penah tonton filem animasi Ice Age atau peminat setia filem animasi Ice Age atau peminat game Iphone/Android Angry Bird aku sarankan korang patut tengok cerita nih...huhu berbaloi! kesimpulannya filem ni wajib tonton ;)

Bintang :

★   ★ 

4 comments:

Rozy said...

memang best pun!! :)

ashra said...

best!..kiut..

tapi sy n hubby pendapat,finding nemo lagi best!..hehe

etiey.com© said...

tak tengok lagi

IDAZS said...

best! tp ice age lg best rasanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang