thumbnail

Thursday, May 12, 2011

:: kisah silam............... ::

mlm tadi...ttibe tergatal tgn nak tgk kat wall 'org lame'..
tapi....terkejut coz dia mention...dah cerai..erks biar betul?padahal baru je kawin!baru beberapa bln!saya siap tgk kat wall 'org belah sane' pun post yg lebih kurang sama..ntah ye ke tak betul nyer saya tak tahu tapi takkan sampai post begitu di wall fb...hurm....doakan yg terbaik je la...
cuma saya tau 'org lama' tu mcm mane org nyer...hanya org tertentu sahaja yg mampu handle 'org lama' itu..
kami berkawan dlm tempoh yg agak lama sehingga kedua belah keluarga dah kenal kami kemudian saya ditinggalkan & saya tak pernah menyesal ditinggalkn oleh 'org lama' itu..

kemudian....detik perkenalan saya dgn si dia adalah dlm tempoh yg singkat..saya kenal dgn si dia selepas beberapa bln saya putus dgn 'org lama' itu & saya terus berkwn dgn si dia...kami berkwn setahun,kami bertunang setahun dan terus berkahwin hingga kini...yup kini saya bahagia disamping si dia yg tercinta!

tapi tipu la kalo saya ckp saya bahagia hari-hari,dah menjadi lumrah rumahtangga mesti ada naik turun nyer,ade hari panas ade hari sejuk,ade hari gembira ade hari duka..cuma yg penting tolak ansur,maafkan & lupakan...saya juga bertuah kerana ditemukan dgn org yang paling sabar didunia...terima kasih allah!

bkn bermakna mengenangkan yg lama membuat saya terbyg-byg kisah lama...tidak!tidak sama sekali!
cuma sekali sekala terkenangkan yg lama membuatkan saya bersyukur setiap hari dgn apa yg diberikan oleh yg maha esa..mengenangkan yang lama membuat saya rasa bertuah ditinggalkan dulu!

sebab membuatkan saya berjumpa,terjumpa & terima si dia yg saya kasihi juga cintai!
sebab kerana si dia juga ku dikurniakan sepasang anak yg comel,terima kasih allah..syukur!

i love u,abg...

pada si dia yg tersyg : terima kasih sebab terima b seadanya,terima kasih kerana terima baik buruk b dgn hati terbuka,terima kasih kerana sudi hidup susah dgn b...

8 comments:

~ yus ~ said...

semoga terus kekal bahagia hingga ke syurga ya izwa.

Doa yang terbaik selalu, InsyaAllah rumahtangga akan aman damai sentiasa. Gaduh-gaduh kecil tu biasalah kan, asam garam, kalau tak boring pula..:)

ieda said...

semoga terus kekal dik ..

soo lomantik lah dik i love u kat pasir tuu :)

Wina Momma S and S said...

so sweet entry nie..may you both live happily ever after :-)

bercakap pasal 'org lame', baru² ni wina dpt mesej kat FB dpd 'org lame..x tau mcm mane dia boleh track wina kat FB hurmmmm

kayzie said...

so sweet..semoga bhgia ke akhir hayat

Ina said...

what a sweet story..semoga kekal ke akhir hayat dear

Fitri Senin said...

story u lbh krg sm dgn fit..tp xtahula kalo org lm tu dh bercerai..hahahahah..doakan plak..apa2 pn tuhan tu tahu apa yg terbaik utk kita..semoga kita bahagia hingga ke akhirnya

risa said...

so sweet...rasa macam nak cerita yg lama2 plak..hehehe

♥ Mrs.Eady ♥ said...

fitri : mmg doakan semoga dia berbahagia juga..:)

kak risa : heheeh...sekali sekala beromantik u!ehiks...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang