thumbnail

Friday, May 27, 2011

Oh syg maafkan mama...

Saya sgt hiba!
Tiba-tiba meruntun hati ni......alahai Syahmi....maafkan mama...

Sayangku Syahmi Irsyad.

Sebenar nyer tadi mcm ni keadaan nyer....
Dari dlm kereta Syahmi ckp nak buang air kecil,kebetulan dah dekat dgn taska jadi saya suruh dia tunggu kejap.Sampai je taska dah bersalam, Syahmi terus masuk ke dlm & kebetulan saya tak perasan dia pegi ke belah mane samada ke kelas dia (ke kanan) atau ke bilik air (ke kiri) jadi saya terus bwk Sufiya ke meja mkn utk hantar ke ibu pengasuh.Kebiasaannye waktu pagi mmg ade ibu/cikgu di sekitar bilik air jadi saya tak pikir apa terus ke luar tekan lif.....

Biler lif berbunyi saya baru nak melangkah masuk hati terdetik terus berpaling ke pintu taska...terus ternampak Syahmi tgh berdiri dgn air mata meleleh!Ya allah ya tuhanku....sedih nyer bila terpandang anak hanya berdiri dgn air mata penuh dimuka dgn dia tak panggil saya cuma pandang sahaja.Sedih nyer hanya tuhan yang tahu.Saya terus menerpa dptkan dia peluk kuat-kuat.

Saya tnya "kenapa nangis?"..Dia ckp "Syahmi tunggu mama kat situ tapi mama tak dtg..."
Ya allah hiba nyer saya!Saya tanya lagi "kenape Syahmi tak panggil mama tadi masa mama tunggu lif?"
Dia kate "mama nak tinggal Syahmi,Syahmi nangis je la..."..Terus saya bawa dia ke bilik air,pakaikan seluar & peluk cium dia bnyk kali...

Maafkan mama syg, mama tak bermaksud nak tinggalkan Syahmi,mama sangka cikgu dah temankan Syahmi .Syahmi ni walaupun lasak,nampak ganas,suka mmain lawan-lawan Ultraman tapi dia adalah seorg yang sgt sensitif,manja & cepat menangis....berbeza dgn Sufiya..

Oh sayang....mama minta maaf bnyk-bnyk.Takkan pernah mama akan tinggalkan abang & adik kecuali mama mati je syg, walau ape pun yg dtg walau ape pun dugaan mama takkan tinggalkan abang & adik..

42 comments:

[-suziey-] said...

ouh touching plak baca n3 ni..emm mcm my aQeel jgk..manja dan sensitif..huhu

NM02 said...

anak sulung mmg mcm tu izwa. ai tau sebab ai anak sulung.. hehehe

Wina Momma S and S said...

awwwww cian Syahmi...wina pun x boleh tgk my S & S mengalirkan air mata, mesti akan nangis sama huhuhuuu

MataHati @ MH said...

touching plak...
semua ini 1 pengalaman berharga...

Sharifah Nadzarah said...

aduh tersentuhnya.......

ayu said...

izwa, sedihnya baca entri ni..terbayang juga hariz bila izwa cerita yg syahmi ni manja n sensitif..sama la dengan hariz pun....

risa said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...cedihnye akak baca...haippp!!! babab mama neh:) alolololo syahmi cayang...pandainye dia

~ yus ~ said...

sayu baca..

sama macam anak akak Abid. Walau nampak lasak, hatinya sangat sensitif...

Edy Zaidi said...

alahai...sedih lak baca...huhu

wahida said...

aku pun tumpang sedih...kadang2 kita tak perasan perbuatan kita mengecilkan hati anak2...sabarlah izwa, anak sulung mmg sensitif, nampak je mcm brutal tapi dlm hati ada taman okeh...

MrS. F!zA said...

aduhai kak..touching plk sy baca..siannya syami.. yelah dia segan kan nk ngis dan pggil mama..

mmg anak sulong gitu..manja, sensitif skit..kalo anak no2 ni keras hati skit..susah nk ngis..mmg beza 2 watak ni.

ajumohit said...

Alahai, tulah anak2 ni kt rumah lain perangainya, bila kt skolah plak bertukar perangainya…kesiannya kt Syahmi

Ati Masrif said...

aduhhh...sedihnya kak ati ni..

kak ati dgn si bongsu syahmi
tak pernah lagi berpisah

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah... nak tacing jap... anak sulung cm tu ek.. patut la saya ni lasak tapi sensitif... hehe :)

Murni Delights said...

la cian syahmi...ultraman tak boleh nangis

chichi said...

terharu baca...biasa la hati keibuan2 gitu...

fazilzura said...

alahai cedih nye la...

* salam kenalan dari fazilzurakil

** psl czer tu , kene makan pati gamat dgn ikan haruan .. kene jaga betui2, syukur zr nye kebas czer xdak apa2 masalah until now

ashra said...

sedihnya..
mama tetap sayangkan syahmi k?tak sengaja tu,uruskan sufiya dulu. =)

nieda said...

sedih...rasa nk nangis je

mrsharis said...

Sedihnyer..terus teringat kat hannan yang manja tu..sensitif and manja mengalahkan adik2..

nuyue said...

alahai abam ultraman nangis...
syahdu lah pulak maca entry izwa pagi ni..

Ujang9897 said...

erk..

bergenang jugak air mata baca ni..=)

Heidi Shafiq said...

alololo... siannye die..

Alin Marlini said...

anak lelaki manja skit..cam Qayyum..sensitif..

cik azeya said...

aloo. sedihnye. sebak pulak rasa. :(

Rahmah Ram Ram said...

alahahai cutenya...kesian dia.

Salam perkenalan. Saya singgah blog sini dan izinkan saya follow awak.

Kalau ada masa terluang jemputlah singgah ke blog saya dan follow juga.

Terima kasih

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/

fiza said...

Huhuhuhu...izawa, touching ah entry nih, teringat kat iman, lately asyik nangis jer nak gi nursery.

8 Bulan

Traffic BLOG Naik MENDADAK dengan Jayanya

Hanis Azla said...

akak pun dah sebak ni.. terus teringat anak2 kat rumah.. kadang2gitukan.. dalam kesibukan kita.. kdg2 kita terlepas pandang pada anak2..

♥Mrs.Eady♥ said...

KWN-KWN ku Semua : hukhukhukhuk...tak terkata nak jwb komen ape sb mmg ku SALAH pagi tadi....sian anak saya tu...hope mlm ni dia akan mkn spagetti yg saya nak masakkan utk tebus kesalah nsaya itu....

Maafkan mama sayang!

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

akak org terakhir... komen ke30.
sian syahmi... nanti acik babab mama syahmi...

nosembilanbelas said...

mama syahmi nak kena katok nih. haha3. biasalah anak sulung :)

♥Mrs.Eady♥ said...

kak fiza : hukhukhuk..sedih i tau kak :)

***************************************************************************************************************

no.19 : haaiitt..abis semua nk katok ku ini...hukhukhuk.... :)

Mommy Fara said...

awak,
sy pun nangis tau...ishh! hati ibu mane yg tak runtun kan?

ieda said...

aduh dikk kalau akak sure sebak juga .. huhuhu sedih sbb dia x cakap ape2 kan . nangis jeww huhuhu .. tu lah ati ibu nie lain kan ..

♥Mrs.Eady♥ said...

mommy fara : hukhukhuk...bile ingt ingt sedih lagi ni...

***************************************************************************************************************

ieda : sebak kak sb dia pandang je x panggil sebab dia pun terkedu sb tgk mama dia nk tinggalkan...uhuhuhu...

Nur-nba said...

Sian Syahmi.. Mama Syahmi tak sengaja tu..

♥MiZz-siHa♥ said...

so sweet syahmi...

Fara said...

apa la mama nie..sian syahmi tau..sedihnya..dh terbayang2 dh nie camner klu anak dara ku cam gitu..mau ngan aku skali nangis bila tgk anak menangis..huhuuh

aizamia3 said...

ala kesiannya dia.. tetiba teringat anak-anak kat rumah nenek dorang..

♥Mrs.Eady♥ said...

nur : hukhuk..mama pun sedih jugak :(

***************************************************************************************************************

siha : se sweet mama dia ke?hehehee...

*********************************************************************************************************

fara : itu la ku tak boleh lupa rupa nyer tu :(

*********************************************************************************************************


aiza : rindu kan kalo anak2 xde :)

munna said...

ALAHAI SEDIH PULA BACA NI....KLU BAB ANAK2 MMG TERSENTUH JIWA RAGA...

♥Mrs.Eady♥ said...

kak munna : itu la kalo bab anak mmg hiba sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang