thumbnail

Wednesday, May 25, 2011

....sgt sgt gembira....


Semalam saya sgt gembira sampai bersambung ke hari ni tau happy nyer..:)

Smlm en.hasben ajak pegi makan kat MJ jadi sebelum sampai tempat yang di tuju en.hasben ajak singgah ke kedai kamera yang ade dalam MJ tu.En.hasben tanye mcm-mcm la kat org tu siap ckp 'saya nak survey je' tapi part last sekali yang agak terperanjat tu,bila en.hasben tanye 'kamera ni ade colour pink atau merah tak?'..Huuuurm....saya diam je.
Lama lepas tu baru tanye 'nak beli ke?',en.hasben jwb 'tak abg tnye je dulu,nanti kalo ade rezeki abg beli'..Dalam hati saya berkata 'tnye dulu?'..Pelik sgt sebab itu kan colour kesukaan ku....ermm....
Lagi pulak minggu depan anniversary kami...lagi la buat saya tertanye-tanye...

Saya tau en.hasben ni walaupun pendiam tapi ade keromantikkan nyer di dalam.Sometime en.hasben akan beli something utk saya tanpa dijangka..Jadi bila mengenangkan sikap en.hasben ni la yang membuatkan saya tersenyum smlm & hari ni..

Sebenar nyer...saya tak nak dah benda-benda tu skrg nie..bagi saya simpan utk hal-hal penting lagi bagus dgn anak nak membesar lagi.Then tak kan tak tambah anak kan?Anak makin membesar perbelanjaan pun mesti makin besar.Dari beli kamera ribu-ribu tu baik simpan kalau dah terlebih duit sgt takpe la kalo nak beli.Hehehee...cuma buat mase skrg ni rase mcm membazir kalau beli padahal kamera yang ade ni pun kira baru jugak hadiah harijadi dari kakakku.

Pada en.hasben...b tak nak la kamera mahal mcm tu skrg ni,cuma yg b harap kegembiraan kita berterusan sebegini tenang & tidak diganggu dgn anasir-anasir yg tidak baik..
PadaMu Ya Allah Ya Tuhanku,terima kasih diatas kegembiraan ini.Alhamdulillah...syukur!
Semoga kegembiraan hambamu ini berterusan sampai bila-bila..amin..

22 comments:

Farah Shamsudin said...

betul tuu.. kalau masih boleh guna kamera yang sedia ada tuu.. baiklah guna dulu kan..:)

cheqna said...

wah...sukanya....
senyum sampai telinga la tu =)

NM02 said...

ah,

kau sebenarnya tegedix2 suker kan... cet! hehehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

akak tumpang seronok.... tapi, kalau kamera yg lama masih baik di gunakan, guna je dulu. tapi, kalau en asben izwa nak beli utk izwa, rembat je la.... hehehheh

btw, happy anniversary ye walaupun belom sampai tarikh lagi. kang dah sampai tarikh, akak ucap lain. :-)

Edy Zaidi said...

isteri solehah...isteri mithali namanya ni...mesti si suami terharu sampai meleleh air hingus..eh..air mata...hehe...:)

p/s : dah lama xmenjengah blog ni...ampunkan diriku...hehe

* Zaleta * said...

adik bradik same je perangai..ske wat saspen n suprise...tp ye la..lau nak pikirkan eko skrg n bajet x mnentu rasanya anak2 yg kena dahulukan...papepun..ku tumpang gumbiraaaaaa....lau dpt camera tu kire bonus la...muahahaha....

MrS. F!zA said...

wahhh!! mesti nk bt surprise tu..

mrsharis said...

hehehe..tersenyum-senyum kak baca post ko ni wa..klu edy nk buat seprais dah tak jadi seprais la sebab bawak ko sekali..:)

wahida said...

wow wow wee!! aku tumpang hepi!!

IDAZS said...

wah, tak nak ke wa?
kalau saya org nak bg mmg konfemlah nak!

heheheheh, hepi 4 u!

ashra said...

btul tak nak ni??dapat kaler pink,cute abes!..hehe.
=p

husband mmg gitukan,actually dorang ni bkn nak mewahkan kita,tapi saje kasik kita hepi sket..die tau,kita tak pelukan tu tuk kasih sayang die..

kita mmg slalu cakap,
tak pe la..yang ada masing leh guna..

hehe.tapi,kalu die beli gak senyap2,hati berbunga2..haruslaaa...terima.*suka*

eh..terpanjang la plak.tumpang gumbira..hehe

etiey.com© said...

heheh kalau org nak bg, sgt dialu-alukan tp gitulah duit laki pun duit kita juga kan. kena fikir baik dan gunanya juga kan.. kos hidup makiin hari makin meningkat...

♥Mrs.Eady♥ said...

farah : itu la kan rase mcm membazir pun ade kan..hurm....

***************************************************************************************************************

cheqna : senyum je laaa...hehehe...:)

*********************************************************************************************************

nmo : ku mmg selalu gedix lerr..hahaahhahaah.......:D

♥Mrs.Eady♥ said...

kak fiza : terima kasih....heheh...itu la rase tak nak membazir la....


***************************************************************************************************************

edy : oiitt...jauh lagi la nak panggil isteri mithali...huhu..ngeri dgr beb!

*********************************************************************************************************

eita : akak tak nak laaaaaaaaaaa.......xmo!

♥Mrs.Eady♥ said...

fiza : suprise yg tak suprise!hahaaha.....

***************************************************************************************************************

kak liya : itu la suprise nyer siap bwk daku pg kedai lagi tu!tapi bkn beli pun survey jek..hikhikhikhik....

*********************************************************************************************************

wahida : waweeeee.....ye haaaa....happy je nok mak xnk benda tu!kekekeke....

♥Mrs.Eady♥ said...

idazs : xnk la tapi kalo dh TERbeli nak la!hahaahahahahhhahaaaaa........

***************************************************************************************************************

ashra : i'm agreed with u dear..bkn nak mewahkan tapi nak gembirakan je...cuma skrg ku yg xnk..membazir la....

*********************************************************************************************************

etiey : yup..minyak naik,brg naik..semua nyer dh mahal so rase nyer benda ni bkn kepentingan skrg nie....

ieda said...

aah tul tu dik .. kdg tuu kalau beli utk keperluan je ..
ermm kira ok lah kan hubby adik romantik gitu .. hubby akak x lahh huhuhu adiah arijadi beli utk diri sendiri jeww huhuh .. tapi akak terima seadanya ..

nak2 skrga nie anak2 sdg membesar .. huhuh banyak nak gune duit

♥Mrs.Eady♥ said...

kak ieda : itu yg saya pikirkan..lebih baik simpan bg anak..

Mommy Fara said...

sweetnye....note utk hubby awk tu lg sweet!

ayu said...

wow...happy nya dengar..color pink lagi tu..mesti cun kan...

btw, ayu agree juga dengan izwa..kalau kamera lama tu boleh pakai lagi, guna la dulu kan..tapi, kalau dah ada extra tu..terima je dengan hati yg penuh kegembiraan..

happy anniversary in advance ye..hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

alamak.. kantoi la cm ni suprise hubby akak kan... anti akk wat2 la terperanjat yerk :)

♥Mrs.Eady♥ said...

mommy fara : hihi..malu i! :)

***************************************************************************************************************

ayu : ku tak nak la...guna je ape yg ade lagi bagus kan...

*********************************************************************************************************

top : issyy..takyah nk buat terperanjat la sb akak mmg tak nak!hikhikhik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang