thumbnail

Friday, June 03, 2011

:: Jom...........check gigi! ::


Minggu lepas saya dpt jemputan dari taska Syahmi & Sufiya utk kempen kesihatan gigi anak-anak.
Syahmi &m Sufiya dlm group yg ke-2 sebab pihak taksa panggil parent berperingkat utk check gigi anak.
Group saya semalam utk check gigi anak-anak. Sepatut nyer saya nak cuti semlm tapi memikirkan benda ni lagi penting jadi saya cancel cuti tu. Takpe hari lain boleh cuti check gigi ni bkn selalu betul tak?

Yang ni gambar yang sempat saya ambil semlm.
Syahmi punyer la malu!Ya ampunnnn........heroku pemalu dgn org yg dia x kenal!Hurmmm.....
Tengok ni....tersenggong-senggong, tersipu-sipu....Isshh......Otomen pemalu boleh gitu?




Yang si adik takde masalah sgt kecuali nak menangis je sebab ingat mama nak bagi dia kat org lain.
Huhuu....tapi yang penting tetap fokus kat kamera okey sebab dia mmg pantang nmpk kamera!Hahaha....





Bagus kan?sebab kalo kiter sendiri takkan bawak anak ke klinik gigi kalo takde masalah, betul tak? Yang ni free je dari pihak taska sebab nak membantu kempen kesihatan gigi. Kempen ni nak cegah karies gigi dikalangan kanak-kanak akibat penyusuan, pemakanan, minuman & lain-lain lah. Juga menggalakkan utk memberus gigi anak dari peringkat kecil.

So disebabkan kerajinan en.suami menggosok gigi anak-anak (lebih lanjut di sini ye) alhamdulillah Syahmi & Sufiya takde masalah gigi. Kebanyakkan budak-budak kat situ memang semua takde masalah karies ni la.
So..jom kiter check gigi anak-anak mulai skrg okey.. :)

17 comments:

MataHati @ MH said...

last sekali sya check gigi masa pi buat medical checkup minggu lepas. itu pun selepas hampair 6 thn tak pergi klinik..huhu

manis jer senyuman nurse tu.. putih bersih gigi dia..ahakss... ;p

mrsharis said...

gigi hannan & nuha dh rosak..Nuha tu laaaaagi susah nk gosok gigi dia.. sayang betul kecik2 lg gigi dah rosak

mrs puex said...

cam menarik kan??part yg paling susah ialah gosok gigi aireen..berus dh pegang,ubat dh taruk..bile masuk dlm mulut,ubat dh selamat ditelan.. al-maklumla perisa stroberi..pastuh ckp 'mama,dahh'..adoii...cemane eyhh??

♥Mrs.Eady♥ said...

MH : same laaaaaa....ntah dh berape thn x pegi nih!hadui....

eerkkss...........nmpk plak gigi aweks tu ek!

***************************************************************************************************************

kak liya : smlm kalo gigi diaorg rosak dia bg ubat sapu utk hilang kan karies tu dulu pastu baru dia bg appoitment utk check balik gigi tu...

♥Mrs.Eady♥ said...

ayang : syahmi ngn sufiya ni mmg dah terbiase di gosok gigi dr kecik,so far xde telan lagi sb abah dia asyik ckp nganga nganga jgn telan jgn telan...bile ngangan tu air liur ngn ubat tu mengalir kuar...huhuu...abah diaorg je yg pakar bab gosok gigi anak ni :)

fiza said...

Gigi depan anak bujangku dah mula rosak, nasib gigi lain masih elok...huhuhu...

♥Mrs.Eady♥ said...

fiza : so far gigi dua2 org nielok lagi mgkn jarang pakai susu botol kot :)

ajumohit said...

syukurla anak2 aju pon senang nk gosok gigi, gigi najwa pulak jarang2 jadi xde masalah gigi rosak hehehe...

wahida said...

bagus la taska ada buat mcm ni..kalau aku as a parent pun, aku sokong kempen ni..

anak aku si abang tu, bab nak gosok gigi mmg senang, sbb dia pun dah besar kan, tapi kalau adik, ya ampun, amatla payah!!

risa said...

alololo...dua2 cute gitu..rasa2 nak geget je..
emmm akak ada masalah pasal gigi neh..dua2 anak akak yg sulung dan kedua tu punyalah jaga gigi masa kecik2 sampaikan dah darjah dua pon gigi susu tak luruh2..last2 semua gg berlapis2 dan tak cantik..sayang betul lah

mummysyafie said...

abang dulu menangis gak kat klinik. tapi lepas tu ok je. wawan je belom lagi merasa pengalaman ni.

Kakzakie said...

Adik elok saja duduk atas riba nurse. Relex....

Abang dah pandai...

ashra said...

baguslah taska anak2 izwa ni.
mmg penuh aktiviti berfaedah tuk budak2..

♥Mrs.Eady♥ said...

aju : senangkn kalo bdk okey je xde la nk berdaguh sgt :)

***************************************************************************************************************

wahida : tu la best kan?so far dua-dua okey la nk gosok gigi tanpa bantahan :)

*********************************************************************************************************

kak risa : ku risau mcm tu la kak,mmg la duk jaga-jaga tapi takut x luruh!!!!huhuhu....

♥Mrs.Eady♥ said...

mummysyafie : ni pun kitaorg x penah bwk pg klinik gigi kalo bwk ntah la mcm mane...huhuhuh...

***************************************************************************************************************

kakzie : adik tu nk nagis sebnar nyer :)

*********************************************************************************************************

ashra : itu la best kan?alhamdulillah...untung bdk-bdk ni,nk harap kitaorg bwk mmg tak bleh hrp :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

good boy n girl la anak2 izwa....
akak pun takpernah bawa anak2 check gigi. sofie je pernah sebab nak operation dulu.

Fara said...

last week pon nurse k.jaya dtg sek farisha..tp x jemput pon parent tuk guide..siap suh bwk berus gigi+ubat gg n cawan..syahmi x dak prob yer..anak daraku ggnyer dh jarang2 dh..asik mkn sweeties jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang