thumbnail

Tuesday, June 28, 2011

"Kalau Saya dapat RM300"


Kalau saya dpt yg saguhati pun dah cukup sebab saya hanye nak RM70 je.Itu la hadiah yg bakal diingati & dikenang sepanjang hayat kami! Sebab dgn RM 100 tu saya nak byr 1 sesi photshoot di Serindit Photo yg berharga RM70 je so balance buat duit minyak nak ke sana jek.Hahahahaha....

tapi

Kalau saya dpt RM 300 - 

1st : saya nak tampal kasut & jahit kasut saya yg dah tertanggal tapak & tali nyer!
2nd : saya terus tempah 1 sesi shoot dgn Serindit Photo yg berharga RM70.
3rd : nak beli kasut kat Bata yg berharga RM39.90
4rd : balance saya nak belanje en.hubby & anak-anak mkn...
tu saje yg saya nak buat dgn RM300 tu...

Mesti org pelikkan...
Tak mampu ke nak tampal kasut?Tak mampu ke byr sesi RM70 tu?
Tak mampu ke nak beli kasut yg berharga RM39.90??
Bkn tak mampu tapi bagi saya keperluan anak & suami perlu didahulukan...itu yg saya lakukan dgn duit saya skrg ni, ape pun saya akan dahulukan mereka sebab itu kalau saya dpt RM300 itu saya akan bagi reward pada diri saya sendiri..saya akan anggap ini adalah rezeki utk saya...tu saje.. :)

Okey nak tag : biras ku.

3 comments:

* Zaleta * said...

huaa....nak jugakkk la...nak beli baju raya anak2 dan diri sendri...:P

Kakzakie said...

Tak nak share dgn kakak ke? Good luck who know you win the contest...

mrsharis said...

good luck sis..akak pun nakkkkkkk..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang