thumbnail

Tuesday, June 21, 2011

Kdg-kdg Ku Bosan Juga!!


1 : 5.20 pagi bangun mandi pilih baju, gosok baju
2 : 6 pagi kejutkan en.hubby
3 : Dlm pkl 6 pagi tu bersiap make up bagai, siapkan tuala, baju anak nak pegi sekolah
4 : 6.20 pagi kejutkan Syahmi utk mandi pagi sementara Sufiya tido, kalo Sufiya dah bgn bukakan tv Nat Geo or Astro Ceria bagikan roti diam la dia dpn tv tu nnti.
5 : 6.30 pagi dah siapkan Syahmi buatkan air nescafe utk hubby kalau ade lauk lebih smlm panaskan siapkan bekal kami pulak.
6 : 6.40 pagi masuk kete terus ke office
7 : 7.15/7.20 pagi masuk office punch kad
8 : Hantar ibu ke office di Chow Kit terus hantar anak-anak ke taska di TH Perdana
9 : Masuk bangunan office cari mkn (tapau) 
10 : Sarapan dulu sambil BW blog kwn-kwn..
11 :  Start keje sampai pkl 1.30 tghari (ganti waktu mkn pagi)
12 : Stop kejap solat sambung kerja
13 : 2.30 ptg lari ke taska kejap utk susukan Sufiya sambil jln balik beli benda yg boleh dimkn di office sementara nak tggu waktu balik
14 : Sambung kerja
15 : 4.50 ptg punch kad balik (kalo ikutkan balik 4.30 ptg tapi ganti waktu lari ke taska tu)
16 : Pkl 5.05 ptg masuk kete amik anak-anak kat taska 
17 : 5.30 ptg amik ibu kat Monorel Sultan Ismail terus balik
18 : 6 ptg sampai rumah
19 : 6 ptg - 7 mlm waktu makan anak, mandi, baca buku (yg ni semua hubby buat), siapkan beg sekolah keluarkan baju kotor anak (yg ni saya) sementara masak (kalo masak hari tu) kalo tak panaskan lauk.
20 : 7 mlm bwk masuk anak-anak dlm bilik sementara hubby pulak mandi bersiap utk solat & mkn
21 : 7.45 mlm waktu saya pulak mandi bersiap mkn
22 : Pkl 8 - 10 mlm waktu lepak dgn hubby & Syahmi, Sufiya lepas maghrib biase dah tido.
23 - Pkl 10 mlm dah wajib tutup lampu & tv ready utk tido (disiplinkan Syahmi tido pada waktu yg sama)


Bosan tak? Sebab inilah rutin setiap hari kami!
Kdg-kdg rase mcm nak cuti lame nak rehat relax mandi manda kat tepi pantai!
Tapi apakan daya kami bkn dari keluarga yg berada yg boleh kemana-mana sesuka hati tanpa ada perancangan kewangan!Huhuhu.........................................cuma ada ada hari nyer terasa teramat jemu dgn ruitn ini!!!!Arrgghh...................bosan nyer hari ku hari ini!

24 comments:

~ yus ~ said...

Ada ketikanya mmg kita rasa boring juga dengan rutin harian kita, tp sekurang-kurangnya kita masih dapat bersama keluarga tercinta kan izwa...

Rasanya itu antara saat-saat manis juga.

Nanti bila ada masa kelapangan dan ongkosnya cukup bolehlah jalan2 tu...

Anum said...

anum pun pernah rasa macam tue..
tp sekarang dh malas nak fk.
hehehhe

* Zaleta * said...

sbenarnya semua benda yg kita buat ari2 tu memang malas dan boring..tp nak wat cane..mang tu la rutinnya dan kita kena teruskan selagi kita hidup...yg penting saat2 bsama keluarga tu kena hargai sgt2 tmbah2 lg ngan anak2 sbb masa xkan berulang lg utk kita rasai semua kenikmatan tu....:)

♥ Elin ♥ said...

kadang2 mmg bosan buat yg samakan..sebb benda tuh semua mmg dah diaturkan..
nak buat mcm mana kena harung jer lah..

;)

♥MiZz-siHa♥ said...

kdng2 mmg kite akan rase mcm tu..kadang2 kite akan rase ok,,,tp,nak wat mcmana,dah mmg tanggungjawab kan..mcmana la klau yg ibu tunggal tu kan..huhuh..

NM02 said...

rutin hidup sorang lain, berdua lain dan kalau ada anak lagi lain kan.

ai plak suker gosok baju terus utk lima hari punyer. senang, tak rasa kelam kabut. selalunya ai akan gosok pada hari khamis utk minggu depan punyer. sbb mmg tahu, jumaat mlm lepak umh mak, sabtu ahad bz kuar..

Ati Masrif said...

bosan tu kalau kita fikirkan..

cuba fikir ok...pasti orait jeh :)

ashra said...

papepun kagum dgn working mom out there termasuk lah izwa..kalu saya lah keje pas ada anak ni,tatau cane kabutnya saya agaknya..

btw,sama je.saya duk umah ni pun buhsan gak kekadang..rutin pun sama gak..

samalah kita.takder nye sesuka alam nak gi travel sesana sini tak merancang kewangan.kdg2 best gak berangan...menyejukkan hati yang sendiri.keke

Heidi Shafiq said...

tabah dan sabar.. :)

ieda said...

huhuhuh dik lebih kurang same je ngan akak .. bezanya sikit je .. bab2 tgk homework anak2 .. antar anak2 tuiesyen .. anak2 akak tuiesyen 4 kali seminggu huhuhhu .. rutin yg memenatkan sbg ibu ..
nak2 hubby akak kerja jauh .. balik mlm jeewwww huhuhu

sabar je kan dik ..

ajumohit said...

hmm kdg2 rasa bosan jugak kan..tp try pikir benefit dia kpd family kita, msti kita lega hehehe

MrS. F!zA said...

hahah sama je mcm kita..asyik fkir kenapa hri2 bt benda sama je..bosanlah..bila bosan mau hangin je..

Mommy Fara said...

kan? jemukan? tp ade opsyen ke?

kayzie said...

padat..ermm camne pulak la hidup org bila ank dah sekolah n bertambah nnt ek??papepun jd ibu mmg bnyk pgorbanannya kan?sabar ye sis :)

risa said...

akak pon bosan jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk
mencik ngan perangai manusia2 neh..
erkss aku pon manusia jugak kan...
sabo le dear..nanti kite pi mandi pantai sama2 ye:)

fiza said...

Suma jadual working mom lebih kurang sama jer. Memang penat lah. hubby ku hari² OT. Penat jgn ckp ah, terkejar2 nak masak, layan anak lagi. Plan nak cuti² asik tangguh jer...huhuhu...

wahida said...

kengkadang mmg bosan, tapi itulah namanya kita manusia biasa...

janji kita sentiasa bersyukur dan dpt bersama keluarga tersayang...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya pon kadang2 bosan gak ngan jadual harian saya kak... tapi nak wat cm ne kan... dh tu je nasib saya... hehehe.. nengok la bile saya dh kaya raya satu ari anti :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

gitu la kehidupan kita kan izwa... sabar la ye. mungkin tu semua ada hikmah yg kita tak tahu satu hari nanti...
akak pun kdg2 bosan gak dok rumah hari2....

Eye_nee said...

salam..

Sama jer rutin kehidupan kamu dan akk..5 days a week even 7 days a week pon ada...

ayu said...

tak pe la izwa...anggap je ianya satu pengorbanan sbg seorang ISTERI + IBU + dalam masa yg sama PEKERJA..

mrs puex said...

tau xpekan..

kekadang rutin harian sgt la bosan tp kene laluinya..huhu..

same to me!

mrs puex said...

tau xpekan..

kekadang rutin harian sgt la bosan tp kene laluinya..huhu..

same to me!

Fara said...

aahh..ku baca pon mmg nampak sgt2 bosan..mu smpt gak wat nescafe utk hubby yer..klass gitu..mmg rutin harian isteri lebih kurang camnie ler..berkahwin utk menambahkan beban di bahu..tapi ganjarannya amt besar jika kita ikhlas..insyallah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang