thumbnail

Friday, June 10, 2011

...Stress....!!


Hari smlm cuti  tapi dapat perkhabaran yg en.hubby kene pegi kursus kat penang!
Adeeess........stress giler weh!
Lame pulak tu dari 13hb - 16hb tu!Ade la dekat seminggu..hukhukhuk......mcm mane ni??
Mcm mane nk pergi kerja dgn 2 askar itu?
Nak naik lrt takde masalah tapi nak ke lrt dari rumah tu kene naik kenderaan jugak..Jauh nyer ade la dekat 20 minit perjalanan dari rumah ke Lrt Cempaka Ampang...Jauh tak?Memang jauh, kalo naik teksi dari rumah ke Lrt station tu tambang nyer RM6/7..jauh kan?
Utk makluman kwsn perumahan saya mmg takde bas masuk!Huh......

Takkan nak mintak tolong kakak saya pulak?Lagi kerja giler....dari Kg Pandan nak masuk ke Kg Cheras Baru tu ade la setengah jam lepas tu nak pusing ke KL lagi??Sah sah giler........!
Haritu dah mintak tolong dia utk 3 hari tapi ni takkan seminggu?Nak drive?Lagi gilerr.....dekat 10 thn tak drive nie lagipun mane nyer kenderaan yg nak di drive nyer kalo en.hubby dah bwk kete tu?Adeess....mmg giler ar......

Takkan nak cuti seminggu?Lagi kerja giler...sebab nyer nanti 24hb-26hb tu en.hubby kene kursus lagi!
2 kali adeess.......

What to do?
Ni la susah nyer kalo bergantung penuh pada en.hubby......

28 comments:

MrS. F!zA said...

adeh kak..parah bunyi nye tu..byk keje giler yg akn terjadi..mtk cuti seminggu lg lah giler kan..hihihi..

*sabar kak sabar..tp tkleh sabar jgk kan kalo dgr suami kna kursus..ekekeke..

mrs puex said...

huh..pening gak nih mikiokan..sbbnye iwa x bole nk drivekan??hmm...klo ayg pon buntu gakk..

♥Mrs.Eady♥ said...

fiza : bnyk kerje gilerk an?hukhukhuk...punyer la giler nk memikirkan nyer....

***************************************************************************************************************

ayang : bkn x bleh drive tapi takde kenderaan yg nk di drive nyer..kete tu 1 je la yg ade...adeeesss....

Mommy Fara said...

sbr...sbr...mari kita lakukan pengorbanan tiada banding seorang ibu dan isteri utk org yg sgt kite syg smpi mati....=)

mrsharis said...

sob..sob..akak pun terpaksa gak pergi. Apasal la mara ni buat training center jauh2 kan..

♥Mrs.Eady♥ said...

mommy fara : i think kene gak la redah kan...kalo tak smpai bila nk mcm nie....fuh!

***************************************************************************************************************

kak liya : huaarrggghhh.....tension lor..kalo ade public transport kat umh takpe lagi...ini...hurm...

etiey.com© said...

parah juga tu mendenagrnya... hmmm cuba bawa keta sendiri. kalau tak berani, time ni lah cuba memberanikan diri...

sabar yer .. dh namanya kerja.

♥Mrs.Eady♥ said...

etiey : mslh nyer takde kenderaan yg nk didrive nyer sb en,hubby dh bwk kete tu ...hukhukhuk....

* Zaleta * said...

nmpaknya pasni tpaksa la akak rajin2 bawak keta balik..lau tak mang susah la kak...ne tau emergency ke apa ke...

~ yus ~ said...

aduh! memang parah kalau gitu.

Apa pun akak rasa Izwa kerana beranikan diri memandu semula. Untuk masa hadapan kalau hubby kursus kemana2. Biasa kursus mesti ada kawan sepejabat sama kan. Hubby boleh tumpang kawan tu, lepas tu dia mesti stay hotel atau mana2 kan untuk kursus. Jadi kereta tinggalkan jelah, untuk Izwa pakai.

So, Izwalah kena beranikan diri memandu semula. Memang tak boleh bergantung sangat pada hubby. Akak ni memang suami selalu sangat OS, jadi walaupun tak kerja, still perlu keluar rumah juga. Tu yang kena berani bawa kereta walau dulu dah 3 tahun juga tak pegang stereng kereta...:)

fiza said...

Aku yg baca pon rasa stress...ekekeke...

Mcm tu lah klo bergantung penuh pasa en. hubby. TEtiba emergency mcm nih, memang parah. aku dah kena. Memandu semula lah izwa. Aku masa baru habis pantang anak no. 2 nih, memang nekad drive even dah dkt 7 thn gantung lesen, keta manual plak tu. Lagi pon dah janji ngan hubby 'saya janji habis jer pantang saya drive'...hahahaha...skang dah expert sket lah ☺☺

ajumohit said...

so kene start independent dh izwa...itu baru semggu, kalau lama la cmne? hehehe...dh2 jgn stress..insya allah ade jln terbaekk...

hubby aju tiap2 mggu ke perak...tinggal kami 4 beranak, aju dh biasa ditinggalkan...

kata org syg isteri dan anak2 tinggal2kan huhuuhuu

♥Mrs.Eady♥ said...

Eita : xde kereta..hukhukhuk.....adesss...kene gak ar nih!

***************************************************************************************************************

kak yus : betul la dh kene kira wajib dah nie...kalo en.hubby sakit takkan ku nk panggil jiran kan kan kan?

♥Mrs.Eady♥ said...

kak fiza : itu la kan...dah patut kira wajib dah ni!!!!haduiii.....

***************************************************************************************************************

aju : yup...harus ku pikirkn ni..redah x redah kene redah gak nie.....

risa said...

alahai...stress plak akak mendengor nye...takde sedara mara yg dok dekat2 tempat keja ke sayam?? member2 opis ke?? stay le umah derang seminggu tu..mintak tolong and hulur duit jajan...kalo dekat memang akak dah tolong dah

♥Mrs.Eady♥ said...

kak risa : adeeesss........mane nk ngusung 2 askar & 2 beg sekolah nyer....mane ngn handbeg ku..mane nk kejar lrt...mane nk kejar punch kad...adeeesss.....

ieda said...

adoii dik .. mcm mana nie semua nya buntuu .. ermm kena fikirkan juga .. mana yg terbaik ..
akak doakan adik dpt jalan yaaa , insyaallahhh amin !

♥Mrs.Eady♥ said...

kak ieda : hukhukhuk...tgh pikir lagi ni kak :)

Hanis Azla said...

semoga ada penyelesaian yang terbaik nnt.. InsyaAllha.. setiap perkara itu ada jalannya utk kita..

Isteri Encek Bard said...

adeh, kesian tu... sabar yer, cuba carik inisiatif

Fara said...

aduss..mmg leh giler klu camnie..camno??next week je nie..klu aku dh mgelabah giler dh nie..

Ati Masrif said...

kita dulu tgl di pandan indah
kalau dari rmh ada share teksi
utk ke lrt tu..kat cempaka tkde ke?

ashra said...

err..tatau nak komen apa..mmg gile dibuatnya =p

cuti rugi plak ye.....baik cuti raya panjang2..hehe

♥Mrs.Eady♥ said...

kak hanis : insyallah....:)

***************************************************************************************************************

IEB : tgh pikir lagi ni :)

***************************************************************************************************************

kak ati : ku dgn askar-askar tak bleh nk share..huhhuh..dr lrt mmg teksi bnyk tapi dari rumah tuuuuu yg problemmo :)

****************************************************************************************************************

ashra : kihkihkihkih..ku pun tak tau nk komen ape nih :)

nieda said...

mmg betul, mmg susah kalau bergantung pd husband je..nieda ni lesen ada tp keta tak berapa nak berani bawa. Hari tu husband masuk hospital termenung panjang camno nak pergi tgk dia.hehe, skrg ni FIL asyik bising2 suh blaja keta balik..tgh gigih belajar keta blk skrg ni..huhu..

♥Mrs.Eady♥ said...

nieda : itu la kan.......nak tak nak kene jugak ni belajar drive balik nie....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cian akak kan... akak stay la umah member2 satu ofice kak.. nanti ulur la siket duit kan... :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

sian awak... akak harap izwa dapat jalan terbaik selesaikan masalah. tenang ok! insya Allah , Allah akan bg jalan. sabar yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang