thumbnail

Friday, June 03, 2011

Suka ke Duka ni?

Pikir..pikir...pikir...

Hurm...tak tau nak kate srkg ni happy ke tak..?
Sebab nyer kelmarin pegi jumpa doktor, susulan dari minggu lepas punyer sakit tu la.
Kat sini  utk lebih lanjut.

Keputusan doktor ialah........................................ade seketul nanah dah tergumpal besar guli kecik!
Sakit?Mesti la sakit tapi sakit tak kuat sgt la still boleh tahan boleh jln boleh buat keje mcm biase.
Doktor bagi dua pilihan : 
Pilihan pertama : dia buat surat pegi O&G then warded utk minor c-zer utk buang nanah nie. 
Pilihan kedua : mengandung balik, tahan sakit sepanjang 9 bln skit, bersalin c-zer & terus cuci buang sekali.

Masalah nyer :
Pilihan 1 : kalo warded Sufiya still menyusu bdn, susah skit la sebab tang tgh mlm tu mmg abah dia x boleh nak handle ar. Lagipun tinggal beberapa bln je lagi dia nak 2 thn.

Pilihan 2 : Ingat senang ke nak mengandung?Hahaha..ckp mmg senang tapi kalo Allah tu tak bagi rezeki sampai biler pulak saya nk tggu tu?Lagi pulak dgn kos nyer, segala tambahan perbelanjaan nyer. Memang rezeki anak sentiasa ada tapi bkn ke kualiti tu lagi baik dari kuantiti?Ini ikut pendapat sendiri okey.

Keputusan kami : just tunggu dulu, tgk mcm mane, masih lagi dlm perbincangan, masih lagi dlm pemikiran, masih lagi dlm pengiraan, masih lagi dlm kebuntuan!Hahahaha.....

Nak kata saya happy pun ye jugak nak kate tak happy pun ye jugak.
Kenape? ye la...walau ape pun pilihan saya, keuntungan tu tetap dpt kat saya.
Kalau pilihan pertama : c-zer & saya dah tak sakit lagi, kalau pilihan kedua lagi untung bnyk oooo!!

So far sakit tu tak mengganggu sgt kehidupan seharian saya cuma sakit itu dtg sekali sekala sahaja. Bila saya buat keje berat-berat or angkat benda berat baru la sakit. If sakit sgt ade ubat yg doktor bekalkan utk mengecutkan balik benda tu cuma dia takkan hilang kecuali dibedah & buang. Nak kate sedih, tak juga lebih kepada rase biase sebab benda ni normal bagi saya, pengorbanan seorg perempuan & seorg isteri, betul tak?
So..ape pendapat kwn-kwn?

Psstt....ku suka pilihan ke-2 okey!Hahahaha.....

26 comments:

Farah Shamsudin said...

kalau farah pilihan kedua lah.. sebab terus dapat baby kann... tapi, terpulang lah poda pendapat sendiri kan..

NM02 said...

dua2 rasanya sengsara kan... tapi kalu pilihan ke dua tu lagi seksa kot.. nak tanggung 9 bulan tu... lama wooo

risa said...

pilihan pertama lah sayammmmmm...jaga kesihatan dan bila dah buang kan senang takyah pikir kan kan kan...takpe, kalau minor operation tu akak rasa dalam sehari dua je..pam le susu untuk sufiya..takmo le melarat2 nanti ye..
take care tau dear..takmo buat keroje bukan2..akak babab kang aaaaa

mrs puex said...

choose the best iwa..:D

~ yus ~ said...

pilih yg terbaik izwa, yang pertama pun ok rasanya. Masalah bf tu rasanya bukan masalah besar kan, nak tunggu pilihan ke dua lama tu...

Lagi 2 bulan nak masuk 2 thn, oklah tu, lepas 2 bulan boleh operate kot, berbanding nak tunggu ada orang baru dalam perut..lom tentu.

kayzie said...

kalo sy..sy pilih pilihan pertama..walau apapun,pilihan di tgn akak..u noe da best..take care n semoga semuanya ok..

ashra said...

hehe.mane2 yang izwa selesa tuk kehidupan akan dtg..

kalu saya,tentulah pilihan kedua.tapi,btul ckp izwa,ingat sesenang je nak dpt anak..usaha,tp rezki tetap allahkan *mula lah hati nak fragile lagi ni* uhukk..

hehe.mgkn ada hikmah tuk izwa kot..kot2 la kan,mmg sebenarnya rezki pilihan kedua tu la punca sakit sekarang. =p amin.

NOOR FATIN said...

buat pilihan yang terbaik ya. gudluck :)

IDAZS said...

Ada buruk dan baiknya. Kalau pilihan satu, sekejap je, sakitnya terus akan hilang, insyaallah sufiya ok

Kalau pilihan dua, mmg konfem ke akan mengandung dlm waktu terdekat, kita boleh usaha, tapi Tuhan juga yang menentukan.

Apepun hope u dapat buat pilihan yang terbaik. take care dear :)

pstt, nak pilihan no.2 jugok :p

wahida said...

aku ngilu baca n3 ko ni...
kalau aku, aku pilih yg pertama, sbb tak tentu lagi bila la pulak ko nak ngandung lg sekali, pas tu kena tahan seksa 9 bulan lagi, aku rasa better ko buat operate ni cepat, nnt lagi melarat...huhu...

fyna said...

erk...xde pilihan laen e dear?




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

mummysyafie said...

saya rasa pilihan pertama, buang dulu benda tu, kalau nak tunggu 9 bulan waktu mengandung nanti seksa juga menahan nye. sebab nanti kulit akan menegang..lagi la pedih.

chichi said...

ya allah kak..mcm mana leh jadi mcm ni...saya harap akak pike masak2..ikot kata dokter...

aqishah said...

sakit pe ada nanah tu?..

susah2 bila kena buat pilihan..

guna random.org bole x

kekekkee

suha said...

yeay!safiya nk dpt adik hehe(^_^)

suha said...

yeay!safiya nk dpt adik hehe(^_^)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

susah gak nak wat pilihan ni kan.. hope akak dapat berbincang ngan family n cube wat keputusan yang terbaik ye

Nur Liyana said...

oh ade pilihan cmnie yer..hheheh

buat pilihan betul2!!!

takde pengalaman!!!hehe

MataHati @ MH said...

saya vote pilihan no.2.. mana tahu rezeki anak baru terus hilang segala sakit tu..

semoga dpt buat pilihan terbaik nanti.. insyaallah

MataHati @ MH said...
This comment has been removed by the author.
ayu said...

buat solat istikharah izwa n pilih yang terbaik..paling penting, buat keputusan bersama2 suami.. n dapatkan persetujuan dari beliau juga..sbb dua2 ni ada risikonya kan..

all the best ye..

munna said...

munna pun rasa pilihan pertama ok .... yg masalah bf tu boleh pam susu kan..lagipun 2 mlm je kan...

munna said...

munna pun rasa pilihan pertama ok .... yg masalah bf tu boleh pam susu kan..lagipun 2 mlm je kan...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

pilih yang mana rasa terbaik.. =)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

salam izwa,
ujian kita berbeza kan...
kalau akak, pilihan pertama.
semoga izwa dot buat keputusan terbaik utk diri izwa.
jaga diri yer..

Edy Zaidi said...

i vote for no 2...kene rajin g honeymoon la...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang