thumbnail

Thursday, June 16, 2011

Teringin......& belum terlambat lagi!

Sejak-sejak dah nak dekat 3 series ni (thn dpn okey..)...saya rase mcm teringin nak bertukar fesyen la.
Hehehe....walaupun bakal 3 series thn depan tapi jiwa masih lagi sweet 16 okey!
Hahahaha.......*perasan!

Saya teringin nak belajar 2 benda ni walaupun saya dah agak ketinggalan zaman tapi saya rasa masih belum terlambat utk belajar utk kebaikkan sendiri..Cewaahh....!! :)
Saya teringin nak pakai tudung yg lilit lilit yg org tgh sibuk pakai skrg ni & sggttt ssggttt ssggttt teringin nak belajar bermake up! Huwaa....en.hubby ckp kalo tak berbedak skit muka saya sgt la pucat!Tak suka nyer.......

So saya apa lagi gatal tgn la search kat pakcik Google ni tutorial pakai tudung tu & utk bermake up.
Hamikkk ko...semua ade la kat internet nih!Sgt berguna....

Jom kiter layan gamba-gambar yg di cilok dari pakcik Google okey..

1st utk belajar pakai tudung : 




2nd belajar make up :



Saya paling suka bab make up tang mata nih! Sgt suka kalo dpt mata galak mcm nih.
Mcm perasan cantik pun ade dah nih!
Yang ni tutorial saya dpt dari blog pinkfishpie siap ajar step by step..








Hah!Puas hati................tapi skrg ni mane nak cekau duit nak beli brg make up mahal-mahal mcm nih?
Hahahaha.................................. :)
Selamat belajar!

28 comments:

Murni Delights said...

i like tudung lilit & blja make up tapi malu la..muka bulat bila pkai lilit mmg mcm pau gebu..ha..ha

Isteri Encek Bard said...

pakai shawl nie nampak ringkas dan casual juga mudah.. just try

* Zaleta * said...

cuba la pakai shawl...nak try mekap mata tu jugakkk

Mommy Fara said...

Ouh, saya tak suka mekap. Leceh. Susah nak cuci bila nak solat. Saya just pakai bedak dan lip gloss je.

Ada mekap boleh gunapakai masa solat tapi saya was-was. Tak apa. Mekap terbaik untuk kita adalah air wuduk. Bercahaya. Berseri. Tak terbanding mekap yg ada di dunia. =)

NM02 said...

skang ni semuanya dihujung jari...

Farah Shamsudin said...

ouchh.. farah pun baru belajar pakai shawl nii.kalau bab make up, farah memang suka make up.. bukanlah bermakna make up tebal2.. just simple je.. maklumlah ke tempat kerja.. kena la pakai..

ashra said...

kita kan sama umurnya..keke

saya pun terfikir sama nak tukar fesyen,tapi tak pandai pakai tudung2 gini,hubby tak bagi pun,sbb die kata muka saya tak sesuai..

ingat nak tukar feshen,banyakkan pakai skirt labuh dari jeans.hehe..

Krsty Pinky said...

daku laks hubby x ske daku make up...
sadd....

risa said...

tak pandai sungguh makai shawl..
tengok anak dara akak pakai shawl cantik je..hehehe
mekap memang akak sukeeeeeeeee!!!
beli sikit2 le dear..cari maybeline kat guardian..murah sikit
kalau silky girl ;agi murah...

ajumohit said...

aju pon tingin izwa, tp shawl tu kene tutup dada la kan...malu...

♥Mrs.Eady♥ said...

murni : itu la ku pun malu sb muka ku pun bulat...huhuhu...

***************************************************************************************************************

ieb : itu la tgk org pakai senang jek nak kene try jugak ni :)

***************************************************************************************************************

ieta : nak try smpai pandai seblm balik labuan :)

♥Mrs.Eady♥ said...

mommy fara : biase mmg tak pakai pun tapi sejak 2 menjak ni rase mcm dh sememeh dah muka ni ..hihih...

***************************************************************************************************************

nmo : senang keje kan dihjg jari :)

***************************************************************************************************************

farah : itu la ku je yg ketinggalan nih!adeess.....

♥Mrs.Eady♥ said...

ashra : kiter same je seusia,en.hubby ku tak kisah asalkan tak seksi jekk :)

***************************************************************************************************************

krsty : hubby ku jenis x kisah sbnr nyer tapi ku yg rase smemeh bebenor nih :)

****************************************************************************************************************

kak risa : ku tgk kwn2 ku pakai ni la yg cantik sgtttt nih! bab make up tu x pandai lagi nih...

♥Mrs.Eady♥ said...

aju : yup yg penting tak seksi sgtttt kalo tak en.hubby ckp "nak tunjuk dgn sape dada tu?" hahahaha...

wahida said...

tak payah make up yg mahal2 nok, janji skill tu ada..

aku ni pulak malas giler nak make up, sekadar pakai bedak ngan lipstik je...adeh la...

momochan said...

ayarkk dua2 pun momo tak reti nak baut.hehe so tgk jela org lain pakai.. :P


p/s: please come and visit my blog
http://nuovefiabe.blogspot.com/2011/06/black-and-white-contestmomochan-join.html
pstt~jgn lupa vote momochan yee..thanks :)

IDAZS said...

suka pakai shawl lilit-lilit. tapi make up??? mmm, kurang sikit+ cik hubby pun x gemar sgt kalau terlebih calitan di muka ni.

utk permulaan, beli make up yang basic dulu, pastu topup sikit2.
ehehehehehehe

"Kejelitaan adalah hak milik setiap insan" - iklan sat :P

Anum said...

terbaik...
salam perkenalan
follow me back

ieda said...

adooii dik akak x pernah terikir nak belajar makeup dan pakai2 tudung nie .. masa x der .. minat punn x .. janji ada alas muke ngan bedak .. makeup2 ke opis tuu main taram2 sendiri je ..

Hanis Azla said...

boleh aje nak buat perubahan.. baru nmpk variety kan.. akak pun pakai suka pakai selendang.. tapi make up tu sekadar lipstick dan blusher aje.. eye shadow tak reti nak pakai juga..

Ati Masrif said...

teringin gak nak belajar
make-up :)

♥Mrs.Eady♥ said...

wahida : tu ar tang skill yg payah tuh!adeess...

***************************************************************************************************************

momochan : ku pun baru nk try nih :)

***************************************************************************************************************

idazs : ku tgk kamu tu la yg daku berkenan sgt tuh! :)

♥Mrs.Eady♥ said...

anum : salam perkenalan :) dah follow balik

***************************************************************************************************************

kak ieda : ku tang taram pun tak lepas lagi ni :)

***************************************************************************************************************

hanis : tu la dakut ni ketinggalan dah ni :)

♥Mrs.Eady♥ said...

ati : jom same-same kiter bermake up! :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhu.. anti jangan sampai orang len dah xkenal muka akak dah la ye kak.. akak memang tetap cantik walau cam ne pon... cewwwahhhh.. terbodek lak :)

Cik Anita said...

salam ziarah :)

boleh je nak pakai tudung lilit-lilit tu, yang penting kita yakin cantik. barulah kita selesa.make up, kalau saya penting pakai blusher je..hehe

ayu said...

suka pakai shawl sebab senang lilit2 je..hehe...n sejujurnya betul2 merubah wajah kita..yg penting en suami suka n setuju dengan perubahan itu, so go on je la kan..

make up??? wowwww..ni paling suka sebab kalau tak make up mmg muka nampak pucat n semacam je..tak perlu yang susah2 sangat, try yg basic je dulu..selamat mencuba ye..


dear, tak sabar nak tunggu perubahan dari u laaa..hehe

♥Mrs.Eady♥ said...

top : kau perli akak ek?huhuh...

***************************************************************************************************************

cik anita : tang nk yakin tu yg payah tu....

****************************************************************************************************************

ayu : ku ketinggalanlor..org dh nk abis fesyen ku baru nk belajar..hukhukhuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang