thumbnail

Wednesday, July 13, 2011

Kalau laaaaa.......


Kalau la boleh ku petik-petik....
Akan ku sedekah setiap hari...
Akan ku zakat setiap hari...
Akan ku belikan rumah utk adik beradik ku...
Akan ku belikan kenderaan utk adik beradik ku...
Akan ku bawa anak-anak melancong...
Akan ku beli apa saja yg ku nak..

Tapi...

Itu semua sekadar angan-angan...
Itu semua hanya sekadar impian...
Itu semua hanya dalam fikiran...

Kerana...

Mana ada pokok duit!
Nak kene usaha..kerja...rajin...ikhlas...insyallah ada rezeki utk kita & anak-anak.. :)

Apa yang penting 1 saja impianku yg tak pernah padam....
Nak kami berbahagia sampai bila-bila walaupun dalam keadaan sederhana saja..

psstt...mood ku dah giler nih sb tak sabar nk tggu hari jumaat!! :)

16 comments:

~ yus ~ said...

Apa yang penting, hati sentiasa tenang, hepi selalu dengan keluarga kan izwa...

Kalau banyak sangat duit pun, takut juga, taku kena rompak..hehe

Ada apa dengan hari Jumaat tu ya izwa?

Pos Terkini ~yus~ .::Rabu banyak kata...(^_^)::.

msredcheesecake said...

mrs eady,
yala...kena usaha takleh bermimpi je....

mrs puex said...

entry yang meng'kujat'kan bijik mateku..hihihi..

ade ape ngn hari jumaat??

YanaMIB said...

money can't buy us happiness, but with money we can be happy..hehe~

ada apa jumaat?? gaji?? open table pelisss~ =P

Vna Sandhu said...

iskkk izwa nie suka bg suspens tau..disebabkan ku nak tau jugak, cepatlah hr Jumaat!

cheqna said...

kalaulahhh
hurmmmmmm

Eye_nee said...

hrmmmmm..andai lah ini realiti kan sis..yahooooo makchik kayoooo....

aizamia3 said...

dah betul dah tu.. semua ke arah kebaikan..

tapi..

satu je masalahnya, confirm tak lena tidur takut ada yang petik duit tu tanpa izin..

ashra said...

haihh..samalah kita.
berangan tetiba jatuh sejuta dua dari langit pun cukuplah...

banyak da list nak settlekan dgn duit tu nanti.keke

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kenapa dgn hari jumaat? dari tadi akak nampak izwa tak sabar tunggu jumaat...

kayzie said...

kak kalo bnyk duit sgt kang pening gak..sederhana lagi best, asalkan hati tenang n bhagia dan keluarga sentiasa bersama..kalo nk cpt kaya leh tapi nk kena bnyk korban masa dgn anak2 n suami lak..which is..sy tak sanggup!hehe

fiza said...

Duit byk klo tak bahagia susah gak kan.

ajumohit said...

kalau byk duit susah jugak, nnti ramaila org meminjam tp taknak byr hehehe..lagi sakit kapla...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kalau banyak duit kan senang kan kak.. petik belakang umah jerk.. hahaha...

nape xsabar hari jumaat kak... hehe. alamk dh terpikir kotor siket... sory :)

ayu said...

nak pi mana ni hari jumaat?? ni mesti pi jalan2 kan..hehe..selamat bercuti2 ekkkk..

:: Mrs.Eady :: said...

KWN-KWN : ye..asalkan hati senang gumbira dgn family dh cukup kan..kang duit juta-juta org nk dengki sane sini pulak...huhuhu...kalau laaa...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang