thumbnail

Monday, July 11, 2011

Nak tanya?

Antara

Pulau Tioman

or

Pulau Redang

or

Pulau Perhentian 

Mane yg paling best?
Tolong..sape-sape yg pernah pegi mane-mane tempat ni bagi saya link utk saya review...tolong tolong....huhuhu...malas nak search google sb bnyk sgtttt perkataan...malasssss dakuuuu nakkk bacaaaa..!!
Haduuuiii...penyakit M ku dah dtg dah!!

17 comments:

wahida said...

tiga2 pulau ni tak pernah aku jejak lagi...huhu....

Vna Sandhu said...

1 pun x pernah pegi lagi so tidak dpt membantu huhuhuuu

Bila Ku Kata Cinta... said...

i...salam kenal

tak pernah g...tak tahu nak review.. tp my frens ade yg pernah )praktikal kat pulau perhentian.. (cantek+jauh+makan mahal) ... Pulau Tioman... cantek... (agak costly kalau dari jauh

Farah Shamsudin said...

antara 3 pulau ni, saya hanya pernah ke tioman.. best sgt! saya ke Japamala Resort.. memang dilayan bagai raja & permaisuri tau. tapi agak mahal la kosnya..

MataHati @ MH said...

pi lah ke pulau redang kalau nk tgk permandangan yg cantik... bajet kos ok lah.. berpatutan,. sesuai utk pergi 1 family. paling best bila snorkelling

kat pulau perhentian pun ok tapi better stay kat pulau perhentian kecil sbb kat sana ada perkampungan. makanan tak mahal kalau beli kat area perkampungan tu. kat perhentian kecil ada long beach..nice view,, tempat dugong2 putih tersadai..

kalau stay kat pulau perhentian besar, harga makanan melambung mcm duk kat negara mat saleh.. satu lagi byk sgt batu karang sepanjang pesisir pantai. tak elok utk mandi manda. bisa buat kaki berdarah..

kayzie said...

penah p pulau tioman..mmg terbaik tuk snorkeling n kompem anak2 njoy men air..hehe..mknan pun sedap2..tak igt lak nama resort yg sy stay aritu..sowi tak brapa membantu..:)

nieda said...

x dapek nak tolong..belum pernah jejak ketiga2 pulau tu.

ashra said...

hehe.tiga2 pulau ni pun belum pernah jejak..

redang la kot...hehe.

cheqna said...

cheqna pun lum sampai lagi walaupun pulau redang n perhentian hanyalah di trg...hehehehe

ayu said...

tak pernah lagi pergi 3 pulau tu..huhu..sorry tak dapat nak bantu..

mrs puex said...

penah pegi pulau perhentian..mmg tip top..rs cm kt ober the sea..
hihi..pulau yg lain pon best jugak...klo nk cost murah bole gi tioman..:P

Cik Ecah said...

ecah paling suker pulau redang...sbb pulau ni jer dah jejak..haha...

tp serius memang cantik!!

nk tgk ni ecah ader wat entry pasal pulau kapas yg ecah dah g...
tp xder la bnyak sangat pic..

http://lilyecah.blogspot.com/2011/02/renduuu-mau-g-bercuticuti.html

Cik Ecah said...

ecah paling suker pulau redang...sbb pulau ni jer dah jejak..haha...

tp serius memang cantik!!

nk tgk ni ecah ader wat entry pasal pulau kapas yg ecah dah g...
tp xder la bnyak sangat pic..

http://lilyecah.blogspot.com/2011/02/renduuu-mau-g-bercuticuti.html

NM02 said...

walaupun aku tak pernah jejak tiga pulau tu, tapi ramai cakap redang terbaik!

Rozita said...

semua akak tak pernah pegi lagi...huhu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

saya pernah dok terengganu... tapi sume pulau tu saya xpernah pergi.. akak g je la mane2.. sume mesti best kan :).. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

KWN-KWN : rase nyer daku nk piih pulau perhentian kottt....huhuhuhu....harap-harap best ler tapi biase nyer pantai kat m'sia ni mmg semua best kan kan kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang