thumbnail

Tuesday, August 16, 2011

Bad Mom!


I'm a bad mom..... :(

Tadi saya naik angin dgn Syahmi...
Skrg saya menyesal & sgt sedih!
Rase nak menangis!!

Huwaaaa.........................mama yg jahat ke saya?
Oh gosh....rase nak lari ke taksa then peluk peluk cium dia utk minta maaf!!
Syahmi...mama minta maaf!Mama tak sengaja nak marah Syahmi tadi....

Mood : hari ni susah hati selagi tak dpt jumpa Syahmi lagi.............
Serius ckp..skrg ni rase nak menitik air mata........

19 comments:

Fitri Senin said...

ish xdela..kita marah sebab nak mengaja anak..jangan la rasa guilty sgt2..nnti jumpa anak cium and peluk dia puas2 kay..u're not a bad mommy

NM02 said...

marah bersebab tak mengapa

sekurangnya anak tahu ape salah dia

tapi marah tu jgn le berpanjangan, bila amek nnt buat mcm biasa...

Krsty Pinky said...

saya faham..lepas dah marah anak,kadang2 kite rasa nyesal saja..
tp demi kebaikan dia,kite kena bkeras juga kadangkala..

Vna Sandhu said...

don't feel bad..kite sebagai ibu nie, itu mmg biasa

I selalu macam nie especially dengan Kira tapi dia x takut pun dengan I hahah!

ade masa nanti, gi taska peluk cium syahmi kuat² ke :-)

aizamia3 said...

pernah rasa macam tu walaupun dia cuma buat kesalahan kecil tapi rasa bersalah sangat tapi.. takdelah nak pujuk balik nanti anak2 naik lemak pulak..

wardah @ fie shah said...

kita pun selalu macam tu, tapi lepas tu peluk kisskiss dia balik. nanti dia senyum. mommy jgn susah hati. pergi jenguk Syahmi bagi hilang sedih ok.

cheqna said...

marah bersebab ok..dan jelaskan kepada syahmi kenapa mama marah...dia akan faham..dia tak akan faham kalau mama marah tanpa diberitahu kenapa...

Mommy Fara said...

Rileks....Lagipun Syahmi dah besar. Kalau dia buat salah, tak salah kita marah. Marah untuk mengajar anak kita jadi behave. Kalau dibiarkan, kelak anak nakal....lagi susah hati.

Ucap istighfar banyak kali, ambil wuduk dan tenangkan hati...

ashra said...

jgn sedih2 k?ada masa,anak mmg patut kena marah..kalu manja manjang,nanti die tatau beza salah atau betul..

wahida said...

kita marah sbb nak mengajar...sesekali marah takpe...

aku pun malam tadi marahkan adik, pas tu terus kiss2 dia...sbb rasa menyesal yg amat...hehe..

Isteri Encek Bard said...

shahmi kecik sangat nak memahami isi hati orang dewasa...

ayu said...

jangan rasa bersalah sangat ye dear..ada masa kadang2 tu kalau anak buat salah, kita mmg patut marah atau tegur kan..ayu faham sbb kdg2 tu hariz pun mcm tu juga..juz tegur je, tapi dah merajuk ..

ieda said...

ishh bukan bad mom .. tapi gud mom .. kita mengajar anak dengan tegas bukan nanti air mata menyesal .. jgn risau itu normal perasaan sbgai ibu .. insyaallah dah jumpa syami ptg nanti ok lahh :)

MataHati @ MH said...

sometimes krn kesalahan kecil, mak ayah pukul x hengat dunia. tapi normal lah tu pukul memukul anak.. bukan sbb benci tapi utk mengajar mereka ke arah kebaikkan

~ yus ~ said...

marahkan anak bersebab tak apa izwa. Cuma mungkin cara dan gaya tak kena, menyebabkan anak rasa tersinggung berlebihan...

nanti balik kerja slow talk dngan syahmi ya. Akak rasa dia dah lupakan kot...

Golden Rose said...

u r not bad mom but a good mom...kita marah anak sebab kita nak mereka jadi baik...jika kita biar mereka jadi jahat barulah kita ni bad mom...awal2 dulu mmg sha pun rasa bersalah gak marahkan amzar tapi melalui pembacaan & pertanyaan sha dah tau mmg tak salah marahkan atau pukul mereka dgn tujuan utk mengajar...tapi berpada-padalah bila nak pukul pun...jgn smp mendera plak...lebih baik pukul di tapak kaki sekali then infom dia nape kite pukul...nama anak kita samela plak....anak sha namenye amzar syahmi tapi kami panggil die amzar

Sufia Mahzan said...

Kalau rasa marah tu bersebab dan bertujuan baik, tak mengapa. Nanti 'tarik' perlahan-lahan. Kalau marah dan terus pujuk, anak yg akan buat mak rasa guilty pula.

*Takde anak lagi just dgr parental advice je. :)

fiza said...

Biasalah tu izwa, setiap ibu tu kalau marah ngan anak mesti akan rasa menyesal...sedih. TApi suma tu untuk kebaikan, klo buat salah kena lah tegur. Marah tanda sayang.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xpe la kak.. sekali sekala marah perlu jugak kn.. kn mara tu tandanye sayang kn.... anti bile syahmi dh besar die faham la kn nape mak die marah die kn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang