thumbnail

Monday, August 15, 2011

Resepi Cheese Cake Yang Mudah

Setelah lame dan berkurun ckp nak buat kek la kuih la last-last sabtu lepas dapat jugak buat dgn bantuan en.hubby ku syg..nggee..... :) ye la takde dia tak masak la kek saya sebab saya tak reti pakai microwave oven kat umh tu. Yang saya tau on utk panaskan lauk jek!Hahahahahaa.......

Walaupun pakai tepung Cheese Cake segera agak berjaya jugak la saya membuat nyer dalam percubaan yg pertama tau!(Bangga sgt ooo.....hihihiii.....!).Jangan tak tau kat Tesco tu segala mak nenek tepung buat kek segera ade okey cuma rajin ngan tak rajin jek nak buat.(Ni aku la malas sgttt tau mkn jek!).

Petang tu tukang rase dia adalah Syahmi & Sufiya.Syahmi asyik ckp sedap sedap la mama...Sufiya mkn bertambah tambah..Saya ni tak sabar sabar nak tunggu berbuka sebab nak rasa.Hehehehe....iye la asyik suap anak mkn rase mcm nak mkn sekali jek sebab tak sabar punyer psl.Hahaha...

Okey okey..ni gambar nyer.


Mixer tgn baru buka dari kotak setelah 4 thn beli tak pernah guna pun!


Tepung Cheese Cake segera.Tambahkan 3 biji telur & 175 gram butter.


Kacau sampai kembang.


Dalam loyang. Manik manik warna warni tu atas permintaan Syahmi.


Bakar selama 25 minit dgn suhu 200c tapi pakai microwave oven saya tak tahu berape suhu dia sb itu kerja en.hubby.Hahahaa..pendek kate lepas ni takde dia saya tak buat kek okey!


Tadaaa....hasil nyer!!Yehaaa......lembut & gebus okey.


Close Up skit....nyum nyum...

Sape-sape nak cuba senang jek...yang penting ade oven la senang ckp nak kukus daku tak tau mane ke benda alah nyer kat umh tu..cari cari tak jumpe!Next week kami nak buat Cheese Cake Oreo.Nanti saya bagitau hasil nyer okey....

psstt..dlm kepala ni mcm mcm kek dah tersenarai ni...huhuhu..mood rajin masak sudah dtg walaupun pakai tepung kek segera..haahaha...ade haku kesah? :)

23 comments:

cheqna said...

bagusnya...rajinnya dia...cheqna bab2 kek ni just makan kek pisang je =)

Mommy Fara said...

Wow! Ada tepung segera cheesecake eh? Baru tau!

Anum said...

yummy sedapnya

aizamia3 said...

wah.. nampak menarik tapi sayang tiada oven dirumah..

mizah said...

segera ke tak segera, asalkan bakar sendiri...heheh..janji sodap kan :p

mamaNoriz said...

waahhh, lum raya dah ber cheese kek sakan!

teror arr...

eh, banner baru...santekkk

ieda said...

haaaaaaaaaaaaa akak x der oven layie .. adehhh x leh jadi nie kena beli jugak nie .. huhuhu

mrsharis said...

tepung segera pun ok apa..klu tkde kerajinan longgok la segala bahan segera tak jadi kek jugak.. Well done. Next time cuba buat lagi..hehe

Yan said...

serronoknya.. ye lah hasil keje tangan sendiri. dah tu org suka lak tu..

ayu said...

wahhhhhhh...menarik tu izwa...congratssss

wardah @ fie shah said...

macarons pun dah ada segera kan. teringin nak try macarons.

MrS. F!zA said...

hati2 kak.haitu target nk kuwus sblm raya..hihihi

kayzie said...

berjaya n yg pntg anak2 suka..congratz kak, wat lagi n lagi k..hehe

kayrul-shah said...

rajinnya buat kek puasa2 nie...tepung segera pun tepung segera la janji kek menjadi..

mrs puex said...

cam menariks la..

aritu buat muffin segera..pasni nk try cheese kek segera la plak..hihi...

ashra said...

nak jugak...ke mana2 gi BW,semua duk cheese cake.tapi malas nye daku nak buat.nak makan je boleh?..

wah..pasni cheese cake oreo..wiiwittt..

NM02 said...

ha... tak reti2 kirim kat shidi soh kasi kat aku ngan wahida

hahahaha

wahida said...

clap clap...izwa berjaya!!

Eye_nee said...

sebut tang lembut gebus tu buat lapar perut ni...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

prgh.. msti sedapkan walaupun corak kek tu cam x menarik perhatian saya jerk.. hehehe.. jgn mare... haha :)

eB ezrin said...

cayalah. i lioke :)

Golden Rose said...

suke cheese kek...terliur plak...sok cuti bleh la cube

Mama2Q said...

salam perkenalan...saya pun sama cam awak, ada microwave oven tapi tak reti guna....awak tulis la entry tunjuk camne hubby awak wat kat oven tu...heheh...blh tak..?

Lagi satu bukan kena pakai bekas kaca ke dalam microwave oven tu, tp saya nampak awak pakai loyang biasa blh plak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang