thumbnail

Friday, August 05, 2011

Diet tahun nih!

Saja nak bercerita....pasal niat kami tahun ini utk berdiet bersama-sama & tak mahu ke bazaar ramadhan.

So far alhamdulillah masih lagi berjalan dgn lancar.Jgn dah last-last malas pulak nak masak walaupun bkn saya yg selalu masak...ngeee..........Selalu nyer tu sape lagi kalo bkn suamiku!Ekekekeke.....dia masak sedap okey!Sape pun tak bleh lawan kecuali arwah opah & makcikku yg 2 org tu jek...huhhu...tapi en.hubby tak digalakkan masak selalu utk mengawal perkembangan badan kami..Iye la...kalo dah sedap asyik nak menambah jek ape citer plak ngn diet kitaorg!Hahahahaa......bleh ketagih beb!

Ptg kami cuma singgah kat ade 1 kedai kecik yg jual air soya jek,murah & sedap!Penjual nyer pun bdk remaja yg baru nak naik so ape salah nyer tolong dia berniagakan.... :)

Sahur samada kami bersahur roti & nescafe or abiskan lauk berbuka smlm jek..takde buang-buang lauk nyer!Panaskan & habiskan jugak....tu cara kami.Berbuka sama nasi & 1 jenis lauk,kurma with air soya or roti & kurma with nescafe sudah....nasib la dlm umh tu adik pun tgh berdiet sama & ibu mmg jenis tak mkn bnyk so harap-harap berjalan lancar la diet kami.Amin....

Kami diet lebih utk kesihatan,ye la en.hubby dah 30an takut penyakit lain yg dtg pulak, saya ni mmg diet nak turunkan sikit berat sebab berat tak bersesuaian dgn ketinggian.Almaklum la saya kan 'tinggi'.Ekekekeke....

Tapi tapi tapi kan...........takut time raya nanti jek!!!Haaahahahah..........penat diet sebulan naik je seminggu jek!!Hancuusssssssssss....................

Psstt...yg penting susu saya masih maintain lagi..nak usaha sehingga sufiya 2 thn or lebih :)



14 comments:

Anum said...

teruskan usaha sis

IDAZS said...

gud luck ya.

daku langsung tak berdiet, yang penting mkn jgn berlebihan dan seimbang. sebab bulan puasa berat tetap sama, x naik dan tak turun.

Ya, azam tahun ini tak nak beli lauk2 di param, alhamdulilah setakat ini berjaya

tengok last2 nanti camne. heheheheh

dhiera said...

good luck ye sis...

dugaan nak berdiet ni memang tinggi sangat~

Mommy Fara said...

Klu mcm tu, kenalah control nafsu mkn ms raye t k?

cheqna said...

beshnya incik suami pandai masak.....

eB ezrin said...

eB pn samer... bdn dh naek.. alhamdulillah, shah pn diet skali... sbb takot boroi ;p

fiza said...

Diet ku hanya dgn fully BF jer. Memang nampak hasil ☺☺☺

Good luck lah yer izwa.

kayzie said...

bestkan hasben rjin ke dpo?smiga berjaya diet akak,tak trun bdan takpe yg pntg diet seimbang tuk kesihatan..:)

ashra said...

samalah kita..
ops no bazar ramadan...hehe

so far,telah berjaya mengentalkan diri dari membazir.hehe.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ibu mengandung tak payah diet mcm saya.. cuma takut tak sempat nak raya jer.. moga2 sempat la menjamah menu raya sebelum kena berpantang

Aziah said...

masak kat rumah adalah TERBAIK... kan

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

waktu raya meamng la kak... dah melantak rendak n ketupat satu periuk mane xnek balek.. hahaha.. diet sebulan.. kembang dalam 3 hari jerk :)

nieda said...

cayok...cayok

MrS. F!zA said...

bgusnya diet..hikhik..kami plk suami dh trun 3kg sblm puasa lg..isteri???lgsg tk mo turun! haihh :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang