thumbnail

Wednesday, August 17, 2011

Gigih nih!

Sekarang ni saya sedang gigih berusaha menyalin resepi tak kire lauk atau kek yg paling simple & yg paling senang nak di buat!Hahahahahaa.......kalo yg remeh-remeh tu saya tak tau ape ke benda nyer tuh dah tu mane nak cari benda benda alah tu pun saya tak tahu!Mcm buat kek ade sesetengah benda tu jgn kater nak cari nak sebut pun tak reti!Hahahahahaa..................... :)

Bab lauk ni kire masak yg menggunakan bahan yg paling mudah cepat & simple....(ni dah kire mcm malas jek nih!huhuhuuu............).Ye la...dah 5 thn kawin masak nyer boleh di kire ape lauk nyer,sambal tumis(yg ni pakar okey..hahaha...),sambal kering,masak lemak cili api,sardin,masak kicap..Yang lain en.hubby je yg hebat!!Biar pun baru 1st time dia masak tapi tetap sedap mcm org dah masak berkali kali..haiisshh...

Nak masak yg sedap & simple tapi kami tetap nak diet!Hehehee....ade ke resepi masak masak mcm tuh? :)

pssstt.......1 je impianku kalo ada duit terlebih bnyk skit daku nak hantar en.hubby masuk kelas memasak yg ala ala chef tu sebab itu impian dia.

9 comments:

ajumohit said...

Rumah baru ye izwa? Nice!!! Bagusnya sentiasa bljr utk mperbaiki skill memasak....;)

Lady of Leisure said...

hehe masak sedap yang simple dalam masak yang sama nak diet ye.. ikan bakar portugis, ikan singgang, daging singgang, sup ikan merah, asam pedas, asam rebus.. pendek kata yang tak de santan2 gitu.. sedap tu.. :)

wahida said...

weekend ni aku nak buat sup tulang...yahuuuu!!

aku doakan harapan korang termakbul...amin...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

orang pompuan ni kalau pasal salin rsepi memang hidup nyawanye.. tapi nak masak ikut resepi memang malas kn.. hahaha

cheqna said...

semoga harapan itu kan termakbul..insyaallah

Yan said...

dulu rajin gak buat maca izwa. But now.. dah tak lagi.. hee

Edy Zaidi said...

xpe..kasi pelan2 kayuh..practice make perfect

anisalya said...

kadang2 kalau suami masak memang sedap kan walaupun simple je...

eB ezrin said...

share2 la nanti yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang