thumbnail

Thursday, August 25, 2011

Hot Chat : Rindu?

Hot Chat hari ni topik nyer rindu pada siapa atau apa sempena nak raya ni?
Hot topik yang mengundang air mataku..
Hurmmm................mcm luahan daku smlm jek!

Sebenar nyer lately ni saya rindukan abah saya...............rindu sgt sgt!Bkn sebab abah dah takde...tak!Tapi rindu sebab dah lame tak jumpa, rindu kenangan dulu dgn abah...

Dulu setiap hari dari sekolah rendah abah akan hantar ke sekolah naik motor,biler naik sekolah menengah abah hantar setiap hari naik kereta.Bila dalam kereta abah akn ckp or nasihat sepanjang jln dgn nada lembut.Abah tak pernah marah anak-anak,abah tak pernah tinggi suara dgn anak-anak...rindu sgt!rindu sgt dgn abah skrg ni!(sebak.....sayu...nak nangis....)

Even bila nak dpt kerja abah juga yg teman interview & bila dihantar induksi ke Langkawi abah hantar sampai ke bilik hotel di Langkawi!Punya la baik abah punya la abah sayang kat anak-anak abah sampai tahap mcm tu.Bila saya dah masuk bilik hotel dah letak beg baru abah balik ke KL semula dgn menaiki bas...mase tu mmg sedih sgt sebab 1st time kene tinggal jauh dari abah...

Entah kenapa lately ni selalu teringat kat abah...bila doakan dia dlm semahyang mesti menangis..even skrg ni tgh taip pun saya menangis!Abah........kalau abah baca ni atau ada org bagitau abah psl entry ni...adik nak ckp yang adik sayang abah sgt sgt,abah la org yg paling adik sayang dlm dunia ini,masa adik muda or remaja adik bnyk melawan abah jadi adik minta maaf bnyk-bnyk diatas semua kesalahan adik pada abah...

Skrg ni walaupun adik jarang dpt jumpa abah tapi adik tau abah selalu amik berat pasal anak-anak & cucu-cucu abah dari jauh.Walaupun hanya sms atau call penghubung kita adik tetap berpuas hati..


Apa yang terjadi, apa pun yg telah terjadi adik tetap sayang abah..abah tetap no.1 dalam hati adik takde pengganti bagi tempat abah!
Bah..adik sayang abah sampai adik abis nyawa,bah..
Adik doakan abah sentiasa sihat,dilindungi allah selalu..
Adik tak tahu mcm mane nk gambarkan sayang adik pada abah...
(nangis.....................................)

sedih..nangis...dah 2 3 hari ni rindu kat abah!

30 comments:

NM02 said...

kau ngan abah kau berjauhan ke nok? kau kata kau org kl.. naper tak jumpa je nok?

cheqna said...

orang tua kita tiada galang gantinyer...
raya nanti jumpa la..peluk cium abah tu..

abah khalisha said...

samalah ngan abah..arwah ayah meninggal masa raya 13 tahun 2008 hari tu..sedih sgt..dia pergi dengan mengejut

abah khalisha said...

Sayangilah dia sementara dia masih ada..huhuhu..sedih

mrsharis said...

Sedih pulak akak baca entry izwa pagi ni. Sama la mcm akak, klu rindu family nangis sorg2 tgh2 malam..sobs.sobs..

Mommy Fara said...

Ish....membangkitkan kerinduanku pd ayah di BP sana...

=D

axie said...

sedih baca entry ni..nanti raya boleh jumpa..peluk puas2 :)

Maya Mayana said...

kalau rindu,bila berkesempatan pulanglah yer....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

rindu y kak... kalau rindu epat2 lah mintak cuti n balik kampung ye kak :)dah jangan nak nangis2 lagi.. xcute lak anti :)

ajumohit said...

jgn lupa jumpe abah ye, untung masih punya abah...saya rindu tp sekadar doa dipanjatkan buat arwah ayah

ieda said...

aduh sedihnya dik ..
kenapa x balik jumpa dia dik ..
sabar ya ..

sobx2 .. akak lak yg syahdu huhuh

Anum said...

teringat arwah ayah

Cik Ecah said...

balik kg cepat2 jumpa your father sis! :)


ecah dpt doakan abah ecah jer...moga2 dia tenang DISANA....

Edy Zaidi said...

tiba2 rindu kat arwah ayah...dah 4tahun raya tanpa ayah..:(

Ati Masrif said...

jangan sedih cayang...

nasib baik dapat abah yg sgt
bertanggung jawab dan sayang kamu


kak ati dapat ayah yg tak
kisah nasib kami adik beradik
di malayisa pun...

sebab itu bila besar kami tak
hairan pun kalau tak pi jumpa
ayah di singapore...lagi sedih :(

Eye_nee said...

Ziarah cepat sis...sayu hati baca N3 ni..semoga Abah kamu sentiasa sihat...

Kakzakie said...

Selalulah jenguk dia. Kakak boleh katakan 3-4 minggu sekali mesti jenguk dia. Minggu 2 puasa lagi kakak ambil dia tinggal rumah kakak..

Kasih pada org-tua kita sampai bila tak akan luput...

Vna Sandhu said...

izwa buat wina nangis sama :-(

miss my papa too! dah 2 tahun lebih x jumpa padahal duduk dekat je huhuhuuuu

Adylia Qarissa said...

teringat arwah abah dkna

Mimi Baharudin said...

tah ek wa...dah makin nak raya makin emo lah...rindu-rinduan.....

ayu said...

izwa, jgn sedih2 ye...cari masa sebelum raya, jumpa abah dulu ye..

Run Away♥ said...

mengingatkan sy pada arwah abah sy..;d/salam kenal..dan selamat hari raya...;d

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

akak pulak yang nak nangis>>>>

mrs puex said...

iwa ; sedih laa...nanges!!!

eB ezrin said...

arwah abah eB tingglkan kami ms ramadhan ker 28.. 2006... sampai ari nih sentiasa tringat2 :(

SeLaMaT HaRi RaYa
MaaF ZaHiR BaTiN

ashra said...

sayu baca..
mudahan doa izwa buat abah,memberi kebahagiaan buat abah.

selamat hari raya buat izwa sekeluarga.maaf zahir batin =)

Mrs. Daniel said...

sentiasalah ingat orang tersayang dalam doamu.(http://jacdaniel78.blogspot.com/)

aizamia3 said...

bila baca entry jadi tak sabar nak bertemu mak dengan ayah..

wahida said...

sekurang2nya ko masih ada abah....

selamat hari raya nok...
ampun maaf dipinta kalau ada terkomen over kat sini yer....

pena rozie said...

Die orang permate kite kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang