thumbnail

Monday, August 08, 2011

Mencari resepi......

Sedang menggoogle resepi buat kek....hahahaha..gelak ler korg sb aku tak penah buat kek tau!
Bkn ape...sbnr nyer mcm ni cerita nyer....saje nk buatkan kek utk en.hubby tu sb dia dah bnyk menolong & membantu saya.

Sejak kes hari pertama berbuka puasa hari tu (kes yg tak boleh di ceritakan kepada umum...) but...alhamdulillah sejak tu kami cuba utk memenangi kembali hati *** walaupun bkn salah kami...ok stop!xmo ckp..nnti nangis lagi!

Nak cerita pasal sabtu lepas & smlm hari ahad...en.hubby bertungkus lumus selama 2 hari utk memasak utk berbuka,hehehe...kes dah terbalik!Bkn air tangan bini tapi air tangan laki okey!Ngeee........... :) so ni kire nak balas balik la budi baik en.hubby tuh...sekali sekala bagi la dia rase pulak kiter masak kan kan kan...hahaahaha...

Kalo nak masak lauk mcm biase sgt so ingt nak masak kek sebab en.hubby ni tak berapa gemar kuih..eh ye ke??Hurmmm......ye kot!hehehee...jadi sementara duduk kat kuanter yg bosan & beku ni saya tgh menggodek resepi yg senang utk buat kek!Bkn ape..kat umh tu mane ade oven nk bakar..nak kukus pun ntah ade ke tak menantang kukus tuh..pilihan terakhir letak dlm peti ais la kot..tapi xnk la kek batik..i x gemor!huhuhu....

kepada otai-otai masak...sila bagi resepi segera utk membantu adikmu ini... :)

19 comments:

Sidratul Muntaha said...

cake?
byk dik oii!!
cake cekelat,kek nenas terbalik,kek peach terbalik,kek epal terbalik,kek pisang.
sume mudah2..
huhuuh
ko tak reti buat kek..
jgn ko tak thu..
aku ni tak reti buat kuih raya.
sekian!

(sila gelak jauh2 dari kaunter yer.ekekekke!)

cheqna said...

ouhhh cheqna bukan otai..sekian harap maklum
hahaha apepun moga berjaya ok =)

Murni Delights said...

nak resepi kek ada kat blog vill cheese cake..

mrs puex said...

buat muffin seperti ku...:D

beli tepung redymade pon ok..pastuh beli cup comel2..
gerenti hubby n anak2 suke..hihi...:D

tp tanye en hubby dulu nk perise ape..lagikk lomantik..hihi..

:: Mrs.Eady :: said...

kak sid : ekekekekek....same la dgn ku kak oiii....:)

***************************************************************************************************************

cheqna : tq dik!hahaha...

:: Mrs.Eady :: said...

Vill : akak minta izin copy tau!huhuu..

***************************************************************************************************************

Ayang : sungguh bernas cdgn mu itu kan..harus ku ke Gaint tghari nih! :)

fiza said...

Buat...jangan tak buat ☺☺

kayzie said...

saya pun bukan otai..just leh wish akak all da best..niat baik kompem mudah perjalanannya nnt..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

Kak fiza : hikhikhihik...iye la kak...:)

***************************************************************************************************************

Kayzie : ekekeke..amin dik amin..:)

wahida said...

nok, susah2 buat je kek kukus coklat...gerenti laki ngan anak2 ko suka..sbb aku selalu buat tu...sedap!! hehe..
tak pun kalau ko takde pengukus, ko buat je puding caramel..sejukkan dlm peti ais..senang...

:: Mrs.Eady :: said...

wahida : itu la aku ni oven pun x dak pengukus aku kene selongkar dulu tu ar tgh cari yg paling senang & mudah!hehehehe...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehhee.. orang pompuan ne kalau pasal masakan memang selalu pning kepala ek.. hahaha... cian die :)

* Rosita * said...

biskut marie cheese...yummy...masuk peti ais jer..penah makan kan yg siti buat tahun lps..?

Idah said...

Bg SL kalau dah tak de oven atas alat kukus..buat aje cheese kek...masuk dlm peti ais je...tup tap siap..tp kena beli dulu tpg segera cheese kek tu..cuba chek di blog saya...ada saya buat kek ni dulu....senang je..

Edy Zaidi said...

buat kek lebih sikit yer kak...hehe

Idah said...

rasanya tepung kek ni ada di kedai kek tertentu sahaja..tp cubalah tanya mana2 kedai kek yang jual tepung cheese kek yg dah siap..

tapi kalu nak beli online pun ada cuba search facebook Suri Man..dulu saya ada beli online sebelum saya beli cheese kek tu di puchong prima.

:: Mrs.Eady :: said...

TOP : ini org perempuan yg tak reti masak je yg pening mcm akak nih!hhaahhaha...

***************************************************************************************************************

Eita : akak tak perasan la mase tuh....

***************************************************************************************************************

Kak Idah : nnti izwa copy ye resepi tu :)

:: Mrs.Eady :: said...

Edy : tak nak ar buat lebih..nnti korg sakit perut nnti!haahahahah..

***************************************************************************************************************

Kak Idah : TQ kak..:)

mrsharis said...

try puding triffle..(eh,,betul ker ahkak eja tuh?) Simple n sedap.. sila google resepi yer..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang