thumbnail

Monday, August 22, 2011

Setelah hampir 29 thn...

Hampir 29 thn usia ku di bumi ini...(bln dpn okey,ingat tau!hahaaha...) ni 1st time saya buat kuih raya tau!Hahahaha.............gasaaaakk.....
Itu pun atas bantuan Ayu Khairy yg sudi share & juga belikan bahan utk saya buat kuih itu!Peeerrgghh.......giler baik kwn saya bnyk pahala awak ayu... :) -sape-sape nak resepi sila terjah blog ayu je..ade bnyk resepi kuih raya..Juga dgn bantuan en.hubby tercinta dapat la saya membakar kuih itu menggunakan microwave oven!saya tetap tak reti guna microwave tu kalo bab bab membakar nih....huhuhuu....oh lupa..en.hubby suka dgn kasut itu...ngeee............. :)

bahan-bahan

coklat(cairkan) & rice bubbles

pembantu saya yg hensem! :)

sebelum dibakar

sesudah di bakar..

tukang rasa!!

Hoyeeee..........dah setel 1 bab kuih raya!
Kat rumah tu kuih raya mmg tak laku okey..yg laku hanya kerepek-kerepek jek..ntah kenapa mgkn sebab kami sendiri tak biasa mkn benda-benda remeh ni..selalu nyer terus mkn berat...huhuu..mgkn sebab tu kalo ade kuih-kuih kat rumah tu tak berapa nak laku.....hihihihiii............
So kwn-kwn yg lain...kuih dah ade berapa bnyk?

ppsstt.....daku takde mood nak raya!tiap thn mcm nie, benci sgt sistem gilir yg tak adil okey....
lagi benci dgn 'org' yg tak pikir org lain.............

19 comments:

Anum said...

bestnya

Mommy Fara said...

Wow! Bestnya buat kuih raya.

Jgn takde mood. Hidup nie terlalu singkat utk dibazirkan setiap saat dgn kesedihan dan kemarahan.

=D

NM02 said...

mak aku malas nak buat kuih raya thn ni, bz ngan bambam

aku tepuk tangan tanda setuju

klu tidak aku la yg tukang buat

mak aku uli aje

huhuhu

ashra said...

clap clap!
hehe.saya tahun lepas first time wat sendiri.selalunya tolong mak je..hehe.

tahun ni,sgt malas sbb Malas la..jgn tanya.keke..

a'ah..rajin tul ayu buat kuih kan..banyak lak tu.haruslah raya umah die.jom izwa..

eh,korang duk dekat eh?siap leh gi beli barang kuih sesama?

Murni Delights said...

he..he..wah dah siap bubble rice... alhamdullilah, vill dah siap 5 jenis kuih..he..he buat skit2 je yang mudah2..

Vna Sandhu said...

wah wah bestnye!

oklah tue..hampir 29 tahun dah buat kuih, wina nie entah bile hahahaaaa kurengg sikit baking² nie

mizah said...

heee..nak try buat bubble rice choc tu gak..heheh

eB ezrin said...

alamak samer ar g2
1st time'
bestkan? :)

ajumohit said...

Nmpk sedap, rasa apatah lg kan izwa

ayu said...

izwa...alahai...benda yang simple je kan...lagipun, kebetulan mmg nak beli juga utk kawan, so apa salahnya beli utk izwa sama..hehe..^_^


to ash, meh la ke rumah raya ni ye.. opss...kitaorg tak le duduk dekat2 sangat, tapi kebetulan en suami ayu bekerja satu bangunan dgn izwa..so, pas barang melalui dia je..^_^

~ yus ~ said...

akak tahun ni semua tunjuk, biasa ada gak buat satu dua..huhu

tp nanti InsyaAllah buat kek coklat macam biasa..:)

mrsharis said...

tahniah...akak ni asek la berniat tp tk buatnya tk jugak..hahaha

aizamia3 said...

at least ada gak masa nak mencuba dari takde langsung.. ;)

Kakzakie said...

Tukang rasa tu yg best...:)

nieda said...

wowbestnya..nida suka wat biskut raya tapi selalnya tak habis pun..semangat tgk org lain buat..hihi

Edy Zaidi said...

hantar sini satu balang yer...hehe

diana said...

ok la tu..
cukup untuk buat mood raya datang..
heheh

anitadiana said...

sedap tu..kak ita pun baru lepas buat ne..anak2 suka makn...tapi atas kak ita bubuh badam hancur...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergh... cam best jerk wat aktiviti cam ne.. tapi saya ne rajin makan je la.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang