thumbnail

Tuesday, August 09, 2011

Tak nak Ckp Psl Bonus!

Rata-rata semua blog ckp psl benda yg same so saya tak nak ckp or citer sb kesian kat org yg tak dpt...sshhh...duk diam-diam simpan dlm poket sudah :)

Now nak cerita psl persiapan hari raya....so mcm mane korg punyer persiapan?dah sudah ke baju raya nyer or nak cari last-last minit supaya boleh dpt harga murah?Kuih raya ape citer..saya mcm biase beli sudah!lepas tu lgsg tak mkn!hahaahhha...sb kami mmg bkn penggemar kuih raya..kami ni kaki nasi,rendang,lemang,nasi impit jek!ngeee....................

Oh..skrg ni saya selalu buka Mydeal,StreestDeal,Groupon or Groupego utk cari offer hotel murah-murah sb saya nak pegi mase hari raya nanti..myb raya ke-3 hingga ke-5 kot...kalo jadi sebab nyer time ni mmg kami mkn tido mkn tido je sepanjang hari!So...sape-sape yg terpandang tertahu ternampak terdapat offer ni let me know okey?

By that time saya nak setelkan kerja yg tertangguh sebab smlm saya jaga kaunter sambil-sambil tu saya jengah blog kamu kamu sekelian tapi myb tak berkomen yek sebab kerja saya kene pegang pen so tak dan nak pegang keyboard kecuali mouse jek!Ekekekeke...............mouse di kanan pen di kiri!nice one......... :)

Ta ta...sampai ketemu lagi di waktu kejap kejap lagi okeh bebeh! :)

27 comments:

Vna Sandhu said...

suka izwa cakap, diam² simpan dlm poket sudah kekekekeeke

owh I sukaaaaa kuih raya esp tart nenas! mmg semua pun makan la..selalu beli lebih sebab suka makan bile tgk tv or kat opis :-)

kitorg pun ingat nak gi somewhere la raya nanti, maybe gi genting kot bawak anak²...

eB ezrin said...

kami bli baju anak2 jerk.. baju kami ntah la.. ;p

NM02 said...

mu servey dalam yg mu cakap tu, bezakan dengan harga gomen tau noks... aku selalu deal ngan hotel guna harga gomen aje..

ajumohit said...

mmg pown, jeles seh...takpela ade rezki kt tmpt lain pulok huhuhu kiciwa jek

:: Mrs.Eady :: said...

Wina : i think nak pg genting gak!harap dpt jmpe di sana kalo izwa pegi!yeaahh....:)

***************************************************************************************************************

Eb : yup anak didahulu kan :)

:: Mrs.Eady :: said...

Nmo : ye ke lagi murah?hurm..daku baru tau nih!TQ beb :)

***************************************************************************************************************

Kak Aju : hope rezeki akak lagi bnyk dari kami ni kak,amin :)

Anum said...

anum belum buat apa2 persiapan raya lagi
hehehhehe

abah khalisha said...

hehehe..tak nak tp cakap juga..yang melampau tersenyum + sengih time raya tau dah keje gomen ni..hehehe

Mommy Fara said...

Tak apa. Apa salahnya berkongsi cerita gembira dgn kawan-kawankan? Rezeki raya tu!

Bidasari said...

Hihihi... alhamdulillah ada rezekikan... tapi kita pun pikir benda yg sama raya ke3-5 nk melancung jek... dari tido sepjg hari... gomen rate mmg murah sikit kgd2 15% kdg2 20%... gunakan keistimewaan anda...

:: Mrs.Eady :: said...

Anum : ni kes last minit nih!huhuhu..

***************************************************************************************************************

Abah Khalisha : takde lah..senyum skit skit jek..:)

****************************************************************************************************************

Mommy Fara : tak nak..kesina kat org lain....

:: Mrs.Eady :: said...

Bidasari : mane lokasi kamu mau pegi?hikhik..saya mgkn genting or melaka...myb la..

ieda said...

wah berjalan sakan adik raya nie .. hermmm akak x kemana2 lahhh cuti punn kejap je .. :)

untung penjawat awam kan .. org swasta tumpang gumbira jeeeew

Kakzakie said...

Duit dalam poket simpan pun bila shopping keluar sehelai demi sehelai tak sedar...:)

ashra said...

sayang kat izwa kerana memahami.keke
jeles tau orang dapat bonus raya...
=p

Norazrani Maamin said...

btul la izwa..sana sini cita psl bonus..sian kat org yg x dpt kan?huhu..suka bile izwa tulis duk 'diam-diam simpan dlm poket sudah'..hehe

bestnya nak berjln2 time raya nie..kalu bercuti kat melaka bleh la dtg umah akak.. ;)

MataHati @ MH said...

lagi best kalau bonus tu simpan dlm akaun bank.. boleh guna time kecemasan.. saving is caring

Vna Sandhu said...

izwa, kalau dapat offer genting yg best², roger me ok!

working mom... said...

Alhamdulillah dpt rezeki boleh beli baju raya anak.....xshopping lg ikut hati xde mood tp kenangkan anak, kene lah ceria2 kan diri... :)

:: Mrs.Eady :: said...

Kak ieda : heheehhe..rezeki anak-anak jek :)

***************************************************************************************************************

Kakzie : tak shopping dh sb semua tu dah setel sblm pusa hari tu..

****************************************************************************************************************

Ashra : i lap u tooooo....:P

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Azrani : akak duk melaka ke?hurm...ade gak cdgn nak pg sane :)

***************************************************************************************************************

MH : yup dlm akaun anak lagi better :)

****************************************************************************************************************

Wina : okey beb! :)

:: Mrs.Eady :: said...

Working mom : izwa dh setel dh semua tu..lega! :D

nieda said...

org gov senyum lah dpt bonus..hehe..saya tumpang husband lah

Murni Delights said...

Saya pun tak mo la cite pasal bonus cite pasal tempahan hari ghayer yang tak settle lagi nie... he..he baju dh tempah tpi blum ambil..syioknyer jln2 ari ghayer..kami tak g mane ari ghayer hnya habiskan cuti di kg sane sni..he..he..

wahida said...

baju melayu dan baju kurung semua dah siap..tinggal nak shooping baju jln anak2 jer...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nasib bek akak memahami orang yang xdapat bonus cam saya ne kn.. hehehe.. so bile akak nk bg bonus kt sy yerk :)

aizamia3 said...

betul tu.. diam2 sudah.. kesian pada mereka yang tak dapat..

part raya.. baju dah tempah tapi belum siap.. takpe sbb dekat kat rumah je..
kuih raya.. kuih tunjuk je tp paling memikat hati tart nenas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang