thumbnail

Monday, October 24, 2011

Handbeg Oh Handbeg!


Gara-gara nak sangat beli handbeg & kasut dari oversea la konon-konon nyer alih-alih kene perli manje pulak dgn en.hubby saya sayang tuh..

Saya : abg..b nak beli handbeg Braun Baffel & kasut Clark dari ........ tau.Sebab kat sane tgh offer lagi-lagi nak Crismas sale ni lagi murah.Pastu New Year b nak beli jam Tissot or Tag.
En.Hubby : hurm....ade ke duit?
Saya : ade ade...
En.Hubby : abis..handbeg kawin yang dah 5 tahun lebih duk dlm almari tu biler nak start pakai?
Me : bkn tak nak pakai tapi syg nak pakai...kekeke..sambil gelak-gelak je la jawab!

Hahahahahaaa..dasar perempuan!

Sebenar nyer en.hubby saya ni tau yang saya nie jarang sangat membeli barang utk diri sendiri.Sebab saya bukan nyer jenis yang suka tukar tukar handbeg ke kasut ke...no no no....Hahahaha...tak kuase de heh nak tukar kasut nak tukar handbeg ikut baju setiap hari...ape kejadah nyer???Saya mmg tak minat handbeg handbeg nih!Tak peduli pun tgk org tukar tiap hari sebab saya memang tak minat..hahahahaha.......saya ni jenis beli 1 yang elok & tahan lame then pakai sampai lebam walaupun mahal giler benda tu!

Cuma kali ni teringin nak beli 1 handbeg & 1 kasut mahal utk diri sendiri sebab dah lame giler tak membeli lagipun kebetulan sebab cousin & kawan saya ada kat sane & ade sorg lagi kwn saya nak bercuti kat sana bln 2 so ingat nak kirim 2 barang ni jek.Lagipun barang ni jimat dekat 6 7 ratus dari beli kat sini koooo........


p/s : masih lagi berbelah bagi nak beli ke tak handbeg tu sebab takut tak pakai jek...kekekekeke.....sgt sgt tak minat handbeg!

22 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehe.. betol ke nak guna duit sendiri tu sis.. cube la cucuk jarum siket kat hubby tu.. hehe.. mane la tau die leh support :)

♥ Elin ♥ said...

betul2...elin sokong dak taufiq tuh.. ;)

ajumohit said...

apa kata half2 hehehe, senang hubby sponsor jela hiks hiks

Fitri Senin said...

sekali sekala..
kdg2 beli untuk kepuasan..bukan nak memakai sgt pun..
hahahahaha..boleh..??

eB ezrin said...

eB x minat bli.. tapi sgt suker pakai ;p

Imaan09 said...

beli je izwa..reward yourself!

Kakzakie said...

Peluang dah ada tapi kalau rasa tak nak pakai bila dah ada tu bagi aje pada kakak. Mahal-mahal tak pakai sayang.. meh kakak tolong gunakan:)

Fara said...

Beli je. Puaskan hati sendiri. Lagipun, bila nak manjakan diri, kan?

munna said...

untuk reward diri sendiri apa salahnya... nanti menyesal pula

:: Mrs.Eady :: said...

TOP : hahahaha....kalo pakai duit sendiri lagi rase best kot sebab brg sendiri..kekekeke...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Elin : kalo duit sendiri kiter lagi syg giler ngn benda tu kan kan kan :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Aju : hikhikhikhik.....dia dah bagi benda lain...eh hadiah la dia bagi...lain benor bunyi nyer!

:: Mrs.Eady :: said...

Fitri Senin : itu ar..bkn nk pakai sgt pun tapi rase mcm teringin..heheheh...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

EB Ezrin : haaa...yg tu lagi best!haahahha....

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Imaan : rase mcm tu jugak....hihihi...

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Zakie : syg punyer psl sebab tu tak guna...kekekeke...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fara : hurm..konsep manjakn diriku ialah bercuti..mcm mane tuh...huhuh..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Munna : itu la kan kalo nyesal tak sudah...

Eye_nee said...

rembat jer sis...buat kita sendiri juga..pakai tak pakai blakang kira...dah teringin tu beli jer...

mrs puex said...

ala senang jek..

nk beli utk keperluan ke kehendak??

renung-renungkan dan selamat beramal..

ahaks..

Hanis Azla said...

belilah izwa, hadiah untuk diri sendiri.. tp nnt kalau tak berpakai, akak boleh tolong pakaikan hanbag branded yg mahal tu.. he..he..

:: Mrs.Eady :: said...

Eye_nee : itu la kak..ikut nafsu ku rembat jek nanti!kekeeke...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ayang : kamu same je dgn en.eady tuh...hahaahah....

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Hanis : ekekekekeke...beg kawin pun baru ni pakai..adeess...

Mrs Lurve said...

wah dh 5 tahun, masih tersimpan ag..rugi xpakai tue

ashra said...

izwa,
izwa keje baloi beli semua tu.mmg leh pakai gi keje,keluar berjalan.

saya ni duk umah je..dulu masa keje,banyak koleksi kasut n beg.da tak keje,tunggu raya baru beli.keke..

kalu keluar weekend,duk dgn sling bag je.tunggu kenduri baru lah nak pakai.keke

:: Mrs.Eady :: said...

Mrs Lurve : hari ni baru start pakai...kkekekeeke...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ashra : hurm...kalo ikut kira la ash..still lagi tak berbaloi sebab izwa jarang guna barang-barang nie...hehehehe...tu yg rase mcm xnk beli nie..

aizamia3 said...

samaler.. handbag hanya keperluan untuk ke pejabat.. guna sampai rasa tak boleh nak guna baru tukar lain..

dela said...

sya ni klau beg mahal2 kongsi2 bayar... kira separuh2 la.. ha3...

MrS. F!zA said...

beli kak beli..bukan sng nk dpt yg ori dgn hrga murah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang