thumbnail

Friday, October 28, 2011

Saya yang tak malu!


Ye..saya mengaku saya tak malu beli or pakai barang RM10..
Nak buat ape malu kalau barang tu ok & cantik lagi kan?
Bak kater org..jimat bawak berkat! (eh eh.....orang mane yang cakap ni??haahaha...)

Nak canang 1 Malaysia nie yang saya baru beli perfume Britney Spears RM10 jekk...
(bangga ni...siap buat muka bangga...hehehehe..........)


Hah..ni saya beli kat lobby m**a yang sekarang ni ade buat karnivel ape ntah...
Bukan tak mampu beli yang mahal tapi rase mcm membazir pun ade dgn saya ni jenis kejap pakai kejap tak kosa nak pakai.....huhuhuhu............so beli yg ni kecik & mudah di bawak merata walaupun tak pakai.......hahaha...sadis betul!

Eh lupa bagitau...last week shopping baju kemeja kat Tesco pun RM10 sehelai....cantik!Terus ku borong sampai 10 helai....ade haku kesah dgn RM10?Takde nyer.........


p/s : laki saya makin pening sebab org makin hari beli yang branded tapi saya makin hari beli yang ntah ape-ape punyer brand sampai asyik tanye nak duit ke nak duit tak?.....

p/s lagikkk : saya yang bangga dpt jimatkan duit suami sendiri sekaligus duit sendiri...lalalalala... :)

23 comments:

♥ Wina ♥ said...

ape yang nak dimalukan?

ai ade jugak beli baju, kasut kat pasar malam...paling mahal pun for me, shopping kat Jusco kot hahahahhh!

give me five!!

Norazrani Maamin said...

betul ckp wina...ape yg nak dimalukan...janji boleh pakai..hehe

same gak ngan wina..brg yg mahal beli kat Jucso...hihihi

Myluv-Sylvia said...

syl pun tak malu pakai barang murah. yg penting selesa dan boleh pakai. barang syl yg mahal? apa ye. mcm takde je. hikhikhik..

mizah said...

mizah pun jenis suke beli yg murah2...beg paling mahal pun rm30 je...parfum kalau yg berkenan rm10 pun memang beli...heheh

Cho Zila said...

kita punya sukaler kan.. tapi akak paham per sebab dik sebut gitu sebab der gak kawan keliling kita yang memang giler barang mahal lepaihtu pandang kita yang beli barang murah semacam.. ah suka hatiler kan...

- dieyana - said...

10 hinggit mahal tu ... ! ^__^ Tak kisah la berapa ringgit pun kan, janji ia elok utk kita....

SumeSakan said...

ahaks buat apa nak dimalukan...ni bijak namanya...ekekekeke..janji ada kan?

Kakzakie said...

Kakak membeli ikut selesa dan suka, dan harga kalau boleh mestilah nak yg murah. Kalau mahal mesti nak menawar...

ashra said...

hehe.saya pun tak malu ok.
saya beli je baju rm15 kat kiosk2 kecik2 tu.hehe.asalkan lawa dan berpadanan =p

fiza said...

Yang mahal tak semestinya bagus, yg bagus tak semestinya mahal ☺☺

Kalu murah kualiti setanding yg mahal, baik beli jer, tak yah nak malu² pakai brg murah. Poket pon jimat ☺☺☺

Zana Adieyza said...

kalau murah tp best, cute & tahan lama so x kisah la kan.. asalkan puas hati.. yg penting, ukur baju di badan sendiri..

NM02 said...

aku pun tak kesah pakai barang murah atau yg tak berjenama

buat ape nak amek kesah ape orang nak kata kalu kita dah minat ye tak

weh, belikanlah aku satu.. hahahaha

murah tu....

wahida said...

ala nok...baju aku pun Giant mari...ada aku kesah??

Anum said...

anum pun x kisah barang murah,
asal cantik beli saje

~ yus ~ said...

mmg lebih pefer yang murah, yg penting selesa dan sedap kita memakainya..:)

♥ Elin ♥ said...

ala fedduulikk kan apa org cakp.
bukan mintak duit mereka dan keluarga mereka.

munna said...

TAK KISAH PUN YG MURAH...YG PTG KITA SUKA PAKAI....

Wawa Tasliman said...

murah ke mahal tak penting.. janji kita suka..

Ekmi Rabat said...

murah mahal tu brand aje yang penting kita sebagai pengguna ni sedap pakai dan halal.

mamyharraz said...

janji kita suka.yg murah pun boleh jd paling mahal :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau sy dgn hubby jenis manusia yg x kisah dgn brand.. apa je brand janji cantik & selesa & dlm kemampuan kami.. kami pakai@guna jer.. org mesekin la katakan.. kekekekeke. Op's x baik kan

~ yus ~ said...

izwa, jgn lupa join GA dari akak di blog ya.:)

mrs puex said...

alaa..kesah hape..janji sedap dipakai dan tidak memudaratkan diri sendiri dan keluarga..kan?kan?kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang