thumbnail

Monday, November 21, 2011

THE ADVENTURES OF TINTIN

Kami tengok wayang lagi..!!


Kali ni tengok cerita The Adventures Of Tintin.


Sedikit Sinopsis
Cerita ni mengisahkan tentang seorang reporter bernama Tintin dan anjing dia yg bijak, Snowy.
Tintin sama-sama dengan Kapten Haddock untuk mencari harta karun yang disorok oleh datuk Kapten Haddock, Sir Francis.
Tapi pada masa yang sama, Sakharine aka Red Rackham (orang jahat) pon sama nak jugak harta karun tu.
Untuk dapatkan harta karun tu sume,diorang kena dapatkan ketiga-tiga klu @ skroll yang Sir Francis dah letak kat 3 model kapal Unicorn dia.

Selanjutnya sila la ke wayang yg berhampiran..he he he....



Sedikit gambar dari sedutan cerita.





- gambar ehsan pakcik google -

Saya bagi 4/5 bintang.

Cerita ni kelakar, menarik & tak boring sambil tgk kite rase mcm termasuk sekali dlm cerita nie..heheheh....fun bagi org dewasa seronok bagi kanak-kanak.

Syahmi pun enjoy tgk cerita nie,Sufiya pulak tak meragam dlm wayang jadi kami kire aktiviti wayang ni boleh jadi aktiviti kami bersama...(ni kes rindu nk tgk wayang mcm dolu dolu..hahaahaaa....) tapi kali ni tgk wyg bersama anak-anak pulak!


nota kaki : lepas ni boleh la tgk wyg sebulan sekali.... :)

19 comments:

Anum said...

seronoknya
nak pg tgk la

fiza said...

Dah lama tak tgk wayang.

pena rozie said...

kat cni panggung wayang jauh la....

wahida said...

anak aku si abang tu suka tgk wayang, tapi si adik lak ikut mood dia...ada masa ok, ada masa dia gi bantai jerit2 dlm panggung...hahaha...

Fara said...

Izwa, umur Sufiya bape ye? Pandai betul dia...tak meragam pun bila tgk wayang. Dia still below 2 yrs ke atau da 2 thn?

nieda said...

dah lama sgt x tgk wayang.. belum pernah bawa humaira masuk wayang

hipotesis crew said...

dah lame xnengok wayang.. :)

Qhaifa Nur said...

semenjak kawin tak jejak dah..rindunya nak kesana...

Fitri Senin said...

lepas ni tgk cite happy feet 2

Kella said...

wah.. macam best je citer nih! nak tengok la ujung minggu nih! tak penah tengok review nya pun kat tv..

eB ezrin said...

nk bwk gaks la bebudak tuh :)

:: Mrs.Eady :: said...

Anum : best ooo...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Fiza : kitaorg ni pun baru baru lagi start tgk wyg..

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Rozie : ye ke..huhu..sian akak!

:: Mrs.Eady :: said...

Wahida : so far sufiya okey je setiap kali tgk wyg..hehehe..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fara : Sufiya baru 2 thn 1 bln..so far dia tak pernah meragam la dlm wyg..tu yg kitaorg bwk je sekali dia..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nieda : try la bwk tapi tgk waktu mood dia okey la..

:: Mrs.Eady :: said...

H.Crew : nape tak pegi..best ape wyg ni..hehhe..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Qhaifa Nur : same la dgn saya rindu sgtn k tgk wyg!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fitri Senin : yess...myb happy feet or pussy in the but!

:: Mrs.Eady :: said...

Kella : itu la cerita nixdei klan sgt la dlm tv..ntah kenape!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

eB: try la..syok oooo....!

♥ Wina ♥ said...

bestnye kalau anak² nak tgk wayang kan? tgh berkira² nak bawak Kira tgk Happy Feet 2..entah dia nk duduk diam² ke x nanti hurmmmm

:: Mrs.Eady :: said...

Wina : so far syahmi & sufiya tak pernah lagi la meragam dlm wyg..yg penting bg mkn siap-siap & bwk waktu yg kiter tau mmg dia tak meragam sgt..like waktu pagi or ptg lepas bgn tido..

Hanis Azla said...

best yer izwa.. nnt bolehlah akak bawa anak2 pi tgk..

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Hanis : best la jugak..husband izwa pun ckp best! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang