thumbnail

Tuesday, November 01, 2011

Di Tag lagikkk...

Lalalalala....sudah jadi musim la pulak ye...kekekke...takpe takpe i loiikkee.....okey! :)


This time di Tag oleh kak EB kiter... okey kak, izwa akan cuba sedaya upaya.....wallahhh....konon-konon padahal takde buat ape dah nie..kekekekeke............


1st Part

1. How old were u when ur 1st child was born?
    : 25 tahun...wah...muda belia ku mase tu ek....(perasan!)

2. What month/year was ur youngest child born?
    : Oktober 2009

3. How did u feel when u 1st found out that u were pregnant?
    : happy!

4. Who did u tell 1st?
    : of course my lovely hubby!

5. How many kg did u  gain during ur 1st pregnancy?
    : 15kg!yeeesss............

6. What did u crave for while u were pregnant?
    : hurrmm..........takde mengidam ape pun...

7. Did u find out the gender of ur 1st child?
    : i did...coz teruja kan..hehehee....

8. Did u have any complications during ur pregnancy?
    : no...but complication mase bersalin ade la....(takuutttt nak ingat balik!sebab doktor dah suruh hubby get ready if kehilangan salah sorang dari kami...)

9. How much did ur 1st child weight?
    : 3.23kg

10. Was ur 1st child early,late or on time?
    : early..mase 38 minggu sebab mama dia terlalu aktif sgtttt....................huhuhuhuhu.....

11. Do you plan to have any more children?
    : hurrmmm............sometime...hahaaha....rasa mcm nak bersara pun ade dah nih!


2nd part

1. Apa masakan pertama yang dimasak utk suami selepas berkahwin?
    : masak lemak udang cili api....terbaeeekkk.....

2. Apa makanan yang menjadi kegemaran suami yang anda masak/
    : masak lemak udang cili api & ayam goreng cili api kicap..(tapi jarang masak....aduhaiiii. ...ape la punyer bini niii.....!!eh eh tak masak sebab si dia masak lagi sedap okey :P)

3. Bagi 5 perangai yang membuat suami tertawan & kawan anda suka?
    : hurm..yang ni kene tanya diaorg la sendiri...hahahahaahaa..tak nak ckp!

4. Lepas kawin duduk berdua atau dgn family?
    : mula mula kami duduk sendiri lepas tu duduk dgn ibu.

5. Detik-detik perkenalan dgn suami anda?
    : hikhikhik...dari sms sebulan,berjumpa esok terus couple..lalalalalaaa....... :)

6. Siapa yang bagi nama anak-anak?
    : Saya yang cari tapi atas persetujuan bersama kami letak nama anak dimulakan dgn nama kami terjadilah S & I itu..

7. Kemanakah destinasi honeymoon idaman anda utk sekali lagi?
   : Manchester....yess.........

8. Antara suami & anda siapa yang paling romantik?
   : Sama-sama...saya dgn perbuatan,kata-kata & hadiah tetapi si dia romantik dgn bahasa tubuh,pandangan mata....(waaahhh..teringat terus pada dia!rinduuu............)

9. Bagaimana anda mendidik anak?
   : alahaiii susah nyer nak jawab nih!

10. Anak-anak ikut perangai siapa?
   : okey..bab banyak ckp & lasak tu ikut saya laaaa sape lagi!tapi kalau pemalu yang teramat dihadapan orang ramai tu ikut si dia la tuh....

3rd part : 

1. Anda rasa anda bagus tak?
   : bagus la kot kalo tak takkan ade die hard fan yang ala-ala menyibuk tuh!hahahahaahaaa..

2. Dalam bnyk-bnyk makanan,makanan apa yang anda suka?
   : dah tentu masakan sambal tumis..tak kira la ayam ke daging ke ikan ke...asalkan sambal!

3. Boleh tak kalau seminggu tak tahu perkembangan suami anda?
   : tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!!!!setengah hari pun tak sanggup ooooo.........nangis mak!!

4. Suka makeup?Apa brand yang anda pakai?Bahagian mana yang paling penting dimake up?
   : Suka jugak...brand?hurm...SimplyCt,Maybelline,Skin Food & mata yang paling penting sebab dari mata turun ke hati kan :)

5. Sapa suka bergambar & siapa ambil gambar?
   : Saya saya saya...hehehe..dan anak-anak!Saya & tripod yang amik gambar kami..keekkekee...

6. Kalau suami anda merajuk bagaimana anda pujuk?
   : hehehehe..malu nak citer sebab ini antara saya & dia je yang tahu....eeuuuwww.......

7. Macam mana anda jimatkan duit anda?
   : haahaahaa......yang ni paling kelakar!Sebab dulu sgt sgt sgt boros...beli je ape nak tak pikir pikir..tapi dah dpt kesedaran dari en.suami tercinta baru la saya belajar berjimat.....cara nya..hurm....anda tahu sebab bnyk kat blog ni saya citer :)

Last Part 

Soalan Bonus : Ucapan utk kak EB & pandangan anda tentang blog kak EB...

 : 1st saya nak ucapkan terima kasih sebab tak saya...Nak bagitau pandangan saya tentang akak ialah akak ni rasa mcm super mak eh bkn tapi lebih kepada super power mama yang kental dgn segala dugaan yang menimpa akak & saya suka blog akak sebab bnyk menyentuh kalbu saya dgn entry entry akak yang selalu nyer maha syahdu itu...hukhukhuk....selalu touching baca blog akak tau!!

**soalan lain tak jawab sebab tak paham la kak..sory :)


nota kaki : saya yang banyak masa nie sedang isi peraduan contest lagikkk...lalalallaa...semoga ada rezeki saya di sini.... amin.... ~~

9 comments:

♥ Elin ♥ said...

hahha suka2 part 3 soalan 5.

kite serupa....hhahhahha..

aqishah said...

rajin gak ikut contest yer

eB ezrin said...

ha3, x phm yer? sbb tuh jwb soklan org len kot? camno tuh? hik3...
sebenarnyer soklan2 tuh cumer tanyer psl minat... g2 tuh (begitu @ gitu)... ;p

bab soalan bonus tuh... mmg touching eh? alahai.... x sangka... aper yg tertulis tuh hanyer luahan dr hati kecil seorang mama...

eB... eh ahkak kental? nk tingglkan kngn manis2 buat tatapan anak2. tu jerk. insyaallah :)

Cik Ecah said...

ahaiii romatik jer dg hubby dia...;p

Anum said...

best2. suka part3

Kakzakie said...

Musim mengetag dah bermula...

wahida said...

eb pun ada tag aku...tah bila la aku nak buat ni....nak kena warm up dulu...

MataHati @ MH said...

rajinnya menjawab tag.. sya tag mengtag ni dah sejuk nak menjawabnya..

Golden Rose said...

baru nak tag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang