thumbnail

Friday, November 11, 2011

Drama BerEpisod?


Agak lama tak follow drama berepisod ni sebab bagi saya benda ni berhantu!
Sekarang ni sibuk layan CSI,CSI NEW YORK,CSI MIAMI,CRIMINAL MINDS,BONES,NCIS,NCIS LA yang terbaru sibuk layan HAWAIAN FIVE 0..

hero pujaanku terkini!

admire dgn keberanian bones

Okey bukan berlagak tgk citer orang putih jek dan tak tengok cerita melayu....huhu..tidak!
Tapi tak sanggup nak tunggu setiap hari & jadi hantu bila terlepas 1 espisod! ( bukan korang hantu....aku sorg jek...)...sebab dah taubat tak mo jadi giler mcm ni...hahahaha...

Ye la mase dulu masa zaman episod cerita cina tgh top..ala korang mesti ingat punyer nie : 

Salah 1 antara drama itu..

Smoke Around the House, Hakim Bao , The Good Old Days, My Fair Lady 1 & 2, Fong Sai Yuk, Journey to the West, Legend of Condor Heroe, Legend: A Dream Named Desire  Zha,Burning Flame 3, WPU, Police Kadet & yang paling saya giler adalah cerita AT THE TREASURE HUNT OF AN ERA PART 1 & PART 2....Okey bayangkan part 1 ada 132 episod & part tu ada 155 episod setiap hari isnin-jumaat pukul 6-7 mlm....giler ko tgk citer ni dekat 2 thn setengah???Sah aku gilaaa....


Okey itu belum lagi lepas cerita cina cerita Venezuela pulak....ala korang pun tengok gak kan kan kan....muahahaha.... 

drama cintan cintun..

Maria Mercedes,El Amor No Es Como Lo pintan,Rosalinda,Mis Tres Hermanas,Yo Soy Betty La Fea,Rosalinda....ingt kan??Okey bertmabah gila bila sanggup ponteng sekolah petang semata nak tgk cerita ni....udah cerita ni start pkl 5 mcm mane tak ponteng ye tak??Hahahaha...

Okey kiter teruskan lagi....cerita Korea pulak...haaa...ni lagi la ingat sebab zaman tgh jiwang kan...ala korang pun same lagi kan kan kan...ngaku ek.. :

siri air mata..lalalala...

 Winter’s Sonata, Autumn In My Heart, All About Eve, Successful Story of A Bright Girl, Second Proposal, Stairway to Heaven, Princess Hours, My Girl, Full House. Ingat tak zaman touching touching nangis-nangis nie..kekekeke....same je la haku!

Next cerita Indonesia..oh sory mmg tak pernah tgk okey cerita Indonesia..ntah kenapa takde penarik bagi saya..sory!Then datang drama berepisod Melayu pulak...yang saya dengar terhebat ialah Nur Kasih,Nora Elena dan yang terbaru Suffiya....but sory to say saya tak pernah tgk walau 1 episod pun..bkn kerana berlagak tapi masa ni zaman masa dah tak cukup utk saya tgk tv siang kecuali malam sahaja itu pun selepas menyetalkan semua yang ada...hehehhe...so pilihan yang saya ada di Astro sahaja la..

Lagi pulak diusia skrg ni saya dah tak layan citer air mata nie, saya lebih suka cerita aksi,cerita lasak & yang penting cerita yang tak berepisod!Soo...cerita yang saya ckp di paling atas sekali tu drama bersiri yang tidak berepisod ye....hehehee..kira kalau tertinggal 1 episod saya tak meroyan menggila tertanya-tanya apa jadi...


nota kaki : saya yang memang gila tgk tv dari zaman budak-budak..sekian terima kasih sebab sudi lagi layan daku yang mengarut ini....lalalalala.....~~

19 comments:

Anum said...

ANUM SUKA DRAMA KOREA

:: Mrs.Eady :: said...

Anum : skrg dah takdem ase nk layan..huhuh...

eB ezrin said...

kami pn, tapi oma suker layan sinetron :)

Joy said...

saya suka kesemua cite-cite di atas..mmg kalu folo..x leh stop dah!!

munna said...

kak munna dulu mmg hantu tv....selama ada anak2 dah kurang sikit....

♥ Wina ♥ said...

suke jugak! especially detective series mcm CSI, Bones, Criminal Minds tapi skrg xde musim baru pun..x sabar tunggu musim baru Criminal Minds

drama kantonis pun suke jugk tp tiem sekolah dulu..skrg xde masa nak duduk dpn TV, relax tgk cite² nie ekekeekekekek

mexican soap pun tgk jugak...kdg² Indon pun tgk jugak, depends

tapi Hawaii-Five-O x ikut la...best ek?

Norazrani Maamin said...

semua yg izwa listkan mmg akak tgk...teringat btul time demam cite vanezuela & korea...bengkak2 mata nangis..huhu

paling suka CSI & ALIAS..tue dululah..time bleh ngadap tv..skg tgk keadaan gak..nak kene layan 2 org anak kan..tak berkesempatan nak tgk..kalu tertgk pun, yg ulangan punya..hihi

kayzie said...

sy pun jarang dah berpeluang lyn cte2 bersiri..dulu peminat tegar..huhu

ct rahani said...

citer melayu trbaru yg sy suka tgk tentang dhia.. seb baik balik awal sempat la setlekan keje2 rumah dulu..

Sidratul Muntaha said...

melayan bile ade masa je ni skrg
dah tak reti suke citer ape ah.
janji lyn..
huhuh

fiza said...

Sgt cuka ngan citer² kat atas tu, especially CSI, Fong Sai yuk, THe good old days, Full house...byk lagi lah.

Memang berhantu wei.

Eye_nee said...

Winter Sonata tu ttp dlm ingatan...la ni dah macam malas la pulak...sbb macm yg sis katakan lah...bila dah stat tgk tak bleh nak tinggalkan walaupun satu episod...

ashra said...

rindu winter sonata ku.beli original cd lg time tu.skali adik pjm,trus ilangkan.tah mane2 die letak.

sedih!

ieda said...

dah lama akak x layan cerita2 berepisod nie huhuhuh

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak ni pulak jenis x berapa tgk TV.. lg2 cerita episod.. kdg2 tgk kalau bosan.. tp terskip byk episod tu benda biasa.. akak sebenarnya tak suka tggu lama2 nk tau ending tu krg gemar cerita episod ni

محمد رازيق said...

brest ni kalau follw.. tapi kang x jadi buat kerja :).. hehe. salam kenal.. kalu free lawatlah blog kami :)

Fitri Senin said...

I love bone

Cho Zila said...

memang best tapi malas nak follow.. akak suka csi macamanapun...

mrsharis said...

Sebab tu akak dah malas nk tgk cite Tentang Dhia tu..sblm ni dok follow Soffiya mmg kelam kabut nak masak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang