thumbnail

Friday, November 11, 2011

Istimewakah Hari Ini?


Apa yang istimewa nyer hari ini?

Mungkin ada sesetengah orang sahaja yang anggap hari ini terlalu istimewa lebih-lebih lagi yang akan bernikah pada hari ini & mungkin sgt istimewa pada si ibu-ibu yang akan melahirkan anak pada hari ini (kesian anak yang bakal dipaksa keluar sebelum tempoh nyer semata-mata kerana ibu & bapa nakkan tarikh keramat ini......tidak terfikirkah ketika ini sudah melanggar fitrah yg allah tentukan?Hurmm.....)

Selebihnya kita ketahui...tarikh ini bukanlah terlalu keramat atau terlalu istimewa buat kita kerana kita sudah ada tarikh istimewa tersendiri..betul kan?

Tarikh pertemuan pertama dgn si dia,tarikh bernikah,tarikh kelahiran anak even tarikh kelahiran kita sendiri pun sudah terlalu istimewa...

Sedangkan saya juga pernah melaluinya pada 9.9.99 diusia 17 tahun...special?Tidak...it's just a number people!Nothing special..........just bersyukur masih diberikan nafas,dipanjangkan umur sehingga ke tarikh hari ini,sudah tentu!Terima Kasih Allah........



nota kaki : selamat pengantin baru pada yg bernikah hari ini & semoga yg bersalin hari ini selamat dilindungi allah.......amin!

20 comments:

ashra said...

hehe.nampak gaya da jumpa 3 blog da ni,dgn 11.11.11....
=p

:: Mrs.Eady :: said...

ashra : errkkss...ai tak tulis pun tarikh tuuu... :D

mrs puex said...

yess..it's just a number rite..

semoga kita sentiasa diberkati Allah selamanya..

amin..

:: Mrs.Eady :: said...

Ayang : sepatutnya diaorg tulis...di hari ni dgn tarikh hari ini ku bersyukur masih bernafas & semoga dipanjangkan umur di tarikh istimewa yg akan dtg....

*errkkss...ape ke hal emo pagi-pagi ni....*garu kepala!

Maya Mayana said...

emm ada juga yg macam tu yerk? apa-apa pun utk semua yg ambil tarikh ni sbg hari bersejarah mrk semoga selamat semuanya :)

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Maya Mayana : amin..

Hana Faza-same person said...

salam kenal,

setuju..tiada apa yang istimewa dengan tarikh sebegini kalau kita tak mengisinya dengan perkara yang bermanfaat dan baik...

ieda said...

setuju dik ! ... jgn terlalu taksub ...

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Hana (mgkn?) : selamat berkenalan..
yup betul..sepatutnya buat benda yg bermanfaat lagi bagus..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Ieda : setuju jugak kak...

eB ezrin said...

aminnnnnnnnn :)

:: Mrs.Eady :: said...

Kak eB : amin... :)

ajumohit said...

Tarikh keramat buat suamiku hihi

Kakzakie said...

Banyak nomboar satu hari ini. Baby yg lahir di T'ganu hari ini lagi lebih dua nombor 1 dia...

Fara said...

Awak nak tau tarikh special sy apa? tarikh gaji kua! Hahahahah!

fiza said...

Betul tu, it's just a number. Kebetulan nombor tu cantik.

TApi daku nyer tarikh pon cantik gak ☺☺

MamaEma said...

last date untuk contest ema..dan br dapat tahu FBI (Faizal Hot FM) dapat baby boy pada hari ni..

Hanis Azla said...

mmg sekadar nombor.. tp ianya cantik.. itu yg jadi pilihan tu.. he..he..

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Aju : tahniah :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Zakie: :D

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fara : yeaayy...same la kiter!!

:: Mrs.Eady :: said...

Kak Fiza : itu la mane-mane nombor pun tetap cantik bagi ku :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MamaEma : ha'a dia pun mintak c-zer gak...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kak Hanis : secantik tarikh lahir ku jugak...kekekek...

Anum said...

banyak update pasal date hr nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang