thumbnail

Monday, November 14, 2011

Salah Ke?!


Rentetan kes Semalam...
Salah ke kalau anak didudukkan di dalam stroller & tidak turun berlari-lari di dlm shopping kompleks seperti kanak-kanak lain?
Salah ke jika diletakkan anak di dalam stroller demi utk keselamatan anak itu sendiri?
Adakah itu menunjukkan anak itu tidak bersosial & tidak normal seperti kanak-kanak biasa?

Dasar manusia kan..suka berkata-kata tanpa memikirkan apa sebenar nyer tindakan seorang ibu atau bapa itu atau kenapa tindakan itu lakukan...*sigh..

Tgk tak berita mlm tadi yang kanak-kanak 6 tahun hampir diculik di depan mata ibu nyer?
Apa komen manusia yang berkata anak didalam stroller itu tidak bersosial dan tidak normal?
Jadi.....adakah tidak normal seorg ibu atau bapa itu menggunakan stroller?
Fikir-fikir & renung-renungkan...


Sekarang pakai yg single ni tapi hati teringin nak beli yang kat bawah nie..


atau yang ni..


Sekian..sayalah ibu yang dipersalahkan itu...lalalalala...~~
Giler ko kalau anak ai kene curi mane nak cari??Nauzubillahminzalik...


nota kaki : fikirkan dulu sebelum berkata-kata OKEY..sekian dari saya yg tgh kumpul duit nak beli stroller diatas tuh..~~
nota kaki lagikk : ai tak peduli pun dgn ckp-ckp org..lagi bersemangat ai nk beli stroller itu...hahahahaa.....~~

29 comments:

Anum said...

bagi anum x salah

eB ezrin said...

x lsh. kiter tau aper yg terbaik buat anak kiter, insyaallah

- dieyana - said...

orang hanya tau kata itu ini, begitu begini. demi keselamatan anak2 baiklah kita berbuat sesuatu yang kita tahu, insya-Allah anak2 kita selamat drpd kita tidak berbuat apa2 kan. jgn menyesal tak sudah...Utk org yang suka berkata begitu begini, abaikan saja..hehe (sori ayat dieyana berbelit2 hihkhik)

sgt takut dgr berita semlm anak hampir diculik depan mata...nauzubillahiminzalik....moga dijauhkan perkara2 yang buruk...

Kathy Tuah said...

x slh pun. skurang2nya kita dah buat yang terbaik untuk ank kita..*cakap bajet macam dah ada anak ni..kehkehkeh*

lydzar said...

takyah amek hati ngn kata2 orang yg tak membina ni. abaikan saje :D

♥ Wina ♥ said...

at least syahmi & sufiya nak duduk jgk dalam stroller..Kira tue ha x nak dah duduk, nak tolak adik dia pulak hurmmmmm

actually, dependslah kan..kalau nk lepaskan anak² kenalah sentiasa awasi & pastikan anak depan mata

tapi ai mmg x setuju kalau anak² yg duduk dalam stroller tue xkn belajar bersosial atau tdk normal...apekah relevannye??? apekah??

Kakzakie said...

Stroller kakak dah bagi adik kakak. Anak kakak yg 8 tahun ini kadang kalau pergi shopping org ramai sangat kakak masukkan dlm trolley sebab takut terlanggar trolley org ramai....

iedchan said...

ade ke orang ckp mcm tu..gilos..ehhe

fiza said...

Siapakah yang mengata itu? Amboi...amboi...

Iman masih lagi nak ber stroller klo berjalan. Kekadang kongsi ngan adik dok dlm satu stroller. Daku memang rambang mata nengok stroller. Klo manyak duit, dah lama ku rembat stroller idaman hati. Skang nih tgh rambang mata nengok babywearing. Aduh...mahal sungguh reganya.

nur anis said...

takut betul dengar cerita pasal culik-culik ni.,..

idazs said...

sangat pelik la..mmm..tatau nak cakap apa. yang penting kita tahu apa yang terbaik utk anak kita :)

ajumohit said...

aju pon suke diorg duk dlm troli klu gi beli brg dapur, biarlah guna 2 troli nk bwk 3 beradik tu, janji diorg selamat

ashra said...

saya hepi jeee.....
aleesya suka duk stroller atau paling tak best,papa nye kena dukung sbb die malas sket jalan2.ikut mood.kalu gi giant,die suka duk troli..

selamatttttttttttttt........hehe

mamyharraz said...

sy pun masih gunakan stroler walau ank dah umur 3 tahun lebih..lagi2 pegi vacation mmg tak penah tinggal stroler ni..

org memandang jugak..tapi peduli apa kan? kita ada alasan tersendiri :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

uiks.. siapa manusia x normal ckp camtu?? Stroller hilang blh beli.. anak hilang ada ke jual kat supermarket?? kan??

ayu said...

abaikan je kata2 mereka..

munna said...

kak munna stroller mmg tak pernah tinggal..mesti ada je kat bonet kereta...mmg dah anggap keperluan bila bawa anak2 keluar

mrsharis said...

Aik??? kita nk letak anak dalam stroller pun jadik isu ka?? haih...manusia2..
Biarkan je dik..janji kita tau apa yang kita buat..

Alin Marlini said...

demi keselamatan anak2 lebih baik beringat sebelum terkena

Fitri Senin said...

Sape la yg ckp cmtu. Sy la mama yg ada rs kesal bila ank sy taknk dok dlm stroller. Hazab nk mendukung. Hazab nk berlari mengejar. So sape yg ckp cmtu plz think bfr u speak.

ieda said...

uishh tang mana yg dikatakan salah .. janji budak x meragam kan .. huhuh macam2 hal org skrg tuu pun jadi kesah huhu

MrS. F!zA said...

apa ai pedulik..jnji anak selamat dlm stroller dr duk berlari bergelimpangan..haha

Eye_nee said...

KAlau sumer nak dgr ckp org..tak kemana kita ni sis..kdg2 pendapat org ni mcm rasa nak bg pelempang jer...tu yg kekdag jawapan kita nmpak cam kurang ajar jer bunyinya..."Suka hati aku lah"..tau pon.."eh anak aku..aku nak ltk dlm storler ker hapa ker..der kena mengena ngan ko ker"..

wahida said...

abaikan suara2 manusia mcm tu...

anak aku si adik tu dah takmo duduk kat stroller...dia lagi suka berlari sana sini...tak terkejar aku dibuatnya....

kayzie said...

haishh..sape yg berkata2 begitu?anak sy pun sntiasa dlm stroller bila ke mana2 wpun dah pndai berlari sbb tkut terleka n tak aware dia buat apa..abaikan..

Daddylicious said...

ok apa lagi selamat...

aqishah said...

hurm.. suker lagi duk diam2 je dlm troli.. huk huk huk x pening d buatnya

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Lg baik duduk diam2 dalam tu drpd hilang..lg pun tak la lengok tangan nak pegang tangan anak/ dukung anak nanti..

http://azilas.blogspot.com

~ yus ~ said...

kak yus pernah guna stroller yang macam warna merah tu. Masa tu Aqil dan Alia masih kecik, tp skrg takde lagi...

Kat UK, kalau nak bawa stroller ke mana2 pun tak kisah,lagipun semua shopping kompleks dia friendly user untuk orang yg bawa stroller atau OKU ni. Tp kat sini selalu pikir dua tiga kali, sebab leceh.

Apa pun, jangan kisah apa kata orang izwa, yg penting apa kita lakukan untuk kepentingan anak2 kita kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang