thumbnail

Monday, February 28, 2011

Pernah tak.....?


Pernah tak korg rase tiba-tiba terlintas dihati & difikiran cemburu pada org itu dgn org ini bila dia dpt pegi ke luar negara pergi melancong sane sini atau bila org tu boleh beli itu ini dgn mewah nyer,boleh pegi mkn kat restoran 5 bintang,boleh duduk hotel 5 bintang pada bila-bila masa...?Mesti pernah terlintas kan?
Hmmm...biasa la lumrah manusia..

Saya pun pernah cuma selalunya saya akan berkata pada diri sendiri bahawa kegembiraan, kebahagiaan & kesenangan itu datang dalam pelbagai bentuk & cara.Saya selalunya ingatkan pada diri sendiri yang saya sangat bersyukur padaNya dgn apa yang saya ada sekarang walaupun tak semewah mana..

Saya sungguh bersyukur....tapi.....saya juga manusia biasa yang tak boleh lari dgn apa yg terlintas dihati & difikiran.....Allah Hu Akbar...

ihsan google

Hanya peringatan pada diri sendiri....

Friday, February 25, 2011

Menggelabah jek!



Penah dgr psl 5S?
Kalo org keje jabatan kerajaan mesti tau ape ke menda 5S nih.
Sisih,susun,sapu,seragam & sentiasa amal utk kekemasan office.
Ni nak cerita laaaaa.....kat office ni biler ade ke org Audit nak dtg check baru la semua nak menggelabah lagi-lagi org 'besar' la konon-konon nak cemerlang la sgt!Padahal biler mase org tak dtg audit lantak la ape nak jadi.Hmmm...biler org nak dtg audit mula la arah itu ini la buat itu ini la padahal tgn ade 2 je arahan nyer mcm la kiter ni ade 8 tgn!Kalo nak menolong tak pe gak!Ini....Hmmmm......

Bosan btul..sebab nyer nak sgt tunjuk the best tapi langsung takde kerjasama so what to do??

Thursday, February 24, 2011

Hari ni nak BW!



Hari ni saya jaga kaunter..jadi pc kat sini bg peluang saya utk BW & tinggalkan komen yg penting!
Heheheh...but pc saya tetap gak tak boleh!Cisss...
Ape pun saya ade masa 1 hari ni nak BW umh kwn-kwn ye..
Tunggu tau..:)

Wednesday, February 23, 2011

Air Asia Kembali?


Yehaaa...saya dah tempah!
Saya dan kwn-kwn saya!Tapi lambat lagi looorr...heheehhe...bln 2 thn depan beb!
Haittt....sempat la nk kumpul duit ke ape ke...
Btw..teruja sebab ni 1st time nak buat pasport nnti.Hahahaha...kelakar tak dah nak dekat 29 thn pasport pun takde?Ngeee...takpe la ye..biar lambat tapi ade la jugak ye tak?

Fuhh..siap buat stiker kat tepi utk countdown wey..hihihhihi....
Lepas ni nak cari yg dlm m'sia pulak utk percutian thn nie.

So..kwn-kwn ade cdgn tak nk pegi mane ni?
Teringin nak pegi Penang sebab tak pernah sampai ke sana tapi hati ni lebih kepada nak pegi pantai...
Manukan oh manukan..redang oh redang...

Sedih lorr...



Sedih sebab tak boleh nak komen kat blog kwn-kwn!
Ntah lerr..biler klick kat comment tu dia keluar error...letih dah..last-last bleh komen kat Shout Box jek..
Kwn-kwn ade ajar buka melalui Mozilla la,Internet Explorer la semua dh buat but still x boleh jugak..
Nak join contest ke tag ke semua boleh buat but tak boleh la nk Copy & Paste kat ruangan komen tu.
Sory kwn-kwn..

Nak tak nak kang kene pinjam pc or laptop org depan nih!Hehehe...depan meja office ni la.
Kalo dia tak busy la..

Tuesday, February 22, 2011

~ Kwn Sepanjang Zaman ~

Kami Sekitar 2004/2005



Kami Kini..2011..

Syah & Wan Eliza

Zairul & Azira

Azrin & Yana

Me & Hubby

Shafiz & Alin

Our Boy's

Hehehehe...dulu bujang then masing-masing tunang dlm thn yg lebih kurang sama then kawin dlm thn lebih kurang sama last-last anak-anak kami pun membesar bersama.Ye la....dah 1 taska yg same dh tentu la membesar bersama.Silap-silap sekolah sama nnti.Ahaks....

Diantara anak-anak kami










Yang ni Bujang lagi!



Doa saya semoga kami kekal berkahwin beranak pinak sampai ke akhir hayat..

Opss....buat mase ni saya tak boleh komen kat komen punyer tmpt samada kat saya punyer blog or kwn-kwn punyer..saya tak tahu kenape..frust x bleh buka!

Monday, February 21, 2011

Bb For Me..



Yes...bb for me!
Like..like..hihhi..

Bila Dah Pandai Bergaya!




Comel tak?Ngeee....hihii.....
Skrg ni anak-anak dah pandai if nak keluar nak bergaya saja!
Adik pun tak mau kalah padahal baru 1 thn 4 bln tau.
Takpe la kan..asalkan anak gembira abah ngn mama pun gembira jugak : )

Friday, February 18, 2011

Contest 'aku & buaian'




dipertaruhkan!
tadaaa...


Yeee yee......omak lebih dari anak!
Hehehee...

Hati Yang Marah & Sedih!


Pagi jumaat ni ingt boleh la relax skit chill skit tapi terus sakit hati!
Keluar rumah mcm biase tapi ntah ape kene jalan jem pulak...itu takpe lagi la sb boleh gak layan radio yg tgh interview kumpulan KRU tu..huhu...yang menyakitkan hati tu biler saya singgah kat ada 1 tempat ni sebab Syahmi nak terkenc*ng..Ade la 1 umat ni tegur..
Umat tuh! : Sape name anak nie?
Me : Syahmi
Umat tuh! : Hah?Syahmi?
Me : Nape? (dgn muka pelik)
Umat tuh! : Issyy....biase budak name Syahmi ni membesar jadi budak yg  sgt nakal & jahat tau!
Me : Damn it!!(dalam hati) dgn selambe nyer saya jawab
: bdk kalo nak nakal atau jahat tak kene mengene ngn name kalo tak kenape bdk lain name lain pun nakal ngn jahat??Kalo tak kenapa Juvana tu tak penuh dgn budak name Syahmi?
Umat tuh! : terus terdiam!

Pesanku : aku tak kisah kalo ko nak ckp psl aku tapi jgn sesekali ckp buruk psl suami & anak aku mmg silap besar!

Thursday, February 17, 2011

Happy Birthday Hubby!



Selamat harijadi buat suamiku yg dikasihi,yg disayangi..
B doakan semoga abg di panjangkan umur lagi,diberikan kesihatan yg baik sentiasa,dilindungi Allah selalu & dimurahkan rezeki lagi.Semoga dihari ulang tahun abg ini segala yg abg pinta,segala keinginan abg & semoga impian abg akan terlaksana.Semoga abg terus menjadi suami yg baik & abah yg terbaik buat anak-anak kita.
Amin..

Lots of love from b & anak-anak.Muaahh...i love u!

Monday, February 14, 2011

7 tahun sudah!


Ehsan dari google

Hari ni genap 7 tahun perkenalan kami..
Walaupun kami baru 5 tahun berkahwin pada bln 6 nnti tapi kami masih lagi dalam keadaan saling kenal mengenali & saya harap kami akan terus berkenalan sehingga hujung nyawa.

Pada suamiku..b bertuah dpt mengenali abg & anak-anak kita bertuah kerana abg adalah abah mereka.
Semoga hubungan kita akan terus berkekalan sehingga hujung nyawa.

Tapi kami tak pernah sambut kerana tarikh ini jatuh pada Valentine Day!
Haram sambut Valentine Day!

Friday, February 11, 2011

Tak Bleh BW!


Hari ni tak boleh nak BW laa...sebab nk set up elok-elok blog ni time lunch nnti.
Kalo sempat ptg nnti ye..kalo tak hari minggu la jwb nyer itu pun melalui hp hubby.huhuhu...

Arious....

Thursday, February 10, 2011

Nak delete nak buang semua!


Saya nak buang semua gmbr-gmbr kat kiri & kanan dlm blog saya nih!
Buat berat jekkk.....msti korg malas nk buka blog saya kan sb buat pc ko slow..
So saya tgh cari templete baru utk saya buang semua gmbr yg ade.

Sila tggu ye....

Pssstt...saya sendiri pun tension dgn kelembapan pc biler buka blog sendiri!
Bleh mcm tuh??

~ Bila Si Dia Berbaju Sekolah ~




Hensem tak anak saya hari ni?
Hehehehe....hari ni 1st day dia pakai baju sekolah.
Sebenarnyer mama dia yg teruja lebih nk tgk anak berbaju sekolah.
Wahhh....anak saya dah besar lah!Tahun dia akan berusia 4 tahun.

Hmm...mcm tak percaya jek...cepat betul masa berlalu ye!

Wednesday, February 09, 2011

Sgtttt teringin nk ke Sabah!!




Nak tau tak..saya teringin sgt nak pegi ke Sabah.
Lagi teringin biler tgk entry Nana tu!
Huwaaaaa...teruja nyer nak ajak en.hubby pegi!
Sebab umh mak mertua kat Labuan dari sana kami boleh amik kereta & naik feri ke Menumbok tapi yg tak tahan nyer naik feri tu 2 hingga ke 3 jam.Sanggup ke naik feri lama-lama mcm tu?Huhuhuh...takut pun ade naik feri lama mcm tuh.....sebab ku ni penakut org nyer kalo duk tgh laut lama-lama mcm tuh!!

Saya fikir yang best nyer kalo nak pg sane duit sewa kete ngn hotel dah jimat dah sebab nyer boleh bwk kete dr Labuan & yg penting Umah M*R* ade kat KK tu..so dah jimat bnyk tuh.Betul tak?

Dan..dan..dan..yg penting skali tujuan saya nak ke Pulau Manukan!
Tuju sebenar nyer...Hehehehehe.....agak-agak nak ke laki aku bwk aku nie.Huhuhu....


Serius....saya teringin nak pegi sini!

Pssstt...org lain ngn org Sabah mesti gelakkn aku kan?
Sebab mesti dh ramai yg pegi sanun....huhuhu...gambar ni pun semua aku copy dr google tau!

~ Entry 2 dlm 1 ~


Entry 1 : Happy
Saya seronok sebab saya ada kwn yg terangkan segala tentang KK..Saya ni berhasrat nak pg ke KK hjg tahun ni kalo jadi la. Jadi nyer saya nak berterima kasih pada Nana yg sudi berkongsi segalanya tentang KK termasuk perbelanjaan nyer.

Entry 2 : Sedih
Saya sedih juga lega dgn keadaan sahabat saya yg saya ceritakan di entry yg lepas..
Alhamdulillah Ashlia telah selamat melahirkan Nur Iman Bte Enawar setelah menunggu selama 2 minggu 4 hari.
Diharap Ash bersabar & tabah menempuhi segalanya..
Salam takziah dari kami sekeluarga..

Tiap yg terjadi ada hikmat disebaliknya..
Alfatihah..


gambar ehsan google..

Tuesday, February 08, 2011

: Dino Alive at PSN :


Kiter tgk gmbr je la ye..biar gmbr menceritakan segala nyer.
Sebab ku tak tau mcm mane nk ckp..best ke tak ke..sebab nyer bagi ku biase-biase je tapi bg anak-anak ku mmg diaorg happy habis!Sooo.....cuci mata lah ye.

Pintu Masuk














Dalam
















Dalam lagi










Kids Discovery









Di Luar




Masuk RM10 utk dewasa RM5 utk kanak-kanak.
Dino Alive ni sampai bln 5.
Sooo..jgn ketinggalan!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang