thumbnail

Thursday, March 31, 2011

terkejut!terharu!tak terkata!

bw ptg-ptg ni amat memeranjatkan saya!
tak tau nak kater terkejut ke terkedu ke terhappy ke terlinang air mata ke!
semua ade...huhuhu....sebab tak sangka sgt......
kenape?
sebab nie...


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*



giler korg tgk berape ramai follower dia?
2231 org tau tak....huhuh....
terkejut la sb dlm ribu-ribu org tu blog ku ni dia jengah 1 bab la...tapi dia sudi buat entry psl anak manje ku itu.....lagi la terharu.......wah!
tak terkate beb!(msti korg gelak guling-guling sb aku mcm ni kan?mcm org jakun!haahahaha....)
tapi honestly la ckp mmg terharu sgt!

pada nurhafiz2009 a.k.a all in one terima kasih kerana sudi menjengah rumah ku ini bkn saje menjengah tapi sudi membuat entry itu..

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !

http://www.benashaari.com

jom kiter join beramai-ramai!!
mariiiiiiii...............!!!

lame tak bercerita tentang kami...

lame dah tak cerita perkembangan abg & adik nie juga saya & hubby..

Otomen mama




otomen mama ni dah 3 tahun 9 bln,bln 6 ni akan masuk 4 tahun..sekejap je masa berlalu kan..

hurmm....makin besar makin manja org nyer,asyik nangis sebab dibuli adik je..sian kat abg ye bang..
tapi abg baik asyik mengalah je dgn adik,ape abg pegang semua adik nak abg bagi je walaupun nangis,asyik kene lepuk je dgn adik...hehehe...kdg-kdg kelakar kdg-kdg panas jugak..
dah pandai merajuk...dah pandai ckp mcm-mcm sampai mama & abah tak terjawab dibuat nyer..buku pun dah pandai baca sikit-sikit,a-z 1-20 semua dah lulus..cuma basikal je x pandai lagi...hehehe...takpe harijadi nnti mama hadiahkan basikal ye bang....semoga abg terus membesar jadi anak yg bijak & semoga sihat selalu ye syg..

gegurl mama a.k.a raksasa kecik (abg syahmi panggil mcm tu)




adik ni dah 1 tahun 5 bln dah..
yg ni pantang nmpk hp or kamera mmg dia akan bergaya dulu!hehehe...cute!
bnyk akal ni sebab asyik buli abg je,ade je benda dia nak buat kat abg,paling suka gosok gigi tima mandi..hehehe...manja teramat ni!mentang-mentag dia tau dia adik...suka baca buku binantang & yg paling best tak suka citer cartoon tapi suka animal planet channel 550 astro tu.kalo buka je channel tu confirm diam senang mama nk buat keje...semoga adik terus membesar ceria ye dik..

my love or my other half


semoga kiter akan terus kekal bersama menempuhi cabaran, dugaan, suka duka ini....

kami


semoga kami akan kekal bersama sebagai keluarga yg huru hara,duka, gembira & inilah keluarga kecil kami..

Wednesday, March 30, 2011

happy birthday NurHazirah bt mohd hafiz!

nurhazirah bt mohd hafiz

ni la dia anak buah saya yg lahir pada 30.03.2010.
hari ni dah 1 tahun dah bdk tembam nie...hehehe...very friendly walaupun nenek dia jaga tau.
tak mcm syahmi & sufiya walaupun duk taska tapi lgsg tak nak dgn org lain.huhuhu....seksa!

so...to nurhazirah bt mohd hafiz..
selamat harijadi, makngah ucapkan semoga terus membesar tembam sihat,akan menjadi anak yg solehah, anak yg mendengar kata ummi & ayah dan semoga terus diberikan kesihatan yang baik sehingga dewasa kelak.

salam sayang dari mak ngah sekeluarga...xoxoxox...

sgt busy!


hari ni saya busy skit...eh..busy bnyk tapi saya dah follow balik pada blog follower yg baru.
thank's a lot sebab sudi singgah sini & follow..
semoga persahabatan dia alam  maya ini dpt merapatkan ukhwah kite..

so selamat bekerja!saya busy sgtttt ni sory kalo sempat saya bw blog kamu kamu petang nnti ye..

Monday, March 28, 2011

terjumpa pulak benda nih!

minggu lepas baca harian metro sekali terpandang la iklan nih!
isy...tak la mahal sgt!seingt ku harga dia 1k lebih rupa nyer bwk 1k je..
mmg la murah tapi kalo ikut kira sebenar nyer bnyk gak duit tu..lepas la susu & pampers anak dekat 3 bln.hahahaaha.....tapi disebabkan saya ni jarang beli brg utk diri sendiri so terpikir gak kalo ku pujuk tak dpt ape kate ku simpan duit sendiri je..bile cukup pegi je kedai beli sendiri...hihhii....senang citer!

tgk la mcm murah je kan?hahahahaaa...(padahal mahal gak la bg aku!)


ni la iklan nyer!nampak tak harga dia?

psstt....cik abg awak baca ke tak blog b nie...?kalo baca dengar la rayuan ku ini....kekekekeke........

tajuk : GEGAR BLOGGER BARU


Cara nak join .. mudah jer ...
1. Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) .. : dah amik..gambar kat atas tu & link dia skali..


2. tajuk :  GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini  .. : sudah..


3. Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ? : kenape pilih...sebab dia header blog so senang je org kenal blog abg ben nie..dah link balik..


4. Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..: mula-mula sebab saje suka-suka lame-lame naik seronok pulak sebab ramai kawan yg baik-baik dr alam maya nie..


5. Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..:


1. wahida (ni kwn paling happening!)
2. idazs (ni kwn salah sorg kwn ug baik)
3. niezzareena (ni salah sorg kwn wahida yg happening jugak!)
4. farzly (ni kwn yg paling bynk taq contest)
5. ashra (ni dari kwn forum ke kwn blog)
6. kak risa (ni pun same kwn dr forum ke blog)
7. kak umisofie (ni ibu yg paling hebat!)
8. ayukhairy (ni ibu paling bnyk info psl susuibu)
9. noremy (ni couple paling romantik)
10. wina (ni anak dia ya ampun comel belaka!!) 


kalo ikutkan semua blog saya masuk biler dah di update...so di atas ni antara yg saya masuk hari-hari...


so yg lain jom join..tekan sini!

kegemaran kami kini!

skrg ni if terjumpa je kat mane-mane msti beli punyer la.
bkn sebiji tapi yg set 12 biji terus!heheheee..itu pun x cukup tau..jgn x tau!

ini la kegemaran kami skrg ni..

*

*

*

*

*

*


yes....big apple!


set 12 biji.

so far mmg terbaek la donut dia.
mmg kalo beli tak menyesal punye.

ppsstt...tinggal nak pegi ice room je tak lepas lagi..ade je halangan nyer...

Friday, March 25, 2011

dah jumpa!

ni dia!
bkn dpt ape pun actually dah jumpa syampoo sufiya yang di suggestkan oleh idaz!
hehehe..saje buat gempak je lebih!
ni masalah saya nie..cik abang saya tu cdg nak botakkn rambut sufiya hari ahad nie..tak terbayang la saya anak dara tu botak!!haduiiii.......jadi bnyk la cdgn dr kwn-kwn kat fb biler saya post tadi..
yang paling best idaz suruh pakaikan syampoo himalaya jekk...so ape lagi terus la pegi sogo cari!
so dah jumpa..balik ni nak terus pakai kan...hehehee...nak selamatkan rambut anak dara!harap-harap cepat la berkesan sebab kesian anak dara ni rambut pun ala ala jekkk...harapkan hairband je dpt selamatkan penampilan dia!ahaks.....:)

tgk..takde rambut...

see..hairband penyelamat keadaan!

satu lagi berhairband.

so..harap-harap cepat la rambut nyer tumbuh sebab sebenar nyer mama dia tak sabar nak toncet toncet rambut anak!heheheh...asyik tgk rambut anak org ikat sane sini comel sgttt!geram....

btw...tq idazs & kwn-kwn lain..xoxoxo...

cheese!!

smlm main masak-masak..hihihi..biase la org jarang masak ni skali dtg mood 'ku seru' datang terus la beli bahan mentah & masak.Well...smlm menu nyer udang masak sambal,baby kailan oyster sos.Tapi yg sedih nyer tak sempat amik gambar sb kelam kabut sgt sb sufiya sibuk nak susu & nak tido!terus terlupa!!

Oooo...sebenar nyer bkn nak citer nak masak ape smlm tapi nak citer psl kegemaran hubby ku skrg nie.
dari dulu mmg dia suka cheese so haritu mase blogwalking blog wahida nmpk la ade roti telur cheese dia tu.Apa lagi ku pun buatkan la utk en.hubby.Wahhh....dia mkn tanpa henti tau!!dia kater sedap sgt....hehehee...syok kan kalo ade org hargai ape yg kiter buat.

So pagi tadi buatkan bekal dia sb lauk smlm ade lebih sikit lagi...saya ape lagi buatkan la telur dadar cheese ceddar!


yummy...nyum nyum...sedap bangat!

roti telur cheese

kwn-kwn apa lagi!mari kiter makan..hihihi...

Wednesday, March 23, 2011

hadiah idaman!

benda ni mmg dah lame saya nak!
berkenan sgttttt sbb saya mmg suka gunakan nyer..
yg ade skrg ni hadiah dari kakak tapi itu compact je..
niat dihati nak la yg lagi canggih skit..oppsss bkn tak bersyukur ok.
tapiiii....boleh ke nk dpt nie...huhu...


*


*


*


*


*


*


*


*


yg diidamkan sehingga kini....


*


*


*


Coolpix L120


niat dihati nak dptkan kamera mcm ni sebelum pegi krabi nanti tapi sempat ke,boleh ke nie...sebab bnyk sgt benda lain perlu saya dulukan dari diri saya sendiri..huhu...

hurmmm...agak-agak en.hubby maca tak blog nie?
kalo baca : abg...b nak hadiah nie,selama ni b tak mintak ape dari abg tapi b nak ni boleh tak?
hehehe...boleh?boleh laa...buat hadiah anniversary kite ke atau hadiah harijadi pun ok jugak...:)

Tuesday, March 22, 2011

sape nak tolong saya?

okey..hari tu terbaca blog wahida yg dia nak pegi bali kan..dia tnye psl kat sane kan..
sooo...saya pun nak sibuk jugak la...
sape tau psl krabi angkat tgn!hehehee...
saya nak mintak tolong berkenaan hotel kat sane yg ok ok skit atleast 3 4 bintang ok gak...
ye la dah jln jauh kann...
makan kat sane mane nak cari,nak jln-jln kat mane...
so...ade sape sudi bantu saya?


okey map dah cilok dari pakcik google..so sudi-sudi la tolong saya ye..hihihii...
psstt....nak pegi nyer tahun dpn tapi nak book hotel awal, biase la waktu tu kan cepat je berlalu...:)

Monday, March 21, 2011

:: Aktiviti Hari Minggu ::

Sabtu lepas pegi MPH di Great Eastern nak cari buku utk sepupu nak kawin bln 7 nnti.
Buku tu nak dijadikn hadiah hantaran..
Saya pun tertarik dgn buku tu so skrg buku tu la buku bacaan saya di waktu senang.

ni bukunya

tapi leka tak leka alih-alih sorg satu ade buku,saya,ibu,syahmi,sufiya,anak buah semua ade lah buku sorg satu.Huhuhu..leka sgt lagi pun rumah kami mmg penuh dgn buku...cuma kadang baca kadang tak baca jek.hehehehee....biler rajin baca laaa...


bnyk tak?haaaa...yg bnyk sgt tu buku ibu ye..saya punyer 1 je,syahmi sufiya sorg 1 jek!
lepas dh beli buku tu kami pegi makan pulak.

haaaaaa...tmpt ni mmg best giler!makanan dia yg terbaekkk la takat nih yg saya rase..hehehehe...

Cozy Restaurant

Kopi & Nescafe tarik

sotong deep fry with chilli

Ikan siakap sweetsour

baby kailan with oyster sos

Sedap tak??hahaha....sedap beb!lagi sedap biler dpt mkn!
Yesss...minggu depan kami nak pegi lagi makan kat situ utk sambut birthday anak buah saya yang jatuh pada 30hb Mac nie..Nanti saya akan order yg lain & tunjuk pada kwn-kwn ok..
Opsss...bkn nk menunjuk tapi nak share atleast kwn-kwn boleh try nnti.

Soo..happy morning monday..& happy working today..:)

Friday, March 18, 2011

Somebody make me happy...:)

Pagi ni buka blog & tak sangka!!!Saya ada kwn baru....dtg dari jauhhhh....
dan yg penting bangsa lain pulak tu.

Hehehehe...kecoh je kan saya nie?Hehehehe....teruja beb!
(mesti korg gelak guling-guling sebab aku mcm ni kan...padahal korg dh dpt mcm-mcm org!hahahahaahaa...)

Tengok la komen nyer...bisa membuat ku tersenyum di pagi hari...


To Uncle Lee salam perkenalan...
eh..paham ke bahasa melayu nie?hihihi...

Pada kwn-kwn yg lain saya suka komen anda juga & yg penting saya sayang sahabat alam maya ini..
terima kasih kerana sudi sentiasa bersama saya semasa waktu suka & duka.
Syukur alhamdulillah dikurniakan ramai sahabat yg baik...

Thursday, March 17, 2011

Life is so hard..


Hurm..mood ke laut.
Ade somebody spoil my life..if kene diri saya, saya tak kisah lagi tapi ini melibatkan anak jadi saya terlalu frustrated & marah..
saya bkn insan yg sempurna jadi saya tak mampu maafkan org tu lagi buat mase nie..

Tuesday, March 15, 2011

tolong bg cadangan..?

Tgh mencari pakej percutian utk bln 6.
cdg nk pg penang tapi insyallah bln 7 bakal ke penang dgn kwn-kwn so bln 6 tak boleh la nk pg penang.
Ingat nk pegi international legend water homes
( ni nnti nak mintak tolong ibu imaan sebab ibu imaan ni duta legend okey..hihihi.. )
 tapi dah bln depan or bln 5 akan ke sana dgn pakcik makcik ku....

i have no idea!
nak pg laut takut la pulak..dah cancel redang,tioman or sabah!

soo...ada cadangan?
tau kat mane nak cari pakej yg murah utk 2 dewasa 2 kanak-kanak?

kalo book awal boleh dpt harga yang murah sikit.
betul tak?

Monday, March 14, 2011

Busy + Malas..


Hari ni saya sgt busy sampai tak sempat nk BW & malas nak buat entry bercuti di PD last week biler mane org lain dilanda musibah...Seperti yg semua tau psl Tsunami tu...so rase mcm takde hati take perasaan nk cerita psl pg pd tu....tunggu la dlm minggu ni kalo terbuka hati or terajin la ye...


Semoga yg dilanda musibah itu selamat &
semoga semua ini akan berakhir dgn segera...
Salam takziah pada yg kehilangan ahli keluarga & 
semoga yg terselamat itu dpt diselamatkan dgn segera..

Friday, March 11, 2011

Sedih sebab ku sayang sgt!


Pagi tadi pakai jam tak sedar la ade yg tak kene..skali nak check pukul berapa..hah!?
nape jadi mcm nie!?huwaaa.....terus rase nak nangis!
ku sayang sgt jam nie walaupun jam kawin lagi mahal dari jam ni...
sedihh.....en.hubby ckp takpe la nnti antar betulkan je la..
Pagi tadi dah perasan syahmi ade main tapi x jatuh pun mgkn takde rezeki..

Sedih sgttt...tiada tukar ganti tau jam ni sebab jam ni hadiah dari en.hubby..
saya sayang sgt jam ni....sgt sgt sgt syg...

tgk la...ape dah jadi..

*

*

*

*

*

*

*

*


.love tu dah tercabut..dah lari!

agak-agak boleh okey balik tak?
sop..sop..sop...sedih!


~ Tak sangka nyer! ~


Tak sangka ku diantara PEMENANG CONTEST AKU & BUAIAN!


Serius tak sangka....huhuhuhu.....terharu!
Ni kali ke-2 ku menang walaupun bkn no.1 tapi mmg tak sangka..

kategori gambar bersama anak
http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/02/contest-aku-buaian.html
gambar ni jelas menunjukkan kasih sayang anak & emak..
sangat happy dapat main buai sama2
sweet je nengok
hadiah = RM10


Kepada nana terima kasih bnyk!
Sory..entry trlambat sikit....:)

Ku gembiraaa....hoyeeeee......

Thursday, March 10, 2011

Hari berjimba!


disebabkan dah bnyk hari Syahmi asyik demam on off je last-last skali ku amil EL smlm..
Ye la mane tahan kalo kejap-kejap taska call..huhuh....
sudahnyer smlm ku bwk anak-anak ke taman klcc.
Main la smpai berpeluh kat panas terik tu...hehehehe...takde la terik sgt laaaa...
Takat main dr pkl 9 pastu bleh pulak pg mandi kat situ smpai pukul 12 tengahari.

Opss....kiter cuci mata je la ye..kerja bnyk sb smlm el kan..kan..kan..













Alhamdulillah...nmpk dah perubahan dia ptg smlm & pagi tadi pun nmpk dah okey dr minggu-minggu lepas..

So...dah boleh la bwk pg port dickson jumaat - ahad ni.
Dah tempah umh rehat m*ra tu dah lame so rugi la kalo tak pegi..:)


Tuesday, March 08, 2011

: Demam ke tak nie? :


Tadi cikgu Syahmi call bgtau Syahmi tak nak join ape-ape aktiviti..just duduk mcm org tak larat takde semangat..So diaorg advice suruh bwk pegi jumpa doc & bwk balik umh rehat..

Masalah nyer saya ngn abah dia ni tgh banyak kerja...bkn la ckp anak tu masalah..tak!tapi.....rupa anak ni mcm tak demam jekkk...tak caya??tgk nih!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


hah..ni aksi sementara tggu saya menyusukan adik dia tadi kat taska!
So....ni ape kes nie?saje xnk sekolah ke saje malas ke...
haduiiii....bdn dia mmg la mcm panas-panas skit tapi aktif nyer kurang skit je dari biase...Hmmmm.....

Anak oh anak...ape yg ko nak nie...last week dh duduk office mama takkan hari ni pun same..tak nak laaaa....kesian pun ada tapi tgk mcm auta je bdk nih!


tgk..tgk...ade mcm org demam tak?
boleh mintak pulak nk tgkp gambar dgn adik...haiii la anak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang