thumbnail

Friday, April 29, 2011

pc or blog buat hal??


nak tau nape testing smlm?
haa..pc or blog dah kene virus malware tu..
buat entry boleh tapi nk publish x boleh...jadi nyer kene tgk kot hp so mcm mane nk reply commnet???tension lor...dah 3 hari mcm nie....

tgk la nnti saya melawat gak umh kwn dgn ape cara sekali pun ...
btw..thank's a lot pada kak sue sebab sudi bantu saya smlm...

Thursday, April 28, 2011

Testing

Try jap.. boleh tak publish?

~ tema raya? ~

biler trpandang kalender rupa nyer dah nak abis bln 4 dah..
hurmm...kain utk buat baju raya pun tak cari lagi...dah la tailor dah taknak amik hjg bln 5..
kwn-kwn tema ape thn nie?
saya cdg nak polkadot tapi tak sure nak kaler ape...
sebab nyer kami ni berempat, dua cerah dua tak berapa cerah!hahahaa.....
sape-sape yg tau mane-mane blog yg jual baju emak & anak sepasang sila bgtau saya ye..sebab nyer rase mcm nk beli ready made je la...


ade idea nak cdg kami pakai kaler ape?

Wednesday, April 27, 2011

kegemaran anak


ni lah makanan anak pagi sebelum pegi taska & waktu balik taska.
makan sementara tunggu ku masak..or..pagi bagi diaorg diam sementara kami bersiap.

buat sendiri?tidak la...kalo buat sendiri smpai skrg tak siap-siap!hahahaa...tak pandai buat kek ke kuih ke biskut ke..yang pandai beli & makan okey. :)

yang ni beli kat blog ni.
so far sgttt sedap & murah la jugak bagi saya.
yang penting anak suka mama pun suka jugak!


oppss...hari ni tak sempat nak menjelajah!sebab nyer "bos" ade hangin skit hari ni & hari ni ade meeting ibu bapa dgn pihak taska....ku pun tgh mencari mood yg entah kemane nie....

Tuesday, April 26, 2011

~ kerana mereka!! ~

kalo nak tau kerana mereka ni la saya meraban pegi beli jugak!
haiitt...walaupun en.hasben bising sb kete dia busuk ku redah jua!
ku bungkus smpai 3 plastik pun bau dia memang kebal!
ahaks.... :)
kerana kamu la mek jah aka wahida & cik jah aka niezzareena oiii......!!
huhuhu...ku redah juaaaaa beli benda ni!

durian!!!!!

benda yg buat ku sakit kepala...huhuh...sory abg..

Monday, April 25, 2011

:: Cerita wayang dihujung minggu ::

seperti yg ramai nantikan....cewahh...perasan la sgt aku nih!!
nak cerita psl kami pegi tgk wyg minggu lepas tu laaa...
hehehe..ok ok..

dari rumah mood anak-anak sgttttt la bagus & baik.ku pun happy semacam je la sebab mood anak-anak baik.keluar umh pun lambat dlm pkl 10.20 baru gerak ke pavillion.malas nk pg awal sb takut anak-anak meragam sb letih lagipun wayang pukul 11.45 pagi...so..bagi mkn cukup-cukup bagi rehat dulu tgk tv..pastu siap terus la pg amik tiket.

mood pagi hari..smile :)

dah smpai pavillion dah amik tiket dah masuk dalam...ttibe syahmi mcm nak menangis pulak.
haiiitt....sebab nyer dia takut dgr sound yg terlalu kuat..almaklum la kat umah suara tv takat ala-ala je tak pernah nyer kuat..so mau tak terperanjat budak tu!yg sufiya dah peluk abah dia kuat-kuat dah!hurm...tapi nasib dua-dua tak melalak..kalo tak haru!!

alamak flash!!


tgk muka syahmi yg berkerut tu sb sound system kuat sgttt..heheehehe..kelakar pun ade!
so sepanjang cerita tu syahmi & sufiya tak meragam sgttt tapiiiiiiiii.....lagi 15 minit nak abis cerita sufiya buat hal pulak.nak susu ok lagi la boleh bagi dlm gelap tu tapiii dia start menangis pulak sb dia nk kiter dukung berdiri...haduiii....kene bwk dia keluar pulak...hurmm...potong mama nak tgk ending!

soo pendapat saya....anak-anak saya tak ready lagi kot tgk wayang or tak biase lagi....maybe next time diaorg akan biase..tunggu bln 6 ade cerita cartoon nak keluar..but b4 that ape kate mama & abah je la dating tgk pirates of carribean 4 bulan 5 nnti?hehehe...dah lame mama & abah tak dating nie....:)




kami yang suka bergambar....

ni kami selepas tgk wyg..tengok...mood terus okay kan?
hurmm...mmg diaorg takut la dgn sound tu...huhuhu....

psstt...nak ajak cik abang dating kat gold class la...tak penah rase lagi gold class...ehiks :)

~ Selamat pagi semua ~

bekal kami!

hari ni kami bawak bekal nasi + ayam sweet sour + telur dadar cheese..
actually ini lauk mlm tadi yg x abis.
bwk bekal sb takut ptg dah basi.

so...jemput mkn semua!
selamat pagi & happy monday mornig to all.

Friday, April 22, 2011

" selamat berhujung minggu! "


happy weekend fren!
ta ta... :)

" Review cerita rio by nukilanpanglima "

tadi bw blog terbaca review dari blog nukilanpanglima tentang rio.
saya cuma dengar-dengar je tapi biler dah baca review yg mcm ni punyer best lagi la bersemangat & teruja nak pegi esok nie.Hahahha....jgn ade yg tak tido mlm pulak nih!



nampak tak...dari warna gambar pun boleh buat kiter teruja ini kan pulak kalo kiter pegi tgk.mesti best kan?
ramai yang ckp best,kelakar,happenig..

ni antara review en.nukilanpanglima tu.

Sinopsis : 

Cerita ni mengisahkan dua ekor burung yang rare dari spesis Macaw(Burung ni special sebab dia warna biru) yang hanya tinggal dua ekor je kat dunia. Burung ni sepasang,yang jantan nama dia Blu(Blu tak pandai terbang sebab dia ni di besar kan dari kecik sampai besar bersama dengan manusia so dia takut sikit nak terbang) & betina pulak nama dia Jewel,pengembaraan ni bermula lepas Blu & Jewel ditangkap oleh pemburu haram yang berada di Rio Brazil,Semasa pengembaraan mereka bersama mereka telah banyak belajar tentang erti persahabatan,percintaan,galakan & berfikiran terbuka dengan alam semula jadi dari kawan-kawan burung & anjing yang telah mereka jumpa.

Yang best : 

Jalan cerita senang faham,sweet,happy ending,grafik ok lah...burung dia sumpah cute-cute/
penuh dengan nyanyian dan semestinya kelakar!

Yang kureng : 


Filem ni pendek kot



Kesimpulan :

Siapa yang sebelum-sebelum ni penah tonton filem animasi Ice Age atau peminat setia filem animasi Ice Age atau peminat game Iphone/Android Angry Bird aku sarankan korang patut tengok cerita nih...huhu berbaloi! kesimpulannya filem ni wajib tonton ;)

Bintang :

★   ★ 

~ rezeki anak-anak ~

hari tu terbaca entry ashra bawak aleesya pegi tgk wayang tu..terus la sms dgn en.hasben ckp nak bwk syahmi tgk wayang.dia kate boleh ke nak bwk anak ni?boleh ke anak duk diam dlm wyg nnti?nak tgk citer ape?hehehehe...jenuh jugak la nak meyakinkan dia yang kalo kiter tak cuba kiter takkan tahu.betul tak?

so decide la nak tgk citer rio jugak sebab ashra ckp aleesya happy nyanyi-nyanyi..dengan harapan syahmi & sufiya pun mcm tu la jugak ye...then ptg tu ber-bbm la dgn my fren, kak wan eliza ni borak ckp nak bwk syahmi & sufiya tgk wyg...terus dia ckp "ha..kak wan ade tiket free citer rio,nnti kak wan bagi kat izwa 3 tiket".....syukur...alhamdulillah!memang rezeki anak!

smlm dah dpt la tiket tu, husband kak wan ni paskan kat en.hasben saya...diaorg 1 office...
so mama syahmi & sufiya ni ape lagi....terlebih excited la pulak!haiiitt....teruja tau!
ye la....dah 3 tahun 9 bulan 3 minggu 4 hari tak tgk wayang okey...huhuhuhu...rindu nak tgk wyg..:)

tiket nyer..

bila kita berniat utk anak insyallah sentiasa ada rezeki utk kite..betul tak?
dan sgtttttttt tak sabar nak tggu esok sb nak pegi pagi esok!hihihihiii....

yehaaaa....selamat berhari jumaat & berhujung minggu semua!
btw..terima kasih kak wan :)

Thursday, April 21, 2011

~ award dari darling ~


terima kasih sebab sudi bagi award ni darling..:)

.....hurmmm....

tarik nafas.....
lepas.......
tarik nafas.....
lepas......

fuuuuh!


mencari mood yg terbayang melayang.....hurm....

psssttt : mood ku lari ntah ke mane sebab hati panas ditambah dgn berita tak best dlm best....hurmm...

Wednesday, April 20, 2011

"Contest Natural Beauty"


di tag oleh : farzly
giler kejam weiii...malu la nmpk cela dimuka!!!
haduiii...tapi sporting ar kan!
tadaaaaaaaaaaaa.........!! 


okey kene tag lagi 2 org yg mmg cun biler natural beauty : 

sila la ye....tekan sini!

~ Sgtt minat tapiiii........~

saya sgt minat benda yg berkaler pink..tapi..bkn semua saya boleh dpt.
benda ni idaman dihati tapi saya tau itu cuma idaman yg tak mgkn saya akan dpt..
takpe....angan-angan pun dah cukup sb saya bersyukur dgn ape yg saya dpt & dah ade skrg..hehehe...

cuma kalau lah cik abg saya tu kaya 1 hari nnti saya nak ni!
nak mintak dia hadiahkan kat saya benda nie.

*

*

*

*

*


boleh tak cik abg kalo abg dah kaya abg belikn b ni tau!
hihihihii...
angan yg tak sudah...:)

Tuesday, April 19, 2011

~ adik yg sgtttt sabar ~





nampak tak?
nampak tak betapa adik tekun sgt tgk tanpa kacau abg?
sebab biase abg tepis tgn adik x bgn tekan tak bagi usik..sian adik tapi lame-lame adik dah tau dia x boleh kacau abg...tapi biler ckp elok-elok kat syahmi baru la dia main game yang boleh share dgn adik.yang baik nyer adik pun mcm paham je tak kacau abg cuma tgk jek.hihihi..

so far syukur sgt sebab syahmi & sufiya ni jarang bergaduh jarang berdengki kecuali sufiya je yang selalu buli abg.duduk atas bdn abg la,tarik rambut la tarik telinga abg la..hehehee...yg abg baik je terima je ape adik buat kat dia!hahahahaa,,,kdg-kdg kelakar kdg-kdg naik geram sb yg syahmi ni pun kejap kejap "mama,adik tarik rambut!""mama,adik buat syahmi!"..haduiiii......

ni contoh nyer...

heheheeheh.....noty gurl!

ni baru 2 org anak kalo 3 or 4 ntah mcm mane la rumah saya kan?

~ i love my.......contest ~


di tag oleh kak risa ku sayang!

i love my hubby & my kids so much!!!
setiap hari saya berdoa pada allah semoga tidak tarik nikmat yg diberikan ini..
setiap hari saya bersyukur dgn apa yg diberikan oleh allah kerna mengurniakan saya suami yg baik & anak-anak yg comel...doa saya semoga kami kekal bahagia begini sehingga hjg nyawa kami..

mereka yg saya sayangi..

okey nak tag : idazs & niezzareena.

Monday, April 18, 2011

:: idazs punyer hal... ::

gara-gara pn.idazs kita ni la skrg ni saya dah giler produk ni.
syok ow biler tgk hasil nyer..dari takde sampai dah bnyk dah.
rase tak sabar nak tunggu raya!

dari try kat anak skrg ni saya pun dah gunakan nyer..
skrg dah takde gugur lagi,dah cantik skit dah i nie..hihihhihi....
kwn-kwn pun boleh la cuba...

ape kebenda nyer?
ni..

*

*

*

*

*

*

*

*

*



syampoo himalaya!
yes....dari rambut anak dara mcm ala-ala jek skrg dah okey dah.

2 bln lepas

2 hari lepas

bnykkan rambut sufiya?dah namapk panjangkan?
tu yg tak sabar nk tggu raya sebab boleh ikat rambut dia!yeayyy...
saya pun dah guna produk ni.dah dekat sebulan so far yg nmpk ketara nyer ialah rambut saya dah tak bnyk sgt gugur.suka sgtttttttt!

thank you so much idazs sebab perkenalkan produk nie.
skrg tak tukar lagiii dah!

~ Secret Recipe di hari ahad ~

hari ahad smlm kami mkn kat luar..hikhikhik...ni semua sebab malas nak masak okey.lagi pun mmg saya nak jumpa org sebab nak amik mini muffin yg saya order.

kami lunch kat secret recipe makan kek durian..huhu..x dpt durian dpt kek pun jadi laaa..ni semua mek jah (wahida) punyer psl la....asyik citer psl durian jek!hikhikhikhik...

oreo milkshake & green apple

durian cake

mocha cake

mocha ice blanded & ice lemon tea

spagetti

kids menu

mee kari

meriah tak?haaa...meriah kan tapi tom yam spagetti jugak sedap!
kids menu tu pun best jugak layan la makan dgn anak.air yg kat atas tu semua sedap gilerrrrr lagi-lagi yg orea tu mmg sedap bangant.mee kari tu ok la for me tapi pada org yg tak suka bersantan sgt mesti ckp x sedap..
durian cake tu sedap rase durian ori tapi cepat muak sebab manis sgt..

tapi mkn ni tak boleh selalu ok!
isy..bkn ape rabak la poket cik kiah oiii kalo tiap minggu melantak ini jek!

hahaaha...selamat pagi semua :)

Friday, April 15, 2011

'Cute & sweet Pregnant mummy ' Contest


di tag oleh ayukhairy

ni gambar nyer....aisehhhh malu laaaa.....sebab gemuk.....hihihii....


nama : nurulizwa bt kamaruddin
mase ni : pregnant anak ke-2
tahun : 2009

Jom kiter join wahai :
1. idazs
2. wina

Lepas tu ko like aku aku like ko!
Hahahaha....nanti kiter same-same 'like' kat sini :

pada yg lain if terasa nk 'like' sila la like ye...:)

~ Tiada kata ~


tiada kata dpt menggambarkan rasa...
tiada kata dpt menenangkan hati...
tiada kata dpt menenangkan jiwa...
hanya masa pengubat duka lara...

pada sahabat kami arwah fyzan yusuf..dirimu akan selalu dirindui..
Semoga tenang di sana di samping maha pencipta..
al-fatihah utk dirimu..


Thursday, April 14, 2011

~ perginya seorg kwn (al-fatihah) ~

arwah fyzan yusuf

pagi tadi dikejutkan dgn perkhabaran sedih perginya seorg kawan kami ke rahmatullah..


semoga ditempatkan bersama insan-insan yg mulia & tenang disisi Yang Maha Esa..
al-fatihah..

Wednesday, April 13, 2011

~ kami & kasih kami ~

dulu kami terumbang-ambing..
dulu kami tak kisah sesama sendiri...
dulu kami tak peduli sesama sendiri..
dulu kami bersendiri tanpa ikatan mesra...

kerna hidup kami..
kerna perjalanan cerita kami tak seindah bicara..
kerna hidup kami tak seindah rupa..
kerna kasih kami tiada kata-kata....

betapa ruginya kami..
betapa ruginya masa kami terbuang sesama sendiri..
betapa ruginya kasih sayang sesama kami...

kini...
kami semakin rapat...
kami semakin mesra...
kami semakin kasih...
kami semakin sayang...

kini tiada apa dapat putuskan ikatan kami...

kami

kerja..kerja..kerja....


ni la kerja nyer..yg dipanggil-panggil 5'S
huhu...sisih,susun,sapu,seragam,sentiasa amal..
tapi ntah la....dah dekat setahun tapi tak abis-abig gak...
ade jeeeee yg tak kene lagi!haduiiiiiiiiiii...
dulu dokumen masuk dlm kotak skrg ni dah nak kene pindah masuk dlm storage box pulak!
hurmmm......ikut je la ape nak buat dah name nyer kerja kan?


ni storage box nyer yg baru dpt isnin lepas..tu yg busy skit tu..
sebelum ni sibuk buat yg kat dlm bilik fail..
gambar dulu ntah kat mane saya save pun saya dah lupa..kalo tak bleh tgk mcm mane rupa nyer sebelum 
sebab yg srkg ni dah cantik dah sebab dah bersusun dah bertagging..huhu....kalo tak semak menyemak jek!





ni antara fail-fail yg dah bertagging...boleh dikatakan semua dah setel kecuali yg kotak-kotak tu jek..
selepas ni semua jabatan kerajaan akan amalkan benda ni..siap la korg sape yg kerja kerajaan!haahahhaah....masak!
ye la bygkan fail atau dokumen yg dah puluh-puluh tahun korg nk kene sisihkan.
zaman meroyan aku dah lepas dah skrg ni dah boleh tarik nafas lega dah..hihihi.....

gambar atas tu semua smlm..yg ni terbaru pagi nie...
nampak tak perubahan nyer?
dari dlm bilik kabinet tu dah duk luar..



sabar ek..tunggu turn korg buat benda alah nie!
ni logo kami di sini :)


okey nak sambung buat kerja..tata...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang