thumbnail

Tuesday, May 31, 2011

..pagi yg hangatt...!!

Wahhh......................pagi ni sgt la mencabar!
Tayar kete bocor okey lagi boleh tahan walaupun ku & en.suami mandi peluh menukar tayar.
Lagi pun kene kat umah so takde masalah budak-budak tu main dlm umah.Bygkan kalo kene kat tepi jln or tepi Akleh, dah la hujan ditambah dgn makian org yg terpaksa tempuh jem?
Hahahahah.....syukur kene kat rumah!
Okey la boleh setel semua tu walaupun penat mengah walaupun terlewat sikit then kene hantar ibu ke office dulu & anak-anak ke taska baru dapat masuk office.

Cuma yg tak tahan tu boleh ke kiter dimarah disebabkan tayar bocor & lambat itu?
Hurmmm...itu yg stress tuh!!Penat ooo...dekat 20 tahun menahan rasa, mengubat luka & terluka kembali, parut masih belum sembuh ditambah lagi dgn luka baru....penat!sgt penat!Rasa mcm nak lari jauh-jauh tinggalkan semua!Penat, stress, mendam rasa, terluka, sedih, hiba...semua ada!Tapi apa ku boleh buat?Cuma telan telan & terus menelan tanpa boleh memuntahkan nyer kembali!
U kow what...sometime i wish i was a little kid again...skinned knees are easier to fix than broken hearts!
Ya Allah...kau kuatkan la kesabaranku ini kau tambahkan lah kesabaran ku ini lagi...amin!

Then...yang menyejukkan sedikit hatiku ialah laki si wahida!!
Wahhh....sedikit kontrovesi di sini!!Jgn mara nooookkk...........................
Wahida...laki mu byrkan makan ku tadi,dah la aku trlambat terkejar-kejar ade jugak rezeki ku di pagi hari ni. Semoga bertambah-tambah rezeki laki ko sebab sudi belanja aku tadi!Alhamdulillah syukur masih ade lagi org yang baik di dunia ini, baik sungguh lakimu itu...Tersenyum ku sekejap.Hihiihii.....
Jangan salah sangka okey....itu ex-bos ku tau!Terima Kasih bos :)

Okey.............nak tarik nafas, nak cari mood kejap & nak buat keje.
Ta ta... :)

Friday, May 27, 2011

Oh syg maafkan mama...

Saya sgt hiba!
Tiba-tiba meruntun hati ni......alahai Syahmi....maafkan mama...

Sayangku Syahmi Irsyad.

Sebenar nyer tadi mcm ni keadaan nyer....
Dari dlm kereta Syahmi ckp nak buang air kecil,kebetulan dah dekat dgn taska jadi saya suruh dia tunggu kejap.Sampai je taska dah bersalam, Syahmi terus masuk ke dlm & kebetulan saya tak perasan dia pegi ke belah mane samada ke kelas dia (ke kanan) atau ke bilik air (ke kiri) jadi saya terus bwk Sufiya ke meja mkn utk hantar ke ibu pengasuh.Kebiasaannye waktu pagi mmg ade ibu/cikgu di sekitar bilik air jadi saya tak pikir apa terus ke luar tekan lif.....

Biler lif berbunyi saya baru nak melangkah masuk hati terdetik terus berpaling ke pintu taska...terus ternampak Syahmi tgh berdiri dgn air mata meleleh!Ya allah ya tuhanku....sedih nyer bila terpandang anak hanya berdiri dgn air mata penuh dimuka dgn dia tak panggil saya cuma pandang sahaja.Sedih nyer hanya tuhan yang tahu.Saya terus menerpa dptkan dia peluk kuat-kuat.

Saya tnya "kenapa nangis?"..Dia ckp "Syahmi tunggu mama kat situ tapi mama tak dtg..."
Ya allah hiba nyer saya!Saya tanya lagi "kenape Syahmi tak panggil mama tadi masa mama tunggu lif?"
Dia kate "mama nak tinggal Syahmi,Syahmi nangis je la..."..Terus saya bawa dia ke bilik air,pakaikan seluar & peluk cium dia bnyk kali...

Maafkan mama syg, mama tak bermaksud nak tinggalkan Syahmi,mama sangka cikgu dah temankan Syahmi .Syahmi ni walaupun lasak,nampak ganas,suka mmain lawan-lawan Ultraman tapi dia adalah seorg yang sgt sensitif,manja & cepat menangis....berbeza dgn Sufiya..

Oh sayang....mama minta maaf bnyk-bnyk.Takkan pernah mama akan tinggalkan abang & adik kecuali mama mati je syg, walau ape pun yg dtg walau ape pun dugaan mama takkan tinggalkan abang & adik..

Thursday, May 26, 2011

Tempat c-zer sakit....


Actually dlm saya happy-happy tu sebenarnya saya sakit sikit.Saya sakit kat tempat c-zer bersalin tu.
Sakit ni akibat dari saya buat kerja berat minggu lepas kat office,kan mase tu sibuk sgt nak 5'S so setiap hari mmg dari pagi hingga ke ptg saya mmg busy ke sane ke mari.Dah dasar perempuan kan mane reti nak duduk diam,betul tak?

nmpk arrow tu..sakit sikit je kat situ bkn keseluruhan jahitan...huhu....

Dari hari selasa sakit tu dah rase skit-skit cuma saya biar kan je tapi semlm dah sakit sgt saya pegi la klinik.Doktor scan tgk rupa nyer dah bengkak kat dlm yg cuma merisaukan doktor takut bernanah.
Mesti ade yang pelik kan sebab saya dah lame bersalin..Ye..doktor kata benda ni boleh berlaku tak kira walaupun dah lebih 2 tahun.Dulu mase dlm pantang mmg tempat c-zer tu ade bernanah sikit disebabkan benang,mase tu doktor dah bagi antibiotik utk matikan kuman.

Skrg ni saya diberitahu sungguh pun dah baik sebenar nyer masih ade lagi sikit-sikit sisa tu tertinggal & skrg ni saya terpaksa mkn antibiotik lagi utk kurangkan bengkak dulu.Minggu dpn saya kene jumpa doktor balik utk scan tgk keadaan tempat c-zer tu.Hopefully takde la nanah sebab kalo bernanah banyak mgkn saya akan diwadkan utk buka balik jahitan & cuci utk buang nanah.

Harap tak sampai ke situ kan,tapi yg tak best nyer doktor larang saya angkat berat & tak boleh dukung anak buat sementara waktu!Haiissshh..mane boleh mcm tu sebab nyer Sufiya ni dah la manja dgn saya sebab dia masih lagi menyusu badanHurm....ape nak buat..redah je la,biasa la dalam bergembira Allah turunkan sedikit sakit utk mengingatkan kita supaya tak lupa diri.Saya terima je sakit ni & saya memang sentiasa beringat bahawa bkn setiap hari kita boleh bergembira sekali sekala kiter kene berduka utk tau keindahan suka itu.. :)

Tapi kan kalau diminta mengandung & beranak lagi, saya masih sanggup meredahi nyer!
Skrg ni cuma 'proposal' je tak lulus lagi dari big boss kalo tak dah lame tambah!Hahahaa....
Saya sgt suka proses mengandungkan anak tu,sungguh indah! :)

Wednesday, May 25, 2011

~ yeay...header free..!! ~

Ingat tak header baru saya yg di tempah dari mrs fiza tu..lepas setting semalam bagi cantik dgn internet yg sgt tak membantu alih-alih dah malam saya terima e-mail dari mommyfara utk header percuma yg saya try mintak tu.Ingat tak dpt sebab nyer ramai yg mintak,rupa nyer ade jugak rezeki saya..syukur..semoga murah lagi rezeki kami mommyfara.Pada mrs fiza pun semoga bertambah rezeki kamu ye..Terima Kasih bnyk..

Insyallah saya akan guna header ni sekali sekala silih ganti dgn header fiza tu.
Ni la header nyer..siap dpt 2 tau!Jgn jeles.. :)



Comel tak?Comel kan.....nice!
Terima kasih mommyfara...good jobs! :)

....sgt sgt gembira....


Semalam saya sgt gembira sampai bersambung ke hari ni tau happy nyer..:)

Smlm en.hasben ajak pegi makan kat MJ jadi sebelum sampai tempat yang di tuju en.hasben ajak singgah ke kedai kamera yang ade dalam MJ tu.En.hasben tanye mcm-mcm la kat org tu siap ckp 'saya nak survey je' tapi part last sekali yang agak terperanjat tu,bila en.hasben tanye 'kamera ni ade colour pink atau merah tak?'..Huuuurm....saya diam je.
Lama lepas tu baru tanye 'nak beli ke?',en.hasben jwb 'tak abg tnye je dulu,nanti kalo ade rezeki abg beli'..Dalam hati saya berkata 'tnye dulu?'..Pelik sgt sebab itu kan colour kesukaan ku....ermm....
Lagi pulak minggu depan anniversary kami...lagi la buat saya tertanye-tanye...

Saya tau en.hasben ni walaupun pendiam tapi ade keromantikkan nyer di dalam.Sometime en.hasben akan beli something utk saya tanpa dijangka..Jadi bila mengenangkan sikap en.hasben ni la yang membuatkan saya tersenyum smlm & hari ni..

Sebenar nyer...saya tak nak dah benda-benda tu skrg nie..bagi saya simpan utk hal-hal penting lagi bagus dgn anak nak membesar lagi.Then tak kan tak tambah anak kan?Anak makin membesar perbelanjaan pun mesti makin besar.Dari beli kamera ribu-ribu tu baik simpan kalau dah terlebih duit sgt takpe la kalo nak beli.Hehehee...cuma buat mase skrg ni rase mcm membazir kalau beli padahal kamera yang ade ni pun kira baru jugak hadiah harijadi dari kakakku.

Pada en.hasben...b tak nak la kamera mahal mcm tu skrg ni,cuma yg b harap kegembiraan kita berterusan sebegini tenang & tidak diganggu dgn anasir-anasir yg tidak baik..
PadaMu Ya Allah Ya Tuhanku,terima kasih diatas kegembiraan ini.Alhamdulillah...syukur!
Semoga kegembiraan hambamu ini berterusan sampai bila-bila..amin..

Tuesday, May 24, 2011

Internet giler......!!


2 hari ni internet amat mencabar minda!
Nak buka tunggu dia punyer loading...hurm.....siap boleh pegi menyusu balik taska pun tak abis lagi loading nyer...mcm mane nk BW kalo loading bleh tertido-tido menunggu nyer...

Tu..header tu pun 1 hari loading baru boleh letak okey..itu pun tambah tolak buka gmail utk save as gambar..huhuhu...sabar tak sabar ku tunggu jugak semata-mata nak tunjuk hasil kerja mrs fiza tau.

So cantik kan hasil nyer?Nice,so sweet....so ape tunggu lagi pegi la tempah cepat.Murah okey,berbaloi-baloi :)
Sabar ek...ade mase ku jengah umah kamu kamu kamu kamu nanti!

Psstt...ade cerita happy nak share ni tapi tunggu je loading nyer abis!Hahahaha..tunggu!

Monday, May 23, 2011

...Pink?...

Wahhh...ku terpanggil nak buat entry ni biler baca kat entry idazs tu!
Tema Colour utk Raya Tahun ni?
Dari minggu lepas la sibuk nak cari tailor padahal kain pun tak beli lagi,mane tak nyer asyik tukar colour je padahal kain dah berkali-kali beli!Huhuhuu.....tapiii....last sekali colour pilihan kami ialah pink!

Hah....jgn terperanjat sebab bkn senang nak pujuk en.hasben utk pakai pink tau!
Last sekali baru la dia ckp okey itu pun sebab cousin saya nak kawin bln 7 ni jadi tema nyer ialah pink.
Hoyeee.....ku dah ckp alang-alang buat baju cantik ape salah nyer pakai utk raya sekali tak membazir.
Lame baru la en.hasben ckp okey!

I ♥ u lah abg, sanggup jugak nak setuju dgn tema colour tahun ni.
Hehehe...tak hilang kehenseman abg la kalo pakai colour pink tu!
Tak caya tgk ni...cantik tak?ingat tak waktu ni?


Tetap hensem looorr...ehiks... :)

Header baru?


Okey tak header baru nie?
Cantik kan? colour dia mmg cantik & sweet gitu!
Ahaakss.....ni la header yg ku tempah dari cik mek molek kiter tu...
Ala sape lagi kalo tak Mrs. fiza kiter tu la :)
Tapi saya ade mintak fiza letak gmbr ori kat gmbr family tu & tambah name kami.

Ntah okey ke tak nnti hanye Mrs fiza je yg tau sebab dia yg pakar!
Ku ni tau mintak jek...huhuh...cerewet kah daku?sory fiza sebab susah kan u..so sory..

Btw...ku dah mintak izin tuan tanah nak guna header ni dulu smentara tunggu header yg baru di edit...
Opppss....duit pun tak byr lagi tau!
Hahaha...tengahari ye fiza,hari ni office ade audit yg sebenar utk 5'S kami.
Wish me lucky okey!

Sape lagi nak tempah sila la ke blog cik mek molek kite ni ye..Mrs.Fiza!
Psstt....fiza oi..hubbyku ckp header yg ku tempah cantik sgt!Good job darling! :)

Friday, May 20, 2011

Sape nak tempah header?

Sape nak tempah header?
saya cuma nak tolong kwn je..kwn baru saya.
org nyer cantik molek gitu!
Haiiitt....mmg cun!Harga pun takde lah sampai ratus-ratus.

So disebabkan ku tgk header niezzareena tergedik punyer cantik ku pun dgn gedik nyer tempah gak la kat cik mek molek ni Mrs Fiza. Smlm saya baru e-mailkan so jgn la ngada-ngada nk tgk contoh header ku!Hahaahhaa...kalo nak tgk contoh sila la ke blog cik mek molek tu ye.

Ape salah nyer bantu kwn-kwn tak rugi ape kan?Yesss.....

Oppss...dlm busy pun ke sempat hadpet!
Cisss.....ta ta nak lari buat keje!
Ariooosss............. :)

hari ni busy!


Hari ni busy skit!skit?Oppss....no..busy bnyk!
So...lunch hour saya melawat rumah okey.
Tunggu kedatanganku!Yehaaa.... :)

psstt...tgh hangin dgn org pemalas nih!semua kerja bagi kat org lain tapi dia yg dpt name!hampeh!

best friend award!horeeeyy....


best friend award.

hoyeeee.....terima kasih kak yan ku syg!
terharu tau.... :)

Thursday, May 19, 2011

....sedang.....


Daku sedang tersenyum...tersengih....tergelak kecil membaca status 'kwn' daku yg sorg tu la.....
ala 'kwn' yang kat fb tu la...yang suka memberitahu setiap perincian hidup nyer..alahaiiii....kesian daku tgk dia!Nak ku remove nnti terasa hati!tak ku remove dah serupa nak muntah dah!
hahahahaaha.......kesian dgn org berperangai mcm nie.

Punyer la nak tunjuk laki dia hebat,anak dia bagus,harta dia bnyk,kasih syg dia ngn laki melimpah ruah smpai setiap beberapa minit akan update status.Takpe la kan..biarkan dia dgn hidup dia yang bagaikan si luncai dgn labu nyer.biar dia terjun dgn labu-labu nyer itu...

Daku jeles?Opppss...tidak!
Sesekali pun tidak ku jeles sebab hidup ku bkn la mewah tetapi sederhana, anak-anak ku takdelah hebat sgt tetapi anak-anak ku membesar seperti anak-anak orang lain jugak,daku & hubby bkn la org yang romantik gitu tetapi kami lebih kpd kwn baik yg boleh bergaduh berbaik selalu..so ape yang hebat hidup ku yang nak dibandingkan?Takde...daku hidup normal seperti org biase..

Jom kiter senyum melihat perangai manusia itu.... :)

.....meluat....

pernah tak sampai 1 tahap korg boring or meluat dgn seseorg....?
bkn la makne nyer benci tapi tersangat laaaaaaa meluat!!

mcm ni la cerita nyer...ade sorg umat ni la kat fren fb saya...punyer la nak menunjuk segala benda,punyer la nk bagitau 1 dunia dia bahagia giler,ape dia dpt,ape dia buat smpai setiap beberapa minit dia akn update status...
ya ampun....nak ku remove nnti  bermasam muka pulak..tak ku remove rase nak muntah pulak!
ape yang kite update dia akan update balas dgn cara menunjuk yg dia lagi lebih...boleh mcm tu?
haaaiiitt...........mcm mane ku nak buat dgn ini org?

meluat!!

Wednesday, May 18, 2011

....kawan....


kawan....ape erti 'kawan' pada semua?
bagi saya kawan ini ada bnyk kategori nyer...

1. kawan baik : sentiasa ada bila kite perlukan,sentiasa ada bila waktu suka & duka
2. kawan yg baik : kawan yg tak berapa rapat tetapi selalu baik dgn kita,sentiasa berada dgn kita tak kira keadaan yg sebagaimana.
3. kawan yg baik didepan mengutuk dibelakang : yg ni mmg ade kan?lumrah hidup.....
4. kawan yg kutuk didepan tetapi baik hati : yg ni lagi bagus sebab berckp jujur dgn kita.
5. kawan tak berapa baik : ini yg jenis ketawakan kita bila dilanda musibah,dilanda duka,malah mengutuk kita bila menghadapi dugaan.

saya ada beberapa org sahaja yg betul-betul baik dgn saya yg dipanggil tapi bkn sentiasa berada dgn saya cuma sentiasa ada bila saat saya perlukan sentiasa ada disaat suka & duka..terbaru saya ada 2 org yg saya panggil kakak yg sentiasa memberi semangat pada saya bila dilanda dugaan yg lepas sedangkan saya tak pernah rapat dgn mereka...dari situ saya kenal sapa kwn-kwn saya yang sebenarnye & dari dugaan itulah yg mematangkan saya dlm keadaan yg di panggil 'kawan'.

saya adalah jenis org yg sentiasa percaya pada semua org tetapi sekali saya disakiti memang payah saya akan menerimanya kembali & yg terbaik sekali ialah suami saya adalah kwn terbaik yg pernah saya dapat..

Monday, May 16, 2011

~ biar pun lambat...... ~

minggu lepas ku dilanda dugaan akibat dari niat jahat si stalker ku tapi ku taknak cerita dah pasal itu...
cuma ape yg mampu ku katakan dikala ku dilanda dugaan & kesedihan secara tiba-tiba allah turunkan sedikit kegembiraan buat ku utk ku terus tersenyum...

ini yg ku dpt bila ptg selepas semua 'dugaan' itu selesai...



syahmi terus tunjuk kad ini biler keluar dari sekolah dia..
alhamdulillah...sedikit terharu & gembira terbit dihati di kala itu.
"ya allah ya tuhanku,terima kasih kerana mendengar doa ku utk sedikit kegembiraan & membuang dugaan yg melanda diri ku.."


kad ini ku letakkan pada peti ais di rumah supaya setiap kali ku melintas di dapur ku teringatkan kegembiraan ini...terima kasih allah,syukur alhamdulillah..

syahmi...mama sayang syahmi sepenuh hati mama,kerana kehadiran syahmi mama bergelar mama.
semoga syahmi membesar menjadi anak yang baik,mendengar kata serta berjaya ye,semoga syahmi membesar boleh menjadi pelindung pada adik..itu doa mama pada syahmi..

biar pun lambat terima kad ucapan selamat hari ibu tapi tetap mengharukan diri ini............

nota utk stalker....

kepada stalker or mata-mataku : 
ape yang kau buat pada ku minggu lepas amat la tak baik okey.
jadi tolong la berenti dari menjadi mata-mata hidupku baik dari blog or facebook ku...

ape yang kau buat telah memberi ku azab minggu lepas tapi alhamdulillah semua nyer telah selesai dgn baik.
bkn sekali kau buat mcm ni tapi minggu lepas yg paling azab pernah aku lalui dan kerana itu juga aku nak ucapkan terima kasih pada kau jugak sebab nyer kerana apa yang kau buat itulah allah telah berikan ku hikmah disebalik kejadian.syukur alhamdulillah!

kan baik kiter jadi kawan dari jadi lawan..opps..ku bkn lawan kau sebab ku tak suka nak cari musuh.
so..ape kate kau berenti dgn apa yang kau buat selama ni.hidup aku pun bkn la gah sgt utk kau terlalu jeles smpai mcm tu..tak masuk akal lgsg okey.

skrg aku nak nasihat kau supaya tolong berenti menjadi stalker hidup aku okey.tolong berenti sebab aku masih belum mampu maafkan kau & kwn kau kerana itu.bg aku selagi kau tak dtg jmpe aku minta maaf aku belum boleh utk maafkan kau.

tolong berenti menjadi mata-mata & penyampai cerita yang tidak benar!!


stop stalking ME okey!!

Thursday, May 12, 2011

contest : gambar desktop lappy!

di tag oleh kak Qasehku!
ni contest nyer : gambar desktop lappy!
i likeee....


dan gambar ini la yg menjadi pandangan ku setiap hari..


yup..this is my family..my hearts..my soul..

now nak tag : eita ( birasku) & idazs (mama alen)
yg lain kalo nak join klik sini ye!

:: kisah silam............... ::

mlm tadi...ttibe tergatal tgn nak tgk kat wall 'org lame'..
tapi....terkejut coz dia mention...dah cerai..erks biar betul?padahal baru je kawin!baru beberapa bln!saya siap tgk kat wall 'org belah sane' pun post yg lebih kurang sama..ntah ye ke tak betul nyer saya tak tahu tapi takkan sampai post begitu di wall fb...hurm....doakan yg terbaik je la...
cuma saya tau 'org lama' tu mcm mane org nyer...hanya org tertentu sahaja yg mampu handle 'org lama' itu..
kami berkawan dlm tempoh yg agak lama sehingga kedua belah keluarga dah kenal kami kemudian saya ditinggalkan & saya tak pernah menyesal ditinggalkn oleh 'org lama' itu..

kemudian....detik perkenalan saya dgn si dia adalah dlm tempoh yg singkat..saya kenal dgn si dia selepas beberapa bln saya putus dgn 'org lama' itu & saya terus berkwn dgn si dia...kami berkwn setahun,kami bertunang setahun dan terus berkahwin hingga kini...yup kini saya bahagia disamping si dia yg tercinta!

tapi tipu la kalo saya ckp saya bahagia hari-hari,dah menjadi lumrah rumahtangga mesti ada naik turun nyer,ade hari panas ade hari sejuk,ade hari gembira ade hari duka..cuma yg penting tolak ansur,maafkan & lupakan...saya juga bertuah kerana ditemukan dgn org yang paling sabar didunia...terima kasih allah!

bkn bermakna mengenangkan yg lama membuat saya terbyg-byg kisah lama...tidak!tidak sama sekali!
cuma sekali sekala terkenangkan yg lama membuatkan saya bersyukur setiap hari dgn apa yg diberikan oleh yg maha esa..mengenangkan yang lama membuat saya rasa bertuah ditinggalkan dulu!

sebab membuatkan saya berjumpa,terjumpa & terima si dia yg saya kasihi juga cintai!
sebab kerana si dia juga ku dikurniakan sepasang anak yg comel,terima kasih allah..syukur!

i love u,abg...

pada si dia yg tersyg : terima kasih sebab terima b seadanya,terima kasih kerana terima baik buruk b dgn hati terbuka,terima kasih kerana sudi hidup susah dgn b...

Wednesday, May 11, 2011

~ hasil kerja anak daraku ~

mewarna

mengecop dgn jari

menggunting & menampal

cantik tak?
muaahahaaa....ni la aktiviti kelas al-farabi di taska m**a tu.
kelas Sufiya Irdina laaa..baru 1 thn 7 bln tapi full of aktiviti la kelas dia.hari ni nyanyi-nyanyi,esok membaca,lusa mewarna & sebagai nyer la.

yang kelakar nyer mewarna dah mcm menyonteng!
menampal tak takde rupa nyer!
mengecop dgn jari alahai...takat nak harap jari conet tu ntah biler la nak abis mengecop tu!hahaahahha......

hasil kerja mereka ni akan di letakkan di dinding luar kelas di sepanjang jln utk org luar yg dtg melawat taska m**a ni & juga utk ibu bapa yg dtg tiap 6 bln utk amik report kad anak.
haaa...jgn terperanjat anak kecik pun ade report kad utk perkembangan diaorg tau.

yg pelik nyer kat umh tak nak pulak buat sendiri sibuk kacau buku abg jek!
issyy...dah name nyer adik dah tentu adik selalu menang..kan adik kan.. :)

Monday, May 09, 2011

Ultraman yg tak jadi!!



Alahaiii...biler tgk ni mmg nak trgelak!!!!
sian anak aku nih!

mase org tu lukis muka Syahmi jenuh la kitaorg ni ckp nak ultraman,lukis ultraman alih-alih biler siap ini jadi nyer!!hurm...jenuh la pulak semua org mengcover nyer panggil Ultraman jugak!Hahahaha....mane kak qaseh ku....hahahaah..lawak mmg lawak!!!

sian...biler dlm kereta dia tgk dekat cermin terus syahmi jerit : ehh ni salah ni!!!syahmi nak otomen xnk spiderman!! sambil muka nak menangis....terus abah dia ckp : tak..ini otomen baru la otomen next.
syahmi terus diam sambil confius...hehehehe...sian anak mama nih la....balik dgn xnk basuh nyer alasan nk tunjuk kat cikgu & kwn-kwn kat sekolah..agak jenuh jugak la nak memujuk nyer mandi & cuci...heheehe...syahmi syahmi!!

Friday, May 06, 2011

~ gelagat anak dara ~

okey sebab mood dah baik skit sebab kak serry sudi ajar psl buat entry tadi.
terima kasih akak!!
migrain pun dah hilang...so mari kiter buat entry lagi!!yess.....
mari kiter tgk gelagat si anak dara!







perasan tak ape sufiya buat?
ye..hisap jari hantu & jari manis!itu la habit dia bile nak tido & mase tido.
biler dia dah start hisap jari makne nyer kami dah tau dia nak tido..senangkan tanda nyer?
hehehee...mmg lawak skit laaa...sdgkan mase keluar dari perut dia tgh hisap ibu jari..
biler nurse tarik jari tu nk lap baru la dia melalak!!
sampai umur dia 5 bln dia hisap ibu jari baru lah bertukark e jari hantu & manis tu..ntah kenape ntah mcm mane kami pun tak tau!

oh!1 lagi perasan tak selimut kuning tu?
haaaaa...itu la selimut mama dia pakai dari mase bujang..ala-ala bantal busuk tapi tu selimut busuk!Hahahaha..skrg ni dah jadi hak anak dara nie..kalo sape-sape pegang or amik mmg melalak la anak dara nih!geram je...sb nyer saya tak tido lena sb nak kan selimut tuh!

jgn la tarik tgh mlm dia boleh sedar okey!punyer la nak berebut!last-last en.hasben ckp "mama ni ngn anak pun nak berebut"...mau tak berebut dah berkurun saya pakai tau!Tapiiiii....kalo dah hari-hari asyik berebut last-last mama la kene mengalah!

hukhukhuk..pakai la selimut ntah ape-ape....paksa rela pakai sebab nyer habit saya tak boleh tido kalo takde selimut tak kira la hari panas ke sejuk.
takpe..yang penting anak happy mama abah pun happy betul tak? :)

:: Nak minta tolong sgttttt ::


nak mintak tolong...
mcm mane nk tukarkan setting ni ke asal balik sdgkn saya tak tukar ape pun?saya taknak setting yg mcm ni sb susahkn saya je nk buat entry...

contoh mcm nak upload gambar akan keluar 1 popup lain then kene upload kot situ sdgkn dulu takde benda tu.lepas tu kalo dah upload gambar kalo kiter klik kat gambar tak keluar ape..kalo dulu ade keluar link kiter boleh letak saiz ape kiter nak kat gambar tu termasuk la link...

yg link pun same...biase kalo kiter klik kat link akan keluar 1 popup utk kiter taipkan link tu tapi yg ni tak keluar pulak....confius laaa...tension pun ade!

sape boleh tolong saya utk set kan balik ke setting lame..ke paham ke tak ni ape saya terangkan??ke saya sorg je yg paham?huhuhu....

tolong..tolong....really need ur help!!

Thursday, May 05, 2011

~ migrain dtg kembali ~


hari ni migrain teruk..actually dari ptg smlm....
cuma tahap masih lagi boleh bertahan..
kalo yg paling teruk pernah saya kene tahun lepas ke tahun mengandungkan sufiya..
kene berkurung dlm bilik selama 2 hari atas arahan doktor..sebab smpai tahap tak boleh nmpk or pandang sikit cahaya pun.teruk kan??
skrg doktor dah bg ubat yg kuat skit dr synflex..cuma saya x mkn lagi ubat tu cuma bertahan dgn synflex lagi...hope fasa ni berlalu la cepat...tak tahan sgt sakit nie...

peringatan utk diri saya sndiri...jaga diri sebaik mgkn demi suami & anak.
terima kasih allah..

Wednesday, May 04, 2011

~ boring..busy..benci.. ~


lately ni busy skit..busy until 10hb may nie...
biase la org nak dtg audit office utk 5'S tu..
ape 5'S tu..tak nak citer la sebab tak suka!benci!boring ngn 5'S ni!

so busy..boring buat benda nie..smpai takde mood nk citer ape-ape kat blog...lawat umh kawan pun just jadi silent reader..sebab nyer internent tak mengizinkan nk post comment!erkkss...lagi tambah stress...!!


Tuesday, May 03, 2011

~ new stail new hair ~




ni 1st time syahmi gunting rambut kat kedai.
mula takut jugak dia meragam ke meracau ke..tapi alhamdulillah sgttt baik perangai nyer!agak nyer mmg mood dia okey kot hari tu.sampaikan nmpk cd pun x mintak.
tgk apek tu pun senyum je tgk syahmi.haahhaa...good boy!

lepas syahmi, saya plak gunting rambut skit sebab rambut dah panjang sgt.rimas & susah nak bela dgn sufiya rajin tolong 'sikat' mmg la haru!mau tak haru kalo asyik trsangkut kat sikat dikerjakan oleh anak dara tuh!



new hair!


abg & adik.


ppstt...kecewa skit sb x dpt bwk syahmi pg mines & taman...sedangkn dah janji dgn dia...sedih!
insyallah minggu ni nak cuba jugak bwk dia...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang