thumbnail

Thursday, June 30, 2011

Nak Pegi!!


Nak pegi!!

~ Kerja Sekolah Syahmi ~







 Ulasan cikgu : lately ni asyik melasak kat dlm kelas akibat asyik tgk citer Otomen, Power Rangers & Kamen Riders..hikhikhikhik......
Oh hooo.....that's because Our mistake, not Syahmi's mistake...!Huhuhuu.....
So from now on..no more Ultramen, Power Rangers or Kamen Rider.
So far alhamdulillah he can accepted no more all that story...just upin ipin or barney jek!Hamiikk....

Happy thursday all :)

Wednesday, June 29, 2011

Tuesday, June 28, 2011

Takde Mood!!!

Sgt sgt sgt sgt takde mood biler dpt nih!!


Seminggu di Jawi?
Dgn anak fully breasfeed?
 How to do?

I'm blank!!

Entry utk Abg Syahmi Irsyad - part 2

Sambutan harijadi cik abg kecik di taska :)
Tanpa bnyk bicara mari kiter cuci mata!

Goodie Pack utk kwn-kwn

Birthday Boy

Birthday kek

My little hero & My love




Fuh fuh fuh..


Kami tanpa adik

Just 1 of our best moment :)

"Kalau Saya dapat RM300"


Kalau saya dpt yg saguhati pun dah cukup sebab saya hanye nak RM70 je.Itu la hadiah yg bakal diingati & dikenang sepanjang hayat kami! Sebab dgn RM 100 tu saya nak byr 1 sesi photshoot di Serindit Photo yg berharga RM70 je so balance buat duit minyak nak ke sana jek.Hahahahaha....

tapi

Kalau saya dpt RM 300 - 

1st : saya nak tampal kasut & jahit kasut saya yg dah tertanggal tapak & tali nyer!
2nd : saya terus tempah 1 sesi shoot dgn Serindit Photo yg berharga RM70.
3rd : nak beli kasut kat Bata yg berharga RM39.90
4rd : balance saya nak belanje en.hubby & anak-anak mkn...
tu saje yg saya nak buat dgn RM300 tu...

Mesti org pelikkan...
Tak mampu ke nak tampal kasut?Tak mampu ke byr sesi RM70 tu?
Tak mampu ke nak beli kasut yg berharga RM39.90??
Bkn tak mampu tapi bagi saya keperluan anak & suami perlu didahulukan...itu yg saya lakukan dgn duit saya skrg ni, ape pun saya akan dahulukan mereka sebab itu kalau saya dpt RM300 itu saya akan bagi reward pada diri saya sendiri..saya akan anggap ini adalah rezeki utk saya...tu saje.. :)

Okey nak tag : biras ku.

Monday, June 27, 2011

Entry utk Abg Syahmi Irsyad

Berusia 1 hari..

kini


4 tahun sudah..

Selamat Hari Jadi yg ke- 4 abg Syahmi Irsyad.
Mama, abah & semua doakan semoga abg terus membesar menjadi anak yg baik, yang mendengar kata.
Semoga abang membesar terus menjadi abang yg penyayang boleh menjaga melindungi adik.
Mama & abah juga doakan supaya abg diberikan kesihatan yang baik serta dilindungi Allah selalu,amin....

Mama, abah & semua sayang abah sepenuh hati kami..
Love u so much abg!!

Juga tak lupa pada abah mertuaku Selamat Harijadi abah yg jatuh pada tarikh yg sama dgn cucu nyer - semoga abah dipanjangkan umur lagi & terus diberikan kesihatan yg baik selalu :)

” Saya nak jadi Follower Bertuah – Aidanatasya[dot]com”


Saya nak jadi follower yg bertuah sebab saya nak hadiah ni!!
Kalo dpt perfume lelaki saya nak bagi en.hubby kalo dpt perfume perempuan alhamdulillah sebab dah lame tak beli perfume nih!

Hadiah utk lelaki



Hadiah Utk Perempuan




Nak tag : wahida, nmo, kak liya..
Yang lain kalo nak join sila tekan sini ok!

Yang lain semua dah done..dah like page, dah follow & dah tinggalkan link! :)

Thursday, June 23, 2011

I Love Shawl Contest


1. Upload pic anda memakai shawl yang terbaik (pic solo sahaja) - done


Walaupun ku ketinggalan keretapi org lain dah abis pakai shawl aku baru nak cuba tapi skrg mmg ku GILAK pakai & beli shawl!Tiap kali keluar aku akan beli sehelai... :)

2. Buat satu entry tentang contest ini , copy banner dan link kan - done
3. Like Page IDMA TEXTILE di Facebook - done
4. Tag 1 orang rakan - done
Nak tag : kak liya yg cantik

5. tinggalkan link anda di entry ini - done

Sape yg nak join sila ke sini ye :)

Spontaneous Thursday! - 1

Hari rabu ade WW so hari khamis skrg ade Spontan!


1st time pakai shawl okey!

Terima Kasih Wahida!!

Yeeeesss.....hari ni masuk office lambat skit sb breakfast dgn en.hubby pagi ni (sebab nk kene tinggal 3 hari..hukhukhuk.....) duduk je terus terpandang atas meja, waaaah....best nyer!!!!!
Aku mmg giler coklat....aku mmg pengumpul magnet fridge & aku mmg suka key chain!
Hoyeee...hoyeee..... :)

Ini dia!

Barangan nyer!

Pesanan dari laki wahida

Beb....terima kasih bnyk sebab sudi bg aku walaupun skrg aku dah tak jadi Top Commentators kau...hukhukhuk...mcm mane aku bleh jatuh tu????Aiseyyy..........

Ape pun TQ beb...mmg murah rezeki ko lagi lepas ni,amin...

Pada yang lain kalo nak gak si wahida ni tgh buat GA yg paling simple & sempoi so ape lagi pergi la terjah kat sini! Siap bleh menang minyak gamat ko!Hahahaha......

Tuesday, June 21, 2011

Kdg-kdg Ku Bosan Juga!!


1 : 5.20 pagi bangun mandi pilih baju, gosok baju
2 : 6 pagi kejutkan en.hubby
3 : Dlm pkl 6 pagi tu bersiap make up bagai, siapkan tuala, baju anak nak pegi sekolah
4 : 6.20 pagi kejutkan Syahmi utk mandi pagi sementara Sufiya tido, kalo Sufiya dah bgn bukakan tv Nat Geo or Astro Ceria bagikan roti diam la dia dpn tv tu nnti.
5 : 6.30 pagi dah siapkan Syahmi buatkan air nescafe utk hubby kalau ade lauk lebih smlm panaskan siapkan bekal kami pulak.
6 : 6.40 pagi masuk kete terus ke office
7 : 7.15/7.20 pagi masuk office punch kad
8 : Hantar ibu ke office di Chow Kit terus hantar anak-anak ke taska di TH Perdana
9 : Masuk bangunan office cari mkn (tapau) 
10 : Sarapan dulu sambil BW blog kwn-kwn..
11 :  Start keje sampai pkl 1.30 tghari (ganti waktu mkn pagi)
12 : Stop kejap solat sambung kerja
13 : 2.30 ptg lari ke taska kejap utk susukan Sufiya sambil jln balik beli benda yg boleh dimkn di office sementara nak tggu waktu balik
14 : Sambung kerja
15 : 4.50 ptg punch kad balik (kalo ikutkan balik 4.30 ptg tapi ganti waktu lari ke taska tu)
16 : Pkl 5.05 ptg masuk kete amik anak-anak kat taska 
17 : 5.30 ptg amik ibu kat Monorel Sultan Ismail terus balik
18 : 6 ptg sampai rumah
19 : 6 ptg - 7 mlm waktu makan anak, mandi, baca buku (yg ni semua hubby buat), siapkan beg sekolah keluarkan baju kotor anak (yg ni saya) sementara masak (kalo masak hari tu) kalo tak panaskan lauk.
20 : 7 mlm bwk masuk anak-anak dlm bilik sementara hubby pulak mandi bersiap utk solat & mkn
21 : 7.45 mlm waktu saya pulak mandi bersiap mkn
22 : Pkl 8 - 10 mlm waktu lepak dgn hubby & Syahmi, Sufiya lepas maghrib biase dah tido.
23 - Pkl 10 mlm dah wajib tutup lampu & tv ready utk tido (disiplinkan Syahmi tido pada waktu yg sama)


Bosan tak? Sebab inilah rutin setiap hari kami!
Kdg-kdg rase mcm nak cuti lame nak rehat relax mandi manda kat tepi pantai!
Tapi apakan daya kami bkn dari keluarga yg berada yg boleh kemana-mana sesuka hati tanpa ada perancangan kewangan!Huhuhu.........................................cuma ada ada hari nyer terasa teramat jemu dgn ruitn ini!!!!Arrgghh...................bosan nyer hari ku hari ini!

Monday, June 20, 2011

Cara Pakai Lipstik Yg Betul Okey!

Hari ni kiter belajar cara-cara pakai lipstik okey..
Mula-mula amik lipstik then cuba pusingkan, kalo tak boleh pusingkan lipstik tu sila masukkan jari anda yg kenet & tembam itu terus sapukan ke pipi gebu mu itu dgn tanpa rasa bersalah ye!
dan
Ini hasil nyer..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




Saya yang tak bersalah!Hahahahah......
Morning mama....senyum skit :)

Sedang mencari mood hari isnin! :)

Friday, June 17, 2011

~ Selamat Hari Bapa ~



Buat suamiku...selamat hari bapa, abg!
Abg adalah abah yg terbaik di dunia ini buat anak-anak kita.
Segala pengorbanan abg sepanjang bergelar abah tidak dpt ditandingi oleh sesiapa kerana abglah yg terbaik buat kami. Semoga allah sentiasa melindungi abg selalu & semoga abg terus menjadi abah yg terbaik!
We love u abg...lot's of love from b, syahmi & sufiya.


Buat abahku..selamat hari bapa,abah.
Terima kasih atas semua pengorbanan abah sepanjang membesarkan adik,kakak & naim.
Semoga allah sentiasa melindungi abah & semoga diberikan kesihatan yg baik selalu.
Adik tetap syg abah sampai hjg nyawa adik...


Buat abah mertuaku..selamat hari bapa,abah.
Semoga abah sentiasa sihat selalu & dilindungi allah selalu.

Kepada semua...
Selamat hari bapa kepada semua bapa-bapa diluar sana.. :)

Cooooooooobaan!

Cooooooobaan!!
Bak kater Tan Sri P.Ramle....coooobaan!
Bismillahirrahmanirrahim.........................hihihii....scary nih!

*

*

*

*

*

*

hamik ko!

*

*

*

*

*

*
 
tadaaa.... :)

Thursday, June 16, 2011

Teringin......& belum terlambat lagi!

Sejak-sejak dah nak dekat 3 series ni (thn dpn okey..)...saya rase mcm teringin nak bertukar fesyen la.
Hehehe....walaupun bakal 3 series thn depan tapi jiwa masih lagi sweet 16 okey!
Hahahaha.......*perasan!

Saya teringin nak belajar 2 benda ni walaupun saya dah agak ketinggalan zaman tapi saya rasa masih belum terlambat utk belajar utk kebaikkan sendiri..Cewaahh....!! :)
Saya teringin nak pakai tudung yg lilit lilit yg org tgh sibuk pakai skrg ni & sggttt ssggttt ssggttt teringin nak belajar bermake up! Huwaa....en.hubby ckp kalo tak berbedak skit muka saya sgt la pucat!Tak suka nyer.......

So saya apa lagi gatal tgn la search kat pakcik Google ni tutorial pakai tudung tu & utk bermake up.
Hamikkk ko...semua ade la kat internet nih!Sgt berguna....

Jom kiter layan gamba-gambar yg di cilok dari pakcik Google okey..

1st utk belajar pakai tudung : 




2nd belajar make up :



Saya paling suka bab make up tang mata nih! Sgt suka kalo dpt mata galak mcm nih.
Mcm perasan cantik pun ade dah nih!
Yang ni tutorial saya dpt dari blog pinkfishpie siap ajar step by step..








Hah!Puas hati................tapi skrg ni mane nak cekau duit nak beli brg make up mahal-mahal mcm nih?
Hahahaha.................................. :)
Selamat belajar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang