thumbnail

Friday, July 29, 2011

Terpaksa Cuti!!

Bersiaran melalui skrin kecik ni!skrin hp lerrr..tension ape pun x bleh adjust!Huhuhu..
Ni terpaksa & dipaksa cuti jaga anak selama 4 hari (sampai selasa) sebab taska anak tutup akibat ada jangkitan tgn.kaki & mulut tu.Alhamdulillah anak-anak tak kene tapi taska ditutup atas arahan jabatan kesihatan.

Dapat tau taska tutup pun last minit so smlm & hari ni terpaksa EL ler!Ape bleh buat trpaksa korbankan cuti raya sebab nak simpan utk cuti balik Labuan bln 11 nnti.Ye la..setahun sekali balik takkan balik kejap jek kan?Hurm...en.hubby nak jugak meluangkan masa dgn mak abah dia jugak..

So..ape nak ckp?Tak bleh nk BW umh korg sebab skrin & kelajuan intenet yg menghalang!Huhuhuhuuu..bercinta nk tunggu loading!Pada follower baru,TQ sebab sudi follow blog yg memalu ini & insyallah saya akan follow balik,okey?Tungguuuu.. :)

BTW..selamat berhujung minggu semua!

Psstt..tetap bangga jadi anak Malaysia walaupun kalah & to player Singapore u all bnyk drama la mlm tu!hahaahhaa...well done players Malaysia,good job guys!Tumbs up! :)

Wednesday, July 27, 2011

Mcm-mcm hal...

Surat untuk hati..

Hati...kalau ikut rasa mmg kita nak semuanya...
Kita nak mkn sedap-sedap...kita nak cuti tempat mewah-mewah...kita nak rumah besar-besar..kita nak kereta mahal-mahal...kita nak baju kasut brand saja..
Tapikan hati...kita tahu siapa kita..kita tak boleh meminta-minta sebab kita tahu siapa suami kita, kita tahu dari mana asal kita...hati...walaupun hidup kita tak kaya raya tapi kiter hidup sederhana...

Kita patut bersyukur wahai hati yg lara ini....

Hati...kita patut bersyukur dgn apa yg kita ada...kita ada rumah biasa sdgkan ada lagi yg beratap rumbia, kita mkn sempurna sdgkan ada lagi yg kelaparan di luar sana, kita masih mampu memakai baju baru sdgkan ada lagi yg mengutip di halaman org, kita masih ada lagi keluarga sdgkan ada yg sebatang kara di dunia ini wahai hati kecilku ini...

Hati....kenapa kau begini...kenapa kau dtgkan rasa yg tidak enak ini...
Hati...jgn buatku berfikir yg bkn-bkn lagi sdgkn hariku masih ada pelbagai masalah lagi...

Oh hati....berpijak la pada bumi yg nyata ini...!
Bersyukur dgn apa yg ada!Syukur alhamdulillah..TQ Allah....

Mood : daku tgh pening...............& syaitan dtg menggangu!Nyah ko setan!

~ WW : 6 ~


1 day...insyallah....mybe after our trip to krabi by next year :)


~ hari ni mmg ww terus sb daku takde mood nk tgk blog niii..... ~

Tuesday, July 26, 2011

Ok ke tak Okey?

Okey ke tak okey ni?
Saya pun dah tak tahuuuuuu......
Saya pun dah keliruuuuuuuuuuuu.........
Saya sedang menyesuaikan diri dgn wajah baru ini....
Saya cuba utk sesuaikan keadaan ini.............
(tapi dlm hati mcm tak suka je nih!adeeesss...............!)

Hurm.....jenuh & agak stress utk membetulkan benda yg dah haru biru.....!
Menyesal?Ade jugak...........tapi utk kebaikan bersama apa salah nyer cuba dulu!

Stress...sb tak sempat BW hari ni....stress sebab tak dpt nak jwb komen balik!

Penat & Bosan.....

Penat sudah...bosan pun sudaaaaaaaaaaaaah..!!
Tak nak edit lagi blog nih!!
Biler mood dah dtg akan ku betulkan semua termasuk kaler tulisan!
Nyampah...............................>_<


Tolong Ajar Skit!

Tolong ajar mcm mane tak nak bagi templete bertindih..
tolong...tolong..tolong....aarrkkss....

Under Construction!

Sedang dibaiki utk memuaskan hati sendiri!
Lalalalaaaaa.....padan muka ku!
Okey tata..ade kerja urgent!

Seronok nyer!!!!!

Seronok nyer hari nii.................!!!!
Buka je blog tgk wah..bertambah follow ku!Suka suka suka......:)
Hahahaaha...padahal org lain lagi dah beribu-ribu izwa hoiiii......!
Takpe takpe..sikit-sikit lame-lame jadi gunung kan?

Tapi saya dpt bnyk komen tentang tulisan saya?
Yeke kecik bebenor?Kat pc saya ok je tulisan tu tapi mgkn pc org lain mgkn kecik lagi-lagi yg buka melalui hp kan?Kejap lagi saya akan cuba betulkan or besarkan tulisan tu utk kesenangan kiter membaca bersama & 1 lagi saya akan cuba cari & belajar tutorial utk scroll box yg mcm ramai cdgkan utk kekemasan blog saya lagi.BTW....thank's a lot pada yg sudi komen!Serius...terharu sebab pandangan korg tu kdg-kdg saya pun tak terpikir.Saya cuba baiki kejap lagi ye..sebab skrg ni saya tgh bersarapan!
Dan yang penting kejap lagi saya akan berkejaran ke rumah masing-masing okey? :)

Hehehe..jemput mkn semua! :)

Monday, July 25, 2011

Beb Ashaari Tanya Berani Ke Kritik Blog Aku?


Cer kritik cer kritik....tapi jgn sampai ahkak nangis sudah la!!
Hahhahaah....jom kwn kiter kritik utk menjadi bagus! :)


Boleh tak?

Boleh tak kalo nak pergi bercuti raya ke-3 hingga ke-5?
Hahahaha..puasa pun blum la izwa oii..!! :)

Saya ni cuti raya hanya terbazir dirumah sahaja...seperti thn-thn yg sudah kami hanya raya di raya pertama sahaja raya seterus nyer sekadar duduk rumah tgk tv or jln-jln ke KLCC ke shopping kompleks!
Hurm............bkn ape ni la akibat nyer kalo semua sedara mara berada di KL jadi kami hanya pergi ke rumah-rumah mereka biler start minggu seterus nyer sahaja..

Jadi...saya terpikir nak pergi bercuti dari hari raya ke-3 hingga ke-5.
Mgkn dlm M'sia mgkn luar sikit jek.....
Agak-agak nyer tutup tak tempat percutian di hari raya??

Friday, July 22, 2011

Biler Mereka Pandai Bergambar!




Ni aksi sementara menunggu shoot Serindit Photo :)



aksi di Batu Pahat dikala breakfast :)





pose pose & pose lagiii........... :)



mereka anak abah walaupun menyusu bdn penuh ye!
Oh hoooo.................. :)

Happy Weekend semua!
Hari ni nak BW jek :)

Thursday, July 21, 2011

Ben Ashaari Cari Blogger Baru Jer


Nak tulis ape??? Nak tambah kwn jeeeeekkk!!
Meh la berkwn! :)

Nak Cuti-Cuti?

Sape yg tengah cari tempat bercuti?
Yang murah?
Ha..tgk kat sini..bleh sign up jadi members.


Ni antara pakej yg disediakan yg tgh promosi..











Kdg-kdg it is my trip ni ade buat lucky draw utk members..so tak rugi ape kalo jadi ahli ok.
Sila sila sign up....benda baik elok di share kan kan kan? :)

Psstt...daku nak pakej ke phuket tu bleh tak??

Yana & Ujang?!

Mesti antara korg kenal meraka berdua nie!
Alaaa...pasangan sehati sejawa tu la....Hahahaha...
Nape dgn diaorg??
Ye la ape keje nyer korg masuk dlm mimpi aku oiiii....aduhaiiii.......

Ni la akibat nyer asyik BW blog diaorg jek yg paling last sekali sebelum aku balik smlm aku baca psl entry yana yg excident tu sebelum tu aku baca entry ujang bersilat tuh....hurmmm....mgkn sebab tu kot aku TERmimpi dioarg!TER ekkkk tak sengaja ok!

Lain kali jgn masuk mimpi org lagi tau!
Hahahahahahahaa......baik aku mimpi my mr.cool yg terbaring demam kat umh tu!

Buat Ujang Yana peace yo!!
Happy Couple!

ppsstt...mlm ni nak cari mimpi lain!

Spontaneous Thursday! - 4


My Hero..My Mr. Cool - Demam!


Wednesday, July 20, 2011

~ WW : 6 ~


Senyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummm..................... :)

**daku tak sedih la dgn entry tadi... :D

Luahan Hati..............

Malam tadi kami berborak dari 1 topik ke 1 topik yg lain sehinggalah ke 1 topik yg agak menghiris hati & perasaan kami...topik yg tak pernah padam dlm hati kami dari hari ke hari..

Hanya kerana kami terlalu 'kecil'....
Sering kali kami tidak dipandang, sering kali kami disisih, sering kali kami dihiris, sering kali kami dinilai walaupun kami sedaya upaya menjaga hatinya..
Tapi..kami tetap memaafkannya kerana kami masih memerlukannya, kami masih menyayanginya..
Kami juga masih mampu menghadapinya & kami juga masih kuat utk menempuhinya...

Hasil didikan abah & mak mertuaku maka terhasillah, maka terciptalah seorg lelaki yg sgt baik, yg berhati cekal, berhati waja & berhati mulia..
Saya bersyukur kerana diketemukan dgn si dia yg sentiasa bersabar, yg tak pernah marah, yg tak pernah berkata apa yg buruk, yg tak pernah mengata walaupun hatinya dihiris diluka...

Sering kali saya berharap supaya si dia tidak putus asa bersama saya hanya kerana hirisan ini semakin menjadi luka yg berdarah, luka yg sering kali tidak dpt diubati kecuali hanya dgn redha & sabar.
Sering kali saya berkata pada si dia supaya kekal kuat demi saya & anak-anak kerana jika dia jatuh saya akan turut jatuh sekali..

Saya sudah kehabisan perasaan sehinggakan saya sendiri tidak tahu apa yg saya rase bila menghadapi nyer, saya sudah kehabisan perasaan utk berasa sedih utk berasa marah utk berasa terluka...
Sehinggakan saya cuma anggap itu hanyalah sekadar angin lalu yg membawa jerebu dihati yg akan hilang bila dibasahi dgn wajah-wajah anak kecil kami..

Tetapi....apa yang kami syukuri..apa yg buat kami terus bersyukur...

Kami masih lagi boleh bergelak ketawa walaupun dlm duka...kerana....kami dikurniakan anak-anak yg ceria & anak-anak kamilah yg menggembirakan hari kami...
Kami masih lagi boleh tersenyum ceria walaupun dalam terluka...kerana...walaupun kami dari 2 dunia yg berbeza kami tetap mempunyai hati yg sama, hati kami satu & bersatu...

PadaMu Ya Allah terima kasih kerana ketemukan hambamu ini dgn si dia kerana menjadikan dia lelaki yg terhebat utk diriku..

Saya tak bersedih kerana saya bersama insan yg terhebat & saya mempunyai adik beradik yg sentiasa bersama saya juga saya tak bersedih kerana saya mempunyai kwn-kwn yg hebat walaupun tak pernah bersua muka...Terima kasih Ya Allah kerana kurniakan mereka-mereka ini dlm hidup saya! :)

Tuesday, July 19, 2011

BEN ASHAARI ,AKU PILIH 3 BLOG INI KERANA


Blog pilihan diantara semua pilihan :
1. terowonginformasi - yg ni mmg hari-hari ku jengah sebab sentiasa ada cerita baru yg daku selalu tak tahu.
2. rosita-rizal - yg ni birasku jadi hari-hari ku melawat nyer
3. msredcheesecake - ini diantara kwn yg terbaru ku ikuti cerita nyer

3 blog pilihan ku yg terbaru & ku follow :
1. gula-gulapelangi : serius blog ni santai sgttt!
2. nazzue : blog baru yg baru nak bermula..tak salah menjadi kwn baru kan?
3. my-shopping2u : suka sebab same-same mengembara walaupun nama blog ala-ala bershoping gitu!

Selamat berkenalan semua!!
** daku masih kemengantukkan :)

Hari ini..................

Hari ini...........daku kekeringan idea....
Hari ini...............daku kemalasan......
Hari ini.............daku kepeningan..........
Hari ini.................daku ketandusan.........

Kenapa?

Ntah la hati..
Kesedihan? Tidak....
Kegembiraan? Tidak....

Cuma kebuntuan & kemengantukkan yang teramat sgt!!

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER


Sape nak join pegi Luna Lanun

** Hari ni daku x kosa nk bertulis or brckp....malas!

Tajuk : BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG


Latar belakang blog?
Hurm....mula buat blog thn 2009 pastu biar bersawang sb tak pandai nak baut ape dgn blog!Then naik thn 2010 kat office ade kwn-kwn yg pandai ajar & ade kursus free buat blog so terus menjadi blogger tegar..tegar ke daku ni??Bkn tegar tapi ketagih okey!!

Idola : ramai gak...antara nyer...abg ben, ujang, top, matahati...alamak semua yg lelaki tapi ramai lagi laaaa........!!Ekekekeke....sory gurl! :)

Patut pilih : hurm....tak tahu kenapa patut terpilih tapi patut singgah hanya sekadar utk brkwn sahaja...boleh?

So........pada yg lain pegi la join tak rugi ape pun untung lagi ade la!
Pegi sini..

Segmen Ms.Red : My Farovite Photo & Why


Kami!!

Suka gambar ni sebab sgtt sweett & memori indah sgt!!
Yang penting ini gambar terbaru wallpaper saya!!
Loiiiikeeeee so much!!

Sape nak join sila sila dipersila tekan sini bleh gak menambahkan kwn lagi :)

Monday, July 18, 2011

Sesi Photoshoot Kami!!

Jumaat lepas seperti yg semua tau...ekekeke...mcm la semua org tau izwa oii....:)
Sesi yang happening & pening with Serindit Photo sgt best okey!
Harap Bella (photographer) tak serik berphotoshoot dgn kami.Hahahaha...

Ye la 20 minit pertama sgttttt okey sebab semua dlm mood baik tapi masuk je minit seterus nyer.....
Hurmmm..huru hara!Hahahaha...sebab Sufiya meragam nak tido & Syahmi pun dah meragam sebab dah gelisah tak senang duduk tapi ape pun sesi tu berjaya dihabiskan dlm tempoh 55 minit.
Syukur dan happy sgt...

Jom cuci mata!
Part 1 : sesi happening!










Part 2 : sesi yg pening tapi berjaya dihabiskan!!









Ape yg penting en.suamiku tersayang sgt sabar melayan anak-anak & sgt sporting sebab disuruh pakai pink!Abg tetap hensem dlm pink okey! :)

Happy mOnday all..!!

Friday, July 15, 2011

Pakai Ini..

Ini entry auto publish lagi... :)

Pagi ni kami ke Serindit Photo. Kami akan pakai baju colour 1st Hot Pink + Kuning & 2nd Colour Peach ni...itu pun kalo Syahmi or Sufiya tak meragam la..if meragam memang pakai 1 kaler je la jawab nyer. Doakan Syahmi Sufiya tak meragam tau,hahahahaa......
* Nerbes niii...sebab malu pun ade...:)

Headband Sufiya


Petang lepas semahyang jumaat kami akan bertolak ke Batu Pahat, Johor utk wedding kezen yang akan bernikah & bersanding pada hari sabtu.
Kami akan menginap di B&S Hotel...tgk review lawa giler hotel ni. Ape pun thank's to my pak ngah sebab sponsor hotel ni. Next week kami akan ke Ipoh utk belah lelaki. Insyallah kalo ade rezeki lebih saya & family kecik saya tu (hubby,syahmi & sufiya) nak bercuti lepas selesai 2 minggu ni.

ppsstt....susulan dari entry ni daku menjwb ye : muka adik tu kene gatal-gatal mase bgn tido pagi smlm nape ntah...daku letak calamine lotion bnyk-bnyk nak bagi hilang cepat sebab nak bergambar hari ni!Hahahahaha....mcm ni punyer mak pun ade ke??

Ekekeke....seelamat bercuti & selamat berhjg minggu semua :)
Giler rindu tak dpt berBW 3 hari nih....aduhaiii....dah ketagih!

Makan Lagi.....

Entry Auto...sebab daku cuti hari ni :)

Hari rabu kelmarin balik keje kami terus ke JJ AU sebab nak cari baju kaler peach warna tema sempena kenduri kezen di Batu Pahat, Johor nanti.
So sebab dah lepas maghrib kami terus mkn kat situ la.
Makan kat tempat kegemaran kamu yg baru..mane lagi kalo tak Fruitland tu.
Tempat nie...aman, tenang, org tak ramai & yg penting sedap.





Sedap sgtttt sampai berkali-kali Syahmi ckp 'nnti kiter dtg lagi ye mama...nnti kiter dtg lagi ye....'
Ye la nakkk...mama ko ni kan petik duit jek! :)
Gambar air je terlupa nak amik sebab dah lapar giler.....BTW total mkn ni semua RM39.80.

Hurm...daku dah jadi duta makan dah ni padahal ckp nak diet!!Adeeess.....selamat menjamu mata :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang