thumbnail

Friday, September 30, 2011

No Idea!


Takde idea nak buat ape skrg..
Malas teramat tapi itu sgt la tak membantu diri ini!

Salam hujung minggu semua....daku dah kepupusan idea & fikiran ketika ini......hurrmm....

Contest : Anda Bagi Gambar Prince Bagi RM50!!

Gambar Ketika Melancong


& dipertaruhkan :)


Aksi gedix dari mak org :)

yang lain jom join kat sini!

p/s : hari ni daku malas yg teramat sdgkan kerja memunggah masih lagi berjln!!huaarrgghh...kabinet oh kabinet!

TerAMAT bz!!


Ok ok ni entry sepantas kilat!!

Hari ni busy sebab kat office ade jamuan raya & jamuan perpisahan tapi bkn itu yang buat daku busy ok!
Busy sebab bilik fail daku tercedera dimasa ku pergi ke kursus!Ciiitttt baru pegi 2 minggu dah mcm-mcm hal jadi!Aduuuyyaaaaaiiiiiiiiiii...........................kabinet roboh la& rak besi tersanggut laaa!
Ape fail pun tak bleh amik...adeesssss........kerja yang sedia ada melambak boleh plak dapat lagi bonus tambahan kerja okey..eerrkkss............

Takpe takpe...kerjaku inikan ibadat so terima se ado nyer!Muahahaha...ayat penyedap hati sendiri!
Ok ok ta ta daku nak pergi kerjakan bilik failku itu!
Arioooooooooooooooos!

"Jom tambah follower"


Jom yg lain mari kiter tambah follower!
Klik sini!

Contest Raya Sedondon!



Our Picture


Kami pilih HOT PINK kerana inilah warna permintaanku selama ini & akhirnya dipersetujui en.hubby!
Oh yeaahh..........

Nak tag : farzly & wahida!

Thursday, September 29, 2011

Rehat!


Tuan tanah kedaung sedang beristirehat dalam erti kata lain sedang berkursus di Hotel Grand Continental KL..
Huhuuuhuu...2 minggu kursus naik 2 kilo ke naik 12 kilo nih??Hahaha....rezeki beb rezeki!!

Sampai ke temu lagi nak BW pun tak sempat sebab kat hotel tu takde pc!
Hampeh.....ni pun curi-curi update sb masuk office kejap sebab ade kerja urgent!

Ok  ok ta ta ti ti tu tu... :) 

Monday, September 26, 2011

Hiba dihati..

Luahan hati yang sedikit hiba & mgkn inilah yg membuatkan ku ketandusan idea..

Sufiya Irdina

Semakin membesar & hampir berusia 2 tahun pada bln depan..anak yg ceria tetapi terlalu manja sehinggakan menimbulkan cemburu pada abang.Kdg-kdg terlalu baik dgn abang tetapi kadang-kadang terlalu dengki dgn abang tetapi jika tidak jumpa abang becok bertanyakan si abang..
Ape yang selalu direbutkan nyer?Abah..Langsung takde siapa boleh dekat sentuh or usik abah!Menjadi hak mutlak dia seorg sahaja.Bila ini berlaku selalu nyer abang yg kalah & akhir nyer abang akan menangis....

Syahmi Irsyad

Anak yg mendengar kata,manja & sgt sensitif  tetapi selalu mencari amarah mama & abah kerana cemburukan adik.Bkn kami memilih or pilih kasih antara anak tetapi abang yg sudah 4 tahun ini selalu mencari perhatian kami dalam cara yg salah sehingga menimbulkan kemarahan...

Ketahuilah anak-anak mama yg mama tidak akan sesekali memilih kasih!
Mama tahu ape erti nyer kasih dibahagi-bahagi,mama paham ape rase terpinggir,mama tidak akan buat pada anak-anak mama..Mama sayang kedua-dua anak mama kerana ini adalah hadiah yang terbaik dariNya utk mama & abah.

Ketahuilah abang bahawa mama paham ape yg abang buat,mama paham abang sekadar inginkan perhatian & mama akan cuba buat yg terbaik utk abang..
Ketahuilah adik bahawa kasih sayang kami tidak berbelah bahagi antara sesiapa kerana mama sayang kedua-dua anak mama...


Ketahuilah anak-anak yang kamu & abahlah jiwa mama...

p/s : rase nk rehat dari blog 2 3 hari nie sebab blog tak bleh buka..buat entry boleh tapi tak bleh nak publish or tgk sendiri!hurm....

Kering!!

Assalam............
Tibe-tibe daku kekeringan idea utk mencoret disini!
Bnyk cerita bnyk idea tapi tak terluah dijari-jemari!
Aduuuhh........ketandusan kekeringan idea utk memulakan nyer!
Mgknkah faktor masa & keadaan akan kembalikan keghairahanku nanti?
Oh tidak.....kering-sekering nyer ketika ini utk menulis!
Tidak!Tidak.....tidaaaakkk!

Hurm..............udah ler blog ni x bleh nak buka sebab terkena MALWARE...adeess...bleh buka dashboard je then buat entry tak bleh publish...lantak ko la malas nak godek lagi..

Korg-korg..daku BW je la ye sb nak komen asyik terpadan jek ape kess....

Friday, September 23, 2011

Penyakit Bermusim!!


Ni la penyakit & sakit bermusim!
Biler rajin mula la beli majalah then masuk peraduan biler malas nak pandang majalah pun tak nak!
Hahahaa....so far takat ni pernah menang Peraduan Ibu Mengandung Menawan jek...aduhaii..mcm la menawan sgt time time kembang gituww...hahahahaa...tapi dapat la jugak baucer beli belah RM500 di MotherCare (sape nak bagi RM500 ye tak?) 

So skrg ni tgh giler masuk ape saje peraduan or contest yg ade!Harapan...??
Hurm...mmg takde harapan!Hahahaha...ye la mane penah menang beb asyik takde rezeki jek tapi takpe kan Usaha tu kan Tangga Kejayaan.. :)

Vistana Yg Best!

Edisi cuci mata je ek!
Sebab daku bnyk kerja & tidak sihat :)










Hotel best!
Servis bagus!
Kursus terbaeeekkk!!
Makan je kureng skit...ape pun semua nyer the best la kursus kali ni!
Seronok..happy..best gilakk... :)

Wednesday, September 21, 2011

Happy Bestday Kakakku!


Dedicate to My Sista....
Kak...selamat harijadi!Semoga kau dipanjangkan umur lagi,dimurahkan rezeki bnyk-bnyk lagi,dilindungi Allah sentiasa & semoga kau bahagia selalu,kak...

Aku tak tahu mcm mane hidup aku kalau takde kau ngn Naim..Korg mmg adik-beradik terhebat!Walaupun dulu kiter pernah 'jauh' tapi skrg kiter sgt rapat.Mgkn faktor masa & usia memainkan peranan kan....Kau ngn naim selalu tolong aku masa susah & aku tak tahu mcm mane nak balas budi baik ko ngn naim..Takde kata-kata yg mampu aku ucapkan selain Terima Kasih sebab jadi kakak aku & Terima Kasih juga pada naim sebab jadi adik aku...Terima Kasih pada Allah sebab berikan kau & naim sebagai adik beradik aku....

Aku sayang kau & naim sampai mati....!

Tuesday, September 20, 2011

Takde takde!


Takde org kat umh...takde takde!
Hikhikhik.....tuan tanah kedaung kursus!
Kiter jumpe hari jumaat okey.. :)

Ni hasil kerajinan ku membuat autopublish semata tak nak bagi umh bersawang...hahaha....

Monday, September 19, 2011

Check In!

 


Dah check in...then terus balik ke office balik sebab nak amik dua org budak comel tu..lepas kiss kiss peluk peluk akan ku lari ke LRT semula utk ke Hotel Vistana balik!
Penat giler..........bilikku berviewkan pool yang indah itu tapi apakan daya anak & suami lebih penting dari bilik yg secomel ini!Aduuuuuuuuuhhh......
Hahahaha....ayat menjaga hati sendirik okey! 
Letih maaaakk oiii menapak ni.....tapi puas hati lepas tgk muka anak & buah hati! :)

Skrg pkl 4.30 ptg...pkl 5.00 nak amik bdk berdua tu then terus naik LRT Sultan Ismail...ffuuuhh....sgt menyemputkan diri!

Nak bagitau nih....

Insyallah petang ni selepas singgah ke taska utk susukan Sufiya,jengah Syahmi sekejap,saya akan terus ke Hotel Vistana utk menghadiri kursus.

Hurm..en.hubby saya bercdg utk hantarkan tapi rasa mcm susah pulak dia nak pusing sane sini utk cari parking,tempuh jem lagik!Huhuhu...baik naik kemudahan awam terus je sampai walaupun menapak sehingga menitik peluh!Hahahaha.....

Saya akan balik hari walaupun bilik disediakan atleast bilik tu tempat saya berehat,mandi & solat kerana rehat di waktu tengahari & ptg agak lama....Huhuhu....bkn ape kesian kat anak-anak & en.hubby tuh.Mane nak handle dua-dua dgn keadaan si abang yg asyik buat perangai sebab terlalu jeleskan adik dgn pagi-pagi nak siapkan mereka berdua memang tak sempat & semput!!

Dan dan...selepas ptg ini takde lagi BW ke rumah korg-korg okey sebab dah tak jejak office lagipun kelas habis pkl 10.30 mlm lagi tak sempat nk buka pc kat umah,ntah pukul berapa pulak la nak sampai kat umah lagi dgn berkemungkinan kelas terlajak masa!Huhuhu....

So sampai ke temu lagi..di hari hari akan dtg... :)

Dalam Perjalanan...

Saya sedang dalam 'perjalanan' ke Hotel Vistana!
Kira hari ni saya tak kerja tapi masih lagi On Duty jaga kaunter di office.Hahaha....gasaaakk la dah takde org ganti terpaksa la saya paksa rela menjaga nyer walaupun sedang dalam 'perjalanan'.. :)

Tak sabar nak tunggu hari khamis sebab hari tu pun hari 'perjalanan' balik.
Hari saya nak dating!Hikhikhik....tak sabar,berdebar-debar!
Ahaks.....rase mcm zaman bercinta pulak dah!
Eh eh...skrg ni pun bercinta gak....hehehehe....

Hari ni nak meneruskan pencarian utk tempahan template baru & nak BW jek..sebab 'terlampau' bnyk mase kan...Hahahaha...good morning semua!

Saturday, September 17, 2011

Wanita2u 2nd Giveaway

Sticky post until 17hb Sept 2011


Saya tak tahu mengenai perfume ni tapi disebabkan ramai yg ckp mcm nak mkn je perfume ni sebab bau nyer tersgt fruity, floody & floral jadi saya teringin la nak memenangi nyer sempena harijadi saya bln ni..boleh?Hikhikhik.....kire boleh la tuh! :)

Thursday, September 15, 2011

Nak tempah!


Saya teringin nak tempah templete blog yg baru....tapi nak yg murah jek mcm yg cik bulat offer tu tapi ku kecewa sebab tempahan Cik Bulat & kwn kwn nyer telah ditutup sementara waktu!

Sape ade link yg bleh bg tempahan murah meh sini..meh letak kat komen ku tuh!

TQ my fren!

BTW...alhamdulillah urusan kami pagitadi telah selesai dgn jaya nyer walaupun pada mula nyer Manager Public Bank tu keberatan utk meng-cashkan cek tu.Setelah berbincang & menunjuk segala bukti yang ada syukur dlm mase tak sampai setengah jam bdk tu dah dpt RM yg hampir sikit je lagi cecah 3 ribu ringgit!
Syukur....sebab cek tu dah tertangguh dari tahun 2009..bdk tu pun dah putus asa & dah anggap takde rezeki.

Naisb budak tu tak buang cek tuh!Hahhaaa...kalo tak takde la dpt mcm hari ni..
Ape pun kami gembira utk dia..
Rezeki dia & family utk hari raya ni.. :)

p/s : berbuat baik lah sesama kita & jgn ada sikap or sifat iri hati dengki mendengki..nasihat utk kipas panas susah mati ku!hahahahaha...................

Doakan Kami!

Hari ni kami ade urusan di luar berkenaan dgn bdk yg kami tolong psl kes takde maykad dulu tu...
Kalo korang ingt la kalo tak ingat pun takpe!Hahaha...

Eh eh...hari ni kami nak bawak dia ke HR Secret Recepi di Kelana Jaya utk collect cek gaji yg tak boleh ditunaikan gara-gara takde maykad tu.Last week org HR SR dah call diaorg dah keluarkan cash cek utk di cash kan di Public Bank Petaling Jaya.
Cek gaji bdk ni dah tamat tempoh setahun total amaun kesemua cek ade la dekat 3K!

So kami sekadar menolong ape yg termampu..alhamdulillah dpt feedback yg baik dari HR SR ni..
Insyallah kalo takde ape halangan or masalah lain hari ni bdk tu dah boleh cashkan gaji dia..

Doakan kami supaya urusan kami ni selesai dgn cepat & takde masalah..
Sebab lunch hour nak lari bdk Sufiya ke klinik,dia demam pulak dah!

Wednesday, September 14, 2011

Give Aways Template dari Cik Nurfarah


nak tag : idazs,wina & ayu


tarikh tutup : 31.10.2011

~ Bukit Tinggi With Love - last part ~

2nd day

Last aksi bergambar sebelum balik..




Ok dah dah dah!!
Tutup citer psl Bukit Tinggi..................tak larat dah nak belek gambar yg bnyk tuh!
Hikhikhikik........................ :)

Thank's kat korg korg sebab sudi baca part by part..Love u all!!

~ Bukit Tinggi With Love - Part 5 ~

Kiter ke Animal Park pulak ye....
Adoiyaaii..........bnyk plak prt nyer padahal 2 hari jek!












Ala ala suam kuku je bagi saya!


Sory....bg saya je ek bg org lain saya tak tahu.Disebabkan dah termasuk sekali tiket nyer kami pun redah je la pegi.Arnab kat sini gumuk cukup mkn beb!Bulu dia gebussss sgt....suka mak!
Yang best nyer Syahmi yg sgt sgt happy kat sini!Sufiya toksah ckp laaaa....asyik takut jek!Adeess...
Okey lepas ni last part last jeeekkk...kang muntah plak korg nk layan gambar yg maha bnyk nih!


Lepas tu kami ke Animal Park ni kami terus ke Genting Highlands!
Fuuuuhh....mmg sakan kami berjalan kali ni...
Tunggu je la entry Genting kalo ado la ye..kalo saya rajin..hehehe... :)

~ Bukit Tinggi With Love - Part 4 ~

Okey lagi lagi & lagi......sila jgn jemu :)
Kiter citer bab mkn la ek..
Mlm tu kami mkn kat La Famme restaurant..mahal agak tercekik okey tapi dah itu standard nyer ape nak buat!Hahaha...sape suh tak bawak bekal...ngeee...........

Dinner


Aksi kelaparan ler masing masing!


Fried Rice Special...sedap jugak sampai tak cukup.
Oh ho....RM19.15 sebelum gov tax.
Senyum je la ek.........hehehe... 

Cappucino En.Hubby

Nescafe Tarik ku la ni..

Air setiap 1 RM8 sebelum gov tax.

Breakfast yg terInclude dlm pakej kami














Breakfast mmg tumbs up!
Sedap gilerr..........mau tidak nyer sebab tulis kat situ Breakfast Buffet RM30 per adults..kalo tak sedap tak tau la haku!Hahahaha....disebabkan ni include dlm pakej kami mkn je la walaupun org lain mcm pelik tgk kami mkn nasi lemak dgn rendang ayam!Iye la...yang ade disekeliling kami ni orang asing so nasi lemak & lauk nyer takde sape yg usik kecuali kami.Dah dasar perut melayu mane la bleh nak telan roti gandum pagi pagi.
Ciiitt............... nasi lemak pojaan hati ku!


BTW...menjwb pertanyaan niezzareena tu show malam tu mmg ade seksi meksi ko diaorg tuh!
Tapi aku dpt tgk diaorg lalu jek sebab Sufiya dah mengamuk nak tido!Adeess....sudah nyer laki aku ngn Syahmi yg melopong lopong pegi tgk sampai sudah diaorg show!Haruuu....tapi takde gambar!Adeess..lagi..eh eh..meh ler citer kat aku citer seram tuh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang