thumbnail

Monday, October 31, 2011

Tak Sempat Tak Sempat.....


Okey sory memang tak sempat nak meninggalkan komen kat blog korang...
Just baca & lalu lalang je yang mampu!
Adeeess.................busy skit eh eh busy banyak hari nie tapi esok mgkn dah relax sikit :)

Nak jawab komen pun dah tak mampu....but....TQ TQ TQ TQ so much sebab sudi komen..
Esok akan ku sedaya upaya utk melawat rumah kamu kamu kamu ye....
Entry yang ade ade ni pun sebab autopublish...(TQ blogger sebab ade kan auto tuh!)
Itu belum tambah dengan pc yang mcm siput sedut....siput punyer siput!

Okey jumpa esok ye....insyallah!

nota kaki : lunch time busy men'cuci' fb ku...mungkin ada yang akan ter"dikunci" akan ter"dibuang" nanti......lalalalalalalalaa........ :)

Bila Anak Pandai Bercakap!

Situasi 1 :
Syahmi : Mama..............rahmat tu ape? (gara-gara tgk Upin Ipin la ni!)
Me : rahmat tu benda baik....
Syahmi : Oooo....rahmat tu mcm abah?
Me : (dgn tersenyum lebar....) ha'a...abah tu rahmat mama,rahmat syahmi,rahmat adik...
Syahmi : Ooooo.....abis tu sape yang tak rahmat?
Me : ...ermmm...(muka dah start ketat!sebab dah tau takkan tamat perbualan nih!)

Sambil tu dalam hati ckp "jangan la ko jumpa sape-sape yang name Rahmat..mati aku!" Hahahaha....

Situasi 2 : 
Syahmi : mama mama....tengok Syahmi dah sikat mak!! (kucing kat umh name mak sebab asyik beranak jek!hahaha..tak boleh blah..)
Me : haaaaa...?! (sebab terkezut tgk kat tgn dia sikat ku!!!)

Hurm...........ni yang susah anak bijak sgt sgt nie :)

Situasi 3 : 
Syahmi : mama...tadi Syahmi tak sembahyang sebab Syahmi ber*k...
Me : laaa...abah mane?sape tunggu abg tadi?
Syahmi : abah sembahyang laaa...tadi mak tok yang tunggu...
Me : abis tu nape tak sembahyang lepas ber*k tu?
Syahmi : alaa....kang abang ganti la dgn sembahyang 1 lagi tu..kan kiter banyak kali sembahyang....
Me : errmm.....(malas nk ckp lagi sebab dia dah rela nak solat tanpa  paksaan so malas nak bebel lagi..)

Tunggu la ko besar skit nak nanti mama membebel la kat ko....hahaahaha.............

Korang yang dah ada anak yang bakal dapat anak yang bakal beranak-anak sila siapkan kuda-kuda ke singa-singa ke kalau dapat anak mcm nie...........haru!Setiap hari ade je soalan yang mencabar minda serta buah pinggang korang...hahaahahahaa........tapi kalo tak layan kesian pulak sebab ini je mase dia dgn kita kan kan kan esok dah besar silap silap dia dah tak geng dgn kiter (sob..sob..sob...minta tak la kan..)

nota kaki : saya sentiasa doakan utk kamu kamu kamu yang belum ade rezeki anak lagi...doa saya semoga korang dapat rase salah satu nikmat dunia ini ye,amin!

nota kaki lagikk : hari ni agak busy sediakan dokumen utk Lembaga..singgah rumah kamu kamu kamu kejap kejap ye..ini pun buat save tambah then buat lagi save tambah lagikk then  boleh publish..hehhee...

.........

"Contest Gambar Cool"




gambar nyer......tadaaaaaaaaaaa............


Giler tak giler la pakcik-pakcik makcik-makcik serta kezen-kezen ku yg sekepala nih!
Gilaaaakkk kan??


p/s : ada harapan tak nak menang?kekekekeke.......sgt giler!

~ Anak Buah Baru ~





Anak buah baru yang belum bernama ini dilahirkan pada 26.10.2011 dgn berat 2.82kg pukul 10.40 mlm...

Harummmm sedap bau baby nie tapi rasa dah tak sanggup nak ulang lagi....huhuhu.....lagi lagi pulak Sufiya dah besar pandai ckp pandai jalan lagi bertambah extra malas lagi nak mulakan balik sebab tido mlm saya sudah enak tak terbangun bangun lagi..hahaahahah...............


p/s : selamat hari isnin & semoga semua ceria belaka :)

Friday, October 28, 2011

Saya yang tak malu!


Ye..saya mengaku saya tak malu beli or pakai barang RM10..
Nak buat ape malu kalau barang tu ok & cantik lagi kan?
Bak kater org..jimat bawak berkat! (eh eh.....orang mane yang cakap ni??haahaha...)

Nak canang 1 Malaysia nie yang saya baru beli perfume Britney Spears RM10 jekk...
(bangga ni...siap buat muka bangga...hehehehe..........)


Hah..ni saya beli kat lobby m**a yang sekarang ni ade buat karnivel ape ntah...
Bukan tak mampu beli yang mahal tapi rase mcm membazir pun ade dgn saya ni jenis kejap pakai kejap tak kosa nak pakai.....huhuhuhu............so beli yg ni kecik & mudah di bawak merata walaupun tak pakai.......hahaha...sadis betul!

Eh lupa bagitau...last week shopping baju kemeja kat Tesco pun RM10 sehelai....cantik!Terus ku borong sampai 10 helai....ade haku kesah dgn RM10?Takde nyer.........


p/s : laki saya makin pening sebab org makin hari beli yang branded tapi saya makin hari beli yang ntah ape-ape punyer brand sampai asyik tanye nak duit ke nak duit tak?.....

p/s lagikkk : saya yang bangga dpt jimatkan duit suami sendiri sekaligus duit sendiri...lalalalala... :)

Eh eh susah sgt ke...?


Jap jap jap..nak tanye nie..

Susah sangat ke nak tumpang GEMIBIRA bila kawan/org disekeliling kita GEMBIRA?

Ha........sila jawab dgn ikhlas ape korang rase bila terbaca tertengok ternampak kawan korang atau orang disekeliling korang gembira............?Jujur ek..jangan nak tipu tipu! :)

Jeles...Iri hati...Dengki....Doakan dia berduka...?
Atau
Korang gembira jugak..Korang tersenyum sebab tgk dia tersenyum...atau...Korang doakan dia lagi supaya kegembiraan itu berterusan...?

Saya.....?Jujur ckp saya gembira bila tertengok ternampak terbaca orang lain happy...
Serius....sambil baca saya boleh senyum saya boleh gelak saya boleh gembira...

Bila saya terbaca org ni menang Ipad,bila saya terbaca org ni baru balik bercuti,org ni nak pegi bercuti even di FB pun sama bila saya terbaca status org tu happy dgn laju nyer saya akan tekan LIKE sebab bagi saya itu sahaja cara menunjukkan saya juga tumpang gembira utk dia,menunjukkan ketika itu saya tersenyum utk dia...

Saya tak tahu kenapa saya rasa mcm ni tapi hati saya menjadi lebih gembira bila tgk org lain gembira!Sebab keGEMBIRAaan mereka ini membuat saya tersenyum 1 hari juga memberi saya semangat terus berdiri utk mendapatkan benda yang sama...bkn mendoakan kejatuhan orang tu...

Disebabkan itu juga saya akan cuba utk memberi sokongan pada kwn-kwn saya yang saya sendiri tak kenal tak pernah jumpa kerana saya percaya kadang-kadang orang yang kita tak kenal tak pernah jumpa lagi baik dari orang yang kita dah bertahun-tahun kenal....
Percayalah kata-kata saya ini!

Tapi saya percaya......kat sini kita sama-sama kongsi kegembiraan itu sebab biase yang tak nak tgk kita gembira ialah orang yang selalu menyorok & takkan tunjukkan diri...betul tak?

p/s : saya bukan baik tapi saya cuba menjadi lebih baik....sekian terima kasih....kekekke...luahan hati yang masih happy lagi nie :)

Rezeki Saguhati Lagi....

Alhamdulillah saya menang lagi 1 contest walaupun takat saguhati saya tetap puas hati kerana mungkin ini permulaan utk saya menang besar lagi...hahahaaha.....(ade ke tuah nak menang besar nie??eh eh..tak nak la yang bercuti tu.....)

Saya menang contest raya sedondon yang di anjurkan oleh hafiz369.blogspot.com :)



Gambar atas tu Juara dan saya saguhati je tapi dah cukup gembira :)
Tahniah utk Juara!


p/s : haritu ade menang 1 contest dia kate dah pos tapi dah seminggu tak sampai pun..hehehe..ape dah jadi??Mungkin itu bukan rezeki saya kan? :)

p/s lagikk : nak menang kamera DSLR..ade tak contest menang kamera?hikhikhik...

Thursday, October 27, 2011

Lalalalala.......... :)


Layan lagu rock kapak kegemaran yg didendangkan oleh radio cabuk ku...
Lalalalalala.............................nyanyi-nyanyi ikut lagu.....


Hati senang jiwa pun girang.. :)



p/s : tahniah buat kakakku yg telah selamat bersalin mlm tadi..baby gurl oyeeaahh............
p/s lagikk : masuk contest menang percutian...tapi doa doa laa tak menang..hahahaha....!!


Tuesday, October 25, 2011

~ Happy Deepavali ~



Selamat Menyambut Deepavali pada yang menyambut nyer..
Dan pada yang bercuti selamat bercuti & berhati-hati selalu tak kira dimana anda berada..
(udah mcm iklan pulak!hahaahhhahaaa............)

p/s : saya ada jemputan Deepavali esok!Yeayy...maruku kegemaranku..... :)

Yuran Oh Yuran!



Ini baru anak sorang...mcm mane orang yg ramai anak tu ek?
Hurmmm........tabik tabik tabik kat korang...
Eh eh....PM Malaysia tak nak ke mansuhkan jugak yuran taska?Hehehe...

p/s : simpan bukti ni sebab nanti kalau Syahmi dah besar boleh claim balik!Hahahahahaa.......


Monday, October 24, 2011

”25 Things Random Giveaway by Penmerah.com”



Kene Tag : ayang, farzly & top.
Klik kat link tu tau.

Real Steel The Best!! & Komen Perlu Dijawab....


The Best Ever Movie!Terbaik.....10 bintang!

Hari jumaat pegi amik tiket wayang free yg Nuffnang bagi (TQ Nuffnang & TQ TGV) so dgn segera hari sabtu kami dating anak beranak kat KLCC.U know what...anak-anak pun suka cerita nie.Dua-dua langsung tak buat perangai malah layan citer ni sampai habis sambil makan popcorn yang kami dapat separuh harga lepas redeem tiket wayang tuh!

Serius best sampai Syahmi request nak tgk lagi cerita nie & Sufiya layan siap tepuk-tepuk tgn joget-joget tgk cerita nie.Hehehehe....syok oooo kalo anak-anak tak meragam biler keluar nie.

Eh eh...ade pulak sorg dua tanye "korg dating ke kalo bwk anak-anak?Dipanggil dating ke?" :: Eh eh...nape soalan ko mcm jeles je ngn aku?Hahahahaha............aku tau ko jeles!Lalalalalaa.....

+

+

+

+

+

+

+

Haaaaa....meh sini aku nak ckp kat ko yang kecoh sgt tuh :: "Actually kalo bwk anak-anak pun kami still bleh dating pegang-pegang tangan peluk-peluk pinggang okey!Sebab anak-anak tak kacau kami pun,duduk dlm stroller  pun tak meragam,time makan pun kami boleh bersuap-suap bagai sebab anak-anak mkn sendiri tanpa tumpah kene kat baju,paham? Dan...kami dating dgn cara kami sendiri sebab bagi kami anak-anak bkn penghalang kami malah anak-anak lah yang menceriakan hari kami so ape point kalo ko dating tinggal kan anak 1 hari kat orang then ko pegi bersuka ria??Ini definasi DATING kami?Paham ape yang cuba aku sampai kan?Haaaa....bagus paham pun!" :: kalo tak paham ko memang lembab & aku tak peduli pun kalo ko nak dating berdua ke bertiga ke berempat ke TAK dapat dating ke...!Hahahahah.....~ ~ *sigh*


Eh eh..sila abaikan selingan yang merepek kerepek itu!Kekekeke...

Pada sape-sape yang minat citer action,citer ala-ala Transformers pegi la tgk tak rugi beb!
Memang terbaeeekkkkkk................... :) Thank's again tu Nuffnang & TGV!!

Ape pun tak boleh gugat mood kegembiraanku minggu lepas & minggu nie..lagi-lagi ade cerita disebalik yang terjadi yang sgt touching (hihihiii.....hanya kawan rahsia je tau nie) 
BTW....TQ Mr.Hubby for the lovely gift...♥ u so much abg...

p/s : Nak dating lagi..lalalalala......hatiku senang... :)

Handbeg Oh Handbeg!


Gara-gara nak sangat beli handbeg & kasut dari oversea la konon-konon nyer alih-alih kene perli manje pulak dgn en.hubby saya sayang tuh..

Saya : abg..b nak beli handbeg Braun Baffel & kasut Clark dari ........ tau.Sebab kat sane tgh offer lagi-lagi nak Crismas sale ni lagi murah.Pastu New Year b nak beli jam Tissot or Tag.
En.Hubby : hurm....ade ke duit?
Saya : ade ade...
En.Hubby : abis..handbeg kawin yang dah 5 tahun lebih duk dlm almari tu biler nak start pakai?
Me : bkn tak nak pakai tapi syg nak pakai...kekeke..sambil gelak-gelak je la jawab!

Hahahahahaaa..dasar perempuan!

Sebenar nyer en.hubby saya ni tau yang saya nie jarang sangat membeli barang utk diri sendiri.Sebab saya bukan nyer jenis yang suka tukar tukar handbeg ke kasut ke...no no no....Hahahaha...tak kuase de heh nak tukar kasut nak tukar handbeg ikut baju setiap hari...ape kejadah nyer???Saya mmg tak minat handbeg handbeg nih!Tak peduli pun tgk org tukar tiap hari sebab saya memang tak minat..hahahahaha.......saya ni jenis beli 1 yang elok & tahan lame then pakai sampai lebam walaupun mahal giler benda tu!

Cuma kali ni teringin nak beli 1 handbeg & 1 kasut mahal utk diri sendiri sebab dah lame giler tak membeli lagipun kebetulan sebab cousin & kawan saya ada kat sane & ade sorg lagi kwn saya nak bercuti kat sana bln 2 so ingat nak kirim 2 barang ni jek.Lagipun barang ni jimat dekat 6 7 ratus dari beli kat sini koooo........


p/s : masih lagi berbelah bagi nak beli ke tak handbeg tu sebab takut tak pakai jek...kekekekeke.....sgt sgt tak minat handbeg!

Friday, October 21, 2011

Menang Pavlova..lalalala....!


Yeahh....lompat lompat lompat!!
Agak nyer doa & permintaan Syahmi dua tiga hari ni didengari olehNya!
TQ Allah....syukur...

Saya menang eh silap saya seorang terpilih di antara 30 peserta terawal yang masuk contest : Share & Win Contest by Myminimuffin di Facebook juga saya menang hadiah saguhati berupa 20% diskaun untuk  pembelian di Myminimuffin.


Tapi ini mgkn rezeki Sufiya kot sebab saya tak belikan lagi kek utk dia...hehehee...bila Syahmi dgr saya sebut kek memang hari-hari la dia mintak & memekak nak kek nak kek!...kekekekek....mama mcm biase buat pekak!Ngeee.....hahahaa....

p/s : saya bertambah gumbira lagi nie...lagi-lagi baru dpt 6 tiket wyg free dari Nuffnang..lalalalalalala....syukur,rezeki rezeki :)

Kata Ku!


Ramai kawan & ramai yang berkawan 
tapi ramai yang bukan kawan..

Tepuk dada tanya hati & minda,anda siapa?

Kawan atau Lawan

atau

anda : "Kawan"

saya sayang semua kawan-kawan saya kecuali kalau anda : "kawan" :)


p/s : still lagi happy nih sebab......jeng jeng jeng.. :)

Gelak Ketawa..~~


Sering kali kiter diselangi dgn gelak ketawa di mana-mana pada bila-bila..
Walaupun hati sedikit tercalar tapi kita masih mampu utk melahirkan sedikit senyuman dibibir..

Gelak ketawa sahaja hanya mampu dilakukan untuk sekadar menutup luka didada..
Gelak ketawa yang terukir di wajah sesiapa mampu utk menawarkan luka yang terguris..
Malah dengan senyuman itu juga mampu membuat kita tersenyum juga sehingga hampir terlupa apa yang telah terhiris dihati..

Gelak ketawa juga mampu mengubah dunia menjadi lebih ceria dan bahagia..
Malah dengan gelak ketawa kita mampu membahagiakan orang lain dari hidup kita..

Jadi marilah kita tersenyum riang bergelak ketawa bersama demi utk membahagiakan dunia ini...

p/s : mood sgt ceria dikala ini kerana ada perkara yg menggembirakan hati cuma tak mampu utk dikongsikan ketika ini..lalalalalaa..... :)

p/s lagik! : doakan semoga kegembiraan saya ini berterusan kerana hidup saya hampir mendapat ketenangan dikala ini....

Thursday, October 20, 2011

Jumpa Si Dia Dalam Kebasahan!


Oh rentetan dari entry Ayu Khairy saya pun terpanggil utk berkongsi bersama.

Dari forum susuibu.com, ke frienster, ke forum ratuhati lanjut ke sms & call di telefon dgn pelbagai bantuan yang ku perlukan dari kawan alam maya nie terus ke FB sehingga ke pasar malam!

Yess...saya terjumpa dgn si dia di pasar malam ketika hujan mula merintik..


Inilah kawan saya..



Hehehehe...mcm hindustan okey..dgn si dia berpayung & saya kebasahan!
Teruja dari jauh ku terlihat 1 wajah yang sgt ku kenal walaupun kami tak pernah bersua.
Serius..........kami dah berkawan bertahun-tahun!

Oh kawanku..Ayu Khairy ku sgt gembira dpt bertemu dgn mu walaupun beberapa saat!
Insyallah ada rezeki kita jumpa lagi okey.. :)


p/s : mood saya baru nak okey....hehehe....

Kusut Difikiran...


Semak..kusut..amat mengganggu difikiran ini dgn drama-drama politik di sana sini.
Tak kira politik apa tapi semua benda hendak dipolitikkan waima di dalam office juga!

Huh.....yang pandai berkata-kata sgt disayangi sedangkan kerja langsung tidak lakukan...
Huh....yang hanya pandai berdiam serta tekun itulah yang di pandang sepi...

Perlukah membodek itu?
Perlukah bermuka-muka itu?
Hanya semata utk sedikit perhargaan & wang ringgit?

Oh...penat!Sangat penat............dgn drama ini...........

"My Happiest Moment"




&

One of my Best Moment in My Life!



"My Happiest Moment"




One of My Best Moment with my Uncles & Aunties!!

Wednesday, October 19, 2011

Berhenti la Merungut!


Manusia.....memang suka merungut..
Beratur beli makan lame sikit merungut...Jalan sesak ditambah hujan merungut...
Lif lambat merungut...bla bla bla bla.....
Apa saja yang dikatakan susah semua nak dirungutkan..

Please.....for 1 minute!
Cuba fikirkan keindahan menunggu itu?Cuba fikirkan tahap kesabaran kita semasa itu.Cuba nikmati sekeliling ketika itu.Cuba fikirkan keadaan orang lain yang juga melalui keadaan yg sama ketika itu.

Atau

Tolong diam dan merungut lah dalam hati sendiri supaya anda tidak menjadi bahan rungutan org lain dgn sikap anda yang tidak sabar itu!

p/s : sabar itu indah wahai manusia....

~ WW - Touching! ~



Hanya kerana Takdir Fitrah Terindah by Hanis Azla....


p/s : mcm mane nak control air mata sb tgh jaga kaunter ni??

Tuesday, October 18, 2011

Loya & Mual!!


Loya?Mual?Muntah?Marah?Kecewa?
Semua ada!!

Keraskan hati dari malam tadi tak nak tgk video tu tapi lunch time tadi diaorg pakat-pakat buka di office..

Akhir nyer menitik air mata kerana budak 2 tahun yg tidak bersalah itu!
Adakah kerana korg kat sana makan babi menjadikan korg di sana langsung tidak berhati perut?
Apa ada dalam pemikiran manusia di sana?

Masyallah...............dunia dah hampir kiamat!
Sedarlah itu bukan binatang,bukan benda tapi manusia bernyawa!

Ya Allah Ya Tuhanku...
Kau lindungilah diriku,suami & anak-anakku,seluruh kaum keluargaku,sahabat-sahabatku dari bencana seazab ini,Kau jauhikanlah diriku & mereka dari kesakitan,kejahatan yang tidak terjangkau difikiran kami...amin..

p/s : dunia makin maju tapi pemikiran manusia makin sempit!

~ Kluang Station ~


1st time try mkn kat sini ahad lepas mase pegi Tesco Ampang.
Sarapan pagi je pun tapi dah mcm makan tengahari.




Bubur with telur 3 suku masak Sufiya punyer.


Mee kari kami bertiga..hehehe..daku share dgn en.hubby & Syahmi.


Asam Laksa ibu punyer.


Air nescafe 3 layer & teh 3 layer ni mmg sedap!
Tapi tu en.hubby & ibu punyer..saya minum air kotak milo mase tu.

So far makanan semua sedap la utk tekak kitaorg.Harga?saya tak tahu sebab mase ni ibu yg byr.

p/s : rase dah lame tak buat kek la!


Monday, October 17, 2011

Jumpa Penulis Terkenal..


Semalam dari pagi saya busy ke sana ke mari.
Pagi ke Tesco utk cari bahan & brg nak buat roti jala (yg ni next entry kiter citer jadi ke tak..hehehe..) then mkn-mkn dulu singgah sane sini sampai rumah dah pkl 12.
Terus la start buat roti jala & kari ayam sampai la pkl 3..lame kan??Lame giler sebab time tu la nak siang ayam la kopek kentang la..hahahahaa....

Eh eh...dah pkl 3 dgn cepat-cepat bersiap & siapkan anak-anak sebab nak pegi ke One Utama dgn tujuan semta-mata nak jumpa kak Hanis Azla..hehehe..
Alih-alih bila sampai jadi malu & tak tau nak ckp ape!!!Giler ko...nebes tak hingat...hahahaa...lawak lawak...Neves neves!

Tapi sempat la beli buku...eh eh yg ke-2 tau...malu la wey kalo dtg bwk buku yg dah beli pastu mintak sign..hahahahaa.....then bergambar kejap...kejap gilo mcm beberapa saat jek..
Nak tau yg membuat ku terkedu adalah sebab kak Hanis Azla sgt sgt sweet & putih gebu!
Ye la dlm pemikiran daku yg kuno ni ku bayangkan kak Hanis Azla ni seorg yang tinggi besar putih & 40an...hahhahaha...sekali tgk alamak muda belia kakakku nih siap dgn putih gebus!(Tu la izwa oi sape suh bygkan yg bkn-bkn....aiisshhh!)Ampun kak!!Hikhikhikhik.....kamu comel kak... :)

 

Ni sure wahida jeles nih!


Ni la org nyer secantik manis...

Lepas je jumpe ckp sesaat dua terus daku jln cari buku lain,pegi mkn & terus balik...hehehe...malu punyer psl!Haaiisshh...ntah start bila daku jadi pemalu nih??Confiuss.........

BTW selamat berjaya pada kak Hanis Azla dlm kerjaya penulisan & izwa doakan semoga rezeki yg bnyk berpihak pada akak,amin.

dan 

TQ to my lovely hubby...walaupun penat mengantuk sanggup je menemankan & membawa ku kesana kemari tanpa ada keluhan..I Love U abang!

p/s : eh eh wahida & niezzareena korg okey tak??Tertanya-tanya status korg nie.....

Friday, October 14, 2011

Rezeki Sufiya Lagi....




Rezeki Sufiya lagi!
Kali ni dari kawan kami (kawan saya & en.hubby) kak Wan Eliza & Syah.
Nampak tak tertulis dari Ammar & Alif?
Haaaa...yang tu anak diaorg memang sebaya dua-dua anak kami & sekelas okey!
Kawan dari bujang,tunang,kawin,beranak semua seiring sejalan walaupun mereka bertunang & berkahwin dahulu...Oh doa saya semoga persahabatan kami terus kekal sampai bila-bila.(walaupun mereka lain taraf dgn kami...hahaha....diaorg tu pegawai tau & berada....kami ni?ngeee...hikhikhik.....).
 Yang penting kwn-kwn kami semua baik-baik belaka!Baik gilerr....

TQ kak wan,syah,ammar iqram & alif rayyan!

p/s : berbuat baik lah sesama kita & jgn bermuka-muka....hehehee....

Wajah Baru?

Tadaaaaaaaaaaaaaa.......

Berwajah baru...walaupun ku tak biase lagi!
(tgh biase-biase kan diri la nih!sebab daku tak pernah pakai background putih kat entry....rasa janggal giler rasa lain!)

Okey ke tak okey ke....daku pun tak tahu sebab rase lain mcm!Hikhikhikhik....tapi lebih kepada teruja sebab tgk gambar doodle tu sgt sgt sweet!Cuma penggunaan kaler je belum sedap di mata ku sendiri hurm..hijau?mgkn sebab selama ku hidup mmg ku tak berapa suka kaler hijau...(aiseehh..ni la perangai...org dah buatkan tak bersyukur pulak!) Eh eh...bkn tak bersyukur tapi tak biase lagi laaaa....jgn salah sangka... :)

TQ to cik bulat yang langsung tak bulat terima kasih sebab sudi melayan kerenah ku yg bermcm-mcm ini...hehehe..(eh eh tak semesti nyer customer always right tau!itu salah sebenar nyer sebab yang membuat nyer pun manusia jugak okey....) dan terima kasih bnyk diatas usaha membuat blog ni menjadi lebih cantik!

Hoye hoyee...i suka doodle tuh sgt sweet!

p/s : korg...biase-biase kan lah ye mata tu......ngeee......

~ Terima Hadiah..Yeayy..~



Waaaahh...dtg-dtg office tgk ade benda ni kat atas meja!
Yeaayy....hadiah utk Sufiya dari Qaisara Headband.

Kalo semua nak tahu saya beli headband Sufiya dgn Qaisara Headband la.Ingt senang ke nak cari headband yg sesuai & yg paling penting murah utk anak kiter?Susah ooo.......cari la kat Sogo ke Sg.Wang ke takde yg berkenan...kalo ade pun bapak punyer besor!Hoohoho...so bila dah terpandang kat Facebook haritu terus berkenan & terus la order..

Btw...en.hubby pun puji ckp cantik!(eh eh...ingat senang ke en.hubby saya nak puji?Susah tau sgt sgt susah!) so bila dia ckp cantik tu mmg confirm la sgt cantik!Eh eh lagi..ni bkn puji melambung sebab terima hadiah tau...tak tak tak.....ni ikhlas & benar...okey!

Ni antara headband yang saya belikan utk Sufiya dari Qaisara Headband.





Kepada Qaisara Headband : 
Terima kasih bnyk sebab sudi berikan hadiah ni utk Sufiya walaupun kita tak pernah berjumpa tak pernah bersua muka pun!Terharu sgt sgt nie.....sebab tak sangka dgn pemberian ni..Insyallah saya akan terus membeli dari kamu kak (btw...headband dari Qaisara Headband ni murah gilak tau!) & saya doakan semoga akak terus diberikan rezeki yg banyak,amin!

&
Inilah isi nyer or lebih tepat hadiah nyer!


Mama sukaaaaa!!Eh eh...mama yg excited lebih!ngeee............. :)

Moral di sini : berbuat baiklah kita sesama insan walaupun kita tak pernah kenal or bersua muka 
(jgn jadi kwn yg depan baik tapi bila berpaling muka..huuuurrrrm..........)
Hahahaahaa..............sebab kenal sgt org yg mcm nie!

p/s : eh eh lagi....suprise saya belum lagi tau...tunggu lagik!hahahaa....sebab smlm EL balik Segamat.

Wednesday, October 12, 2011

Wait!


Wait ya!

Info Info!!


So...marilah kita menyokong penyusuan ibu nie..
Tak susah cuma perlukan ketabahan,kekuatan diri mental & fizikal (sebab kene pekakkan telinga,butakan mata dari anasir luar yang tidak menyokong penyusuan ibu nie...eh eh.bkn semua org yg tak sokong tau...)

Mane yang tak mampu tak reti tak pandai ade bnyk ruang-ruang info boleh di dapati di pakcik Google tu antara nyer : ratuhati & susuibu

Sekadar bagi info or membantu yang lain bkn bermakna saya yg terbaik...tidak!Saya juga masih belajar.. :)

Wahai Penduduk Dunia!!!


Tolong baca..tolong amik ikthibar & tolong jaga diri okey...
Ini bukan benda main-main...!

p/s : entry ini khas utk en.suami - sila baca ye - (arahan dgn muka serius nih!ngeee...........~~),
u do because i love u honey..so please take care of yourself my dear...

Tuesday, October 11, 2011

~ Entry Khas Utk Sufiya Irdina ~


Buat Anak Mama Yang Tersayang  :

Selamat Harijadi Anakku Sufiya Irdina!

Selamat Harijadi yang ke-2 adik..Semoga terus membesar menjadi anak solehah,anak kebanggaan abah & mama,sentiasa sihat dan ceria juga abah & mama sentiasa doakan kesejahteraan anak-anak kami dan semoga adik berjaya dalam hidup & terus menjadi anak yang mendengar kata....

PadaMu ya Allah..terima kasih yang tidak terhingga diatas 'pinjaman'Mu yang indah ini & ku berdoa semoga Kau terus memberi 'pinjaman' ini sehingga ke akhir hayat kami,amin..

Monday, October 10, 2011

Sibuk la!

Hari ni saya EL tapi masuk jugak office sebab nak kene setelkan bilik fail yg tertangguh-tangguh tuh (ada lawatan dari luar plakkk hari rabu nih!adeeesss............)
Agak kecewa sikit hari ni sebab tak dpt pegi A Famosa Resort yg sepatut nyer pegi smlm & hari nie..tapi takpe mgkn ada rezeki lain di hari lain,insyallah..... :)
Agak kelam kabut jugak hari ni sebab runner ke Klinik Wangsa Maju sebab anak bujang demam pulak!
Hurm.......hope dia cepat sembuh bila keluar peluh kejap lagi (dia ade sesi latihan utk suka taska sabtu ni..hehehe...harap balik ni terus dah sihat..amin!)
But bersyukur gak sebab hari EL coz ptg ni nak pegi shopping barang-barang yg nak di isi dalam goodie pack Sufiya (oh..sape-sape nak bagi hadiah sila e-mail or tinggalkan komen sebab esok hari jadi Sufiya!Hahahahaa...ni omak dah tak betul dah ni!)

Oh pada yg baru follow or yg baru jadi kawan saya insyallah saya akan ke rumah anda esok or mlm ni (kalau sempat..hihihii....) & terima kasih bnyk-bnyk sebab sudi jadi kawan saya!

Friday, October 07, 2011

Mama Tetek Besar?!


Hoi hoi.......blog aku ni suci murni la haiii.....kelakar kelakar!
Hahahahahahaahaahaahaa....haduiiii............

Dah dah lepas ni jgn nak mengarut cari benda-benda mcm ni kat sini...
Blog mak suci bersih murni okey...hihihii...

p/s : sedang gigih mengisi borg peraduan lagi...hehee..selagi ade mood la konon-konon! :)

Manusia!

Manusia...........bila kau tak suka kau marahkan nyer..
Manusia...........bila kau tak perlukan kau pandang sepi pada nyer..
Manusia.............bila kau marah kau tak ingat apa guna nyer..

Kini...
Manusia...........kau perlukan nyer!
Manusia...............kau mencari nyer!
Manusia...............kini kau rindukan nyer!

Hari ini...........radio cabuk ku yang biase dikomplen dihina kerana mengganggu pendengaran kini diharapkan utk petang ini demi kepentingan sendiri!
Dasar manusia!
Manusia.......memang menggelikan hati manusia lain!hahahahahahaaa.......... :)

p/s : smlm terjumpa Nabil & Isteri di Pertama Kompleks...sgt cantik & sama padan!

Jom!!



Jom baca Yassin!

Aktiviti setiap jumaat pagi di office ku :)




Thursday, October 06, 2011

Mengharap?

Mengharap sesuatu yang tidak pasti?
Menaruh harapan yang terlalu tinggi?

Perlu dibayar dengan harga yang tinggi juga!
Perlu disambung dengan derita berpanjangan!
Kalau dikira amatlah tak bebaloi!

Huuuurm....nahh!
Dimana keuntungannya?
Dimana keindahannya jika derita masih lagi berleluasa?
Malah yang kaya makin kaya yang miskin makin tidak merasa!

Tak guna berlaku jika harga barangan masih tidak dikawal juga!

Tiada Apa Kecuali...........


Takde ape nak diperkatakan kecuali......

Gembira & Bahagia!
Alhamdulillah..............

Walaupun ada kesedihan,ada kedukaan,ada kesusahan tapi itulah kegembiraan saya itulah keindahan kebahagiaan saya....Apa lagi yang saya nak jika semua 'rasa' itu saya boleh rasa?

TQ Allah diatas semua 'rasa' itu kerana hati ku lapang utk menerima semua 'rasa' ini....


Wednesday, October 05, 2011

Bagai Langit & Bumi!

Ni entry spontan akibat ramai sgt yang bertanya lately ni x kira dimane jua...

Ramai yang bertanya even makcik-makcik,cousin or kawan-kawan saya selalu bertanya mcm mana saya berkawan dgn en.suami saya...nak tau kenape diaorg bertanya?Kerana dia adalah insan yang teramat-amat-amat-amat-amat-amat pendiam berbanding dgn saya yg teramat-amat-amat-amat peramah!

Pelik & ajaib!
Diaorg selalu tertanya-tanya bagaimana kami berkenalan,mcm mane kami boleh kenal,mcm mana cara kami berkawan...sebab sapa-sapa yang kenal or rapat dgn en.suami saya ni mmg tau bagaimana amat nyer pendiam dia & bagaimana amat nyer peramah saya!Hahahahaa.....................bagai langit & bumi!
Saya pun tak tahu tapi apa yang saya tahu Allah Itu Memang Maha Adil & apa yang Allah jadikan semua nyer bersebab...betul tak ape kata saya?

Tapi apa yang saya boleh bagitahu di sini...kami ni adalah jenis seorg berckp seorg mendengar..eh eh tapi biase saya sorg je bercakap nih!Hahahaha.....tapi jugak......ramai yang terkejut bila saya katakan en.suami yang memulakan perkenalan kami bkn saya.....tak caya?sila percaya dgn yakin nyer sebab saya bercakap jujur ni...heheehee.....percaya laaaa.....sebab en.suami memulakan perkenalan kami melalui sms!

Dan kami berkawan melalui sms sahaja selama sebulan sebelum berani berjumpa.Eh eh...bkn sebab saya yg tak berani tapi ntah kenapa bila diluar kami sekadar saling pandang saling bertukar senyuman sahaja bila selisih tanpa bercakap apa-apa even naik 1 lif yg same!Pelik kan sebab kami bekerja di satu bangunan yang sama kerap terjumpa tapi tak berkata apa kecuali di dlm sms sahaja.....
Hurmmmm....srkg saya pulak yang pelik bila terfikir balik ni.....?!

Oh sila percaya sekali lagi yg kami couple sehari selepas berjumpa!Ntah kenapa jgn tanya sebab saya sendiri tak ada jawapan nyer...Masa berkawan pun ramai yg tak tahu ini semua mungkin sebab kami jarang sekali berdua or bersama malah kami jarang sekali bertelefon di office walaupun ext tu percuma.

Sehingga di hari kami nak bertunang ramai yg terperanjat kerana ramai yang baru tahu ketika itu bahawa senyer selama ini rupa nyer kami ni berkawan or lebih tepat bercinta!Ramai juga yang terperanjat gila kerana saya bertunang di hari selasa waktu org bekerja.Saya sekadar bercuti pada hari isnin itu sahaja & tidak sangka semua makcik pakcik serta sepupu saya sgt sporting sanggup EL,MC,bercuti malah halfday semata menghadiri majlis pertunangan kami!Sangat-sangat memory....

Dan genap setahun kami berkawan kami melalui proses merisik sebulan selepas itu kami terus bertunang then terus berkahwin setahun selepas itu...sekejap & sekelip mata rase nyer....
Kalau dikira dari kami berkawan,bercinta,bertunang & berkahwin telah 7 tahun lebih kami bersama dan en.suami tetap begini tak kira dimana & tak kira apa situasi juga...

Kami semasa mula-mula bercinta...

 Kami masih lagi bercinta....

Doa saya semoga kami terus kekal bercinta,terus kekal bersama,terus kekal bahagia & terus kekal dgn ikatan perkahwinan ini sehingga habis nyawa kami..amin!Insyallah....

p/s : tak kira sediam mane si dia...dia tetap unik dimata saya..&..sebab sorg berckp sorg mendengar anak-anak lebih suka si dia..mencik!

~ WW : 10 ~


Harap pada rezeki, tuah & doa!
Amin...insyallah.... :)

Tuesday, October 04, 2011

I Love U!!


I Love U.....................my stalker!!
Hikhikhik.........now i know how much u love me too....ngeeee....~~

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER


Jom Jom...!!

~ Katil Syahmi Irsyad ~

Seperti ramai yang dah tau psl katil kami baru beli katil utk Syahmi.
Ye la dia pun dah 4 tahun asyik tido berkepit dgn kami je bila lagi nak ajar dia berdikarikan..(padahal ku tak rela sebab ni je la mase nyer nak bermanja-manja dgn anak sebab nanti dia dah besar mmg tak rase la mcm ni lagi...huhuhu...touching!sebak mama tau.....errmm....)
Hurrmmm....takpe la....lagi pun perubahan itu kan baik utk kita....(pujuk hati sendiri....errmm...)
Eh eh..lari jauh dah ni topik nyer!Aduhaiii.....selingan...hehehe...


Haaa korg....mau tak terperanjat masuk masuk umh jadi mcm ni!Hahaha.....ape la nyonya ngn amoi tu janji lagi 2 hari sampai alih-alih smlm dia ckp dah ade dpn umh!Tau la korg suka Syahmi tapi takde la cenggini jadi niyer dgn bilik tak kemas lagi!Issyy..............penat tau lepas setelkan bdk-bdk mkn mandi terus kami set up bilik yang maha penuh dgn khazanah ntah ape-ape ntah!Sudah nyer pkl 10 mlm baru selesai semua termasuk vacuum umh tengah-tengah mlm!Hurrmm..mkn pun tak tau kitaorg smlm....huhuhu....nasib saya diet takde la lapar sgt...hahahaha......jeles stalker mak!!ngeee.....



Ni la katil nyer...RM399 tapi dpt diskaun RM320



Tilam yg RM388 tu dapat la diskaun RM230,yang RM228 tu dpt diskaun RM120 jek...
Iye iye..jgn terperanjat sebab nyonya ngn amoi tu mmg jatuh cinta ngn Syahmi sampai diaorg pegang je tgn Syahmi bwk sekeliling kedai suruh pilih nak katil yang mane diaog akan bagi diskaun harga diaorg!Sampai mcm tu sekali ko!Agak-agak kalo mama bwk pegi Poh Kong diaorg nak buat mcm tu tak??Hahaaha......

Oh..tilam merah murah tu utk katil yg boleh sorong bawah katil tu...katil yg sorong bawah tu amoi ngn nyonya tu br RM100 jek!So total semua utk 1 katil budak,1 katil sorong bawah,1 tilam tebal,1 tilam biase RM 770 tapi amoi ngn nyonya tu bagi diskaun lagi jadi RM740 utk semua brg tu..murah kan?
Eh murah ke??Ntah...murah la kottt.......




Sila abaikan pemandangan katil yg tanpa set cadar yang cantik..hahahahaha...mama tak sempat pegi Sogo smlm so hari ni mgkn mama akan rushing ke sana utk belikan set cadar yg comel comel skit!
Btw..katil ni pilihan Syahmi sendiri bersama amoi ngn nyonya tu tau..hehehe....dan ini 1st time Syahmi tido kat katil sendiri tanpa di teman...dia sendiri rela nak tido sorg kooo....terperanjat mak!Hehehehe......gempak je lebih!Alih-alih pkl 3 pagi dia bgn kejut abah dia ajak temankan tido!Hahahaha.....so inilah kejadian smlm....anak happy mama pun happy! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang