thumbnail

Wednesday, November 23, 2011

Ta Ta Ti Ti Tu Tu..



Ta ta ti ti tu tu.....

Puan blog bercuti dari esok - rabu depan...lalalala..kalau puan blog ni rajin akan dicuba utk mengupdate nyer..hehehe...


walaupun notebook dibawa tapi mood tu mgkn tiada..hehehehhe.... :)


nota kaki : ai rindukan pantai!!yehaaa...

Segmen: What's in my bag?

Okey okey di tag oleh mama kira & syakil yg cute & hensem itu..wina.
I tgh rajin so ai buat je la ye..hehehehe....

Ape ada dalam handbeg saya?


Ni je ade...
Purse,lipstik ikut kaler darah,perfume murah,kamera,minyak angin (wajib),tumbdrive, wipes & bedak..
Handbeg pun baru pakai sebulan setelah 5 tahun lebih simpan..hehehhe....

Okey i'm done!


nota kaki : hari ni hati berbunga-bunga....hihihihi.... :)

~ WW : cuti cuti cuti! ~



Tiket dah dapat...Beg dah separuh kemas...
Tak sabar nak tunggu esok ptg..
Labuan...tunggu kedatangan kami........!!


nota kaki : tengahari ni nak rebonding rambut..tak sabar nak balik ptg ni nak tayang kat en.suami :)

~ WW : Dan Lagi..Dan Lagi..~



  



nota kaki : dah jadi wajib asal ke KLCC ini yg kami beli dulu...terbaikk beb!

Tuesday, November 22, 2011

Ketagihan!



Apa saja minyak angin menjadi ketagihanku..kesukaanku..
Ntah kenapa tapi benda ini ada dimasa saja tak kira di tepi pintu dlm kereta,didlm dashboard kereta,di dlm beg hp,di dlm handbeg,di meja office...Tak pening tak sakit kepala tetapi sgt suka dgn minyak angin!

Perfume ku......mungkin....
Tapi yang peliknya waktu mengandung tak teringin lgsg pakai benda nih!
Kenapa..?Ntah tiada jawapan nyer!


nota kaki : entry yg entah apa-apa bak kata stalker ku itu...he he he....
nota kaki lagikk : saya yg boring menunggu hari khamis tiba..lalalala....~~

Selamat Harijadi...


Selamat harijadi buat abah ku yg dikasihi lagi disayangi..
Kami doakan semoga abah terus dipanjangkan umur lagi,diberikan kesihatan yg baik selalu,diberikan rezeki yg bnyk lagi & sentiasa dilindungi olehNya tak kira dimana abah sentiasa berada - dari kami (adik,eady,syahmi & sufiya)


Walaupun apa yang telah terjadi walau apa yg telah berlaku walau apa pun yang menimpa adik tetap sayang abah sampai adik mati....


nota kaki : tak sabar nak jumpa abah 24hb nie... :)
nota kaki lagikk : tahniah buat harimau muda!!oh yeaahh.....

Monday, November 21, 2011

Punyer La Tak Sabar!


Ha ko..punyer la tak sabar nak cuti..hari-hari saya pangkah kalendar!
Setahun sekali balik rumah mak mertua di Labuan dgn tiket free itu sape yg tak suka kan..
Walaupun planning nak pegi ke Manukan tak jadi tapi takpe sebab di Labuan sendiri ada bnyk pantai yg cantik & aman..(#tak jadi sebab adik ipar nak kawin minggu nie..)
Manukan tak lari so tak risau pun sebab tahun dpn ade lagi..hehehe...tiap-tiap tahun kan dpt tiket free... :)

Hari ni dah berjuta kali tgk jam dah beratus kali pandang kalendar....biler la nak hari khamis nie!Tak sabar okey tak sabar...lagi pulak tiket dah dpt pagi tadi..bertambah la teruja!

Walaupun ada yg ckp Labuan tu boring takde ape tapi bagi saya Labuan itu sgt aman & penduduk dia tak ramai...saya suka!Sebab tu rasa mcm ternanti-nanti nak balik sane.
Tak sabar nak lepak tepi pantai!Weeehuuu............


nota kaki : mood 2 3 hari ni dah ke laut seberang so korang layan je la blog atau entry yg ntah ape-ape ntah nie...#bak kater tutt tuutt tuutt tu....!hahahaa... :D

THE ADVENTURES OF TINTIN

Kami tengok wayang lagi..!!


Kali ni tengok cerita The Adventures Of Tintin.


Sedikit Sinopsis
Cerita ni mengisahkan tentang seorang reporter bernama Tintin dan anjing dia yg bijak, Snowy.
Tintin sama-sama dengan Kapten Haddock untuk mencari harta karun yang disorok oleh datuk Kapten Haddock, Sir Francis.
Tapi pada masa yang sama, Sakharine aka Red Rackham (orang jahat) pon sama nak jugak harta karun tu.
Untuk dapatkan harta karun tu sume,diorang kena dapatkan ketiga-tiga klu @ skroll yang Sir Francis dah letak kat 3 model kapal Unicorn dia.

Selanjutnya sila la ke wayang yg berhampiran..he he he....



Sedikit gambar dari sedutan cerita.





- gambar ehsan pakcik google -

Saya bagi 4/5 bintang.

Cerita ni kelakar, menarik & tak boring sambil tgk kite rase mcm termasuk sekali dlm cerita nie..heheheh....fun bagi org dewasa seronok bagi kanak-kanak.

Syahmi pun enjoy tgk cerita nie,Sufiya pulak tak meragam dlm wayang jadi kami kire aktiviti wayang ni boleh jadi aktiviti kami bersama...(ni kes rindu nk tgk wayang mcm dolu dolu..hahaahaaa....) tapi kali ni tgk wyg bersama anak-anak pulak!


nota kaki : lepas ni boleh la tgk wyg sebulan sekali.... :)

~ Review Blog by Ujang ~



Nak review dari blog Ujang!
Kat situ ade tulis komen atau kutuk blog Ujang nie...
Okey aku nak kutuk....#dasar manusia suka ckp hal org..hahahahaha.....

Okey....aku sakit hati sgt dgn blog Ujang ni sebab dia selalu sgt dpt jumpe artis..grrrr...
Eh eh....tapi yg paling aku suka psl blog ko ni Ujang ialah entry Fakkk...tuh!
Ntah kenapa aku pun bengong mcm ko jugak biler baca..ha ha hahaha ha ha....
Korang kalo tak caya korang singgah la blog si Ujang ni.


nota kaki : saya yg tak 'suka' blog Ujang! ha ha ha ha ha...sebab ujang sengal!

Mengauuumm!!


Mari kita sokong pasukan negara kita demi utk menundukkan sang garuda!
Jika mereka tidak sopan terhadap lagu Negaraku, kita harus terus menunjukkan kesopanan kita demi utk tidak menjadi seperti mereka.

Malaysia Boleh!!

nota kaki : baru nak beli jersi m'sia..hehhehee..biase pakai jersi Mu jek....

Friday, November 18, 2011

Kan Dah Kata!


Kan dah kata...nak beli lain tapi terbeli benda lain!
Hurrmm..............kasut ntah kemane alih-alih pouch Tab pulak yg ku beli.
Dari hari ke hari nak beli pouch Tab nak gantikan yg ade skrg ni sebab dah lusuh sgt dikerjakan anak-anak so ternampak ni terus la sambar!Mahal okey...sgt mahal!

Taknak bagitau harga sebab mahal same dgn harga sebijik kasut tinggi yg ku berkenan..ha ha ha..ape kan daya anak itu lagi penting..(padahal kasut & pouch ni tak penting pun...ciiss...)

Okey la atleast benda ni ade stand utk anak-anak tgk movie dlm flight nanti.
Kasut ku nampak nyer beli esok atau isnin la jawab nyer..(itu pun kalau jadi beli laaa.....)


nota kaki : biar mahal asalkan pakai lame dr skrg ni beli murah kejap je dh lusuh & rosak...*ayat penyedap hati sendiri....ha ha ha ha..... :)

Jimattt Jimaattt!!



Jimatt jimattt duit mak nok!
Mau tak jimat...en.suami bagi RM200 utk set rambut tu tapi daku dpt tau dari sorg kawan di Secret Group FB tu ade offer murah utk rebonding + cut + wash rambut!
Haaa.......ape lagi melompat terus beli baucer nie!

Beli kat Everyday ni senang je...boleh pakai CIMB Clik ke Maybank2u ke or bayar kat bank terus pun boleh yang penting duit nyer je nak kene ade!
Ada balance bnyk ni tu yg cdg-cdg nk beli kasut or baju.Ye la minggu depan nak balik Labuan mau la pakai baju cantik skit..he he he.....

Gumbira nyer hati sb sempat jugak beli baucer ni sebab tinggal lagi 20 minit je nak abis dah waktu offer dia tu...fuuhh!!


nota kaki : tak sabar nk tunggu lunch time nih..biase lunch time duk kat office jek.. :)

To Do List...


Ha ko!Sejak-sejak ade anak dah ber-anak pinak nie asyik la jadi pelupa!
Pegi ke satu tempat nak beli lain tapi nanti balik dgn barang lain..adeess....sudah nyer brg yg diperlukan tak jugak beli nyer...so nak jimat mase nak jimat tenaga nak jimat fikiran ini yg perlu dilakukan.

Tulis & bawak lunch time nih!
Agak-agak mcm bakal terlebih beli je dari list nih!Ada balance dari duit nak set rambut tu mcm nk beli kemeja jalan jek.....he he he.....


nota kaki : suka pegi tgh bulan sb org tak berapa ramai...yg penting kene tahan nafsu tahan gelora jiwa biler org berduyun-duyun pegi time gaji!Hahahaahaa.....
nota kaki lagiikk : jom kiter ke Sogo & Maju Junction hari nie.... :)

Thursday, November 17, 2011

Set Rambut?


Dapat duit dari en.hubby utk set rambut aka cut + wash + rebonding + groming sekali.
Lame dah tak buat rambut nie,last sekali masa lepas bersalinkan Sufiya.
Rambut pun dah panjang sgt...so skrg ni tgh cari fesyen ape yg cun skit..dan...
Kebetulan ade offer murah kat Maju Junction ni mmg dah sedang elok sgt ler nie...
(psstt...ade balance duit lebih skit ni ingat nk cari baju..hehehe...)


tapi berkenan yg mcm kat bwh ni jek...


Yang penting fesyen ape sekali pun hanya en.hubby je yg nmpk!
Hehehehehee.....


nota kaki : rambut sudah mcm hantu mak limah tapi kdg-kdg sudah mcm pontianak harum tak sundal siang mlm!miahaahahaha...........

Done!


Done join!
Kebetulan masa PC Fair en.hubby ade beli notebook..(eh eh..yang ni la yg saya ckp brg something en.hubby masa pegi Mid Valley hari tu...kalau korg ingt laa..kalau tak ingat korg buat-buat ingt je la ye...:D)

Hope boleh menang walaupun tahu harapan itu senipis kulit bwg....hahaahaha...eh eh..saya tak nak kereta tu tapi nak try menang utk adik lelaki saya jek...Saya tak nak la hadiah besar gabak mcm ni tapi kalau contest yg ade menang kamera DSLR ke,perfume ke,cuti-cuti yg dekat-dekat ni ke atau yg hadiah nyer duit baru lah saya masuk utk diri sendiri.

Yang penting kos nyer tidak la bnyk......mane mau cari duit ooooo......?
Mcm contest Poise tu modal saya cuma RM4.90 (kene beli pad ye..) + RM0.60 (setem) + RM1.00 (sampul surat) selebih nyer doa & tawakal..itu saja.
Dan yang lebih penting takde game yg nak kene main,takde dah like like bagai & takde dah cogankata...Kalau ade yang 3 ni confirm tak menang sb takkan masuk dah!Hahaha...



nota kaki : masuk contest utk jimatkan duit suami....itu jek!Nak beli sendiri bkn tak mampu tapi rasa nyer bnyk lagi benda yg lebih penting dari brg sendiri....
nota kaki lagikkk : semoga ada rezeki utk adikku ini,amin...

Wednesday, November 16, 2011

Baru ku Tahu..


Selanjut dari Rezeki 3h2m ni baru ku tahu..... : 

  • Penginapan hotel selama 3 hari 2 malam (2 bilik) bernilai RM2000 x dua (2 pemenang)
  • Penginapan tidak sah pada cuti umum
  • Pemenang perlu menanggung sebarang kos tambahan jika ada
  • Tempoh sah percutian adalah antara November 2011 sehingga Mac 2012
  • Pakej penginapan hotel akan diuruskan oleh agen perlancongan yang dilantik
  • Pemenang dipilih dengan jawapan yang betul dan sah dengan resit asal
  • Penyertaan yang ke-50 dan ke-100 adalah pemenang.
  • Pemenang juga dikehendaki menghadiri upacara penyampian hadiah atau menyertai sebarang promosi.
  • Juga memberi kebenaran kepada pihak penganjur untuk menggunakan nama, penyertaan atau gambar untuk tujuan publisiti,pengiklanan atau perdagangan tanpa bayaran pampasan mahupun pemberitahuan.

Sempat la nak menyambut anniversary perkenalan kami bulan Februari nanti..hikhikik....(sebab mgkn tak dapat pegi ke Krabi itu....hal Krabi masih lagi ade masalah yang tak dpt diatasi buat mase nie...hehehehee..eh eh eh...bkn sebab mengandung ek!)



nota kaki : sekarang tinggal tunggu gambar itu sesuai ke tidak utk tujuan promosi...hukhukhuk...huduh!
nota kaki lagikk : tak dpt rezeki Krabi (mgkn) dpt rezeki ke tempat idaman..alhamdulillah...

~ WW : Gambar ini..~



Gambar yang di-email sementara menunggu e-mail balas & surat susulan itu..


nota kaki : hope gambar ini diterima supaya tak pening kepala nak cari gambar lain...hehehe...
nota kaki lagikk : ai dah bolat okey!mencik...!

~ WW : Anak ku Pokok Bunga! ~



Sesi Graduasi & Konsert Taska 2011


















Ni la yang menyebabkan saya tak sempat jengah umh kamu kamu sekalian..
Nak upload gambar ni dari semalam...sb internet kat office buat hal...1 gamabr 1 jam loading!
Petang saya runner kalau sempat ye...cuci mata je la ye sebab masa tak cukup nak mengomel....




nota kaki : agak-agak nampak kurus tak ku pakai baju tuh?sb gambar ku pakai tudung oren ni ku hantar kat peraduan contest tu....

Tuesday, November 15, 2011

Terima Kasih Cik Kumbang!


Terima kasih bnyk-bnyk buat adikku Cik Kumbang yang tak berapa nak kumbang tu..eh dik...ko ladybird kan..terima kasih kerana menjadikan blog ini sebegini rupa....sgt sweet!

Hikhikhik..eh dik akak masuk contest ko tu....ade harapan ke? *perasan... :)

Btw..terima kasih kerana sekali lagi...

Sape-sape yang nak tempah template sila la ke blog cik adik manis ni Cik Kumbang manis.
Tapi tempahan skrg dah tutup kot..ape ape just pegi je kat blog dia ye..



nota kaki : tak sempat jengah rumah kamu hari ni sebab internet kat office ade problem!
Ini pun hadpet lajuk lajuk!Jumpe esok ye...

Rezeki 3H2M...~~

Kita lupakan kes di entry lepas...

Yeaaahh.....makcik menang motor!
Hahahaaha......(gilak..nak bwk motor pun tak pandai!)

Okey okey...smlm ptg saya dpt call menang percutian family di Grand Lexis PD utk 3H2M dari contest anjuran Poise..alaa Poise pad tu la..hikhikhik...

Saya baru je hantar..itu pun baru 3 keping borang saya pos..pakai nama saya 1,nama kakak saya 1 & nama suami saya 1..(gasak ko..name laki pun letak dlm peraduan pad!hahahhaa..)


Tak sangka menang sebab ini peraduan seluruh Malaysia tau..alhamdulillah..
Grand Lexis PD ni dulu dikenali dgn nama The Legend International PD...ala yang ada pool dlm bilik tu la....Yang harga kire tertelan air liur...menggigil tgn nak byr tuuu...
(hahahaha...itu org-org mcm saya jek yang tertelan air tuh..)


view


Salah 1 contoh pool dlm bilik dia..

Oh ho..sebenar nyer ada bnyk tmpt dia suruh kiter pilih..antara nyer...Hard Rock Penang, Rebak Island Resort Langkawi, Nexus Karambunai KK, Pullman Kuching, Miri Marriot Resort & Spa Miri, Grand Lexus PD, The Legend Cherating & etc lagi.Semua 5 bintang punyer hotel..yang paling menarik nyer Nexus Karambunai tu laaa...
Sob..sob..sob....*apa kan daya..


Tapi apakan daya faktor kewangan sgt tak mengizinkan utk pergi yang jauh so saya pilih yg terdekat dgn kami je la..lagipun en.suami ni susah nak cuti..
(sebab tu hari tu doa tak nak menang peraduan bercuti tu..itu contest 1 lagi utk menang pakej hotel di Terengganu...takuttt mak kalau menang!kos besar okey...)


Lagi pun Grand Lexis ni lagi best pool dlm bilik...kan mandi manda kan kesukaan anak-anak saya..so boleh la diaor mandi berjam-jam kat dlm bilik tuh...hahahaha....tak rugi pun pilih yg dekat malah untung kat anak-anak.. :)


Yang saya menang ni dpt suite yg ada 2 bilik tu.Actually secara officially saya tak dpt surat lagi sebab saya kene hantar gambar dulu utk diaorg siar kan dlm surat khabar..
(retis mak kejap nyah nanti!ntah paper ape pun mak tau tau uuu....hahahhaa...)


So lepas dpt confirmation by e-mail & surat nanti saya update lagi ye...
Ape pun saya dah cukup happy walaupun pilih yg terdekat tapi sudah cukup puas hati..
Alhamdulillah syukur..rezeki dari allah utk anak-anak saya...menang juga salah satu tempat idaman saya nak pegi..


nota kaki : menggigil dpt call tu sb inilah hadiah yg paling 'besar' saya menang lagi pulak ini 1st time menang besar mcm nie..huhuhu....
nota kaki lagikkk : saya bertambah semangat utk join contest lain..


Entry Khas Utk.....

Entry Khas utk si Talam 2 Muka...

Aku tak tahu apa salah aku dgn kau..aku tak tahu apa yg kau tak berkenan sgt dgn aku..
Tapi aku pelik kenapa kau masih lagi berkawan dgn aku..malah aku bertambah pelik kenapa kau berckp dibelakang aku sedangkan kau bukanlah berkawan rapat dgn aku..

Bagi aku..sebenar nyer kalau kau betul-betul kenal dgn aku, aku rasa kita boleh berkawan dgn baik tapi yang menjadikan masalah disini ialah kau berkawan didepan tetapi berkata-kata dibelakang...pendek kata ialah kau si talam dua muka..

Apakan daya hati kau tak sebersih kawan-kawan aku yang lain...berwajah cantik...tapi berhati busuk....hati kau hitam....

Sedih?Sikit pun tidak...Sentap?Jauh sekali....sebab aku bkn yg dulu lagi..

Jadi..di sini aku ingin memohon maaf jika ada perkara yg membuatkan kau sakit hati,meluat dgn tindakan aku di sini....tapi...aku masih tidak bertanggungjawab ke atas hati kau yg busuk & hitam itu..dan perangai kau yg suka mengata dibelakang itu...

Berubahlah kerana usia kita bkn semakin muda malah semakin bertambah...
Btw..terima kasih kerana bnyk pahala kau berikan pada aku...

So aku nasihatkan kau supaya tarik nafas dalam-dalam..lepaskan perlahan-lahan & tanya hati kau kenapa kau tidak suka pada aku?
Aku tak minta kau suka pada aku,aku tak minta kau suka pada tindakan aku tapi cukuplahh bagi aku yg kau tidak mengata dibelakang & tidak suka pada aku tanpa sebab.. 

Bak pepatah melayu..tak kenal maka tak cinta...

~ Aku bukanlah baik tapi aku dah cukup baik tak berperangai mcm kau ini.. ~


nota kaki : terima kasih pada kau kerana menjadikan perkara ini sebagai pemangkin semangat aku utk terus berjaya dlm hidup...
nota kaki lagik : apa yg tertulis diblog ini adalah jujur dari hati & fikiran aku tanpa membuat cerita yang tidak benar...malah kita pun tahu berdosa meng-adakan yg tiada...

Monday, November 14, 2011

Salah Ke?!


Rentetan kes Semalam...
Salah ke kalau anak didudukkan di dalam stroller & tidak turun berlari-lari di dlm shopping kompleks seperti kanak-kanak lain?
Salah ke jika diletakkan anak di dalam stroller demi utk keselamatan anak itu sendiri?
Adakah itu menunjukkan anak itu tidak bersosial & tidak normal seperti kanak-kanak biasa?

Dasar manusia kan..suka berkata-kata tanpa memikirkan apa sebenar nyer tindakan seorang ibu atau bapa itu atau kenapa tindakan itu lakukan...*sigh..

Tgk tak berita mlm tadi yang kanak-kanak 6 tahun hampir diculik di depan mata ibu nyer?
Apa komen manusia yang berkata anak didalam stroller itu tidak bersosial dan tidak normal?
Jadi.....adakah tidak normal seorg ibu atau bapa itu menggunakan stroller?
Fikir-fikir & renung-renungkan...


Sekarang pakai yg single ni tapi hati teringin nak beli yang kat bawah nie..


atau yang ni..


Sekian..sayalah ibu yang dipersalahkan itu...lalalalala...~~
Giler ko kalau anak ai kene curi mane nak cari??Nauzubillahminzalik...


nota kaki : fikirkan dulu sebelum berkata-kata OKEY..sekian dari saya yg tgh kumpul duit nak beli stroller diatas tuh..~~
nota kaki lagikk : ai tak peduli pun dgn ckp-ckp org..lagi bersemangat ai nk beli stroller itu...hahahahaa.....~~

PopCorn Terbaiikk!!







Okey nak bagitau...buat masa ni inilah popcorn yg terbaik & terhebat!!
Sedap tak terkata dan setanding dgn harga nyer...Besar paper beg itu 21 hengget...
Mahal..?Memang mahal tapi sgt berbaloi dgn rasa nyer.Memang terbaik!!
Itu belum lagi beli yang besar balang tu RM81 utk 1 balang...(alaa balang yg kaler pink & biru kat gambar tu...try scroll ke atas..)

Tapi percaya la....walaupun mahal still juga ramai orang beli...
For me...sekali sekala nak makan apa salah nyer lagi-lagi anak-anak yang paling suka mkn popcorn nie.Berbaloi mkn sebab anak abiskan 1 beg tu....

Bak kater orang..(diri sendiri yg ckp ni..hahaha.. ) : ada duit lebih kiter belanja anak yg mahal sikit takde duit lebih belanja je popcorn kat TGV tu....hikhik..berkat ko kalo selalu belanja anak-anak makan..seronok tgk diaorg mkn tak berenti...

Yang takde anak cube la selalu belanja org sebelah sure lagi berkat....org sebelah tu laki atau bini korang ler....kalau takde gak try belanje kwn-kwn...hahahaa....yg itu jwb nyer kopak ler!

BTW : kedai popcorn ni kat KLCC ye kat LG area nak ke arah surau tu & berhampiran dgn Watson.**kat tempat lain ai tak tahu je adik-adik kakak-kakak abang-abang... :)


nota kaki : balik kang nak pegi beli lagi...lalalala...*dah ketagih! 
nota kaki lagik : alhamdulillah....rezeki mula mndtg dgn sikit-sikit..syukur padaMU Ya Allah..
(syukur alhamdulillah...ada rezeki sikit-sikit utk anak-anak...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang