thumbnail

Tuesday, January 03, 2012

Tahun 2012 yang pening!

Belum terlambat nak ucapkan selamat tahun baru pada semua!
Semoga bertambah keriangan,kebahagiaan,kegembiraan,kesenangan juga kesihatan yang baik pada kita semua!Amin...

Azam baru..?Takde!Sebab saya tak percaya pada azam tiap tahun baru yang saya percaya azam setiap hari setiap kali bangun pagi..that's me!

Oh...sebenar nyer nak cerita ape yang pening sgt tu..Si abang tahun ni dah nak masuk 5
 tahun jadi saya nak kene daftarkan dia utk darjah 1 tahun 2014 nanti...huhuhu..cepat nyer kamu besar abang oi!Mama rasa mama tak ready lagi nak lepaskan kamu..sobsobsob..(gamak nyer daku la antara mak mak yang meraung yang bertunggutangga kat sekolah sebab tak nak lepaskan anak!hahahhaa...:D)

Sekolah yang ade dekat dgn office ni ramai yang kater ranking tak berapa bagus dlm M'sia (ni tak tau betul ke tak ek..) yang ade elok tapi jauh skit.Maksud nyer kene hantar pagi,pegi sana tengahari utk makan siapkan utk sekolah agama petang pulak then petang kene amik (kos minyak bertambah,kos makan bertambah,kos penat bertambah) nak hantar naik van mcm tak percaya pulak sb dgr-dgr (dengar dengar je ek!) van tu tak didaftar sah utk amik hantar budak (ni nak confirmkan balik kemudian!) dan yang jauh ni ramai cakap sekolah tu antara yang terbaik lagipun yang elok nyer sekolah ni ade sekali dgn sekolah agama kira sekolah di 1 tempat jek..hurmmm....agak pening di sini dan bertamabah pening dgn en.suami yang relax mcm takde masalah pun!Huhuhuh...susah susah.....

Nak kene cuti lagi la nampak nyer utk survey sekolah ni,survey jalan ke sekolah nie nak kene terus daftar lagi sebab kalo lambat kang ntah sekolah mane dapat nyer....ishh....kejap nyer masa berlalu!

anak bujang mama...dah besar!

Anak makin besar makna nyer mak makin muda la kan?ngeeee...... :)


nota kaki : dah nmpk dah mcm mane keadaan anak nak ke sekolah nanti...kalo ade mak yg tggu kat tepi tingkap tu saya lah tu!Hahahaha....
nota kaki lagikk : start thn baru ni semua entry autopublish sb kat office dh tak buka blog dah..kang blog korang akan ku jengah di tenghari okey :)



30 comments:

Imaan09 said...

memang kna daftar awal2 ek izwa?? lama lg nk lalui fasa tu, tp ms mmg pantas berlalu kan..

eB ezrin said...

ader tmbhn skit. besar & hensem :)

Anum said...

hapy new year

fiza said...

Hensem boy ☺☺

Memang fening bila mikir pasal skolah anak. Ni pon tgh survey utk masuk pra-skolah thn depan. Bukan senang nak dpt masuk pra-skolah nih rupanya.

♥ Wina ♥ said...

memang kena daftar 2 tahun lebih awal ek izwa? baru ku tau...maklumlah, dah lebih 10 tahun tinggalkan bab² sekolah nie kihkihkihhh

me pulak dah kena start survey kindergarden untuk Kira nx year

ayu said...

alahai..selamat survey sek ye izwa..

CikPuanHaLia said...

cepat kan izwa,
Pejam celik..pejam celik dah besar diorang ni.

Kat tempat akk pun bulan 3 ni dah start kena daftar untuk darjah 1..

MamaEma said...

baguslah daftar awal-awal..nanti tak kelam kabut daftar last minit.

ashra said...

happy 2012 buat izwa sekeluarga..
wahh,makin hensem hero nya tu...

ieda said...

hurmm bagus daftar awal2 dik
mana2 sek punnn same je dik
yg penting anak2 kita , usaha kena lebey kann ;)

Eye_nee said...

selamat thn baru sis..pejam celik dah besar anak2....anak tak apa2 kamu pulak yg terlebih sedih sis....kelakar kamu ni...tuk kesekolah...lepaskan jer dia pergi...

Pok Amai-Amai said...

Abg yg bakal membesar jdk anak muda yg hensem. Skg pun dah terserlah. Ikut muke sape eh? Muke mama eh? Hiks!

Mummy Princess said...

Saya tahun ini lagi pening, Si Along dah start tahun 1. Pastu petang sekolag Agama pulak. Si Angah plk dah masuk Prasekolah. Kul 11.45 dah balik...Pening pening.....

ayu said...

beb, jum join GA ni..tahu kamu suka bergambar..hehe

http://ezurin.blogspot.com/2012/01/ladies-photographer-giveaway.html

kayzie said...

hihi..dah besar dah anak..nnt smpai turn sy lak tuk wat entry camni..wawawaaaa

:: Mrs.Eady :: said...

@Imaan09
ha'a skrg ni anak masuk je 5 thn kene daftar utk sek 7 thn...

:: Mrs.Eady :: said...

@eB ezrin
hikhikhik....tq auntie :)

:: Mrs.Eady :: said...

@Anum
happy new year anum :D

:: Mrs.Eady :: said...

@fiza
same la ni ade baik nyer ade buruk nyer setiap 1 sekolah..

:: Mrs.Eady :: said...

@? Wina ?
ye la wina..anak masuk je 5 thn dh start kene daftar utk darjah 1..

:: Mrs.Eady :: said...

@ayu
TQ ayu :)

:: Mrs.Eady :: said...

@CikPuanHaLia
itu la kan kak...kejap je masa berlalu..

:: Mrs.Eady :: said...

@MamaEma
lagi cepat lagi senang kan.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

@ashra
hensem tapi mengada :)

:: Mrs.Eady :: said...

@ieda
betul la kak..setuju tu..

:: Mrs.Eady :: said...

@Eye_nee
itu la kan silap silap anak halau balik rumah nanti...hahahaha...

:: Mrs.Eady :: said...

@Pok Amai-Amai
ikut mama gituuuuuu...ehiks! :D

:: Mrs.Eady :: said...

@Mummy Princess
bakal begitu la nmpk nyer saya nie..hehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

@ayu
done! :D

:: Mrs.Eady :: said...

@kayzie
haaa..amik pengalaman dulu!heehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang