thumbnail

Thursday, February 23, 2012

Bukan Mudah Juga Bukan Susah


Bukan mudah utk menjadi orang baik jika orang lain melayan kita dgn mudah dgn sebelah mata..juga..bukan susah utk menjadi org baik jika org melayan kita dgn mudah tanpa buruk prasangka.

Oh tidak..saya adalah org yang mudah,org yang senang sekali berkawan dan juga saya adalah orang yang boleh masuk sahaja diapa-apa keadaan sekali pun..
Tetapi kenapa orang menyusahkan diri ini sehingga bakal-bakal menerbitkan sisi hitam diriku yang telah lama ku tinggalkan..

Oh tidak..bukanlah diri ku ini tidak berjuang utk menegakkan hak ku cuma ku rasa terlalu letih dalam perjuangan ini kerana orang-orang disekeliling dan juga kerenah birokrasi orang-orang disitu..Bukanlah juga diriku ini utk memburukkan mereka or menjatuhkan mereka tetapi dimana hak ku?

Patutkah sisi hitam ini muncul hanya semata utk memenangi perjuangan ini?Oh tidak...sekali ku buang tidak akan ku kutip semula yang hitam & buruk itu!Tetapi patutkah ku biarkan peperangan ini menjadi sejuk hingga mendiamkan diri & ku bakal kalah dlm peperangan perjuangan ini?

Oh buntu....kenapa tiada yang membantu diri ini?


nota kaki : baru kita kenal siapa kawan semasa kita senang atau susah....

13 comments:

Anum said...

nak cari kawan senang dan susah bersama sangatla susah kan

cheqna said...

kak..
cheqna sentiasa ada time susah dan senang kak...
mehla share meh =)

Pijot said...

ala sayang.... ai owes ade... just call me or sms pn ai sentiasa ade.... meh ai kasi bahu meh

Tina Othman said...

betul, adakalanya serik dgn org yg tak ikhlas berkawan ni

wahida said...

aku setuju ngan Tina...aku sendiri pernah terkena ngan kawan baik sendiri...sgt serik!!

ayu said...

I m Allways be ur side, dear..

mmmm..tak mau merajuk lama2 lagi ye..
sebab tu ayu ni jenis tak reti nak menyelit + menyampuk sesetengah post kat sana..sebab memang jenis tak reti nak merepek meraban..hahaaaaaaaaaa..

kalau daku merepek nanti, kang susah nak kembali normal..

apa2pun, macam ni la izwa...ayu pun juga terasa + tersisih di situ, tapi, try fikir positif je... yg penting, suami, anak2 n kawan2 yang rapat sentiasa ada di sisi n sentiasa support izwa ye..

untuk kes itu, YESSS..kamu kena FIGHT JUGAAAAAAAAAAAA.. all the best, muahhhhhhhhh..peluk cium dari ku untuk kamu ye..^_^

fiza said...

Lupakan lah kawan yg tu, ramai lagi kawan yg ikhlas nak berkawan...mcm daku nih ha...hehehehe...

ayu said...

anything, u tau kan mcm mana nak cari ai..hari ni tak online FB lagi...dgn blog je...^_^


psssttt...rindu komen dari kamu la yang!!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

erm,, tol tu kak.. sy baru hilang kawan baik... sebb die xnk berkawan lagi pon sy xpasti...

Eye_nee said...

sebaik mana pun seorg sahabat itu AWAS or BERJAGA-JAGA itu perlu sis...

IDAZS said...

Babe, janganlah begitu. Apepun Ai doakan yang terbaik untuk u k.

Insyaallah, kebenaran pasti ada.

Pok Amai-Amai said...

Sebab tu sy susah nak berkwn. Sy dah penah kena. Maybe sbb sy ade hati kering. Sekali kena, serik. So, kena be careful la next time. Kwn sumtimes boleh jdk lawan. Pening kepala kan? As long as sy still ade family yg sapot dr blkg. For me, takde kwn yg boleh dgr n support problem kite.

=D

Nazayiena said...

Kenapa ada yg berkawan hanya pura2 dan x ikhlas....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang