thumbnail

Thursday, February 16, 2012

Siapa Kurang Belajar Siapa Tak Belajar?


Lokasi dekat sini sini jek...kisah sebenar di waktu tengahari tadi..

Gurl : selamat tengahari,makan sini ke bungkus pakcik?
Pakcik : bungkus! (muka kelat...)
Gurl : ye..pakcik nak order ape?
Pakcik : nak ayam 15 ketul tu.set ape ntah!
Gurl : nak original ke spicy atau campur pakcik?
Pakcik : mane-mane la ayam jugak! (aku dah mula skit hati nih!)
Gurl : okey set campur je pakcik..
Pakcik : bape lame nak tunggu nih?!
Gurl : pakcik byr bwk resit kat depan tu terus dpt (muka masih lagi senyum..tapi hati..ntah!)
Pakcik : berape semua?
Gurl : RM51.10
Pakcik : aik..dalam ni tulis RM48 jek..
Gurl : itu belum campur gov tax pakcik...(muka dah tak senyum tapi tak masam...)
Pakcik : susah la mcm ni mkn pun nak kene tax yang kaya kerajaan jugak!menipu je semua nih!Ayam mane ayam?? (tinggi suara..!)
Gurl : ni resit pakcik ambil kat depan ye..(muka dah kelat)


Jadi...sape yang tak belajar siapa yang terkurang belajar sekarang ni?
Jangan di tuduh melulu,jangan diprovok keadaan sedangkan yang bekerja pun masih lagi seorang manusia yang mencari kerja halal...
Customer always right? (sgt salah penyataan ini  & langsung tidak boleh digunakan mengikut fikiran ku)


nota kaki : mulut terasa ringan utk menjawab pakcik tu tapi tak mahu digelar kurang ajar!

22 comments:

Anum said...

ye la nasib pakcik

♥ Wina ♥ said...

x setuju jugak dengan pernyataan itu..hhmmmpph!

cheqna said...

kastemer always right??x jugak..kadang2 kastemer always left hehehehe
kadang2 org2 sebegini kena gak diajar...tapikalau org tua susah sket la mungkin dia tak faham..

Afida said...

macam2 lagi jenis gelagat org kalau kita bekerja di bahagian customer service...sabor jer lah :D

::Salam kenalan...jemput ke blog saya::

~ yus ~ said...

manusia mmg bermacam ragam...sabr jelah.

iduraz said...

camanalah org muda nk belajar jadi baik dari org yang tak brapa muda..hurmmmm

Sidratul Muntaha said...

langgao jer langgo
klu aku la
aku langgo jer!!
geram
muduh punye pakcik!

SumeSakan said...

hmmmm nape lah pakcik tuh x g beli je ayam kat pasar malam ye...sendr pilih kan?adoyaiiii

CikPuanHaLia said...

kalau akak ada kt situ memang akk 'bahasakan' jer..ko tau la mulut kakak ko ni..hihihi

Pok Amai-Amai said...

Kan? Kan? Kan? Nsb bek tak kena hempuk dgn kusi. Haishhh!

Mcm entri sy arini. Klu sy jdk pekerja tu, mmg dah lame kene sindir. Tp org mcm nie...reti nak terima teguran ke? Adehh!

fiza said...

Hai lah pakcik, klo tak nak kena tax, goreng jer lah ayam sendiri, tak yah nak bising²

ckLah @xiiinam said...

Susah yang muda mahu belajar kalau begini ditunjukkan olehyang tua...

mrs puex said...

situasi yg mmg mencabar mental..nak nak klo kite dok blakang pakcik tuh..kann??

nak tegur takut terkurang ajar..klo diam kang hati jdik panas..

saba jek la..gelagat manusia zaman skang..

wahida said...

eeeee....hampah punya pakcik!!

Nini D.. said...

kesian...mesti pakciik nih dah lama tak makan ayam goreng kannnn........

Nazayiena said...

Sebenarnya pakcik tu nak cover malu yg dia x tahu ada gov.tax kot,tu yg gov jadi mangsa dibebel....

nieda said...

byk dah kes mcm ni especially kaum .... x boleh tulis
kt sini.sama gak isu kfc icity baru2 ni..

Kancil 8349 said...

macam2...ndak semua perkara kita tahu...jangan marah melulu kat orang...apapun kena belajar dari cerita nie...ndak tahu tanya jangan terus marah...bikin rosak jantung...hehehe

ajumohit said...

Sabar jela Pakcik ni, nak mkn byr jela

AdaM Hawa said...

haisshhh!! pakcik ni.. cam x de adab je..
kadang respek kat orang yang melayan pelbagai kerenah pelanggan.. masih mampu tersenyum..

Edy Zaidi said...

org tua..mana tau tax2 ni...biasa makan warung je...skali cucu nak makan KFC, kene la belikan...hehe

p/s : voucher dah pos...hope sampai hari ni

najihah said...

minta cucu gorengkan ayam la pakcik.. hahaha puas hati. beli sekor dapat berapa banyak nak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang