thumbnail

Monday, February 27, 2012

Terpanggil....


Terpanggil lepas terbaca entry kak Hanis Azla..saya pun bersetuju bahawa disini tak boleh nak bercerita semua nyer walaupun hati membuak-buka menggeletis utk memberitahu utk meluahkan segala nyer..

Kerana apa tidak boleh?kerana bukan semua org suka dgn kita bukan semua org akan gembira utk kita..kdg-kdg ada yang akan rasa terjuih bibir mencebik menghina hanya kerana kita berkongsi kegembiraan?Ye..begitulah lumrah hidup...

Jadi selepas selepas ini mgkn akan ada bnyk entry saya yang berdouble meaning..
Oh rasa nyer sejak mingu minggu yang lalu bnyk entry saya berahsia kan?

Berahsia utk kebaikkan sendiri..berahsia utk ketengangan sendiri..juga berahsia utk menjaga hati & ketenteraman jiwa sendiri.. :)


*Bukan saja disini tapi diFb juga perlu dilakukan benda yang sama...(maka saya sedang berubah ke arah itu...kdg-kdg berahsia pun boleh buat org terganggu kan..hikhikhikk..)


nota kaki: masih bnyk lagi blog yg certa psl perkahwinan itu??Oh tidakk..tak gemar! :)

18 comments:

- dieyana - said...

erm, betul2 ... bersederhana dlm apa jua situasi....insya-Allah....

IDAZS said...

setuju babe. kadang-kadang kita beremosi lantas terus ingin meluahkan tanpa memikirkan negatif/positif. Ada yang suka ada yang tak. So lepas ni, cerita yang 'biasa-biasa' saja.

Eye_nee said...

Berbalik kepada fitrah kejadian sis...Kita tidak akan pernah mampu memuaskan hati tiap insan...

cheqna said...

betul doh tu..kena pandai2 r kak
bukan semua org suka pada kita...dan bukan semua org benci pada kita..
blog cheqna tak de pasal perkahwinan itu ok =)

err..pasal perkahwinan cheqna nanti akak nak baca dop???
lalalalala
sambil berlalu pergi

mrs puex said...

yup..mmg pon..same la ngn kite..ade part x ley nak cite sbb takut terkecikkan hati org lain or termenyampah kt orang lain jugak..for example kenape rambut aireen kontot..biarlah ku simpan sebagai rahsie yg pahit wlaupun hti kuat nk cerita kt blog nih..

:: Mrs.Eady :: said...

@- dieyana - insyaAllah..

Prettywrite said...

setoooojooo..hehe..org kan tak leh nak jgka apa yg mereka fkir tntang kita..tp kalau yana banyak kgsi bnda yang buat marah jer kat blog..yg heppi2 tak sgt..simpan dalam hati..tapi tetap jugak share apa yg patut jer lah..hihi

:: Mrs.Eady :: said...

@IDAZS ye la babe...sometime org tak membantu pun sometime bertambah kusut jadi nyer...

:: Mrs.Eady :: said...

@Eye_nee ye kak..terima kasih atas peringatan ini.. :)

:: Mrs.Eady :: said...

@cheqna kalo ko tak citer dik mcm mane akak nak tau grand ke dak perkahwinan kooo..hahahaha...

:: Mrs.Eady :: said...

@mrs puex itu la kan ayang...jenuh gak ni nak rahsiakan benda benda nie...

:: Mrs.Eady :: said...

@Prettywrite ingat ini diari kiter tapi kiter terlupa ini diari terbuka..hukhukhuk..

wahida said...

nok...kalau nak luah perasaan kat blog boleh je nok...ko buat satu lagi blog tapi pas tu ko private kan...ko invite mana yg ko rasa nak invite je la...tapi kalau nak buat blog tu sekadar diari je pun boleh, maksudnya ko menulis luahkan isi hati tapi tak yah cari readers pun...

yg penting, ko akan lega lepas menulis tu..

kalau nak publish kat blog yg open pasal hati kita ni, nnt semua aib akan terbukak, pekung org sana sini akan terkeluar....huhu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

berkongsi apa yang patut sahaja.. :).. yang penting kita happy dengan penulisan kita ni kn :)

AdaM Hawa said...

perkahwinan itu.. oh! perkahwinan tettttttt.. ;)

ieda said...

dari awal lagi akak dah ambil langkah2 x semua boleh kita ceritakan disini ..
kadang2 tu kita double meening pun org x suke .. sampai macam tuu terpulanglah pada mereka kan dik
janji apa yg patut dan x patut kita kena tahu .. insyaallah

sifat manusia memang begitu x akan ada yg akan berpuas hati ..

eB ezrin said...

spnjg 2 thn berblog nih kalo ader yg x leh terpendam lagi dh. dh mkn hati sgt. eB luahkan pd BFF blog... tapi kat blog msh tergambar betapa hepinyer kami tanpa gangguan lalat.... sj bagi lalat skt ati lagi cam kami x terjentik pn. walopn hakikatnyer hati nih pedih....
itu yg terbaek kan? :) lgpn blog kami adalah diary hidup kami. nk ceriter psl benda2 yg x kena ngena ... merosakkan suasana jerk ;p

kayzie said...

Ermm seram lak rasa..tkut gak kl ad org tak suka cte kita kan kak?tp jujur..sy suka kl bc cte hepi org len..sy sndr suka ceritakan kegembiraan thdp ank dlm blog..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2014 Reserved to Nurul Izwa
Design with ♥ by Cik Kumbang